餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-02-13 73 浏览
餐廳午餐全部食物都有7折所以比夜晚食會更抵食💫但要注意有落場時間唔好太晏去食🤲🏻🔺芝士辣炒雞 $89.6(7折後)真心要推介,好好食!!!🤩店員會幫忙整撈好哂炒雞同芝士,每一舊雞都佈滿芝士仲要係拉絲的🧀雞肉有煎過所以都幾香,又嫩又冇雪味🤤配埋芝士食真係好好食!!比上次食嘅炸雞真係好食好多,必叫💞🔺玫瑰牛肉炒年糕 $89.6 (7折後)本身以為會辣點知唔辣的😉鍋入面還有芝士撈勻後又可以拉絲🧀玫瑰醬係甜甜的配上年榚好夾,年榚都好煙靭唔會硬🤍配料還有牛肉,娃娃菜同洋蔥🧅整體好夾,份量都偏多~🔺八爪魚煎餅🐙$89.6 (7折後)呢個就相對普通🥸煎餅都煎餅好脆但單食就唔太夠味要配醬汁食先得💫煎餅入面有八爪魚,韭菜,洋蔥💦🤤好味度 : 9/10🔙回頭率 : 9/10

🔺芝士辣炒雞 $89.6(7折後)

🔺玫瑰牛肉炒年糕 $89.6 (7折後)

🔺八爪魚煎餅🐙$89.6 (7折後)

🤤好味度 : 9/10
🔙回頭率 : 9/10
  • 芝士辣炒雞
2024-02-09 57 浏览
今日試咗呢間韓國菜式,鍾意食韓國菜嘅可以黎一試!本人覺得菜式味道正宗得黎又幾特別,係其他地方少啲食到👍🏻雪魚乾海螺伴麵賣相好之餘味道有驚喜!首先個味道有韓式辣醬嘅味帶點青瓜清新香味仲有雪魚鮮味,冷麵麵質爽口得黎又彈牙,除咗有好多雪魚之外仲有好多海螺嘅料,超足料!玫瑰牛肉炒年糕呢個味道超乎你想像,重重芝士香味,又creamy ,帶點牛肉香味,非常惹味,年糕口感當然很好,食唔停口!驚喜二重奏(牛、炸雞)安格斯牛在石頭上自己鐘意食幾熟自己煎,肉質鮮嫩多汁,牛味甚濃!炸雞都食到雞嘅鮮嫩,多汁,非一般韓式炸雞👍🏻魚介湯窩份量大到嚇呆左,味道亦十分正宗,魚糕魚味鮮香,口感Q彈另外不得不提嘅係呢度環境好,服務都係一流👍🏻👍🏻
今日試咗呢間韓國菜式,鍾意食韓國菜嘅可以黎一試!
本人覺得菜式味道正宗得黎又幾特別,係其他地方少啲食到👍🏻
雪魚乾海螺伴麵
玫瑰牛肉炒年糕
驚喜二重奏(牛、炸雞
魚介湯窩
份量大到嚇呆左,味道亦十分正宗,魚糕魚味鮮香,口感Q彈
另外不得不提嘅係呢度環境好,服務都係一流👍🏻👍🏻
天寒地凍,有咩好得過一碗熱湯?有點猜不透,韓國炸雞店,炸雞不算太好食,但其他韓國料理竟然是出人意表的美味🍲魚介湯鍋 ($238)炸雞店點解小弟首推魚蛋鍋? 其實唔係太講得通… 但係凍冰冰的日子大家都領教過,有時一碗清清的熱湯就正正係我地想要的。一邊滾著的串串拼盤,昆布魚介清湯都係無限添加,各式各樣的魚糕串,唔係甚麼山珍海錯,但係一口已經感動人心。🥩滷水五花腩($288)鍋燒厚切的腩片,就算是滷水亦很清淡,暖暖的很好吃,但記得要包點菜一起吃,來個正式韓味食法。🥚韓式牛肉蛋捲 ($128)蛋捲玉子燒下面是蛋汁以及醬燒牛肉,牛肉唔算突出但蛋香較濃。🍖驚喜二重奏 ($258)鐵板韓式牛排配招牌炸雞,但係鐵板太小,亦都令牛排翻面比較吃力,另招牌炸雞有點過火,肉不太夠以及較乾,要另一盆蜜味乳酪粉炸雞幫補一下,失望之作。🍗蜜味乳酪粉炸雞($188)可能係因為我不太喜歡這種比較乾,瘦的部位,大約係雞架雞翼左右。剛才的招牌麻麻地,上了粉亦幫不了多少,番薯條好像更好吃。🍹芒果菠蘿mocktail ($128)吃炸雞亦少不了酸甜開胃的芒果菠蘿特飲,解膩,好味,下次要加點酒精才行,很搭很好喝。
天寒地凍,有咩好得過一碗熱湯?

