餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐廳一直以雞和豬的韓國菜而聞名,上次吃過後實在難忘,今次再與家人來試另一些菜式。🐙八爪魚煎餅煎餅酥脆可口,煎餅扎實,八爪魚粒彈牙量多。可沾辣醬和香醋增加酸辣風味。🐷醬豬蹄私心推薦必點。整隻豬蹄而被滷得入味,連入面的肉塊必滲著醬香,瘦肉的部位一點也不柴,皮的部分軟淋中帶著Q彈🥬建議多下單一兩份生菜配著豬蹄吃。注意!辣醬真是極辣🤣貓太太真是被辣至流眼水,包裹生菜吃時,要盡量「輕手」。✌🏽🍗🥩驚喜二重奏如果只有一至兩個人來吃飯,二重奏也是不二之選,只因炸雞和牛排份量剛好❤️有別於別家韓國餐廳的炸雞,YP是真的採用走地雞。雞肉緊實而雞味較濃,而且能吃到雞架雞殼,識食的食家才知道骨位才是最入味。牛排以石板烤熟,5成/7成熟的朋友,記得要盡快「反面」,overcook牛肉便過老了。手工生啤食炸雞點可以唔飲啤酒?朱古力雪冰🤣🤣😉簡直就是一座小山,朱古力碎冰堆得老高,再加球香草雪糕,是3人份哪😍 建議吃的時候才下單,否則很快溶化。

🐙八爪魚煎餅

🐷醬豬蹄

✌🏽🍗🥩驚喜二重奏

手工生啤
炸雞點可以唔飲啤酒?

朱古力雪冰

2024-12-23 1169 浏览
荃灣海之戀呢間韓國餐廳次次經過都大排長龍,假日平日都係,趁住今日放假時間鬆動d,就同朋友試下點解咁受歡迎😏 餐廳menu好多選擇,花多眼亂,有炸雞,好多款炸物,韓式鐵板芝士,鍋物,刨冰等等,以下推介幾款最鐘意嘅😋香辣芝士八爪魚🐙 ($138) - 香辣八爪魚喺充滿芝士嘅鐵鍋上,店員會即場開火將芝士熱溶,再將芝士捲住八爪魚🐙 打卡滿分!半半炸雞🍗 ($208) - 炸雞都有好幾個味選擇,有選擇困難症嘅你就最啱揀半半,可以自選2個味☺️ 我地揀左醬油同蒜香,2樣都係濃味之選,喜歡醬油咸咸甜甜,亦喜歡蒜香嘅惹味,如果再黎都會繼續叫呢2款😁蜜瓜雪冰🍧 ($88) - 趁天氣未太凍之前趕緊食多啲冰凍甜品!呢度嘅雪冰賣相一流,成座山咁高,入面仲有枝蜜瓜雪條😄 雪花冰好幼滑,入口即溶,完全唔海咬,成個甜品亦唔會太甜,值得一試!

2024-12-19 1382 浏览
有個鍾意食韓國嘢嘅朋友就係見親佢都食韓國嘢😂今次約左喺荃灣食方便返屋企店舖好大,有好多卡位雖然人山人海好多人,但係都坐得好舒服食物又好足料💜農家鮮泡菜泡菜幾大碟,味道唔會太辣啱晒我呢啲唔食得太辣嘅人💜麥芽啤酒蝦原來蝦下面仲有薯條,熱辣辣好脆而啤酒蝦仲大大隻啖啖肉添呀💜海軍醬油湯鍋(八爪魚)自家製醬油湯底本身以為得八爪魚無咩材料但錯晒🤣八爪魚好大隻,仲有好多菜好似部隊鍋咁仲有午餐肉,腸仔,好豐富💜玫瑰牛肉炒年糕鍾意食炒年糕嘅朋友一定要試超級多醬,又有芝士,加埋好腍嘅牛肉超夾💜火灸牛嚟到嘅時候以為平平無奇原來佢會喺你面前燒啲牛肉燒完好香好Juicy💜鱈魚乾海螺伴麵佢個樣雖然有啲似意粉但係係好彈牙嘅韓國麵而且鱈魚乾同螺肉嘅份量都好多💜蜜瓜雪冰超有驚喜嘅冰,有好多蜜瓜粒粒圍邊然後每一啖冰都係有蜜瓜汁嘅味道最開心係中間原來係有一條蜜瓜雪條食呢個冰結束就最開心💜柚子米酒,香蕉奶米酒兩杯米酒都好入味,好甜好易入口
有個鍾意食韓國嘢嘅朋友就係見親佢都食韓國嘢😂
今次約左喺荃灣食方便返屋企
店舖好大,有好多卡位
雖然人山人海好多人,但係都坐得好舒服
食物又好足料

