2022-03-29
依家疫情冇得去韓國旅行,好掛住當地嘅美食,見到旺角鬧市中有間韓式街頭小食店,主打韓式熱狗,所有熱狗都係即叫即炸,而且店員都係韓國人,夠晒韓國風味🇰🇷,以解我相思之情😢S1 套餐(任選熱狗2個+芝士球4粒+年糕香腸串)$120熱夠揀左薯條鴛鴦芝腸同埋鴛鴦芝腸,All in One一次過可以滿足三個願望,啱晒有選擇困難症嘅人🤣 熱狗炸得金黃酥脆,賣相十分吸引,表面的薯條粒非常香口,店員灑左啲砂糖喺表面減輕油膩感,客人仲可以依個人喜好自由配搭茄醬及芥末醬。好可惜,由於外賣返去嘅時間較長,芝士已經冇咁拉絲了,下次要整完即刻食先得🥺年糕香腸串嘅年糕烤得表皮香脆,內裏煙韌,醬汁也十分惹味!芝士波波亦好有驚喜,口感軟糯,芝士餡香濃🧀特大烤牛肉餅🐮 $40牛肉餅真材實料係由韓國產的牛肉同豬肉製成,都幾大個,烤得好香之餘亦鎖住肉汁,抵讚👍🏻水蜜桃蘇打🍑 $18個樽嘅設計幾靚,但個人覺得水蜜桃味唔太出,與食物相比較失色
S1 套餐(任選熱狗2個+芝士球4粒+年糕香腸串)$120
特大烤牛肉餅🐮 $40
水蜜桃蘇打🍑 $18
個樽嘅設計幾靚,但個人覺得水蜜桃味唔太出,與食物相比較失色