2019-01-20 1861 浏览
佢地有多款唔同口味嘅cream cheese bago🥯試左佢地推薦嘅Vancouver breakfast $52🥪(入面有煙三文魚、忌廉芝士、菠蘿、沙律菜同車厘茄),如果係素食者就可以揀The szabo $48🥙(入面有蘑菇、芝士、蕃茄、洋蔥),唔好睇佢個樣細細個,食落就會發現係就好足料好飽肚👍🏻小店仲有好多款貝果可以選擇(共7款),我食過honey wheat同ten cereal🌾推薦大家揀honey wheat,因為佢唔似平時嘅麥包咁dry咁硬,好軟好易入口,加埋大量嘅cream cheese好好食😋另外combo +$10仲有沙律/飲品,如果佢地價錢平啲,一定會成日去食姐~
  • Vancouver Breakfast
2019-01-12 1217 浏览
【Bagel 黎講,暫時冇一間好食得過佢‼️】➖➖➖➖➖相信呢一間 大部份人去未去過💁🏻‍♂️ 佢位於太古城嘅一條街仔🐸 佢嘅付近全部都係回收廠 wiwu 第一次去嘅時候都不停懷疑自已有冇行錯路🤣本身呀Wu係bagel 嘅fans🤤不過食黎食去都係PCC 嘅bagel加cream cheese (ks 都幾好食) 不過食完呢間之後 呀wu 就再冇掂過pcc 🤔佢地叫做Yo bago 係專食bagel 嘅一間店 佢地有痴線咁多種bagel 喊甜都有🤤bagel 有7種味cream cheese 有成 17 種味👅而Wiwu 就偏愛甜甜地嘅 所以食左幾次都係叫甜嘅cream cheese 佢地嘅cream cheese 係每一種都有調味 唔會好hea 咁求其加小小配料就當係另一種味‼️佢地嘅cream cheese 仲要好足料 厚到不得了 唔會食到最後就冇哂‼️➖➖➖➖➖偏私主觀評價💁🏻‍♂💁🏻‍♀💁🏻‍♀️WI: 呢到嘅Bagel真係好好食💘 絕對好食過好丘bagel!!!!🤢 我最鐘意bagel嘅口感😚平時係pacific coffee食就咁搽最普通嘅cream cheese都已經覺得好正 想
【Bagel 黎講,暫時冇一間好食得過佢‼️】
偏私主觀評價💁🏻‍♂💁🏻‍♀
💁🏻‍♀️WI: 呢到嘅Bagel真係好好食💘 絕對好食過好丘bagel!!!!🤢 我最鐘意bagel嘅口感😚平時係pacific coffee食就咁搽最普通嘅cream cheese都已經覺得好正 想買個啲一盒盒嘅creamcheese反屋企😂 但係估到呢到嘅creamcheese bagel完全係另外一種層次❤️❤️❤️❤️呢間隱世小店真係唔試唔得🙊 即刻烘熱嘅bagel 出面脆脆地 入面好煙靭 加一層勁厚嘅冰涷creamcheese 個種冰火交融嘅感覺真係好好食💘你地一定要試blueberry cream cheese 💕食過幾次最鐘意係佢🦄
➖➖➖
💁🏻‍♂️WU:呢一間係真心真心推介大家去食‼️係真心好食‼️保證唔係廣告💕
➖➖➖➖➖
Yo Bago (鰂魚涌)
鰂魚涌濱海街80號地下
➖➖➖➖➖
#wuwifoodie #wiwu #hkig #hkfoodie #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #hot #foods
2018-12-08 870 浏览
今次去左試呢間專食bagel既yo bago😛 有鹹有甜任君選擇 今次就同朋友試左甜味🤤佢地既cream cheese bagel可以揀一款包同一款cream cheese 我地就揀左1. Chocolate bagel+green tea spread Bagel幾好食 面頭微脆有咬口 仲有好多醬 不過個醬就較濃芝士味無乜綠茶味🍵2. Chocolate bagel+coffee toffee spread 呢個醬比green tea 出色🤤好香咖啡味又唔會好甜👍🏻3. Original bagel+oreo spread original bagel size比chocolate 大 但係口感就無咁好食 偏韌 oreo醬都唔錯😋

