2023-04-04
💖 鮨玥 (西灣河)✨西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號地下GA10B號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日約咗新朋友 @ifoodies_dog 食好西🥰我哋好似一見如故咁樣雞啄唔斷😝今日我哋去咗一個大家都唔熟悉嘅地方食晚餐😚最後兩個都同路可以搭船返屋企😜因為呢間店好近西灣河碼頭,食飽飯可以搭船Hea一陣😗-三得利生啤🍺 $78職員推介必試嘅生啤🍻,乾杯先可以果𣈱所欲言。三得利原來係一款來自日本嘅啤酒品牌,屬於比較清淡嘅啤酒類型,容易入口🤤。三得利生啤酒色澤清澈😌,氣泡細膩,口感清爽,帶有些許麥芽同果香味道。-鱈魚乾🐟 $30小食我最中意就係食鱈魚乾,因為口感夠脆爽,有淡淡鱈魚香同鹹香味,配埋沙律醬好夾,三兩啖就清哂😝-生燒白鱔🐍 $98白鱔串肉質細嫩、鮮美,非常之岩用黎燒。白鱔肉質會因為高溫烤燒🔥而變得更加鮮嫩😜,並且表面會形成一層香脆嘅焦糖。-薄燒牛舌👅 $88牛舌肉切成薄片,加入黑胡椒、醬油、味醂等調味料🧂,再燒製而成。牛舌口感豐富,肉質鮮嫩。烤至表面微焦嘅牛舌薄片,口感更加鮮美,嚼勁十足👍🏻。-本鮪壽司盛🍣 $265有赤身、中拖、大拖,每款2件。赤身嘅肉質地緊實,口
💖 鮨玥 (西灣河)
✨西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號地下GA10B號舖
-三得利生啤🍺 $78
-鱈魚乾🐟 $30
-生燒白鱔🐍 $98
-薄燒牛舌👅 $88
-本鮪壽司盛🍣 $265
有赤身、中拖、大拖,每款2件。赤身嘅肉質地緊實,口感獨特,有淡淡的鹹味和酸味,酸味來自於醋飯嘅調味。中拖嘅味道比赤身壽司更豐富😋。大拖油份最多,是我的至愛。
-六點刺身盛🦐 $248
師傅為我地安排左當日新鮮嘅刺身,今日就有三文魚、油甘魚、牡丹蝦、八爪魚、吞拿魚、劍魚刺身等😎我最愛肯定係牡丹蝦,好大隻,好黏口❤️
-日本花魚一夜乾🐟 $115
好大條花魚乾🤤一啲都唔鞋口,好得喎!食用之前我自己就起左骨先🦴咁就安心食用啦😋
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