有點猜不透,韓國炸雞店,
炸雞不算太好食,但其他韓國料理

竟然是出人意表的美味

🍲魚介湯鍋 ($238)

🥩滷水五花腩($288)

🥚韓式牛肉蛋捲 ($128)
蛋捲玉子燒下面是蛋汁以及醬燒牛肉,牛肉唔算突出但蛋香較濃。

🍖驚喜二重奏 ($258)

🍗蜜味乳酪粉炸雞($188)

🍹芒果菠蘿mocktail ($128)
用餐优惠
試食活動
  • 白切五花腩
  • 韓式牛肉蛋捲
  • 芒果菠蘿特飲
2024-02-05 70 浏览
📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖同朋友係佢樓下食一間私隱度高既韓國餐廳上菜速度好快 半半炸雞 原味+蜜味乳酪粉$208番🍠薯條好食魚介湯鍋 $238湯越煲越清甜 有金菇冬菇雞蛋羅白芝士 紫菜手抓飯 $88 店員好主動 幫我地包埋 夾埋塊芝士一齊食好正 Lunch set 燒酒麻油雞配白飯 $118配新鮮沙律 一杯燒酒 可倒落湯入面洛神花茶 +$18玫瑰蜜桃果茶$42蜜瓜雪冰$88 唔太甜 中間夾住雪條 賣相好吸引

📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖

唔太甜 中間夾住雪條 賣相好吸引

• 紫菜手抓飯
  • 蜜瓜雪冰
2024-02-02 90 浏览
好鍾意去荃灣海之戀既分店,因為景觀好開揚,可以睇到汀九橋又望到海,心情都舒暢好多💕🔸驚喜二重奏係牛扒同炸雞既組合,牛扒上到枱仲係吱吱響,店員仲提我地要反下塊肉,唔係會痴住左係石板,炸雞皮脆肉嫩,咬開仲有肉汁bi 出黎😋🔸紫菜手抓飯有蟹籽,飯素同紫菜組成,可以增加下食飯既趣味,大小由自己決定🔸莫索里拉芝士排骨睇住店員將芝士熱溶再卷上排骨,超拉絲💕排骨已經調好左味,咸咸辣辣💕🔸八爪魚煎餅餡料非常足,而且咬開邊邊係聽到好清脆既聲音,八爪魚彈牙🔸玫瑰牛肉炒年糕驚喜左我,初初以為好辣點知係甜辣甜辣,年糕煙煙韌韌,配埋醬汁同牛肉唔覺唔覺好易食哂😂🔸農家鮮泡菜泡茶爽口,唔會過辣🔸香芋沙冰顏值爆錶淡粉紫色,少女心滿晒😂香芋味濃🔸草莓乳酸梳打超多士多啤梨🍓粒粒同爆爆珠,酸酸甜甜送辣野一流🫶🏻

