招聘中
月薪
$18,500-$19,500
月薪
2020-10-22 252 浏览
海之戀商場新開左 今日行完donki 就去左呢間西餐都試一試!餐廳抗疫措施都做得唔錯!餐廳有户外area 望到少少海景!不過我地到左既時候海景都俾人坐曬 所以我地揀左室內🥳Menu多選擇 價錢係中間價🤩我地叫左個八爪魚墨汁意大利飯!一上碟就覺得好足料😋紅色八爪魚🐙大大隻💕而且有芝士舖面好吸引!味道都唔錯!再黎多個香芒烤雞肉薄餅❣️感覺食呢個好似好健康咁🤣Pizza唔算大份 2個人share岩岩好☺️呢到既飲品都幾精緻好飲!分別叫左青蘋果蜜桃茶同熱情果菠蘿梳打都好飲😆
餐廳抗疫措施都做得唔錯!

Menu多選擇 價錢係中間價🤩

我地叫左個八爪魚墨汁意大利飯!
一上碟就覺得好足料😋紅色八爪魚🐙大大隻💕
而且有芝士舖面好吸引!味道都唔錯!

再黎多個香芒烤雞肉薄餅❣️
感覺食呢個好似好健康咁🤣
Pizza唔算大份 2個人share岩岩好☺️

呢到既飲品都幾精緻好飲!
分別叫左青蘋果蜜桃茶同熱情果菠蘿梳打都好飲😆
2020-10-20 310 浏览
朋友入伙,搬咗係去海之戀樓上,上新屋前一齊食個快lunch,呢間WB Cafe就係朋友推薦嘅。餐廳非常之大,除咗室內仲有室外位置,非常旺場。我哋坐咗喺室內卡座,幾舒適。午餐一份烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁連餐湯/沙律加飲品都只係$98 ,非常抵食!餐湯揀咗龍蝦湯,濃郁又有鮮甜味,上枱前繞上一圈鮮忌廉,味道更香更滑!牛扒揀咗七成熟,切開果然冇令人失望,紅酒醬汁味道唔錯,唔會太咸太重味。另外叫咗個雙層檸檬烤雞拼香脆辣雞芝士漢堡,一樣都幾大份,烤雞扒有淡淡檸檬香味,辣雞扒夠惹味,撞埋一齊有雙重口感。朋友點左凍朱古力,香滑味濃,有勁多忌廉,而我個杯熱金橘蜜都唔錯,食完漢堡飲炸薯條再飲特別潤喉!

2020-10-19 224 浏览
今晚放低兩個細路出去撐枱腳.去咗海之戀食飯,順便行Donki~WM Cafe有set dinner,價錢實惠先點飲品,特飮賣相唔錯宇宙洛神好fancy!雪糕梳打就幾好飲 一路飲一路好似食甜品咁~Set dinner有餐湯餐包。法式鴨髀香煎鵝肝菠菜意大利蛋麵係其中一個maincourse,煮得幾香,調味亦都唔錯;不過蛋麵就淋咗少少。鴨髀好食,鴨肉濃味又juicy!燒石斑魚柳配芥末子燒汁好味道!魚柳煎得好香脆,魚肉嘅油脂亦都好豐富最後再食埋甜品,飽哂!
今晚放低兩個細路出去撐枱腳.
去咗海之戀食飯,順便行Donki~

WM Cafe有set dinner,價錢實惠

先點飲品,特飮賣相唔錯

宇宙洛神好fancy!
雪糕梳打就幾好飲
一路飲一路好似食甜品咁~

Set dinner有餐湯餐包。

最後再食埋甜品,飽哂!

