招聘中
月薪
$18,500-$19,500
月薪
2020-11-12 395 浏览
今日去左海之戀shopping ,收穫豐富,於是想搵間坐得舒服嘅西餐廳食飯,見到呢間餐廳地方好大,環境舒適,所以入去食晚餐😂🌟餐湯(忌廉龍蝦湯)餐湯已經俾到得驚喜,竟然用忌廉龍蝦湯😱,出邊其他西餐廳都係用普通嘅羅宋湯,忌廉湯。估唔到呢間餐廳會不惜工本用龍蝦湯,龍蝦湯味道濃郁,有不少龍蝦肉,好好飲😋😋🌟O.WM威靈頓牛柳($138)威靈頓牛柳即叫即做,出面酥皮好脆,用咗香料包住牛柳,牛柳生熟程度適中,肉味濃郁,牛肉新鮮,切嘅時候冇血水出,做得好出色,必點菜色之一😋😋👍🏻🌟龍蝦汁海蝦蟹肉意粉🍝($86)意粉面上嘅蟹肉好鮮甜,龍蝦汁味道濃郁,海蝦肉質好爽,而且彈牙,好新鮮,意粉煮得唔會太軟身,煮嘅時間啱啱好,呢個價錢又唔貴,性價比高。👍🏻👍🏻🌟牛油果沙冰 x 芝士奶蓋抹茶拿鐵($28 & $26)牛油果果肉多,唔會太甜,沙冰攪拌得好碎,整得好好,啱晒想健康嘅朋友飲👍🏻芝士奶蓋整得好好,唔會太甜,抹茶味重,好啱小弟嘅口味😋🌟 朱古力香蕉薄餅(跟餐)即叫即整,皮夠薄,香蕉融融地加埋朱古力醬,好好食😋😋

🌟餐湯(忌廉龍蝦湯)

忌廉龍蝦湯

🌟O.WM威靈頓牛柳($138)

威靈頓牛柳

🌟龍蝦汁海蝦蟹肉意粉🍝($86)

龍蝦汁海蝦蟹肉意粉

🌟牛油果沙冰 x 芝士奶蓋抹茶拿鐵($28 & $26)

芝士奶蓋整得好好,唔會太甜,抹茶味重,好啱小弟嘅口味😋
牛油果沙冰
芝士奶蓋抹茶拿鐵

🌟 朱古力香蕉薄餅(跟餐)

即叫即整,皮夠薄,香蕉融融地加埋朱古力醬,好好食😋😋
朱古力香蕉薄餅
2020-11-11
忌廉龍蝦湯
龍蝦汁海蝦蟹肉意粉
牛油果沙冰
芝士奶蓋抹茶拿鐵
朱古力香蕉薄餅
2020-11-12 65 浏览
講到荃灣海之戀大家應該都會即刻諗到Donki 🤣不過其實商場入邊都有好多特色餐廳,今次就同朋友去咗位於3樓嘅西餐廳,環境有驚喜 😍餐廳有提供室內同室外嘅位置,夜晚坐喺出面都幾有feel💜今次就同朋友試咗其中兩個晚市套餐,質素都唔錯,值得一試☺️_🥣忌廉蟹肉龍蝦湯/是日雜菜湯兩款餐湯都有跟一個餐包,睇樣以為好硬但係食落去都幾鬆軟👍🏻龍蝦湯上面加咗忌廉令到成個湯層次感更加豐富,雜菜湯內亦有多款蔬菜,各有特色😋_🫔芝士雜菌菠菜忌廉雞焗農夫包 $88晚市套餐包左餐湯、飲品、主食同甜品,非常抵食☺️農夫包焗到外皮非常香脆,配上濃郁嘅芝士醬汁,食落去又唔會覺得油膩,雞肉嘅份量都唔少,絕對夠飽😌_🐟烤石斑魚柳配芥末籽燒汁 $98魚柳肉質都算幾滑😙值得一提旁邊熱辣辣既薯條十分香脆,鍾意食魚嘅朋友仔絕對唔可以錯過🤩_🍗意式炸雞翼 +$18套餐可以追加小食😋小編嘅朋友特別鍾意食雞翼所以今次就加咗$18有三隻雞翼,雞翼炸到金黃色,調味啱啱好👍🏻_🍹芒果百香果青檸特飲 (跟餐+$24)味道好清新,飲落去唔會太甜,百香果嘅份量都好充足_🥂芒果菠蘿沙冰特飲 (跟餐+$22)菠蘿同芒果配搭真係冇得輸,飲落去清甜解渴,餐

