2022-05-18
約左朋友去行D2 Place,搵下長沙灣有咩食既時候見到呢間食南美菜既餐廳,感覺幾特別所以黎試下。餐廳唔算好大,不過勝在樓底高,加埋有霓虹燈裝飾做打卡位唔錯。落單可以自己scan qr code都好方便。食物即叫即整,大約需時10~20min。🔅澳洲M7和牛燒牛扒 ($398)牛扒叫左medium rare,食落啱啱好,無血👍🏻。塊扒唔會太厚又無筋,好易咬開,唔會乾柴柴,仲有好多伴碟既燒蔬菜好豐富。🔅加勒比烤雞 ($238)平時食開燒春雞,呢次就試下加勒比烤雞有咩分別😍。雞髀連雞胸望落幾大份。雞胸好驚喜,一啲都唔鞋,好嫩😚,配埋特色辣醬好惹味!雞皮烤焗後脆脆地,加埋烤雞香料,平時食雞唔食雞皮既我都忍唔住食埋皮🤣。雞髀就唔使講😝,好滑!🔅羅勒青醬鵪鶉意粉 ($188)份量適中,夠女仔食😚。意粉口感偏硬,青醬撈得好勻,正!平時怕青醬好油好膩,呢個唔會👍🏻。鵪鶉腌得好入味,皮煎得香脆,肉質一啲都唔鞋😳。🔅南美檸檬特飲 ($58)檸檬🍋梳打幾fresh,唔會好酸,少甜少冰啱啱好🍹。💬整體食物質素不俗,幾位staff都好親切,有加一既服務。
檸檬🍋梳打幾fresh,唔會好酸,少甜少冰啱啱好🍹。
💬整體食物質素不俗,幾位staff都好親切,有加一既服務。