💜農家鮮泡菜
泡菜幾大碟,味道唔會太辣
啱晒我呢啲唔食得太辣嘅人

💜麥芽啤酒蝦
原來蝦下面仲有薯條,熱辣辣好脆
而啤酒蝦仲大大隻啖啖肉添呀

💜海軍醬油湯鍋(八爪魚)自家製醬油湯底
本身以為得八爪魚無咩材料
但錯晒🤣八爪魚好大隻,仲有好多菜
好似部隊鍋咁仲有午餐肉,腸仔,好豐富

💜玫瑰牛肉炒年糕
鍾意食炒年糕嘅朋友一定要試
超級多醬,又有芝士,加埋好腍嘅牛肉超夾

💜火灸牛

佢個樣雖然有啲似意粉
但係係好彈牙嘅韓國麵
而且鱈魚乾同螺肉嘅份量都好多

💜蜜瓜雪冰
超有驚喜嘅冰,有好多蜜瓜粒粒圍邊
然後每一啖冰都係有蜜瓜汁嘅味道
最開心係中間原來係有一條蜜瓜雪條
食呢個冰結束就最開心

💜柚子米酒,香蕉奶米酒
兩杯米酒都好入味,好甜好易入口
海軍醬油湯鍋(八爪魚)自家製醬油湯底
鱈魚乾海螺伴麵
柚子米酒,香蕉奶米酒
麥芽啤酒蝦
2024-12-17 970 浏览
🍗 *Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)*全家人去咗呢間韓國餐廳試下佢哋嘅高壓鍋炸雞,超好食非常有驚喜!🍗 *半半炸雞:蜜味乳酪粉 + 黃金蒜香*半半炸雞,蜜味乳酪粉嘅甜美同黃金蒜香嘅濃郁味道真係好夾,一口咬落去好滋味!🍲 *特種部隊鍋*特種部隊鍋,料豐味美,絕對係暖心暖胃嘅選擇,每一口都充滿濃郁嘅韓式風味!🍜 *Lunch set: 海鮮拌炸酱麵 + 新鮮泡菜 + 新鮮沙律 + 餐飲 手調百香果水果茶 + 加配 38蚊手抓飯*海鮮拌炸酱麵,海鮮鮮嫩爽口,炸酱嘅濃郁味道讓人回味無窮,新鮮泡菜同沙律非常清新,手調百香果水果茶酸甜適中,加配嘅手抓飯更是必試!🐙 *八爪魚煎餅*八爪魚煎餅,外脆內軟,八爪魚嘅鮮味十足,每一口都係享受!🍵 *生薑茶*生薑茶,暖胃驅寒,味道清新,非常適合寒冷天氣飲用!🥬 *鮮泡菜*鮮泡菜,酸辣爽口,配上各種菜餚都非常合適!🦑 *海城王的寶物:炸八爪魚炸魚炸蝦 炸洋蔥圈*海城王的寶物,炸八爪魚、炸魚、炸蝦同炸洋蔥圈,外脆內嫩,味道香濃,簡直係香脆炸物嘅天堂!📍 *地址*:荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖#Yadllie

🍗 *半半炸雞:蜜味乳酪粉 + 黃金蒜香*

🍲 *特種部隊鍋*

🐙 *八爪魚煎餅*
八爪魚煎餅,外脆內軟,八爪魚嘅鮮味十足,每一口都係享受!

🍵 *生薑茶*
生薑茶,暖胃驅寒,味道清新,非常適合寒冷天氣飲用!

🥬 *鮮泡菜*
鮮泡菜,酸辣爽口,配上各種菜餚都非常合適!