🥣忌廉蟹肉龍蝦湯/是日雜菜湯
層次感更加豐富,雜菜湯內亦有多款蔬菜,各有特色😋

🫔芝士雜菌菠菜忌廉雞焗農夫包 $88

🐟烤石斑魚柳配芥末籽燒汁 $98

🍗意式炸雞翼 +$18

_
🍹芒果百香果青檸特飲 (跟餐+$24)
味道好清新,飲落去唔會太甜,百香果嘅份量都好充足

_
🥂芒果菠蘿沙冰特飲 (跟餐+$22)
菠蘿同芒果配搭真係冇得輸,飲落去清甜解渴,餐廳亦有提供多款味道選擇

跟餐甜品:朱古力醬香蕉忌廉薄餅

自家製朱古力心太軟 (跟餐+$28)
食到最後就梗係要食個甜品滿足下自己啦,小編特別推介佢哋嘅心太軟,呢個價錢擺盤都算幾靚,唔好睇佢細細舊但係都做到流心嘅效果,朱古力味濃郁不會過甜,另外餐廳亦有提供多款自家制甜品有興趣可以試吓😃
2020-11-10 783 浏览
今日同朋友去完海之戀商場行街,就去咗W M Cafe食晚餐,餐廳有露天位可提供,不過我覺得今日風有啲大所以冇坐露天位置。餐廳套餐價錢合理都幾抵食,我哋每人叫咗一個set dinner,分別係芝士香煎珍寶帶子卡邦尼意粉同埋芝士雜菌菠菜忌廉雞。餐廳會送上餐湯及餐包朋友選擇咗紅湯,我就叫咗龍蝦湯,另外加錢叫加酥皮!龍蝦湯味道濃滑帶鮮!加上裏面有粒粒龍蝦肉口感更豐富,酥皮鬆脆不油膩也是非常難得。芝士香煎珍寶卡邦尼扁意粉:卡邦尼意粉醬汁濃滑,大大粒嘅帶子係意粉嘅中間感覺非常吸引!白汁感覺不會太(漏)食晒一碟都唔覺得好滯,帶子亦非常鮮甜,不過芝士控的我覺得如果再有多啲芝士就好啦!芝士雜錦菠菜忌廉雞焗農夫包:$88嘅價錢食到農夫包我覺得非常驚喜,呢個農夫包係即叫即焗嘅!上枱時熱辣辣,外層得麵包很脆口!加上菠菜雜菌同菇一齊食口感非常豐富,令人很滿足!個人意見,如果餐廳將包焊成蒜蓉底一定唔會令人更食不停口。最後set dinner 會包一個甜品同飲品,是日甜品係香蕉pancake,朋友加錢叫咗個心太軟,味道也可以甜味剛剛好。餐廳性價比不錯價錢抵食。

