2022-12-16
《小新雪糕咖哩飯✏》———————————————#superdon 🎌-Superdon最近同蠟筆小新crossover,合作推出咗新奇又有趣嘅雪糕咖哩飯🍦一入門口已經見到好多蠟筆小新嘅角色貼紙、擺設玩具同海報,好可愛😍 餐廳走日本木系簡約風,環境光猛,主打各式丼飯,種類豐富~-🍛 雪糕咖哩飯呢個係最新搞作嘅期間限定小新料理,將凍冰冰嘅阿波羅雪糕放喺熱辣辣嘅日式咖哩上面慢慢溶化,雪糕嘅甜味中和咖喱嘅辣味,味道層次豐富🥰 豬扒亦炸得幾香脆~ 套餐仲包咗兩件腐皮壽司、麵豉湯同埋一杯特飲,我哋揀咗動感超人芒果特飲,漸變色嘅賣相好靚,以百香果做基底,溝埋芒果汁,口感清新~-🦐 天蝦和牛丼呢款亦係新菜式,有兩隻炸天婦羅蝦同滿滿嘅燒和牛,份量十足,加埋蔥花同特製醬汁咁撈埋食,好正😙-食完仲可以換購限量版蠟筆小新嘅Tee 同布袋,但係大家要記得只係銅鑼灣同大埔分店限定😌-⭐價錢參考:(另收加一)天蝦和牛丼:$108雪糕咖喱吉列豬扒飯:$118🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$120
———————————————
#superdon 🎌
🍛 雪糕咖哩飯
🦐 天蝦和牛丼
⭐價錢參考:(另收加一)
天蝦和牛丼:$108
雪糕咖喱吉列豬扒飯:$118