2018-11-29 691 浏览
想要在香港吃到美味的貝果麵包,實在不容易。 這間店舖是朋友推介下知道的,難得平日放假,朝早醒來後,就到了這間舖頭。貝果麵包可選擇的款式十分多元化,有素食,肉食,甜食,鹹食等種種選擇。而今次我點選了煙三文魚,忌廉芝士,還有菠蘿,蕃茄的貝果麵包,麵包則選擇了洋蔥口味。首先,餡料十分豐富,先是吃到三文魚和忌廉芝士,波羅的酸甜,中和了芝士的重口味,各種配料都十分match。而麵包有著淡淡的洋蔥香氣,令人一試難忘。至於飲品方面,double double也是很地道的咖啡。簡單的一份早餐,已令整個早上變得很美好~

2018-11-28 467 浏览
佢嘅付近全部都係回收廠 第一次去嘅時候都不停懷疑自已有冇行錯路🤣本身我都 係bagel 嘅fans🤤不過食黎食去都係PCC 嘅bagel加cream cheese (ks 都幾好食) 不過食完呢間之後 我就再冇掂過pcc 🤔 呢一間係真心真心推介大家去食‼️係真心好食‼️保證唔係廣告💕聽人講佢地嘅smoke salmon 都好好食wiwu 都想試🤤不過佢地啲味係會賣哂嘅!同佢地有啲早收 😭所以如果去食係睇清楚時間 💕➖➖➖➖➖poppy seed bagel w/oreo cream cheese ➡️ $ 24
2018-11-10 419 浏览
呢間我其實食左好多次,到今時今日先寫食評。因為好味所以幫佢推一下。佢早餐bago 加野飲都係$30 左右。Bago 同醬都好多選擇,我個人推原味同honey wheat bago 。 最正! 食bago 最驚食到又un又難咬嘅 ,但佢呢度有軟得黎又有少少𡁻頭。口感十分好。配cream cheese 就最好. 我之前食過佢cheesteak 都好食嘅,肉好juicy.

我之前食過佢cheesteak 都好食嘅,肉好juicy.
2018-09-22 749 浏览
Chicken and egg salad Bagel with salad ($52)Bagel Sandwich 超大個,而且用料豐富!不過唔知點解呢款有西芹🙊好鐘意呢個口感既Bagel,好扎實帶點煙韌,唔係趙到好攰個隻😂 Yo Bago 既bagel 有好多唔同既味,鹹既有onion、poppy seed,甜既有blueberry、chocolate⋯仲有大兜沙律,dressing 酸酸地好開胃,蕃茄仔好鮮甜,抵食阿!

2018-07-22 1223 浏览
呢間餐廳係朋友介紹,因為傾開香港無乜地方可以買到Bagel,朋友就話原來鰂魚涌有一間餐廳就算係食Bagel,不過營業時間就比較難去。所以今次要去太古做野就順便早啲去食返個早餐先。舖頭唔係算特別顯眼,所以原來經過過好多次都無發現。平日朝早無乜人。一坐底已經見到好大個Menu放咗係枱。叫咗個早餐,可以㨂唔同味cream cheese嘅set,價錢三十零蚊,算合理。我就揀咗藍莓味嘅cream cheese,等咗成三個字見隔離有得食都未有,要再催先有,得三位客人都等咗三四個字真係有啲耐嚟到嘅Bagel同我以往食過日式台式嘅貝果唔同,因為店主係加拿大返嚟,佢地食嘅偏美式嘅Bagel,比平時食嘅扁身啲,亦都大舊好多。入面嘅cream cheese好好味,藍莓味好重,cream涷涷地,加上個包軟軟,食上去好搭,口感好好!