芝士香煎珍寶卡邦尼扁意粉

個人意見,如果餐廳將包焊成蒜蓉底一定唔會令人更食不停口。
芝士雜錦菠菜忌廉雞焗農夫包

芝士香煎珍寶卡邦尼扁意粉
芝士雜錦菠菜忌廉雞焗農夫包
2020-11-10 96 浏览
WM Cafe 已列入我哋常去西餐廳之選,因為質素好又抵食,每間唔同嘅分店我哋都差唔多去過晒。荃灣亦都係我哋常去嘅晚餐好去處,今次新店開張,位於花之戀商場呢個新商場,好好行又多野睇,更加要來試吓啦。今次呢間分店仲有一個好大嘅室外區,好啱大家一班人嚟飲吓酒chill下。我哋大概下午六點前到餐廳,嗰陣時都未係好多人,所以環境好寧靜,我哋點左兩份晚餐兩杯嘢飲,加咗兩份廚師沙律,仲有甜品添。餐湯係龍蝦湯,上面帶有少少忌廉,賣相唔錯。旁邊嘅係黑糖小餐包,好有驚喜喎,帶有濃濃嘅黑糖味。呢杯凍咖啡都好唔錯,加上厚Cream,好濃咖啡味。鴨髀好大隻,烤得好香口,內裡啲肉好軟熟。菠菜蛋麵好香蛋味,而且麵條好闊,可以沾上滿滿醬汁。另外呢個豚肉西冷都好唔錯,肉好厚,帶子都好嫩。配上青蘋果絲,酸酸地,減少油膩感。最後食埋甜品就圓滿結束我哋豐富嘅一餐。依舊非常有質素又抵食!
WM Cafe 已列入我哋常去西餐廳之選,
因為質素好又抵食,
每間唔同嘅分店我哋都差唔多去過晒。

荃灣亦都係我哋常去嘅晚餐好去處,
今次新店開張,位於花之戀商場呢個新商場,
好好行又多野睇,更加要來試吓啦。
今次呢間分店仲有一個好大嘅室外區,
好啱大家一班人嚟飲吓酒chill下。

我哋大概下午六點前到餐廳,
嗰陣時都未係好多人,所以環境好寧靜,
我哋點左兩份晚餐兩杯嘢飲,
加咗兩份廚師沙律,仲有甜品添。

餐湯係龍蝦湯,上面帶有少少忌廉,賣相唔錯。
旁邊嘅係黑糖小餐包,好有驚喜喎,
帶有濃濃嘅黑糖味。

呢杯凍咖啡都好唔錯,加上厚Cream,
好濃咖啡味。

法式鴨髀香煎鵝肝菠菜意大利蛋麵

鴨髀好大隻,烤得好香口,內裡啲肉好軟熟。
菠菜蛋麵好香蛋味,而且麵條好闊,
可以沾上滿滿醬汁。

烤黑豚西冷配檸檬帶子青蘋果C

另外呢個豚肉西冷都好唔錯,
肉好厚,帶子都好嫩。
配上青蘋果絲,酸酸地,減少油膩感。

可麗餅
心太軟

最後食埋甜品就圓滿結束我哋豐富嘅一餐。
依舊非常有質素又抵食!

烤黑豚西冷配檸檬帶子青蘋果C
可麗餅
  • 烤黑豚西冷配檸檬帶子青蘋果絲
2020-11-09 66 浏览
><一個晚市套餐有埋餐湯同甜品最平70幾蚊起 喺商場嚟講真係幾抵餐湯可以揀忌廉龍蝦湯或者蕃茄湯仲會配上餐包美式bbq烤手撕豬菠蘿芝士漢堡配薯條($78)包身烘至脆口 好易就對半切開每層layer都可以清晰見到烤石斑魚柳配芥末籽燒汁($98)魚肉腍身易咬旁邊嘅蔬菜配料都有烤過朱古力香蕉忌廉薄餅估唔到隨餐嘅甜品都有心思薄餅內裏塗上朱古力醬 放上幾片香蕉熱忌廉朱古力(+$9)茉莉青蘋果梳打(+$22)><><><><><><><><><><><WM Café & Bar荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖
一個晚市套餐有埋餐湯同甜品
最平70幾蚊起 喺商場嚟講真係幾抵
餐湯可以揀忌廉龍蝦湯或者蕃茄湯
仲會配上餐包
美式bbq烤手撕豬菠蘿芝士漢堡配薯條($78)
包身烘至脆口 好易就對半切開
每層layer都可以清晰見到
烤石斑魚柳配芥末籽燒汁($98)
魚肉腍身易咬
旁邊嘅蔬菜配料都有烤過
朱古力香蕉忌廉薄餅
估唔到隨餐嘅甜品都有心思
薄餅內裏塗上朱古力醬 放上幾片香蕉
熱忌廉朱古力(+$9)
茉莉青蘋果梳打(+$22)

