2018-11-27 101 浏览
終於可以抽時間出黎食返餐飯自己多數係觀塘個邊返工放工 都少係葵芳個邊出入新都會更加好幾年未行過喇不過唔行唔知 原來已經開左幾多間食店今晚朋友叫到 跟左佢去呢度食間日本野入面坐位都幾多 同時都幾闊落 坐落係舒服既餐牌上面都幾多選擇 簡一款岩自己口味既唔難我地前後叫左兩個小食熱熱身 燒雞泡魚乾 上到枱依然熱焢焢 同時又幾好咬口 唔會話好難咬 幾有風味嫁 有d 之前去日本居酒屋時食到既感覺牛油焗雜菌 上枱時用錫紙包實左 一打開 個d 牛油香味就湧哂出黎 刺身淺嘗拼盤睇個名都知 係一個人少少 但係又想食下刺身既情況下叫呢個就岩哂 三文魚可以用肥美黎形容 厚砌 原全冇雪藏味緋紅卷鐘意食明太子既我就岩哂了每件面頭都放一塊牛肉 而卷入面大大條明太子好少機會食到呢個配搭 推介大家可以一試溫泉玉子配燒澳洲和牛肉爆飯今晚既主角 先將溫泉玉子撈好 再到落個飯度要留意 飯既最底其實都有少少醬汁 建議大家撈好先食丫個飯真係睇得又食得 肉質不浴的 份量不多不少 岩岩好丸十芭菲(綠茶)天氣有d 轉涼 朋友都係堅持要食返個甜點先走好彩冇令佢失望 個芭菲有幾個layer最中意mix 埋d 可可脆片同雪糕一齊食
終於可以抽時間出黎食返餐飯

溫泉玉子配燒澳洲和牛肉爆飯

今晚既主角 先將溫泉玉子撈好 再到落個飯度
要留意 飯既最底其實都有少少醬汁 建議大家撈好先食丫
個飯真係睇得又食得 肉質不浴的 份量不多不少 岩岩好

丸十芭菲(綠茶)

天氣有d 轉涼 朋友都係堅持要食返個甜點先走
好彩冇令佢失望 個芭菲有幾個layer
最中意mix 埋d 可可脆片同雪糕一齊食 咁就perfect 了

埋單每人大約300
食品環境都有一定質素 的確係抵俾既