2022-09-17
琴晚睇戲之前去搵食,見到間新開嘅就試吓啦~佢係間pet friendly的餐廳,如果有養狗嘅可以帶埋佢一齊食飯,整體來講間餐廳嘅裝修係舒服嘅,夠光同埋坐嘅位置都舒服。不過佢可以揀嘅嘢食唔多,主要都係輕食為主:意粉呀沙律啊漢堡啊嗰啲咁樣。飲品list上面嘅嘢都係普通Cafe可以搵到,款式唔算多(我自己覺得嘢飲價錢偏貴)。如果帶狗狗來就可以試吓佢哋嘅寵物Menu~兩個人食我哋就叫咗一個沙律一個burger漢堡。《大啡菇牛油果芝士漢堡》拎上枱嘅時候,係俾佢個presentation帶來驚喜。佢哋好叻咁樣攤開晒每一件嘅食材,大大份,疊高高,影相打卡一流。但係喺處理食嘅時候有啲麻煩😂味道其實幾好,揀嘅牛油果熟成剛好,大菇又夠新鮮,配埋成個包底咬落去好好食,份量夠大兩人 Share啱啱好。《橘子西柚烤鵪鶉沙律》我都唔記得個名係咪咁,不過拎上嚟大大盤份量都夠。驚喜嘅係佢哋唔會好行咁樣用普通嘅沙律菜,所有啲菜咬落去都食到好新鮮,柚子同埋橙都好甜,配埋啲菜食真係好正。我自己嚟講就唔係好受到鵪鶉嗰種腥,啲肉OK但是真係好腥所以我後尾都give up 咗。總體來講如果唔食啲肉嘅話,個沙律係好食😂美中不足係佢
兩個人食我哋就叫咗一個沙律一個burger漢堡。
《大啡菇牛油果芝士漢堡》
《橘子西柚烤鵪鶉沙律》
美中不足係佢哋唔會Serve水,要飲水嘅就要買礦泉水或者其他嘢飲店內。同埋新開張期間waiter有啲唔醒水,會唔記得上餐具同埋啲碟俾我哋分餐。
美味度:4/5
環境: 4/5