🔸驚喜二重奏

🔸紫菜手抓飯

🔸莫索里拉芝士排骨

🔸八爪魚煎餅
餡料非常足,而且咬開邊邊係聽到好清脆既聲音,八爪魚彈牙

🔸玫瑰牛肉炒年糕

🔸農家鮮泡菜
泡茶爽口,唔會過辣

🔸香芋沙冰
顏值爆錶淡粉紫色,少女心滿晒😂香芋味濃
🔸草莓乳酸梳打
超多士多啤梨🍓粒粒同爆爆珠,酸酸甜甜送辣野一流🫶🏻
  • 八爪魚煎餅
2024-02-01 57 浏览
今日放假同老公係荃灣辦下年貨, 行下海之戀商場, 再去Yadllie Plate食韓國野, 之前老公同朋友食過話唔錯; 餐廳裝修新穎, 裝修有種高級格調, 英倫風裝修嘅列車, 以深藍色為主調, 高雅又時尚。店面都幾大寬敞, 坐得好舒服, 而且一直都播住熟悉嘅韓文歌, 好有氣氛。餐廳用QR code落單, 睇下個menu, 真係勁多嘢食, 樣樣都好吸引; 而家平日有午餐set, 午市散叫也會有7折扣優惠呀!Yadllie原味無骨雞 - $128呢度啲炸雞真係好味, 炸得一啲都唔乾㗎, 係好juic,y, 裏面係好多肉汁, 最重要嘅就係外面係脆卜卜, 原味炸雞都好入味, 揤少少檸檬汁已經好有味道㗎, 仲配埋炸甜薯條及酸蘿蔔。魚介湯鍋 - $238充滿韓國街頭小食嘅味道, 熱辣辣滾住湯鍋上枱, 有各式各樣嘅魚糕, 魚蛋, 年糕, 豆腐, 雞蛋, 蘿蔔, 新鮮蔬菜菇類等, 非常之豐富, 非常有口感, 份量都幾大呀!八爪魚煎餅 - $128我都好鐘意食韓式嘅煎餅, 呢間喺香港真心覺得係數一數二好食, 薄薄地, 厚度啱啱好, 入面有蔥絲, 洋蔥, 同八爪魚粒, 最正喺嗰邊煎到脆脆地, 好香口, 有

Yadllie原味無骨雞 - $128

魚介湯鍋 - $238

八爪魚煎餅 - $128
我都好鐘意食韓式嘅煎餅, 呢間喺香港真心覺得係數一數二好食, 薄薄地, 厚度啱啱好, 入面有蔥絲, 洋蔥, 同八爪魚粒, 最正喺嗰邊煎到脆脆地, 好香口, 有兩款醬汁可以點, 一款係韓式辣醬, 另外一個係鹹甜兼備嘅醬油, 我就鍾意醬油多啲,非常之惹味。

烤牛肉水冷麵 - $128
呢款份量亦都係超大碗, 牛肉有烤過嘅味道, 好有牛味, 仲有好多醃過水晶梨條, 酸酸甜甜, 水冷麵有啲煙煙韌韌, 湯汁味道好清甜, 食完覺得好清爽, 好正!

草莓乳酪梳打 - $48
非常之清新, 配炸雞一流。內裡有一啲爆珠同埋新鮮嘅士多啤梨粒, 酸酸甜甜, 非常之解渴。

海鹽焦糖沙冰 - $68
海鹽味特出, 賣相靚之餘,又好飲。

呢間人氣韓國菜一定唔陌生,荃灣西同旺角都有分店,除咗出名炸雞外,餐牌仲有好多選擇,所以每次去都可以試吓唔同食物,而家平日有午餐set,午市散叫也會有折扣優惠。裝修用咗Navy Blue 深藍色好靚,坐位又闊落好舒服。我哋叫咗份午餐再散叫一些食物,午餐包新鮮泡菜同埋沙律。🧡海鮮拌炸醬麵🧡份量好大份好足料,海鮮也很多,有蝦、魚、青口等,炸醬有肉粒、薯仔、洋蔥等,配以青瓜絲、韮菜一起拌勻食好好味,麵質也很滑。🧡街頭霸王🧡呢個炸物拼盤好豐富,有炸餃子、紫菜卷、芝士條、蔥絲、辣椒、無骨雞,全部都炸到熱辣辣脆卜卜,一定要記得沾配的 2 款醬都好好食,我最鍾意個炸餃子(裏面係泡菜洋蔥韓式粉絲餡),老公就最喜歡炸芝士條,可以拉絲😁。🧡陸軍部隊鍋(牛肉) 🧡我哋揀咗唔辣的醬油味湯底,清清地幾好,材料好豐富,除咗韓式燒牛肉,仲有午餐肉、腸仔火腿、菇類、年糕、蘿蔔、蛋豆腐等,仲會配個辛辣麵,呢個真係超級豐富滿足☺️💜草莓乳酸梳打💜💜香蕉沙冰💜飲品顏色賣相好靚,好大杯,少少甜幾好飲。
裝修用咗Navy Blue 深藍色好靚,坐位又闊落好舒服。

