2021-09-06
講起打邊爐,好多時都會選擇一啲任食嘅餐廳。😂但其實散叫嘅餐廳係高質素!👍🏻今次同媽媽嚟咗元朗呢間大滾友試下。😆職員會拎調味料比你自由配搭💁🏻♀️「特色卜卜蜆鍋」$198🍽:職員一拎上檯時,我哋都忍唔住嘩一聲,🤣因為個鍋外型好靚,賣相已經好吸引!👍🏻有好多蜆、芹菜、蒜蓉、辣椒粒、芽菜。可能因為傳熱比較慢關係,需要等耐少少等佢滾⋯蜆肉好鮮甜同飽滿、啱晒鍾意食海鮮嘅我!😋「鯊魚唇」$68🍽:無論賣相同食落嘅口感同花膠類係好似,煙煙韌韌有咬口,無咩特別味道,感覺好健康,亦都好食嘅!👍🏻「美濃水蓮」$58🍽:之前同屋企人去台中玩時食過一次用嚟炒嘅水蓮,好爽脆。今次呢個用嚟打邊爐,記得留意唔使恰好耐,如果唔係就好易太熟。媽咪話唔見街市有賣,大家不妨試下!「手切頂級安格斯牛肉」$348🍽:呢個真係不得了!👍🏻👍🏻見到牛肉非常新鮮,肉質好靚!食落係入口即融嘅感覺,好滑,重點係好甜!😋推薦大家要試!
職員會拎調味料比你自由配搭💁🏻♀️
「特色卜卜蜆鍋」$198