><><><><><><><><><><><
WM Café & Bar
荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖
2020-11-09 409 浏览
WM cafe位於商場頂樓,坐在室內的綠油油環境,令人心神放鬆。坐在室外露天雅座,享受天然涼風,站在屋頂居高臨下,遠眺醉人的青馬景色,感覺寧靜。沐浴在陽光下,把夏日沙冰放在木質茶几上,有種說不出的慢活風情。香煎牛柳配紅酒燒汁配意粉 $83牛扒厚切的肉身,外皮微微焦香,牛肉没有多餘的調味,咀嚼時肉汁豐沛,口感軟腍,沾上甜紅酒燒汁,令牛香加倍提昇。WM全天候早餐配牛角酥 $103全日早餐材料豐富,牛角包口感鬆化,充滿牛油香,夾入焗至焦脆的煙肉,簡單惹味。刺穿太陽蛋,滑溜蛋漿流出,黏糯清新,沙律菜吸嗦蛋漿,滋味平衡。烤肉腸口感飽滿,肉汁油潤,加上滑溜大啡菇、烤蕃茄,令人回味。芒果菠蘿沙冰特飲 $32沙冰冰爽涼快,菠蘿香味濃郁,再呷一口冰沙,經過舌尖而慢慢溶化,沁出芒果甜香,消渴解膩。如果能更入煙韌椰果,口感更豐富。 意式泡沫咖啡(熱飲) $25咖啡奶泡醇厚,捨不得拌勻心型拉花,質感柔順、豐盈,飲一口奶泡,精神為之一振。

香煎牛柳配紅酒燒汁配意粉 $83

WM全天候早餐配牛角酥 $103

芒果菠蘿沙冰特飲 $32
意式泡沫咖啡(熱飲) $25
2020-11-08
午餐
海之戀商場入面有唔少新開嘅店舖, 行到攰咗就喺附近搵一間西餐廳食,見到呢間wm cafe 裝修得唔錯就入咗去試下啦…入到去發現餐廳比想像中寬敞,而且仲有室外嘅位置添㗎,但係我哋都係選擇坐返室內嘅卡位☺️☺️嘢食方面我哋嗌咗兩個dinner set, dinner set 係一個價錢包咗有湯、嘢飲同埋甜品...蕃茄湯配餐包蕃茄湯飲落有啲似羅宋湯,材料都十分類似, 唯獨飲落冇咗浸辣嘅黑椒味~ 而且好有鮮番茄嘅香味架,飲得出唔係用番茄膏… 至於個餐包好特別食落口已經有濃郁嘅蜂蜜味,就算唔搽牛油都好好食~烤黑豚肉西冷配檸檬帶子青蘋果絲$98西冷肉質嫩滑食落去唔會韌口,肉汁鎖住咗喺黑豚肉入面, 每一口咬落去都充滿咗黑豚肉嘅肉汁~ 而且帶子都好鮮甜點綴左烤黑豚肉😍龍蝦汁海蝦蟹肉意粉$86海蝦每一隻都超大隻而且分量好足夠, 而蟹肉 嘅份量多少少會更加好~ 加上超好食嘅龍蝦汁 呢個意粉十分之唔錯…小食方面我哋加多咗一份薯菜,薯菜係即炸嘅,熱辣辣而且非常脆,又唔會太油膩~一份嘅份量都唔少㗎…香蕉奶昔唔係間間餐廳都有奶昔😍所以我哋就試咗wm嘅奶昔系列啦~飲入口好creamy,而且好重香蕉味,下次可以試埋其他口

