2021-10-28
《中東風情畫🕌》———————————————-#Lamees 🕍-留係香港成日唔係食茶記,就係日韓星馬泰,同男朋友食到口寡寡,就想去搵吓啲特別啲嘅菜式!今次專登搭車去到土瓜灣,就係想尋找旅行出走嘅感覺😆-餐廳充滿異國風情,雖則仍然係夏天,但夜晚又有啲涼風,所以我哋仲揀咗坐喺outdoor,感覺更加有渡假feel🙈-佢嘅中東菜都幾特別️🏜 雖然我哋就唔係好識分係咪正宗啦,不過睇到menu有介紹到guest chef,知道佢有曾經係唔同嘅酒店做過,就知佢咩料啦🤣-先以一款叫Fettoosh 嘅沙律作為開胃菜🥗,酸酸甜甜嘅dressing 夠哂refresh 😝再嚟盤 Organic Blue Mussel 💙,青口略帶海水味,以蒜茸味帶出鮮味~ Shrimp Rice 上面佈滿大大隻嘅海蝦,超滿足🍤-今餐嘅重點一定係個甜品,呢款Kanafeh都係第一次食,酥皮芝士餡配埋開心果碎,味道有啲似牛角酥,相當驚喜😍-P.S 嚟呢度食嘢係享受慢活㗎,可能要花啲時間等,但係好似佢牆上面咁寫“Quality food takes time, be patient” 🥰-⭐ 參考價錢︰(另收加一)Fett
———————————————-
#Lamees 🕍
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
Fettoosh: $90
Organic Blue Mussel: $235