依間小餐館由前酒店大廚主理,食物超級高質🤩雖然只有一個廚師一個侍應,見到佢地兩個人長期勁忙冇停過手,但服務態度好親切,成為左我最鐘意嘅一間私房菜!佢地定期會轉menu,雖然地點有少少隔涉但一定會再返去encore!🦀🥗 ᴄʀᴀʙ ᴍᴇᴀᴛ ᴄᴀᴇsᴀʀ sᴀʟᴀᴅ $𝟙𝟝𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)本身對沙律依樣野冇咩特別期望,估唔到咁有驚喜。首先份量大到嚇親,其次係蟹肉好新鮮,沙律調味好好,有好清新嘅感覺,作為第一道前菜真係一個good start,唔覺意好快就食哂😆🧀🥓 ʙᴜʀʀᴀᴛᴀ ᴄʜᴇᴇsᴇ, ᴘʀᴏsᴄɪᴜᴛᴛᴏ $𝟙𝟝𝟘 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)Burrata切開係流心狀態,充滿奶香味同好creamy,配火腿本身已經好好食冇得輸!餐廳送上一份sourdough bread,外脆內軟,可以夾埋一齊食👍🏻🦑🍝 sǫᴜɪᴅ ɪɴᴋ sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ $𝟙𝟡𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)大部分人main都叫grilled steak,不過朋友唔食牛,所以叫左個意粉。魷魚好食,墨汁意粉有少少辣咁好惹味😋🥔 ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ɴᴇᴡ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏᴇs $𝟞𝟝 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)我同朋友比較大食,驚唔夠飽所以叫多

ᴄʀᴀʙ ᴍᴇᴀᴛ ᴄᴀᴇsᴀʀ sᴀʟᴀᴅ
ʙᴜʀʀᴀᴛᴀ ᴄʜᴇᴇsᴇ, ᴘʀᴏsᴄɪᴜᴛᴛᴏ
酸種麵包
sǫᴜɪᴅ ɪɴᴋ sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ
我同朋友比較大食,驚唔夠飽所以叫多個carbs,咖哩蒜泥蛋黃醬幾驚喜,薯仔軟硬程度啱啱好,好食但相比其他食物唔算好驚喜🙈
ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ɴᴇᴡ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏᴇs
🍮🍦 ᴘᴀɴᴅᴀɴ ᴄʀèᴍᴇ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴡ/ʀɪᴄᴇ ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ ɪᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ $𝟠𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
好多人形容為世一班蘭布丁,真係名不虛傳!一上枱已經聞到斑蘭香味,唔係假斑蘭香精味,布丁質地好幼滑,焦糖甜中帶少少甜,整體感覺好清新,一人食一份都冇問題🥰
🍎🥧 ʀᴏᴀsᴛ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴛᴀʀᴛ $𝟡𝟠 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
廚師推介,外型來講真係冇得輸,味道來講都係唔錯嘅蘋果批!
ʀᴏᴀsᴛ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴛᴀʀᴛ
🌰 可麗露 $𝟛𝟝 (𝟝/𝟙𝟘)
侍應話有人訂左但放飛機唔來拎,問我地有冇興趣,初初仲以為係請我地食🤣要左一粒試下,可麗露外皮嘅燶味好重,淨係食到燒焦味,我自己好麻麻,本身餐飯好完美,但有少少搞到個ending突然扣左分😂
可麗露

2023-06-15