2020-10-16
去Donki購物完,梗係要搵嘢食醫肚啦,本來想去鼎爺新開舖頭試吓,點知經過鋪面感覺唔多鍾意,同啲嘢食都唔啱食,所以就冇幫襯到,轉入去發現新開左一間餐廳,見晚餐款式多選擇,所以就入去試吓。我哋坐喺戶外高枱位置,遠望竟然望到海景同青馬大橋,可能我哋黃昏去,所以個景色特別靚😍飲品牌圖片實在太吸引,所以我哋叫咗三杯特飲。跟餐+$20至$24,我覺得我叫個杯芒果百香果青檸特飲最好飲😂,香橙特飲要個冰球慢慢溶咗先夠味,葡萄柚蜂蜜都唔錯由於實在太多選擇,選擇困難症嘅我最後選擇左C.鴨肶鵝肝菠菜麵,阿仔要O.威靈頓牛柳,老公要L.美國安格斯自然榖飼牛肉眼配燒牛肉汁,餐湯要咗龍蝦湯+酥皮同是日餐湯(雜菜湯),見到餐牌內的appetizer都好吸引,所以忍唔住都叫咗兩個試下龍蝦湯真係好香好好味,加埋酥皮,簡直冇得頂,依家唔係好多餐廳有得加酥皮架啦,一直都好懷念⋯雜菜湯就普通,不過係用咗好多蔬菜去煲,相比龍蝦湯,感覺比較清淡⋯值得一讚,一坐低就附上新鮮熱辣麵包,應該係黑糖麵包,好好味,由於肚餓,所以未點餐已經食咗兩個啦⋯😋呢個牛油果蟹肉青蘋果煙三文魚千層係一個功夫菜,每款都切粒再疊起,食完之後仲開胃左,好想

飲品牌圖片實在太吸引,所以我哋叫咗三杯特飲。

龍蝦湯真係好香好好味,加埋酥皮,簡直冇得頂
,依家唔係好多餐廳有得加酥皮架啦,一直都好懷念⋯

呢個牛油果蟹肉青蘋果煙三文魚千層係一個功夫菜,每款都切粒再疊起,食完之後仲開胃左,好想再食多啲⋯

芝士手撕豬肉炸春卷配酸忌廉,同樣都係功夫菜,豬肉真係手撕出黎,好惹味好香脆,連配食嘅酸忌廉都好香滑,冇點落春卷食,就咁都比我食晒成兜😝

鴨肶鵝肝菠菜蛋麵-鵝肝就比較細塊咗啲,唔夠我胃口,不過食得出係鵝肝唔係鴨肝,咁嘅價錢食到一片已經好吸引,如果有得散叫一客鵝肝就好啦
,鴨肶好香脆,好有鴨香味,什菇同菠菜蛋麵吸收左肉汁好濃郁,唔錯唔錯⋯

威靈頓牛柳-廚神名菜,我記得好耐之前喺某餐廳食過,價錢接近要$300,依家$138就食到,仲配埋飲品餐湯,真係好抵,不過最緊要好食,阿仔切開雖然見到有啲血紅色,睇落好似唔熟,但係其實根本係啱啱好,阿仔話好好食,我都係試咗一舊,轉頭佢已經食晒

美國安格斯自然榖飼牛肉眼配燒牛肉汁-嚟到見到咁大塊,真係估唔到,牛扒煎得啱啱好,配個肉汁完全唔會覺得食肉係邪惡既
,不過同樣我都只係食咗一舊,老公將半塊牛扒俾咗阿仔食,阿仔又一眨眼全部食晒,就知道有幾好食啦⋯

兩個甜品都不過不失,比較特別嘅係酥皮蘋果金寶脆脆配雪糕,酥皮入邊係原塊蘋果,蘋果好香甜,比起傳統蘋果批切粒,較有咬口⋯

係海之戀3樓呢個死角位黎講,呢間新開咗幾日嘅餐廳生意都算唔錯,眼見有接近七成客人,依家涼涼地嘅天氣其實坐出邊好清爽,情調又好,因為我哋早去,所以先可以坐到高枱望到海景,高枱好快坐滿,如果想坐高枱遠望海景同青馬大橋,建議打電話去訂座穩陣啲

另外聽到有客人問經理幾時會有酒同生蠔賣,經理好似話申請緊酒牌,而生蠔都好快會推出,相信第日有咗酒牌同生蠔之後,再加上餐牌上咁多款選擇,下次再嚟嘅時候,我嘅選擇困難症應該會更加嚴重

