2019-10-03
今晚入左黎大埔探朋友,順便一齊食晚飯😍😍行過見到哩間餐廳就係俾佢個名吸引住「The right place」❤️❤️❤️果然係俾人一種特別既感覺👍👍一入到去有唔同風格既流行歌播放緊,加上懷舊風既裝修同一欄既玻璃窗,同幽暗既燈光,有置身外國既感覺🤪🤪menu夠多選擇避風塘椒鹽魷魚鬚係哩度嘅signature梗係要試下佢😋😋😋外觀好特別,用左點心籠黎放,係好eyes catching😚😚一上枱已經充滿左椒鹽味,勁香,食落去魷魚鬚好粗,又彈牙,炸粉唔會好厚得黎又好夠味,不愧係signature⭐️⭐️⭐️美國安格斯牛肉芝士漢堡賣相係吸引既大大個漢堡夠震撼,麵包好鬆軟又夠熱同香,重點安格斯牛肉味好均重,又大塊,又厚身,六成熟岩岩好薯條係連埋皮炸,我好欣賞🤪🤪慢煮乳豬係另一個招牌菜😍😍乳豬最後先上枱,熱辣辣,乳豬皮夠脆啵,掌握嗰火後好重要,哩份乳豬真心juicy,配埋啲燒過既配菜,好入味呀😚😚飲品我叫左Mr. Kitty 同 latte,Mr. Kitty係mock tail 黎架,成分有荔枝,芒果同菠蘿,呢幾樣水果加埋好正呀,偏向甜既,最鍾意佢個玻璃杯好得意❤️❤️Latte既拉花好正呀,估唔到咖啡味夠濃,奶
menu夠多選擇
Latte既拉花好正呀,估唔到咖啡味夠濃,奶泡厚度唔錯
餐廳既質素唔錯,氣氛好好,重要係好似餐廳名咁,對的地邊方與對的人用餐係重要既