話說小編幾年前去過墨西哥🇲🇽Cancun🌊就好喜歡食墨西哥菜,不過坦白講香港好多都唔算正宗又貴😂例如正宗🇲🇽Taco🌮係用軟皮玉米餅,脆皮taco係🇺🇸美式發明架!今次食真係有🇲🇽回憶嘅味道!🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊西環🐠 #小胖遊香港大學🐠 —————————————————🔹Taco (3pc) $89選擇3款口味Al Pastor Pork | Mushroom | Grilled Fish🌮Taco入面餡料十足,仲有一大pat guacamole🥑喺面,配合適量洋蔥同芫荽,每啖都好滿足🫶🏻最推薦係Mushroom🍄炒得超香又juicy🤤Grilled fish🐟肉質嫩滑,夾埋食又好正反而豬肉🐷少少柴同乾,味道似土耳其kebap,不過淡味啲🔹Wet Burrito Supreme $189 估唔到個份量超大🫣切開入面係滿滿嘅飯🍚,仲有雞肉🐔、菜、豆等等,玉米餅上仲有融咗芝士🧀再淋上酸酸甜甜醬汁🍅友人笑話係🇲🇽版荷葉飯😂食落又幾好食😋一定要加sour cream撈飯,真係充滿奶香又唔漏,更加開胃!建議3至4個人先好嗌🤣我哋2個食飽到一個點🤰🏻🔹Chips

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

#小胖遊西環🐠 #小胖遊香港大學🐠
—————————————————
🔹Taco (3pc) $89
最推薦係Mushroom🍄炒得超香又juicy🤤
Grilled fish🐟肉質嫩滑,夾埋食又好正
反而豬肉🐷少少柴同乾,味道似土耳其kebap,不過淡味啲

🔹Wet Burrito Supreme $189
友人笑話係🇲🇽版荷葉飯😂食落又幾好食😋
建議3至4個人先好嗌🤣我哋2個食飽到一個點🤰🏻
Wet Burrito Supreme

🔹Chips and Salsa $49
絕對唔係好頹嘅Doritos🥹真係用自家炸corn tortilla chips,脆卜卜的~不過本身無乜調味,所以要點醬🦥
而莎莎醬亦唔係罐頭茄膏整🥫,味道微微辣,可以感受到蕃茄天然酸甜🍅(不過重口味朋友可能覺得偏淡)

🔹Avocado Icecream $88
賣相打卡🥰超有心機🫶🏻
🍨雪糕質感軟滑中帶少少冰沙,散發淡然牛油果味道🥑,黄色係芒果雪葩🥭,食落微甜好清新🌱
Avocado  Icecream

🔹Cactus apple juice $78
🌵杯超可愛,估唔到仙人掌蘋果汁咁好飲🤩,飲落質感似加咗蘆薈,仙人掌味道🌵好refreshing加埋蘋果香甜🍎,唔會有好勁草青味👍🏽

🔹Mojito $78

🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌕🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌗🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑
♟Overall♟
食物基本上每樣都好食🥰味道天然唔會太濃,又夠正宗🇲🇽
餐廳掛滿🦥Piñata🪅,又有綠色植物🌿成個vibe好cheerful,加上位置偏僻,星期五晚去無限時可以好好同fd食飯傾計😆
不過個待應就有少少冷淡同串😅,主廚就幾nice有睇下我哋覺得好無食👨🏻‍🍳
Avocado  Icecream