蕃茄湯配餐包

烤黑豚肉西冷配檸檬帶子青蘋果絲$98

龍蝦汁海蝦蟹肉意粉$86

香蕉奶昔
唔係間間餐廳都有奶昔😍所以我哋就試咗wm嘅奶昔系列啦~飲入口好creamy,而且好重香蕉味,下次可以試埋其他口味~

芝士奶蓋牛油果沙冰
初頭仲覺得沙冰一定會好凍好凍, 但係原來唔係㗎💕 呢款沙冰好香牛油果嘅味道,當然亦都有芝士味☺️兩者嘅味道配合得好好唔會掩蓋咗對方嘅味,作為牛油果迷嘅你一定要一試

藍莓芝士餅
鍾意食甜品嘅我梗係唔會放過啦~ 雖然芝士餅嘅味道好好食😋但係如果可以大塊啲就更加好啦☺️

2020-11-08 99 浏览
男朋友住荃灣西 荃灣搵食是常識吧荃灣真係太大 懶人一族既我地 緊係唔想行咁遠啦男朋友就提議去海之戀食 佢話之前同屋企人食過 佢唔講 我真係唔知有呢間餐廳 因為係3樓 仲要轉左入去 係donki既另一邊咁岩有室外位 男朋友話今日涼涼地 坐室外仲有feel 叫左2個set lunch WM安格斯牛肉芝士漢堡配薯條香煎豚西冷扒拼北海道檸檬鹽烤雞配意粉再加意式烤雞翼蕃茄湯 + 包蕃茄湯好足料 好多湯料 濃郁蕃茄味 但唔會過酸/刺激 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻包焗得夠脆 男朋友好喜歡意式烤雞翼烤得好好 好有岀面炸雞翼feel唔會油唯一不足係 淡味左少少WM安格斯牛肉芝士漢堡配薯條包皮唔算太軟/太硬內餡好有驚喜 仲有啲菇菇係入面增加左個包既層次 幾有特色😋😋啲薯條真係值得一讚肥身薯條 真係即叫即整 唔會淋哂炸得唔會太乾/太油👍🏻👍🏻👍🏻香煎豚西冷扒拼北海道檸檬鹽烤雞配意粉2塊扒既size偏大 雞扒好岀色 雞肉嫩身 油脂足夠 豚西冷 豬扒本身難整得好食 呢到都算ok唔會老 味道都夠意粉軟硬適中👍🏻👍🏻👍🏻千層蛋糕我數過 大約有11-12層皮😂😂😂每一層唔算太厚Cream同皮既比例幾好唔會太甜 值得一試👍🏻👍🏻
男朋友住荃灣西 荃灣搵食是常識吧

員工服務真係幾好 又有效率
上碟好快 + 食完一碟 好快有人收
2020-11-08
2020-11-07 112 浏览
之前就見到呢間wm cafe覺得佢價錢都相而 ,餐牌幾吸引。今日終於嚟到一試啦,我叫咗一個龍蝦汁意粉同埋一個威靈頓牛柳其實呢我一嗌完呢就後悔咗個龍蝦汁意粉呀因為竟然佢個頭湯係可以有龍蝦湯湯揀嘅咁龍蝦汁意粉理所當然咁肯定係用同一個汁㗎啦,加上佢個汁比較稀相爭咗少少。不過個湯日真係都幾好嘅,應該係用小龍蝦來煮,作為餐湯來說實在唔錯。不過令我驚訝嘅係佢個威靈頓牛柳真係幾好,大出所料雖然係唔係最正宗嘅,但係以一百幾蚊嘅價錢來說。佢啲肉汁又有肉味又加埋呢個酥皮食㗎即係一流。佢個肉煮得啱啱好,成塊肉都係粉紅色嘅。總體嚟講都唔錯,我或者會再嚟食多次威靈頓牛扒。
2020-11-03
2020-11-07 73 浏览
想不到荃灣有如此海景舒適開揚戶外餐廳! 餐廳在海之戀新商場內, 安排坐在戶外高枱進餐, 枱之間距離很寛闊, 室外開揚加上望著青馬大橋的海景, 心情立刻放鬆起來. 晚餐套有餐湯, 麵包, 飲品及甜品, 價格由$78-$238,這個環境加上這個價錢真的化算,不需要再到尖沙咀中環銅鑼灣才有雅致的室外餐廳. 主餐有脆炸軟殼蟹墨汁扁意粉:軟殼蟹很脆口新鮮還有膏, 香口無比配上扁墨汁扁意粉, 味道配合. 烤石班魚柳配焗雜菜: 魚加上薯條及雜菜, 還有芥末子燒汁真的大滿足, 甜品是香蕉班戥作結.
想不到荃灣有如此海景舒適開揚戶外餐廳!