我哋叫咗份午餐再散叫一些食物,午餐包新鮮泡菜同埋沙律。

🧡海鮮拌炸醬麵🧡
海鮮拌炸醬麵

🧡街頭霸王🧡

🧡陸軍部隊鍋(牛肉) 🧡
陸軍部隊鍋(牛肉)

💜草莓乳酸梳打💜
💜香蕉沙冰💜
飲品顏色賣相好靚,好大杯,少少甜幾好飲。
2024-01-25
午餐
海鮮拌炸醬麵
街頭霸王
陸軍部隊鍋(牛肉)
2024-01-28 104 浏览
朋友就我係荃灣食,專登帶我去這間食韓國嘢!環境闊落,氣氛都不錯!如果想同朋友食下飯傾下偈就不適宜😅一坐低只是講用qr code自己落單,水都冇杯!我見隔離枱開聲問我又問佢才攞水過嚟火灸牛店員即場係面前燒,燒完好香,牛咬有口感但有些韌,味可以接受!蜜味乳酪粉味冇骨雞炸雞賣相望落好似幾好,但肉質炸得太乾,,底下用佐炸甜薯條墊底看似好似多D!實質....估不到乳酪同雞可以甘夾,甜甜地算幾特別!八爪魚煎餅表面有八爪魚粒㗎,仲可以咬開,餅底又夠脆,沾埋醬汁一齊食幾滋味!算最好食這個!咁嘅價錢俾啲咁嘅質素都勉強接受!知有限時都已經好快落單食嘢,但係未夠鐘已經吹埋單本想諗住叫甜品,都冇時間食,見仲有座位,出面又不是有人等緊?其實可以睇情況去安排,,,食到趕頭趕命!這餐飯食得未能盡慶有些失望!仲要同朋友去第二間店舖繼續食我下半場嘅甜品😅

火灸牛

蜜味乳酪粉味冇骨雞

2024-01-26
2024-01-28 58 浏览
📍Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)地址:荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖電話📞:62231415💎半半炸雞(原味+蜜味乳酪粉)HKD208💸雞肉嫩滑 但蜜味粉乳酪咪唔太出 甜甜地 配個蕃薯條好好食 💎特種部隊鍋 HKD198💸特種都隊鍋,感覺也好好味,而感覺和一般特種都隊鍋差唔多好味,色香味美,火鍋想吃的好像也有了和輕微辣辣的,感覺豐富開胃又飽肚。💎八爪魚煎餅HKD128💸八爪魚煎餅,感覺也好味,感覺比一般的輕盈鬆軟,加不加醬汁也別有一番風味的好味。💎卡邦尼年糕 HKD108💸卡邦尼年糕🤩勁推! 好creamy 好香,賣相好看和款式特別也吸引,味道豐富易入口。💎蜂蜜米酒 HKD78💸蜂蜜米酒,感覺也好好飲和十分特別,蜂蜜也很好看美味,另外甜甜的米酒,酒中卻有清新甜美的感覺。💎巨峰乳酸梳打 HKD48💸巨峰提子🍇乳酸好fresh, 仲有爆爆珠🤩好飲唔太甜
電話📞:62231415