🦑 *海城王的寶物:炸八爪魚炸魚炸蝦 炸洋蔥圈*

#YadlliePlate #韓國餐廳 #高壓鍋炸雞 #半半炸雞 #特種部隊鍋 #海鮮拌炸酱麵 #新鮮泡菜 #新鮮沙律 #手調百香果水果茶 #八爪魚煎餅 #生薑茶 #海城王的寶物 #炸八爪魚 #炸魚 #炸蝦 #炸洋蔥圈 #荃灣美食 #香港美食 #餐廳推薦 #美食推介

享受呢啲美味嘅韓式佳餚!🍗🍲🍜🐙🍵🥬🦑😊

2024-12-13 1125 浏览
想不到平日晚飯黃金時段, 也要等位, 幸好很快已可被安排入座, 眼見每枱客人都是一大班朋友把酒談歡, 實在一樂也。我也不執輸, 先來一杯手調菠蘿啤酒, 除了賣相可打卡外, 味道也很新鮮, 菠蘿溝啤酒別有一番風味, 用來送炸雞牛扒, 簡直絕配, 當然也要讚那個大蝦沙律, 六隻大大的烤蝦爽口彈牙, 絕對值得一試, 必點的部隊鍋今次選了醬油湯底嫩雞塊, 伴以韓式辣醬麵, 簡直是吃不停口, 今次更加特別叫了一杯聖誕特別版:士多啤梨雪冰配雲呢拿雪糕, 用這個甜品為這頓perfect的晚餐作一個總結。

2024-12-11
2024-12-12 1310 浏览
📍#荃灣 Yadllie Plate#羊羊在荃灣#羊羊在新界前陣子🐻媽生日,思前想後選了到言裡慶祝生日🎂這家之前在旺角吃過,味道、份量也不錯,這家分店近年才開就去試下啦🤣順帶一提,訂座時向餐廳備註生日,點甜品有生日裝飾🥰🍴餐廳點評火車主題餐廳,好像去了車廂進食,臨近聖誕頗有氣氛🎄食物質素一如既往的好,外表還吸引🤤就是職員有點忙碌,想找人上甜點都不容易🫠🥣魚介湯鍋 $238大大一煲,建議3人或以上才好點🤣看起來很有韓國街頭的感覺,裡面有不同種類的魚串、魚糕,還有蘿蔔和雞蛋呢🥚喝下去第一口比較像日式火鍋湯,可能加了大蔥🤔湯底比較鹹,越煮越鹹,要趁早吃🤭🐙 八爪魚煎餅 $128味道不錯,不過八爪魚份量較少,以吃煎餅皮為主😢🍗黃金香蒜炸雞 $188挺好吃的炸雞,加了不少蒜蓉,很香呢🧄外皮剛上的時候還脆,久了會有點軟😗雞肉也醃到入味,不會炸得太乾👍🏻裡面還有蕃薯條,鹹鹹甜甜好吃🍠🌶淑女辣醬炒年糕 $108有一點點辣度,年糕條是qq的😬另外還有幾片魚糕,不會太單調😌🧀 芝士辣炒雞 $128下了海量芝士,雞件入味嫩滑😋上菜時職員會即席炒雞,剛出碟是拉絲的🤩不過放久會硬掉,到時要自行加熱🔥❌🍈蜜瓜雪冰

📍#荃灣 Yadllie Plate

#羊羊在荃灣
#羊羊在新界

順帶一提,訂座時向餐廳備註生日,點甜品有生日裝飾🥰

🍴餐廳點評

🥣魚介湯鍋 $238

🐙 八爪魚煎餅 $128
味道不錯,不過八爪魚份量較少,以吃煎餅皮為主😢

🍗黃金香蒜炸雞 $188

🌶淑女辣醬炒年糕 $108

🧀 芝士辣炒雞 $128

❌🍈蜜瓜雪冰 $88
有點反差🥹上次去弘大吃了一家好吃的蜜瓜雪冰,這次看到特意點來吃🙂吃下去就是蜜瓜奶的味道,上面的忌廉入口不會溶,還怪怪的🤨唯一可取就是生日有畫碟,適合打卡📸

總價錢-$878(另外要收10%服務費

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #荃灣美食 #新界美食 #海之戀 #美食推介 #午餐 #午餐推介 #晩餐 #晚餐推介 #炸雞 #朋友聚餐 #情侶好去處 #高質午餐推介 #韓國菜 #薯條 #浪漫餐廳 #紀念日 #節日慶祝 #情人節 #生日飯 #生日餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記