2020-11-06
2020-11-06 404 浏览
荃灣西海之戀最近開了很多新餐廳,很多還有戶外位置,最適合現在秋風時節,舒舒服服地享受一頓晚餐。今晚呢間WM Cafe無論室内,室外都很多坐位, 坐位之間又空間大,室外位更遠望青馬大橋, 坐位分了三款,有梳化,有二人座的高椅,還有適合三五知己的正常高度 .晚餐有很多款, 價格也很相宜 ,價錢已包括了餐湯和麵包龍蝦湯非常近似蕃茄湯顏色的龍蝦湯,飲落很重的龍蝦味,還有龍蝦肉在內,誠意十足。龍蝦汁海鮮蟹肉意粉滿滿的蟹肉在意粉面,還有蝦肉,也吃到龍蝦殼呢 ! 龍蝦汁底不算太濃,汁液混入每一麵條,令人非常滿足。雙層檸檬烤芝士脆雞漢堡拼薯條主角脆雞外脆內厚肉, 薯條金黃鬆脆,新鮮炸上,快速清碟晚餐可以另追加小食,我們加了沙律和一客三隻雞翼份量非常適中, 簡簡單單作前菜非常適合飲品方面,一凍一熱葡萄柚子蜂蜜顏色調配得非常夏日, 柚子味重, 蜂蜜味帶左甜味。熱檸檬柑桔蜜柑桔檸檬的比例 調配得很適中,誰也搶不了誰的風頭。心太軟打卡必影,心形整得美美的朱古力味入口香滑又香濃,等了十五分鐘也是值得的。