💎半半炸雞(原味+蜜味乳酪粉)HKD208💸
雞肉嫩滑 但蜜味粉乳酪咪唔太出 甜甜地 配個蕃薯條好好食

💎特種部隊鍋 HKD198💸

💎八爪魚煎餅HKD128💸

💎卡邦尼年糕 HKD108💸

💎蜂蜜米酒 HKD78💸

💎巨峰乳酸梳打 HKD48💸
巨峰提子🍇乳酸好fresh, 仲有爆爆珠🤩好飲唔太甜
2024-01-21 111 浏览
早幾日去Donki入貨🛍️買完野緊係要醫肚😋今晚我哋揀左韓國野食🇰🇷呢間餐廳位置好闊落😊唔怕太逼✌🏻餐牌有好多太吸引嘅野食😋我哋叫左幾款食🥢🇰🇷韓式魚介湯鍋份量好足嘅湯鍋🍲一秒帶你到韓國🇰🇷天氣凍凍地🆒最啱飲碗魚介湯💕湯底好鮮甜😋有蝦乾🦐木魚☺️大葱🥬魚糕份量超多😍3個人絕對夠食👍🏻仲配埋金菇☺️蘿蔔🥕年糕😛蘑菇等✅超入味🥹非常唔錯👌🇰🇷原味無骨雞食韓國餐炸雞是必叫🤟🏻我哋試左無骨雞🍗雞肉好嫩滑💕唔會好乾✅無骨雞好適合小朋友食☺️原味啱啱好😍仲有蕃薯條🍠香甜軟糯👍🏻🇰🇷醬豬蹄配搭兩個醬✌🏻一款韓式辣醬🌶️一款韓式甜醬🫶🏻豬蹄好大隻😛皮好爽😆仲有啖啖骨膠原😊咬開嘅肉非常入味☺️一啖接一啖😙停唔到口🇰🇷紫菜手抓飯DIY小朋友至愛😍有得食有得玩😆帶埋手套自己DIY 大量紫菜😌白飯上有飯素😙仲有芝士🧀蟹籽😗好惹味🇰🇷朱古力雪冰好吸引嘅甜品🍧啲冰好細緻😍入口既溶🍫面頭有朱古力脆脆同朱古力餅😋雪冰入面仲食到啖啖朱古力醬😍朱古力迷至愛🥰🇰🇷益力多米酒超易入口嘅一款🥰甜甜地😌好飲🇰🇷生薑茶好暖胃🥰飲到底仲見到大量薑絲😚下次再試埋其他🥰
早幾日去Donki入貨🛍️

紫菜手抓飯
2024-01-17
紫菜手抓飯
2024-01-19 236 浏览
有一段時間無逛荃灣西的海之戀商場,今日去到,人流和商鋪都多了,逛了一輪,食飯時選了在二樓的Yadllie Plate。一向都知道這間餐廳的炸雞好食,旺角店6點前有折,原來這分店一樣有,單點餐牌有七折,還供應午市優惠套餐,不用多想,就食韓國菜吧。🔸午市套餐(送沙律、泡菜和飲品):📍石燒腩肉伴香蔥煎餅6塊厚切豬腩肉,肥瘦均勻,在石板上燒得焦香,肉質細嫩,入口即溶,一點也不覺油膩。又可以用生菜加泡菜包着吃,好滋味。香蔥煎餅口感帶點煙韌有蛋香和蔥香,同樣好吃。午市套餐加$38可加配🏅牛肉紫菜包飯,加$18轉特飲:🏅藍橙荔枝梳打。如此一份午餐兩個人吃也夠了。🔸單點:🏅魚介湯鍋是朋友共聚的首選,原鍋連小火爐一併上枱,好像打邊爐一樣,你一串我一串的好熱鬧。湯底是清甜的醬油湯,有多款韓式魚糕、豆腐、甜腐皮、年糕、雞蛋、蔬菜和蔥絲,全部都好味。🏅八爪魚煎餅有洋蔥和韮菜的煎餅外脆內軟,八爪魚帶點嚼勁,配上Yadllie煎餅辣醬及秘製韓式煎餅醬,鮮香惹味。🏅夏威夷阿奴哈炸雞、椰絲蝦、洋蔥圈和粟米,炸雞外脆肉嫩有肉汁;椰絲蝦有椰絲芳香;洋蔥圈香甜鬆脆。可以一次品嚐幾款炸物是開心的。🏅芒果雪冰最後來一個凍冰冰的