2024-12-11 1125 浏览
這裡的午餐好抵食🤭而且每個午餐也跟上新鮮泡菜及新鮮沙律就算之後吃炸雞也能減輕油膩感👍枱子上更有齊紙巾、濕紙巾、牙籤及吃炸雞必有的手套還有骨桶,啱哂唔鍾意食到張枱污糟嘅我唔怪得入到餐廳給我整整舒服的感覺🤭卡卡約咗2個閨密於荃灣海之戀行街食飯聚舊突然想起大家一齊追韓劇食炸雞的日子所以到了這間韓國餐廳的Yadllie Plate午餐特別一讚上菜好快我們3個人下了2個午餐、沙律、炸雞、牛扒份量好足,我們仨也吃到也吃不下要打包炸雞回家🤣女人就是眼闊肚窄吧~❤️蜜味乳酪粉炸雞$188(有骨)▶️舖滿乳酪粉的炸雞,酸酸甜甜,好好味▶️韓國直送新鮮雞隻,利用雙層高壓油炸技術,怪不得炸出來的炸雞皮脆內嫩,雞肉多汁唔會乾▶️配上卜卜脆甜酸蘿蔔,解膩非常❤️驚喜二重奏$258▶️頂級肉眼扒、炸雞4件、新鮮沙律及多塊蝦片▶️利用熱石上全生的肉眼扒,生熟程度自己控制,完全可以煎到外脆內嫩的牛扒▶️炸雞4件,有3件辣1件唔辣,起初以為全部原味,因為有朋友唔食辣,但原來辣味炸雞又好惹味,不過下次再嚟嘅時候落單要留意,好彩我食到辣🤭❤️檸檬雞肉沙律$108▶️新鮮沙律菜上放上一隻已開半的全熟蛋和雞肉碎▶️醬汁是與午餐所跟的沙律不同,檸檬汁
這裡的午餐好抵食🤭
而且每個午餐也跟上新鮮泡菜及新鮮沙律
就算之後吃炸雞也能減輕油膩感👍
枱子上更有齊紙巾、濕紙巾、牙籤及吃炸雞必有的手套
還有骨桶,啱哂唔鍾意食到張枱污糟嘅我
唔怪得入到餐廳給我整整舒服的感覺🤭

卡卡約咗2個閨密於荃灣海之戀行街食飯聚舊
突然想起大家一齊追韓劇食炸雞的日子
所以到了這間韓國餐廳的Yadllie Plate午餐
特別一讚上菜好快
我們3個人下了2個午餐、沙律、炸雞、牛扒
份量好足,我們仨也吃到也吃不下
要打包炸雞回家🤣女人就是眼闊肚窄吧~

❤️蜜味乳酪粉炸雞$188(有骨)
▶️舖滿乳酪粉的炸雞,酸酸甜甜,好好味
▶️配上卜卜脆甜酸蘿蔔,解膩非常

❤️驚喜二重奏$258
▶️頂級肉眼扒、炸雞4件、新鮮沙律及多塊蝦片

❤️檸檬雞肉沙律$108
▶️新鮮沙律菜上放上一隻已開半的全熟蛋和雞肉碎
▶️醬汁是與午餐所跟的沙律不同,檸檬汁更是酸酸甜甜開胃,是解膩的沙律

❤️海鮮拌炸醬麵$118
▶️拌以海鮮包括有蝦、魚塊、青口
▶️麵質是彈牙的韓國粉絲般,炸醬也不會過咸

❤️千層牛肉醬油鍋配手切面$148
▶️一層牛肉夾一層菜造出的火鍋,熱哄哄的,啱哂天氣凍的冬天食
▶️亮點是那手切面,好彈牙,麵條好掛湯👍好好味

❤️牛肉紫菜包飯$38(加配)
▶️必配,加$38好抵食,牛肉是滿滿的,沒有不點的理由
❤️香蔥煎餅$38(加配)
▶️讚它是煙韌的口感,香葱味足夠,再配上韓式醋汁,好味

❤️手調百香果水果茶
▶️極微甜的水果茶,完全是我杯茶😍當其他食物是重口味時,淡淡百香果水果茶真的很配,喜愛微甜的你必點
❤️巨峰乳酸梳打$18(加錢改配)
▶️不止是巨峰乳酸梳打咁簡單,還有爆珠在其中,即時提升美味感😋

❤️士多啤梨雪冰(聖誕特別版) $88
▶️由棉花及士多啤梨所砌成,好打耳的聖誕老人🎅喔~
▶️微甜的綿綿冰,主要靠士多啤梨醬給味,雖然新鮮的士多嚟梨帶點酸味,但剛好起了中和作用,解膩之效

