2022-08-01
聽講佢既all day breakfast 超大份,今次專程去試下!🔆素食英式早餐配松露醬($1️⃣4️⃣8️⃣)因為唔想食得太Heavy,所以決定試下素食版🤪,減低自己罪惡感。佢份量比我想像中多, 淨係個炒蛋都差唔多三隻蛋🥹,仲有2大球薯蓉,牛油果、大啡菇、沙律菜都好多,成個餐色彩繽紛。同埋佢冇太多調味,食得出食材本身嘅味道,健康之選!🔆英式炸手指魚($6️⃣8️⃣)呢個手指魚真係超級好食!魚肉有啲彈牙,好鮮味😆,唔使點醬已經好好食,新鮮炸起真係不得了,我覺得呢個最好食,一定要order ! 另外仲叫咗個主菜,烤鴨胸配薯條($1️⃣6️⃣8️⃣),呢個你唔驚食唔飽,因為佢可以無限refill薯條🍟!薯條控一定超開心🥳,炸得又香脆!🔆傾城之戀($7️⃣8️⃣)其實佢係一杯朱古力,不過佢加咗薄荷胡椒薑黃,飲落去口感好特別😯,有少少刺激味蕾,但係又唔會完全遮蓋朱古力嘅味,因為佢朱古力味真係好濃郁,底部仲有啲朱古力醬。🔆雪梨桂花茶($6️⃣8️⃣)佢連茶壺上🥹,真係好靚,不過我建議大家浸耐啲先飲,咁樣個味會比較出,同埋佢下面有蠟燭,都唔驚會凍。其實間舖頭就仲有啲自家製既手工啤🤪,不過我唔想中午飲酒,大家有機會過都可以試吓。幾欣賞佢有個位賣
🔆素食英式早餐配松露醬($1️⃣4️⃣8️⃣)
🔆英式炸手指魚($6️⃣8️⃣)
🔆傾城之戀($7️⃣8️⃣)
🔆雪梨桂花茶($6️⃣8️⃣)
其實間舖頭就仲有啲自家製既手工啤🤪,不過我唔想中午飲酒,大家有機會過都可以試吓。幾欣賞佢有個位賣書,成間Cafe嘅佈置都好有心機👍🏻,我覺得好適合星期六日嚟食個tea ~