🔸午市套餐(送沙律、泡菜和飲品):
📍石燒腩肉伴香蔥煎餅
石燒腩肉半香蔥煎餅

🔸單點:
🏅魚介湯鍋

🏅八爪魚煎餅

🏅夏威夷阿奴哈
夏威夷雅奴哈

🏅芒果雪冰
最後來一個凍冰冰的雪冰,冰火交戰好過癮。芒果味的雪冰輕飄飄,香甜綿密,兩旁圍滿大大粒的芒果粒,芒果粒上還有星星啫哩,最頂是一球芒果雪糕。師傅砌得又靚又有心機,要贊。
2024-01-16
午餐
石燒腩肉半香蔥煎餅
夏威夷雅奴哈
芒果雪冰
呢間韓國野係旺角都食過,Lunch係好抵食的。見荃灣開左就試一試!陸軍醬油湯鍋(牛肉) HK$218自家製醬油湯底,唔食辣就岩曬!其實就係部隊鍋,但佢D牛肉好好食,牛肉係有粉過,甜甜地的,一個鍋份量都好多,仲有埋辛辣麵添。火灸牛 HK$98好好食!!即場燒比你睇,呢個要試!農家鮮泡菜 HK$38佢呢度冇免費前菜,所以叫左個泡菜,口味好岩香港人,唔會太辣,同埋份量都幾多。滷水五花腩 HK$288厚厚的五花腩,唔算好濃味,但肉質鬆軟,就咁食都好好食。同埋佢地菜好靚好大塊好新鮮!!!包生菜食一樣好味!!芝士牛肉煎餅 HK$128呢個原來都幾膩,同埋同我預想個質地唔同,佢同平時D泡菜煎餅唔同,再實正D架。藍橙荔枝梳打 HK$48生薑茶 HK$38一凍一熱,生薑茶超大杯的,非常滿足!!
呢間韓國野係旺角都食過,Lunch係好抵食的。
見荃灣開左就試一試!

陸軍醬油湯鍋(牛肉) HK$218

自家製醬油湯底,唔食辣就岩曬!
其實就係部隊鍋,但佢D牛肉好好食,
牛肉係有粉過,甜甜地的,
一個鍋份量都好多,仲有埋辛辣麵添。

火灸牛 HK$98
好好食!!即場燒比你睇,呢個要試!

農家鮮泡菜 HK$38
佢呢度冇免費前菜,所以叫左個泡菜,
口味好岩香港人,唔會太辣,同埋份量都幾多。

滷水五花腩 HK$288
厚厚的五花腩,唔算好濃味,
但肉質鬆軟,就咁食都好好食。

同埋佢地菜好靚好大塊好新鮮!!!
包生菜食一樣好味!!

芝士牛肉煎餅 HK$128
呢個原來都幾膩,同埋同我預想個質地唔同,
佢同平時D泡菜煎餅唔同,再實正D架。

藍橙荔枝梳打 HK$48
生薑茶 HK$38
一凍一熱,生薑茶超大杯的,非常滿足!!
2024-01-18 49 浏览
今日黎到荃灣海之戀探朋友,當然由呢到既地膽帶我地去食好野啦,最後帶左我地去食韓國菜,餐廳門外設計以火車為主題,窗外有綠悠悠景色。整體環境同食物質素都幾好。石燒腩肉伴香蔥煎餅:腩肉既厚度都算厚身,煎到微焦,以鐵板盛裝上枱,熱辣辣入口即溶化,用生菜包住五花肉食,好有儀式感呀。驚喜二重奏:食物上枱時鐵板熱住,主菜有頂級肉眼牛排同炸雞,炸雞炸到黃色,皮脆肉嫩,肉眼煮得剛剛好,肉質厚實,牛味濃郁,配上新鮮沙律一齊食,味道增添清新口感。芝士泡菜辣海鮮鍋伴手切面:滿滿既海鮮食材,有蝦、青口、蜆、泡菜,湯底味道濃郁,鮮甜得黎帶點微辣;手切面煙靭彈牙。芝士蛋慢煮牛五花肉伴蔬菜飯:肉質厚實,口感富豐;蔬菜飯調味幾好,撈埋側邊既蛋一齊食,令整個炒飯更順滑。香蔥煎餅蛋香味濃郁,口感柔軟;手抓飯搓成拳頭大小既飯球,紫菜同蟹籽令口感更有層次;牛肉紫菜包飯口感豐富,餡料由多種蔬菜、牛肉粒同紫菜而成,味道鮮甜。手調百香果水果茶既甜度調得剛剛好,鮮味突出。芒果雪𣲙:即叫即製,芒果肉好厚身好大粒,雪𣲙口感順淜,入口即化。🔎Yadllie Plate 야들리애플래이트(海之戀商場 荃灣)📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2

石燒腩肉伴香蔥煎餅:

驚喜二重奏:
食物上枱時鐵板熱住,主菜有頂級肉眼牛排同炸雞炸雞炸到黃色,皮脆肉嫩,肉眼煮得剛剛好,肉質厚實,牛味濃郁,配上新鮮沙律一齊食,味道增添清新口感。

芝士泡菜辣海鮮鍋伴手切面:

芝士蛋慢煮牛五花肉伴蔬菜飯:

手調百香果水果茶既甜度調得剛剛好,鮮味突出。

📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
2024-01-16 360 浏览
荃灣海之戀嘅韓式美食🙆🏻‍♀️半半炸雞可以自由選擇唔同嘅口味今次簡了原味和蜜味乳酪粉炸雞肉質鮮嫩,而且多汁juicy!個人覺得乳酪粉口味正啲!魚介湯鍋一串串嘅魚串,配上蔬菜及年糕熱辣辣既湯鍋配魚糕真係好好食!八爪魚煎餅卜卜脆既煎餅好吸引粒粒八爪魚🐙口感分明!又有韓式醬汁撘配!蜜瓜雪冰呢個甜品我期待咗好耐,上枱勁吸引眼球食下去不會有有藥人味 ,淡淡既蜜瓜香味都幾清新!百香果水果茶一大jar 既水果茶很解渴

荃灣海之戀嘅韓式美食🙆🏻‍♀️

可以自由選擇唔同嘅口味
今次簡了原味和蜜味乳酪粉
炸雞肉質鮮嫩,而且多汁juicy!
個人覺得乳酪粉口味正啲!

魚介湯鍋
一串串嘅魚串,配上蔬菜及年糕
熱辣辣既湯鍋配魚糕真係好好食!

卜卜脆既煎餅好吸引
粒粒八爪魚🐙口感分明!
又有韓式醬汁撘配!

蜜瓜雪冰
呢個甜品我期待咗好耐,
上枱勁吸引眼球
食下去不會有有藥人味 ,
淡淡既蜜瓜香味都幾清新!

百香果水果茶
一大jar 既水果茶很解渴
百香果水果茶
蜜瓜雪冰
  • 蜜瓜雪冰
2024-01-16 61 浏览
今日又去韓國餐廳食炸雞呢間我已經食過幾次啦,每次食都會發掘啲新菜式八爪魚沙律呢款沙律有啲酸好開胃食炸雞食到有啲漏 食一食生菜即刻refresh咗八爪魚好有咬感,但又唔會太過韌每次嚟都一定點淑女辣醬炒年糕呢款辣醬唔會太辣,有少少甜味非常配合年糕而且份量好多烤牛肉水冷麵呢款份量亦都係超大碗牛肉好有咬感 有牛味 仲有好多水晶梨 食完覺得好清爽蜜味乳酪粉炸雞炸雞烤得好香脆,雞肉又好嫩滑上面嘅蜜糖粉好好味鹹中有甜,特別得來又match 芝士辣炒雞鍾意芝士一定唔可以錯過大量芝士拉絲拉到要企喺度先拉得斷辣味唔會太過搶口就算唔係好食得辣嘅人都會接受到蜜瓜沙冰 柚子米酒蜜瓜沙冰舊冰撈咗好多蜜瓜汁唔會因為長時間未飲完就變得好水芒果雪冰最後食個芒果雪冰做甜品又係份量超多味道唔會過甜 啱啱好
今日又去韓國餐廳食炸雞
呢間我已經食過幾次啦,每次食都會發掘啲新菜式

八爪魚沙律
呢款沙律有啲酸
好開胃
炸雞食到有啲漏 食一食生菜即刻refresh咗
八爪魚好有咬感,但又唔會太過韌
每次嚟都一定點

淑女辣醬炒年糕
呢款辣醬唔會太辣,有少少甜味非常配合年糕而且份量好多

烤牛肉水冷麵
呢款份量亦都係超大碗
牛肉好有咬感 有牛味
仲有好多水晶梨 食完覺得好清爽

蜜味乳酪粉炸雞
炸雞烤得好香脆,雞肉又好嫩滑
上面嘅蜜糖粉好好味
鹹中有甜,特別得來又match

芝士辣炒雞
鍾意芝士一定唔可以錯過大量芝士拉絲拉到要企喺度先拉得斷