• 驚喜二重奏
2024-12-07 1315 浏览
Yadllie Plate ,位於海之戀商場,環境溫馨,充滿節日氣氛。聖誕飄雪金巴利炸雞,外皮酥脆,內肉多汁,甜而不膩,刨之芝士的加入增添了濃郁香氣。底下的地瓜幹軟甜,與炸雞形成美妙對比,小雪人造型可愛,增添節日樂趣。驚喜二重奏,頂級肉眼牛排肉質鮮嫩,煎至完美,每一口都是享受。炸雞同樣出色,與牛排相得益彰,雙重美味,雙重驚喜。魚介湯鍋,湯底鮮美,魚介的香氣與各種食材的融合,讓人回味。鍋中的食材豐富,每一口都是溫暖的享受。飲品方面,蝶豆花青瓜梳打清新爽口,蝶豆花的藍色與青瓜的綠色相映成趣,既美觀又好喝。草莓乳酸梳打則是酸甜適中,草莓的香氣與乳酸的結合,讓人一口接一口。甜品蜜瓜雪冰,蜜瓜的甜味與雪冰的清涼完美融合,爲這頓聖誕大餐畫上圓滿句號。每一口都是甜蜜的享受,讓人難以忘懷。

聖誕飄雪金巴利炸雞

炸雞同樣出色,與牛排相得益彰,雙重美味,雙重驚喜。

魚介湯鍋

蝶豆花青瓜梳打

魚介湯鍋
蝶豆花青瓜梳打
2024-12-07 723 浏览
聖誕飄雪金巴利炸雞陸軍醬油牛肉湯鍋芝士蟹籽蛋捲水冷麵士多啤梨雪冰(聖誕特別版)藍橙荔枝梳打 & 蘋果肉桂水果茶呢間餐廳差唔多成為咗我嘅飯堂,幫襯過應該都不少於10次😆佢哋餐廳環境坐得超舒服而且乾淨,店員態度仲要好好,嘢食更加係高水準💕見佢哋最近推出咗聖誕系列,一於就試晒佢哋😌嚟到呢度真係冇辦法唔試佢哋嘅炸雞😝一向都覺得炸得好好.外表夠脆,亦能僅僅鎖住肉汁,食落超級Juicy🥳而今次聖誕特別版嘅炸雞就用咗草莓醬汁,食落酸酸甜甜,同炸雞味道好夾👍🏻而且店員會即場磨芝士,直到你覺得夠為止,望落好似飄雪,儀式感滿滿🥰配埋暖笠笠嘅蘋果肉桂水果茶一齊享用,真係超有冬日聖誕氣氛🎄整體嚟講佢哋嘅嘢食睇得出落足心思,從擺盤到味道都無可挑剔,聖誕系列嗰幾樣嘢食都超級正,大家唔好錯過啦🌉
陸軍醬油牛肉湯鍋
水冷麵
士多啤梨雪冰(聖誕特別版)
藍橙荔枝梳打 & 蘋果肉桂水果茶

• 芝士蟹子蛋捲
  • 水冷麵
  • 藍橙荔枝梳打
2024-12-06 992 浏览
終於有時間同星月⭐️🌙兩個坐低食一餐,午餐已經好開心了。荃灣海之戀有間 #韓式炸雞 🍗 Yadllie Plate @yadllie_plate #yadllieplatehk #荃灣美食 💥驚喜二重奏二重奏入面包括一件大大件既肉眼扒同四件炸雞,一次過滿足兩種味道👅。肉眼扒係廚房整到兩成熟,自己就用熱石決定食幾熟,食落仲保持到肉嫩多汁而炸雞炸到外皮金黃香脆,入口仲係好juicy鮮嫩多汁💥醬豬碲豬碲肥瘦適中,唔會太肥膩,濃厚醬油味夠哂入味,豬皮煙靭,肉質唔會鞋口,沾上醬料就會有另一番風味。💥八爪魚煎餅煎餅做得好香脆,食落香口,滿滿青蒽香配搭彈牙八爪魚🐙,沾少少魚露,滋味更上一層樓💥芝士蟹籽蛋捲金黃色蛋捲內裏包住滿滿蟹籽,入口先有濃濃蛋香,接住就係蟹籽卜卜卜咁爆開,雞蛋的香甜配上蟹籽的鹹鮮,仲有拉絲芝士🧀,超級邪惡💥香芋沙冰香芋味好香,即時想起香芋味脆皮樂🤣,好清爽。💥海鹽焦糖沙冰🧊沙冰入口綿密,淡淡甜味夾雜微微海鹽的鹹味,感覺好清爽,一啖透心涼。打咭📸必點 💥芒果雪冰新鮮芒果🥭粒粒佈滿雪冰邊,頂層仲有一球雪糕,好吸睛,打咭呃like 👍🏻,雪冰食入口好似食開既綿綿冰,入口即溶,芒果🥭香甜,
終於有時間同星月⭐️🌙兩個坐低食一餐,午餐已經好開心了。

