2024-08-13
今時今日,要搵一間有好味既食物同好正環境同時存在既餐廳,實在一間難求!因為身邊太多人推呢間,所以決定去試試chill一下。 好餐廳要事先book位,已經係指定動作。係等緊安排座位時,等待區已經係一個打卡位,chill住等心情都好啲😌(其實只係等左兩三分鐘😂)。職員安排左戶外座位,因為製冷設備十足,就算夏天都會覺得係涼快,再加上戶外既裝飾同景觀都比室內既出色,變相係一個驚喜位🤩 前菜見到有豆腐火腩,抱住一個挑戰一下既心態去試下,點知一試先發現呢個係男人浪漫既天花板🙈豆腐煎到外層脆皮同時保留內裡既滑溜,腩肉經過慢煮,完美鎖住肉汁同鮮味,再配搭自家既洋蔥醬汁,絕對係人生食過最考功夫同最好食既豆腐火腩! 職員見我地揀左火腩,就推薦左魚作為主食。主食亦同前菜一樣考功夫,馬頭魚既魚鱗係無去走,唔好誤以為係廚師懶,其實係留黎炸到金黃,達到脆口既效果!魚既鮮味亦保留落黎,再同醬汁以及薯菜作一個配搭,果然無推薦錯!👍🏻 甜品方面,點左法式焦糖燉蛋,焦糖脆,燉蛋滑,蛋味濃厚,看似好基本既要求,但出面做得晒呢三樣既餐廳真心唔多,絕對收貨! 飲品方面,佢地都有唔同款既cocktail同mocktail供選
飲品方面,佢地都有唔同款既cocktail同mocktail供選擇,花多眼亂,但選擇困難者唔洗擔心,可以叫職員推薦番😀
豆腐火腩
立鱗燒馬頭魚