2021-11-17 2232 浏览
朋友们中意泰国菜,今次专登同朋友庆生食,就因为有点奇怪上菜次序而发生虾碌庆生😂😂#小胖游尖沙咀🐠 —————————————————事缘系我哋同餐厅讲想喺个芒果糯米饭插上蜡烛俾个惊喜朋友🕯点知当我哋食紧主食嘅时候,侍应就送上芒果糯米饭,仲系朋友面前问系咪要点蜡烛啊?😳朋友本身仲以为系餐厅免费送😂定过神嚟先发现原来系我哋为佢准备嘅”生日蛋糕”🎂由于我哋成日生日惊喜都fail,所以真系笑咗🤭虽然有点搞笑,但食物仲系好正!.🔹鸭肉生菜包🦆 $78因为鸭肉好似比较少见所以嗌😂但肉质上唔系好食得岀同平时普通有咩分别,但好香柠檬叶等香料味,又好有辣劲🌶包埋生菜🥬唔错!.🔹 面包焗咖喱软壳蟹🦀 $208卖相💯 热辣辣面包装住满满咖喱同大只软壳蟹💛 咖喱算偏甜而唔辣,好香椰汁味🥥🦀炸到脆卜卜,浸系咖喱都系香脆又惹味面包沾上咖喱🍛真系不得了,一个人起码食到3嚿😋.🔹冬荫公(小)🔥 $78咪睇佢细细碗,3个人饮都好够🥣饮落第一次有如蕃茄般鲜甜,慢慢仲有澎辣劲喺口腔中扩散,好好饮😋而且入面好多料,虾头有膏🦐,虾肉都爽口的.🔹串烧(鸡、牛、猪 每样2串) $88🍖肉类烧得唔错,唔会太柴/韧,味道够香唔会太浓味
#小胖游尖沙咀🐠
—————————————————
事缘系我哋同餐厅讲想喺个芒果糯米饭插上蜡烛俾个惊喜朋友🕯
🔹鸭肉生菜包🦆 $78
鸭肉生菜包

🔹 面包焗咖喱软壳蟹🦀 $208
🦀炸到脆卜卜,浸系咖喱都系香脆又惹味
面包沾上咖喱🍛真系不得了,一个人起码食到3嚿😋

🔹冬荫公(小)🔥 $78
咪睇佢细细碗,3个人饮都好够🥣
冬荫公(小)

🔹串烧(鸡、牛、猪 每样2串) $88
🍖肉类烧得唔错,唔会太柴/韧,味道够香唔会太浓味👌🏽小编最中意鸡肉,够嫩又Juicy多汁🐔
大家仲可以自选组合,例如全牛/3鸡2牛1猪🍡
串烧

🔹芒果糯米饭 $68
🥭芒果好甜,黑糯米比较有嚼劲,普通糯米就似Mochi烟韧,适合中意唔同咬口嘅人😬
芒果糯米饭

🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒适度:🌕🌕🌕🌕🌖
👅再食指数:🌕🌕🌕🌕🌕
♟Overall♟
小小虾碌庆生日😂餐厅无催我地交枱,食左差唔多2个钟多,成餐饭都食得好开心🥳
Sun Thai系小编s十分喜欢嘅餐厅,食物有水准,而且环境又坐得舒服
仲好多款式未食过,所以一定keep住再食
用餐时段
鸭肉生菜包