2020-10-16
  • 手撕豬肉炸春卷配酸忌廉,酥皮龍蝦湯,威靈頓牛柳,美國自然榖飼牛肉眼
2020-10-17 407 浏览
之前在沙田也光顧過WM Café餐廳面積廣闊,充滿空間感,裝修帶歐陸式感覺有分室內及室外座位午市套餐的選擇達十多款,價錢由五十多至九十多不等配餐湯及咖啡/茶(熱),可加配其他飲品忌廉龍蝦湯想不到餐湯也有如此水準橙紅色的龍蝦湯質感濃稠的,鮮香濃烈的滋味,色香味倶全完全不帶渣,中間的忌廉增添幾份順滑,還有數片蝦肉是日餐湯 - 雜菜湯以多種鮮甜蔬菜製成,包括洋蔥、西芹、紅蘿蔔、番茄和香草等,健康又開胃烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁配薯菜 - $93紐西蘭的牛隻均於天然草原上放牧肉質細嫩,營養豐富,脂肪少,較為健康肉眼更是牛隻比較貴的部分油花豐富,中間有明顯的油脂,口感軟腍帶一塊筋膜,口感煙韌爽口金黃色的薯條薯肉比例多,外脆內酥軟雙層檸檬烤雞拼香辣脆炸雞芝士漢堡配薯條 - $73兩塊雞扒各而不同方式製作,雞肉均皮脆多汁不乾柴,還帶點爽滑一件富有誘人的檸檬香氣,另一件帶令人惹味的香辣漢堡包烘得極酥脆,上層塗上牛油,下層則蜜糖芥末醬還有芝士、沙律菜及蕃茄帶來清新感焦糖咖啡 - $22上面灑滿如同牛奶糖般甜甜的焦糖醬混合雲呢拿糖漿香甜的牛奶和口味濃郁的意式咖啡,口感極順滑葡萄柚蜂蜜茶 - $20此配搭是
之前在沙田也光顧過WM Café
餐廳面積廣闊,充滿空間感,裝修帶歐陸式感覺
有分室內及室外座位

午市套餐的選擇達十多款,價錢由五十多至九十多不等
配餐湯及咖啡/茶(熱),可加配其他飲品
忌廉龍蝦湯&雜菜湯

想不到餐湯也有如此水準
橙紅色的龍蝦湯質感濃稠的,鮮香濃烈的滋味,色香味倶全
完全不帶渣,中間的忌廉增添幾份順滑,還有數片蝦肉
雜菜湯

是日餐湯 - 雜菜湯
烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁配薯菜
烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁配薯菜

烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁配薯菜 - $93
紐西蘭的牛隻均於天然草原上放牧
肉質細嫩,營養豐富,脂肪少,較為健康
肉眼更是牛隻比較貴的部分
油花豐富,中間有明顯的油脂,口感軟腍
帶一塊筋膜,口感煙韌爽口
金黃色的薯條薯肉比例多,外脆內酥軟

雙層檸檬烤雞拼香辣脆炸雞芝士漢堡配薯條 - $73
兩塊雞扒各而不同方式製作,雞肉均皮脆多汁不乾柴,還帶點爽滑
一件富有誘人的檸檬香氣,另一件帶令人惹味的香辣
漢堡包烘得極酥脆,上層塗上牛油,下層則蜜糖芥末醬
還有芝士、沙律菜及蕃茄帶來清新感
焦糖咖啡

焦糖咖啡 - $22
上面灑滿如同牛奶糖般甜甜的焦糖醬
混合雲呢拿糖漿香甜的牛奶和口味濃郁的意式咖啡,口感極順滑
葡萄柚蜂蜜茶

葡萄柚蜂蜜茶 - $20
此配搭是一杯高顏值的減肥清脂茶
葡萄柚有點微苦,含有揮發性精油,能減少脂肪
有減肥和清脂的功效,還能有排毒的作用

雲呢拿焦糖燉蛋 - $38
面層香脆,內裡口感綿密,有濃濃蛋香,入口有種滑溜香甜感
2020-10-17
焦糖咖啡
2020-10-16 380 浏览
今日 Happy Friday 所以出去試新嘢!得悉呢間餐廳新張開,所以過黎碰碰運氣!今晚我哋大約7點前已黎到,幸運地可以選擇室外位置用膳!餐廳室外坐位很空擴和開揚,加上位置坐向汀九橋及睇到部分海景,適逢今日秋風起,所以非常relaxing!餐廳平日有晚餐供應,收費也很合理!我哋今晚選了 D & E 餐,晚餐除了有餐包和餐飲外,在不用另加錢之下,餐湯不單可飲到忌廉龍蝦湯,還送上甜品-香蕉班戟,整體食物質素不錯,這是餐廳給我最大嘅意外收獲!這裡的員工服務態度也值得一讚!每當我哋食完手上嘅嘢,員工會好快幫我哋清理,也不忙為客人添水!(其實每枱已備有一瓶水供客人自助)因為餐廳新開業,故暫時只能付現金!希望餐廳黎緊增設支付平台 credit card/八達通 etc & 盡快申請到酒牌啦!
今日 Happy Friday 所以出去試新嘢!

龍蝦汁海蝦蟹肉意粉
脆炸軟殼蟹墨汁意大利飯