香港其中一樣經典食品一定係牛腩河,今日朋友帶左我去太子食新野☺️☺️店入面好新淨,而且員工好好禮貌,同一般既傳統餐廳好唔同呀❤️太肚餓既關係咩都嗌左啲🌟牛腩牛筋紫菜河,淨手打牛丸,淨魚蛋,炸魚皮,烚芥蘭同埋上湯蘿蔔,好興奮呀😚🌟牛腩牛筋紫菜河,呢度出名係食牛☺️牛腩份量好多,炆得好入味呀,肥瘦適中😊牛筋嘅份量同樣好多,滿滿嘅骨膠原☺️配埋紫菜,多重口感😚🌟淨手打牛丸有驚喜啵,拍得住坊間嘅出名牛丸,即刻出真係好爽口彈牙,牛肉味好濃🤪仲配埋大量生菜底😍😍🌟淨魚旦,有魚片同魚蛋兩種選擇,魚蛋充滿鮮香既魚味,逐粒逐粒手打,唔似平時嗰啲用機打出嚟嘅,特別彈牙😄🌟炸魚皮,呢個真係冇得頂,好重魚味同埋超級脆口,唔似平時嗰種,總之就係特鮮味喔🤪🌟烚芥蘭同埋上湯蘿蔔亦都相當滿意,芥蘭好爽口,冇查既💕上湯蘿蔔好清甜😚

2020-10-24
午餐