2023-01-14 372 浏览
原来荃湾都有间陈记以前北角地铁站附近,食开有一间好好食嘅小食店,后尾好似执咗笠唔见咗,鱼蛋、酱汁呢只非常之难忘。每次放学都会走过去食今日去荃湾食嘢,行过横街窄巷见到原来有间陈记。附近好多小食店多人排队,陈记居然唔使排队,简直不知所谓……一定要冲过去帮衬吓先😝酱汁有三种。因为陪老婆食,所以只可以食少少辣。不过佢酱汁非常之正,又香又好味。唔系好清楚入边放咗啲咩材料,有啲似沙嗲,唯一可以肯定嘅系一定有香茅、辣椒。其他小食店我都未食到有咁嘅水准二少鱼蛋陈记嘅鱼蛋最特别系非常之大牙,比较细粒。咬落去口感非常。你食过之后,基本上唔会再想食其他鱼蛋王牌烧卖呢度烧卖嘅水准都非常之高,因为我老婆都钟意食😜唔会太过粉、浆,结实程度都唔错,烧卖都非常之挂汁鱿鱼🦑鱿鱼游戏一个非常之配搭,佢嘅酱料嘅食材,非常爽口
原来荃湾都有间陈记

鱼蛋

二少鱼蛋
烧卖

王牌烧卖
鱿鱼

鱿鱼🦑
鱿鱼游戏一个非常之配搭,佢嘅酱料嘅食材,非常爽口
鱼蛋
烧卖