自从做咗妈妈,真系少咗好多机会同朋友相聚,难得朋友仔相约,当然要揾间坐得舒服嘅餐厅,好好咁倾吓偈食吓嘢🤭朋友仔带妈妈去咗旺角一间主打墨西哥🇲🇽Fusion菜嘅楼上Café ~「 Mobin 」。一入到去,大大嘅玻璃窗透入阳光☀️,感觉已经好舒服😌Café 提供嘅食物款式唔算好多,但全部都吸引🤩,妈妈同朋友点了一个Pizza🍕、一份汉堡🍔、一件蛋糕🍰同两杯饮品🍹墨西哥蕃茄芝士脆批配香肠🇲🇽 🍅🧀🍕~脆批很薄,馅料丰富,配greek yogurt一齐食出奇地夹,热辣辣非常好味😋芝士牛肉汉堡🧀🥩🍔~牛肉高质Juicy唔鞋口,太阳蛋一切开便有蛋汁流出,配埋秘制酱汁同埋酸甜爽口嘅腌渍紫椰菜,非常有层次,仲有沙律菜同墨西哥脆片伴碟添😍金宝苹果芝士蛋糕🍎🍰~芝士蛋糕味道香浓,苹果果肉湿濶,充满肉桂焦香味,蛋糕面用火轻轻烧过,有少许焦糖感觉,如果钟意肉桂苹果嘅朋友,真系必点,非常推介👍🏻👍🏻👍🏻Tepache Soda 🍍🍹~Tepache 系一种流行嘅墨西哥饮料,由发菠萝皮、糖同肉桂棒发酵制成,是一种清爽嘅气泡饮料,带有甜味同苹果酒般嘅味道。烘烤过嘅菠萝片好似一朵花,真系好靓😍,饮落有一丝丝菠萝肉,呢

墨西哥蕃茄芝士脆批配香肠🇲🇽 🍅🧀🍕

芝士牛肉汉堡🧀🥩🍔

金宝苹果芝士蛋糕🍎🍰

Tepache Soda 🍍🍹
~Tepache 系一种流行嘅墨西哥饮料,由发菠萝皮、糖同肉桂棒发酵制成,是一种清爽嘅气泡饮料,带有甜味同苹果酒般嘅味道。烘烤过嘅菠萝片好似一朵花,真系好靓😍,饮落有一丝丝菠萝肉,呢个真系要encore😛

咖啡花茶🫘☕️
~第一次见Café有咖啡花茶,原意为会有咖啡香味,但其实系淡淡花香味🤣

Café 食物特色又好味,地方濶落坐得舒服,下次同朋友再嚟要试埋佢哋嘅馅饼、卷饼同蛋饼先得😄

芝士牛肉汉堡
墨西哥蕃茄芝士脆批配香肠