餐厅: 小曼谷海鮮燒烤屋
资讯:

2020-03-11 1846 浏览
九龙塘有间泰国🇹🇭嘢🤩食咗几年都仲系咁正,今次约咗旧同学又可以相聚。其中一个值得介绍嘅系想曼谷餐厅好钟意有请一啲香港本地小歌手喺度唱歌,会唱一啲香港流行曲,今次唱歌嘅女仔仲要其实几靓,所以大家去小曼谷餐厅其中一个期待可以系音乐同埋气氛。椰皇沙冰($32)入到去,第一时间叫咗两杯椰皇沙冰解渴。清凉香甜的椰汁,饮完之后特别醒神。极上安格斯牛小排($228)安格斯牛排黎到,餐厅已经预先为我地切到一块块,正!比想像中大块,牛肉松化得黎有牛味。肉质一啲唔韧,切得好轻松,重好juicy!泰式烧盲𫚧泰式盐烧盲𫚧,鱼身饱满外焦内滑,揭开皮后,肥美鱼肉呈现眼前。 盲𫚧本身多肉少骨,不油腻且肉质很鲜嫩烧白鳝超级爽脆的烧白鳝,第一口放入嘴里,皮脆肉滑,特别惹味,有点吃鳗鱼的感觉,但是外皮更加香脆。泰式飞天通菜($79)morning glory, 去泰国都会经常见到架一个菜式,大排档室内餐厅都一定会有嘅小菜,非常有镬气,每一次去泰国餐厅都一定会叫嘅蔬菜。招牌海南鸡($108)海南鸡又系啖啖肉,送饭一流。海南鸡系一般泰国餐厅都经常见到,上碟嘅海南鸡肉滑、细嫩且软。榴梿冰条($38)对上一次去泰国都见到嘅冰冻小

椰皇沙冰($32)

极上安格斯牛小排
极上安格斯牛小排($228)

泰式烧盲𫚧
盲𫚧本身多肉少骨,不油腻且肉质很鲜嫩

泰式飞天通菜
泰式飞天通菜($79)

招牌海南鸡($108)

榴梿冰条($38)
对上一次去泰国都见到嘅冰冻小食,香甜透心凉,榴梿味浓郁甘香。基本上系冰冻左嘅榴梿,所以可以食到一丝丝嘅榴梿肉。
泰式飞天通菜