#yadllieplatehk #荃灣美食

💥驚喜二重奏
炸雞炸到外皮金黃香脆,入口仲係好juicy鮮嫩多汁

💥醬豬碲

💥八爪魚煎餅

💥芝士蟹籽蛋捲

💥香芋沙冰
香芋味好香,即時想起香芋味脆皮樂🤣,好清爽。

💥海鹽焦糖沙冰🧊
沙冰

打咭📸必點 💥芒果雪冰
新鮮芒果🥭粒粒佈滿雪冰邊,頂層仲有一球雪糕,好吸睛,打咭呃like 👍🏻,雪冰食入口好似食開既綿綿冰,入口即溶,芒果🥭香甜,一餐完美作結。

芒果雪冰

#YadlliePlate #海之戀美食 #香港美食 #香港韓國菜 #yadllieplate # #yadllieplatehk #荃灣美食 #香港探店 #荃灣探店 #香港必食餐廳

沙冰
2024-12-05 596 浏览
好久沒到嚐韓國的菜式了,衝著炸雞過來,今天就跟朋友吃過豐富的千層牛肉醬油鍋 配手切面欣賞帶到桌上才煮的,鍋物層次分明,職員放牛肉醬油後香氣四溢。等待的過程也十分享受,吃著每一口都是對味蕾極致,特別適合寒冷的天氣。配香蒽煎餅香蒽煎餅外酥內嫩,香味撲鼻,搭配醬料食用,味道提升的開胃菜。配牛肉紫菜包飯牛肉紫菜包飯是必點的,紫菜的鮮香搭配牛肉和各種配菜,口感豐富,每一口都帶來美妙的味覺體驗。大邱辣醬無骨雞重點菜,雞沒特別辣醬,但肉質味道濃烈,無骨雞肉鮮嫩多汁,辣得讓人過癮。蜜味乳酪無骨雞同樣重點,無骨雞蜜味為主,甜中帶鹹,雞肉鮮嫩,口感極佳。一辣一甜絕配啊。芝士蛋慢煮牛五花肉伴蔬菜飯牛五花肉的豐腴與芝士的醇厚完美結合,慢煮的方式讓肉質更加嫩滑,滿滿的蒜片亦很吸引。搭配新鮮的蔬菜飯,不僅增添了營養,還有一圈蛋,也讓整體口感更加有層次呢巨峰乳酸梳打這款飲品清爽可口,巨峰葡萄的香甜與乳酸的微酸完美結合,口感清新草莓乳酸梳打草莓乳酸梳打則帶來了更明亮的果香,酸甜交織,特別適合喜愛水果風味的人。韓國菜品真的味道豐富多樣,欣賞韓國料理的獨特魅力,期待下次過來再吃一頓。📍Yadllie Plate 荃灣大河

千層牛肉醬油鍋 配手切面

配香蒽煎餅

配牛肉紫菜包飯

大邱辣醬無骨雞

蜜味乳酪無骨雞
同樣重點,無骨雞蜜味為主,甜中帶鹹,雞肉鮮嫩,口感極佳。
一辣一甜絕配啊。

芝士蛋慢煮牛五花肉伴蔬菜飯

巨峰乳酸梳打

📍Yadllie Plate
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
2024-11-29
午餐
2024-12-05 511 浏览
📍 Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖👉 孩子的浪漫💰58😋😋😋😋.6/5呢道菜名真係好可愛,內容包括芝士球、芝士腸、菠蘿同車厘茄,色彩繽紛,睇落好吸引!芝士球外脆內軟,芝士腸更係拉絲,令人一口接一口。菠蘿嘅清甜同車厘茄嘅酸味,完美平衡,真係一個適合小朋友同大人分享嘅美味拼盤。👉 水冷麵💰88😋😋😋😋.8/5水冷麵非常解暑,麵條滑順,加上清爽嘅湯底,味道清淡而不油膩。配料新鮮,爽脆口感,整體食感非常舒服。👉 鮮蝦沙律💰118😋😋😋😋.7/5鮮蝦沙律將新鮮蝦仁同多種蔬菜完美結合,色彩豐富,口感清新。沙律醬嘅味道適中,唔會蓋過蝦仁嘅鮮甜,真係一個健康又美味嘅選擇。👉 半半炸雞(大蔥絲+黃金蒜香)💰208😋😋😋😋.8/5半半炸雞真係令人驚喜!一邊係大葱絲原味炸雞,另一邊則係加咗金黃蒜香,味道層次分明。大蔥絲嘅清香為整道菜增添咗新鮮感,一口咬落去,外脆內嫩,實在好好味。👉 香辣芝士八爪魚💰138😋😋😋😋😋/5香辣芝士八爪魚係一個非常特別嘅選擇,八爪魚鮮嫩,加上香辣醬同芝士,口感豐富,辣味適中,令人一試成主
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖

