2020-04-09 441 浏览
觀塘中心地帶搵到間好出色既米線店舖,係牛頭角道既香格里拉米線專門店,鋪面大大間,好闊落坐得好舒服,一入到去米線既香味充斥住成間鋪頭,令人食指大動呀☺️首先梗係嗌左頭盤小食先喇,蒙古大汗烤豬腿,豬腿肉質好淋,燒既程度岩岩好,加埋香味十足既調味料,夠惹味😘滷水鴨腎好入味,鴨腎好爽口,大大碟唔錯😋香格里拉雞翼辣辣地惹味非常,頭盤咁食真係好開胃😝紅油蒜泥白肉有薄薄既豬肉再用微辣既紅油將味道帶出黎,好好食呀😝呢度既番茄湯底咁香甜,番茄味好濃而且番茄湯入面有陣好香既酒味😎好特別,加埋有qq粉之稱既彈牙薯粉,食左好滿足呀😘餸方面我叫左肥牛,薄切牛肉,薄切豚肉每種肉份量岩岩好,而且材料新鮮,肉味好重,鮮竹蝦春卷炸到岩岩好,完全唔乾啵,另外魚肚口感夠爽,豆卜同香菇好有驚喜,特別係香菇好厚身,佢地將湯底吸收左,咬落去連埋湯汁,勁正😍朋友就嗌左淨餸,豬膶好好食,唔會整得好老,蘿蔔好甜唔多渣,腩肉都唔錯,肉質鬆軟😋呢度既豆漿豆味好香甜度適中,而凍檸茶唔會好澀,都不錯喔!

呢度既豆漿豆味好香甜度適中,而凍檸茶唔會好澀,都不錯喔!

2020-04-09
午餐