2023-06-23
《正宗星馬經典🦐》———————————————-#樂天經典 👑-最近去咗康城溜冰,喺佢樓上就有間高質星馬菜⛸️ 環境寬敞光猛,主打經典新加坡南洋crossover中菜,款式多元,別具fusion風格😙-🍤 叻沙湯海鮮米線蝦係佢嘅招牌菜,選用咗新鮮大蝦配搭各種香料,以慢火煮多個小時而成嘅精華,令湯底特別濃郁😌蝦味濃郁鮮甜,更帶有鹹香,裡面嘅材料都好多,有嫩魚片、蟹柳、豆卜同溏心蛋😝-🦐 蝦米魚子蝦球炒飯例牌嘅份量都唔少,兩個人食都夠飽😚 蝦味突出,炒飯粒粒分明,炒得幾乾身,配埋蔥花咁炒都幾香😉-另外我哋仲嗌咗兩個餸,星馬金磚豆腐同脆脆咕嚕肉都好香口,尤其係個煎豆腐外脆內軟,調味好惹味🤩-最後我哋仲嗌咗甜品,楊枝甘露酸甜可口,裡面嘅芒果、葡萄柚同西米露份量滿滿🥭 另一款招牌酸甘香茅凍,口感滑溜~-最近仲做緊優惠,可以以優惠價加購飲品,我哋就加咗$18飲咗青檸泰象梳打水同蘋果荔枝凍茶,味道清爽😆-⭐價錢參考:(另收加一)叻沙湯海鮮米線: $78蝦米魚子蝦球炒飯: $78星馬金磚豆腐: $60脆脆咕嚕肉: $98楊枝甘露: $48招牌酸甘香茅凍: $36🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:
———————————————-
#樂天經典 👑
🍤 叻沙湯海鮮米線
🦐 蝦米魚子蝦球炒飯
⭐價錢參考:(另收加一)
叻沙湯海鮮米線: $78
蝦米魚子蝦球炒飯: $78