💰88

👉 鮮蝦沙律
💰118
😋😋😋😋.7/5

👉 半半炸雞(大蔥絲+黃金蒜香)
💰208

👉 香辣芝士八爪魚
💰138
😋😋😋😋😋/5
香辣芝士八爪魚係一個非常特別嘅選擇,八爪魚鮮嫩,加上香辣醬同芝士,口感豐富,辣味適中,令人一試成主顧。

👉 火灸牛
💰98
😋😋😋😋😋/5
火灸牛肉質鮮嫩,火烤過程中釋放出肉香,配上特製醬汁,味道濃郁,真係好滿足!每一口都充滿肉汁,搭配米飯更加美味。

👉 紫菜手抓飯
💰88
😋😋😋😋.6/5
紫菜手抓飯係一個創意十足嘅選擇,紫菜包住飯菜,口感獨特。米飯粒粒分明,搭配各種配料,讓人每一口都充滿驚喜。

👉 手調菠蘿啤酒
💰55
😋😋😋😋.8/5
手調菠蘿啤酒清新可口,菠蘿嘅香甜同啤酒嘅微苦完美結合,飲落去好消暑,係一個夏日必備飲品。

👉 草莓乳酸梳打
💰48
😋😋😋😋.8/5
最後,草莓乳酸梳打非常清新,酸酸甜甜,口感滑順,係一個完美嘅解渴選擇,讓整體用餐體驗更加完美。

回頭: yes,今次嘅用餐經歷真係好開心,無論係色香味上都非常出色!每一道菜都有自己獨特嘅風味,絕對值得再來!
2024-12-04 1008 浏览
呢日嚟咗喺荃灣嘅韓國餐廳食lunch,呢間餐廳環境好明亮,有好多卡位,坐得都好舒適🤩半半炸雞餐廳有無骨雞同埋炸雞選擇,我哋呢次揀咗有骨嘅炸雞,但係其實啲骨都唔算好多🐥 半半炸雞可以選擇兩個口味,黃金蒜香口味外層有少少甜醬油,個蒜蓉味同炸雞勁夾🧄 蜜味乳酪粉口味,呢個食落口嘅蜜糖味比較重,雞皮薄,炸粉又冇乜,而且入面嘅雞肉好Juicy。另外原來呢份炸雞仲配有炸番薯條,所以真係好飽肚啊🙊醬豬蹄呢個醬豬蹄唔會好肥膩,豬腳嘅肉質實淨,加埋又一層好薄嘅豬皮,就咁食都唔會太膩😙 另外一份本來都配有生菜,包住嚟食更加有韓式風味,仲有兩款醬汁可以配搭🥬 我哋因為想食多啲菜都另外加咗一碟生菜。鮮蝦沙律呢個沙律係一個好色彩繽紛嘅沙律,有齊晒生菜、洋蔥、番茄、粟米同埋腰果🥗 加埋面頭有蘋果片、六隻彈牙嘅鮮蝦同埋雞蛋,整個沙律都好令人滿足。呢度嘅鮮蝦真係好有鮮味,同埋大大隻肉質唔錯🦐八爪魚煎餅食韓國菜唔少得嗌一份韓式煎餅,幾鍾意呢度嘅煎餅整得乾身,真係有外脆內軟嘅感覺。另外入面都係好多八爪魚粒,食落口幾有口感🦑火炙牛呢個小食上碟嘅時候以為可以就咁食,原來火炙嘅意思並唔止喺廚房製作,店員都會即席再幫忙燒香牛肉🐮

火炙牛
呢個小食上碟嘅時候以為可以就咁食,原來火炙嘅意思並唔止喺廚房製作,店員都會即席再幫忙燒香牛肉🐮 額外再燒過嘅牛肉半生熟,keep住有好多肉汁,而且每片都幾厚身,都推介大家試吓呢個小食🙈