$30 (早餐)
2018-06-15 1093 浏览
呢間整既bagel 食左好多次都未厭,特別終情佢吾同味道既cream cheese,酸酸甜甜,老闆話佢d cream cheese 全部都係自已整同調味,出面普通只係比原味,呢到多成十幾款,有oreo,milo,choco,matcha,tomato,honey walnut。佢地既bagel 都係每日即焗。岩岩出爐,軟林林同熱辣辣真係好好味
2018-05-23 1191 浏览
最近 InstaStory 見到一個同在QB返工嘅舊同事去咗依間 "Yo Bago" 食 Lunch,同 teamates 講起就果斷棄飯試新嘢。其實食物真係幾好,火滾嘅事就係一個貌似老闆娘嘅人俾錯包我地。咁其實我地都係咁已提出一下,反正個包都咬咗啖,我地又唔會叫佢換過個咁浪費食物。點知佢一行埋黎就話︰「你依個包都係要加3蚊嫁!」我心諗咁係唔係總之係+3蚊嘅野,你俾我就要食先?!佢仲要秒速離開,我連究竟我食緊咩包我都唔知。之後我就再叫多佢一次,其實只係想知我食緊咩包。佢一行埋黎,好大力放低3蚊,開口就話︰「我依家俾返3蚊你地,但你依隻飽都係要+3蚊。」果一刻真係火都黎,雖然最後老闆有過黎say sorry,但都無補於事囉。反正QB咁多人返工食Lunch,都唔差在我地4個喇。冇下次阿。

佢仲要秒速離開,我連究竟我食緊咩包我都唔知。

冇下次阿。
2018-05-23
2018-05-10 1176 浏览
最近暴飲暴食,係時候食番d小清新健康美食啦尼間專食bagel既店好多款式揀不同配搭既bagel,飲品仲好多選擇啊最後揀左招牌《Vancouver Breakfast》$48配Poppy seed bags+$3老闆娘好細心切開成兩份好足料有smoked salmon, cream cheese, pineapple 🍍,lettuces食落好fresh材料好新鮮,cream cheese好好味,同其他材實好夾,bago好有口感,因為poppyseed bago會比較硬身所以有好咬口同好健康最抵既係加$18有沙拉🥗同飲品沙拉好新鮮同好大份,沙拉醬好好味甜甜酸酸熱飲叫左水果茶用茶包沖 ,味道麻麻似藥水不過除左飲品其他野都好正啊同好健康值得再來
最近暴飲暴食,係時候食番d小清新健康美食啦

尼間專食bagel既店
好多款式揀不同配搭既bagel,飲品仲好多選擇啊

老闆娘好細心切開成兩份

好足料

食落好fresh

最抵既係加$18有沙拉🥗同飲品

沙拉

沙拉好新鮮同好大份,沙拉醬好好味甜甜酸酸

熱水果茶包

熱飲叫左水果茶用茶包沖 ,味道麻麻
似藥水
不過除左飲品其他野都好正啊同好健康值得再來

2018-04-21
沙拉
2018-03-19 1334 浏览
Bagel lover如我食完一次之後對佢念念不忘,終於再encore!星期六12點前入到去,鬆鬆動動,同朋友各叫一個set bagel 跟咖啡同沙律,上次試過夾steak, 今次試個western breakfast❤️跟poppy seed bagel餡料如漢堡(patty/煎蛋/煙肉/菜)配厚厚又烘過嘅poppy seed bagel, 大滿足!(一路食一路跌餡XD)加$18就有得跟沙律同咖啡幫襯兩次沙律都係超新鮮,咖啡都係水準之上,鍾意bagel嘅唔好走寶!Staff(老闆娘?好nice, 原本想飲忌廉湯但咁啱嗰日得菜湯,佢話下星期嚟佢會整😆😆😆fyi, 上次我食嘅philly cheesesteak 都好正,朋友因為唔食牛,上次叫咗smoked salmon + 菠蘿嗰款,同埋今次叫great canadian breakfast 都推介🤤

Western  breakfast

餡料如漢堡(patty/煎蛋/煙肉/菜)
加$18就有得跟沙律同咖啡
跟餐沙律及咖啡(DS)

2018-03-17
Western  breakfast
跟餐沙律及咖啡(DS)
2018-03-17 743 浏览
The staff were very friendly and helpful! They allowed us to sit and study there for 45 minutes past closing time! 😂♥️The bagels were very good and warm with melted cheese. Didn't try the soup and salad, but can add either for 10$. The coffees were plain, but a lot of coffee for 10$!!The interior is simple but nice, no noisy coffee machines or loud music etc. Slightly crowded around noon but very empty after 14:00.

