2022-08-22
😋《御老鍋台式火鍋🍲》御老鍋🆕新登場,聽講有幾款特色養生鍋湯底,同埋好多特色小食~仲要店舖位於酒店內~好高格調~難得男友星期日放假~拉埋佢一齊去食吓喇❗️環境好闊落同好有台灣嘅裝修風格❗️坐得好舒適,好似置身台灣火鍋店添❗️火鍋湯底揀咗鴛鴦鍋,「御。前膠原蛋白美人鍋」同埋「寧神靜心鍋」❗️職員教落首先見湯底滾起便可以先飲一碗,嘗一嘗湯底嘅滋味❗️嘩~2個湯底都好濃郁,好喜歡台式火鍋嘅藥材料,感覺真係好養生,除咗不同藥材之外仲見到烏雞添❗️我哋叫咗「御八品」,顧名思義有8種火鍋料同小食喇❗️1️⃣騸牯牛頸脊騸牯牛原來係1 歲之前閹割嘅牛❗️雪花細緻、油脂亦都好均勻,輕輕灼約灼見轉咗色撈起❗️牛味好濃郁同細滑。騸牯牛真的不可不試❗️2️⃣自家水耕油麥菜苗從未食過咁嫩嘅麥菜苗。原來係佢地自家水間種植嘅蔬菜之一❗️難怪咁嫩喇❗️3️⃣滑溜溜麻辣鴨血係即食嘅小食,唔洗拎去灼㗎❗️平時好少食鴨血嘅我,我都覺得好好食~估計改咗少少偏方,唔太辣,好啱港人口味❗️4️⃣野生大竹生咁大嘅竹生都係第一次見咋,灼完之後竹生吸收哂湯頭嘅精華,每一啖竹生都是滿滿嘅湯同埋竹生好爽脆❗️5️⃣鮮造韭菜餃餡料好飽滿,好多韭菜,4字詞形容~皮薄餡靚6️⃣酒香白肉酒香濃郁,半
我哋叫咗「御八品」,顧名思義有8種火鍋料同小食喇❗️
餡料好飽滿,好多韭菜,4字詞形容~皮薄餡靚
6️⃣酒香白肉
酒香濃郁,半肥半瘦嘅豬腩片,灼完後真係品嘗到酒嘅香味❗️
7️⃣秘製肉鬆響鈴
冇得輸嘅一個小食,職員上菜時提一提唔洗拎去滾㗎❗️係佢哋自家整嘅即食小食嚟㗎❗️係我期待好耐嘅小食❗️好酥脆,加上香口嘅肉鬆~再點埋番茄醬❗️ 真係回味無窮❗️必點必點❗️酒香白肉
酒香濃郁,半肥半瘦嘅豬腩片,灼完後真係品嘗到酒嘅香味❗️
8️⃣八燈報喜
一上菜就知係打卡菜色🤣仲可以轉得郁㗎❗️呢8粒係佢哋自家手打丸❗️裡面各有2粒,4款口味,包括:黑松露蝦丸、燒鵝肝蝦丸、海膽墨魚丸、黑椒牛中牛肉丸。每一粒都好彈牙,同食得到各丸嘅精粹口味❗️
吖~仲有嘅係,佢地依家follow埋佢哋社交平台 page,可以每人有一杯圓肉杞子菊花茶或者洛神花茶❗️呢個優惠係至到9月30日咋❗️
📍尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