飲品
♦️藍橙荔枝梳打
呢個藍色嘅荔枝梳打,望落好靚呀😗 店員有溫馨提示我哋要攪拌均勻先飲,整個味道都唔會太甜。
♦️零系可樂
另外朋友好鍾意飲可樂,所以我哋嗌咗罐Zero飲吓。

呢度午市時段叫主餐牌會有七折優惠,所以都幾抵食 。呢一餐食咗好多款特色嘢,滿足晒個韓國胃啊🤤
午餐
2024-12-03 484 浏览
上星期係海之戀食左一間勁正的韓國菜!餐廳設計好有格調,座位闊落,店員人好好👍🏻仲kids friendly!.午市套餐好抵!點左海鮮拌炸醬麵,份量十足,青瓜絲圍住滿滿嘅海鮮和炸醬麵,麵非常彈牙煙韌,伴以韓式炸醬汁相當好食!另一碟芝士蛋椰絲蝦蔬菜飯成個鑊上相當吸睛🤩底係芝士蛋,再舖上紫菜飯,大大件炸蝦啖啖肉脆卜卜,超級好味🤤.套餐加$38加配了手抓飯,一大碗飯舖滿紫菜、蟹籽、芝麻,店員即場將飯造成一個個飯波波😍仲加配埋牛肉紫菜包飯,大大件勁多餡料好滿足😌再加$18就有特飲😍 巨峰乳酸梳打和草莓乳酸梳打都好出色,粉色和紫色都好夢幻😍味道清甜,仲有新鮮水果🍓🍇叫套餐仲會送沙律和泡菜🤤.仲點左超多美食,款款吸引🤩➡️鮮蝦沙律🥗一大碗沙律菜口味清新,蝦🦐爽口彈牙👍🏻 ➡️八爪魚煎餅真材實料,啖啖都食到蔥同八爪魚🐙煎得香脆,點醬汁一流😋 ➡️驚喜二重奏賣相當吸引😍頂級肉眼牛扒🥩鐵板上熱辣辣,搭上韓式炸雞🍗啖啖肉又juicy,不得了😌➡️兒童餐賣相太可愛了😍呀女勁鐘意哈哈笑薯餅,食得好開心😁

仲點左超多美食,款款吸引🤩
➡️鮮蝦沙律🥗一大碗沙律菜口味清新,蝦🦐爽口彈牙👍🏻

➡️兒童餐賣相太可愛了😍呀女勁鐘意哈哈笑薯餅,食得好開心😁
Yadllie Plate主打精緻韓式美食,佈置簡約座位舒適,同朋友聚餐係一個唔錯嘅選擇😎鮮蝦沙律 | $118蝦肉爽彈,配埋沙律菜一齊食,十分滋味😋半半炸雞 | $208可選兩款口味炸雞,揀咗蜜味乳酪粉同埋首爾醬油。兩隻味各有特色,雞肉非常鮮嫩同juicy唔會太油膩。加埋炸到金黃色嘅蕃薯條,好甜好好味,非常推介😋😋芝士蟹子蛋捲 | $128層次豐富嘅厚蛋捲,蟹子粒粒加埋熱熔嘅芝士,配埋沙律醬、番茄醬,啖啖滋味😋😋八爪魚煎餅 | $128八爪魚粒唔太硬,細細粒非常有口感,煎餅薄脆唔油膩,非常難得😋😋烤牛肉水冷麵 | $128牛肉肉質鮮嫩有彈性。湯底酸酸梅梅,冷麵好滑溜,非常開胃😋巨𡶶乳酸梳打 | $48乳酸甜甜酸酸,提子味道不會太甜或似藥水,加埋爆珠係口入面爆開,非常醒神😋 藍橙荔枝梳打 | $48由淺藍色漸變到黃色,打卡一流!藍橙荔枝味非常清新,配合梳打,口感十分好😋蜜瓜雪冰 | $88密瓜果肉再配上柔軟綿綿嘅雪冰,口感層次豐富,中間仲插左支蜜瓜雪條,有驚喜😋😋
鮮蝦沙律 | $118
蝦肉爽彈,配埋沙律菜一齊食,十分滋味😋
半半炸雞 | $208
芝士蟹子蛋捲 | $128
芝士蟹子蛋捲
八爪魚煎餅 | $128
烤牛肉水冷麵 | $128
牛肉肉質鮮嫩有彈性。湯底酸酸梅梅,冷麵好滑溜,非常開胃😋
烤牛肉水冷麵
巨𡶶乳酸梳打 | $48