The Szabo and Rio Bauru with coffee w milk
2018-03-17
等候时间
7 分钟 (堂食)
2018-01-17 1163 浏览
今日熊妹又放假,當然又揾熊大飲飲食食喇。不過,今次係熊大話帶熊妹食新野喎,有咩咁特別呀?熊妹就跟佢去喇。哦,原來係食bagel,熊妹又确實係未食過。不過呢間野其實熊妹係佢8年前開張時已經聽過喇,一直想黎拜訪,點知俾熊大搶先一步咁醒目帶熊妹黎。位置係鰂魚涌入太古坊附近的,店舖小小的,下午茶時份人流唔太多,相信lunch時好多太古坊的OL都會黎呢度。望住餐牌,唸住一人叫一個,熊大同熊妹口味太相似,一齊指住有smoked salmon 個bagel,哈, 然後再揀左個ribeye steak,聽個名好似幾正。可以自選bagel,熊大就揀左 vancouver breakfast用ten cereal bagel,而philly cheesesteak就揀左佢最鐘意的onion口味的 bagel要加3蚊。因為philly cheesesteak 熱呼呼的送上,所以熊大熊妹就決定襯熱食佢先喇。 入面有菜,幾豐富的薄ribeye steak,同多到滿瀉的provologne cheese,味道好夾,不過可能steak 同cheese都濃味,所以唔係幾食得出onion bagel 的onion味。再
今日熊妹又放假,當然又揾熊大飲飲食食喇。

vancouver breakfast

再食vancouver breakfast ,即係有smoked salmon, 菠蘿, 生菜,蕃茄,三文魚加生菜不嬲都係沙律的材料,加埋菠蘿的酸酸甜甜,感覺好清新,驚嘉的係bagel兩邊包面仲塗上一層cream cheese,ten cereal bagel係好有咬感,不過熊妹就覺得有啲硬喇。

有combo跟的,加15蚊有湯,加10蚊有沙律或飲品,想要兩樣,可以加23蚊有湯同沙律或飲品,或者加18蚊有沙律同飲品,或者加31蚊有齊3樣。
熊大同熊妹都係揀左咖啡喇,熊大要的係double double,既係加奶同糖,熊妹就要 double nothing,即係只加奶走糖,個名幾特別,都係gimmick野。

香港确實係好少bagel的食店,呢間小店用心製作,價錢適中,熊大熊妹都會再encore,亦會介紹朋友仔黎食的。
2018-01-16
  • vancouverbreakfast
  • phillycheesesteak
2017-11-16 1178 浏览
今日終於去左一直都想去嘅Yo Bago😎我自己本身就係一個貝果迷,但係香港又唔係好夠地方有得食Bagel🤷🏻‍♀️好彩俾我發現左尼到!上網見到有好多人都推薦尼間Bagel☺️身為貝果迷嘅我當然要試下啦😤😝😆因為第一次黎所以都唔知食好,所以我就叫左網友最推薦嘅 Vancouver Breakfast 😆果然無令我失望,一食落去嘅感覺好清新。裏面有菠蘿,所以會有啲酸酸甜甜,同煙三文魚好夾!另外,入面嘅cream cheese 簡直係成個包嘅精髓而且又有好多蔬菜係入面,俾人感覺好健康😆同埋,個Bagel嘅口味係可以自己揀,而我今次就揀左店員推薦嘅onion口味!食完之後,我諗我應該唔會再試其他口味,因為真係超級好食!洋蔥嘅味道好濃,而且個Bagel又焗得剛好,口感好QQ😝大家一定要試下onion 佢地仲可以淨係買Bagel,而且Buy five get one free👍🏻下次我一定會買好多返屋企食!😝😆
今日終於去左一直都想去嘅Yo Bago😎

另外,入面嘅cream cheese 簡直係成個包嘅精髓
而且又有好多蔬菜係入面,俾人感覺好健康😆

2017-11-16
  • Vancouver Breakfast