晚餐有很多款, 價格也很相宜 ,價錢已包括了餐湯和麵包

龍蝦湯

龍蝦汁海鮮蟹肉意粉

雙層檸檬烤芝士脆雞漢堡拼薯條
主角脆雞外脆內厚肉, 薯條金黃鬆脆,新鮮炸上,快速清碟

晚餐可以另追加小食,我們加了沙律和一客三隻雞翼
份量非常適中, 簡簡單單作前菜非常適合

飲品方面,一凍一熱
葡萄柚子蜂蜜
顏色調配得非常夏日, 柚子味重, 蜂蜜味帶左甜味。
熱檸檬柑桔蜜
柑桔檸檬的比例 調配得很適中,誰也搶不了誰的風頭。

心太軟
打卡必影,心形整得美美的
朱古力味入口香滑又香濃,等了十五分鐘也是值得的。

2020-11-05 56 浏览
現在見疫情都開始穩定咁~就近近地出下荃灣行街~海之戀都開左段時間~現在多左好多餐廳~今次行完街我地入左呢間試下~因為朋友係科學園食過都話唔錯👍🏻入到去有室內同室外選擇~我地選左坐出邊🥰我地點左兩個dinner set~餐湯加餐包龍蝦湯好香濃~仲有龍蝦肉食~蕃茄雜菜湯正常味道~個餐包係黑糖包~好香好好食~又鬆軟好熱辣辣👍🏻意式炸雞翼雖然佢話係炸~但一啲都唔油膩~好香口~雞肉都嫩口~炸得剛剛好~脆炸軟殼蟹墨汁扁意粉有得選飯~但個人鐘意食意粉🤣軟殼蟹好香口~加上蟹籽粒口感更好~扁意粉入邊啲菇好香蒜香牛油味~魷魚圈炒得好爽口~加埋少少芝士碎食😋好正❣️烤石班魚柳配芥末籽燒汁平時出邊食好少係石班~魚味好鮮~加埋芥末籽食好夾~燒汁都唔錯~榛子三重朱古力蛋糕朱古力正~又唔膩~本身諗住會好甜~但一口接一口😝阿華田脆脆芝士餅現在好多阿華田產品~但呢件我覺得可以~都做到本身既味道~芝士又無搶走阿華田味~唔錯😋😋😋飲品我地叫了一杯熱檸水同熱奶茶~都係正常味道~茶就用左Dilmah呢個牌子~都唔錯~茶味都可以~P.S.小插曲我地坐出邊咁啱落毛毛雨~店員好快手就幫所有客人換位或者開雨傘☂️呢個價錢真心覺得抵~服務同
現在見疫情都開始穩定咁~
就近近地出下荃灣行街~
海之戀都開左段時間~
現在多左好多餐廳~
今次行完街我地入左呢間試下~
因為朋友係科學園食過都話唔錯👍🏻
入到去有室內同室外選擇~
我地選左坐出邊🥰
我地點左兩個dinner set~

餐湯加餐包
龍蝦湯好香濃~仲有龍蝦肉食~
蕃茄雜菜湯正常味道~
個餐包係黑糖包~好香好好食~
又鬆軟好熱辣辣👍🏻

意式炸雞
雖然佢話係炸~
但一啲都唔油膩~好香口~
雞肉都嫩口~炸得剛剛好~

脆炸軟殼蟹墨汁扁意粉
有得選飯~但個人鐘意食意粉🤣
軟殼蟹好香口~加上蟹籽粒口感更好~
扁意粉入邊啲菇好香蒜香牛油味~
魷魚圈炒得好爽口~
加埋少少芝士碎食😋好正❣️

烤石班魚柳配芥末籽燒汁
平時出邊食好少係石班~
魚味好鮮~加埋芥末籽食好夾~
燒汁都唔錯~

榛子三重朱古力蛋糕
朱古力正~又唔膩~
本身諗住會好甜~
但一口接一口😝

阿華田脆脆芝士餅
現在好多阿華田產品~
但呢件我覺得可以~
都做到本身既味道~
芝士又無搶走阿華田味~
唔錯😋😋😋

飲品
我地叫了一杯熱檸水同熱奶茶~
都係正常味道~
茶就用左Dilmah呢個牌子~
都唔錯~茶味都可以~

P.S.
小插曲我地坐出邊咁啱落毛毛雨~
店員好快手就幫所有客人換位或者開雨傘☂️
呢個價錢真心覺得抵~
服務同食物都唔錯~
好值得黎試下👍🏻👍🏻👍🏻
2020-11-03
  • 脆炸軟殼蟹墨汁扁意粉
  • 烤石班魚柳配芥末籽燒汁
  • 龍蝦湯
2020-11-03 165 浏览
今日同男朋友放工去行donki 見到海之戀開左好多新餐廳 比3樓一間西餐吸引住 (其實係行到太攰唔想搵🙊🙊) 間餐廳叫WM Cafe & Bar 一出donki直行到尾就係😍-我地分別散叫左個乳豬同一個dinner set🤪🍴烤豚西冷配慢煮乳豬腿配洋蔥圈薯條($198)店員極力推介💯 果然冇介紹錯 淨係聽個名都覺得好多野食😂😂 事實係好足料 全部都好大舊 等自己就好中意食乳豬 好脆口 而且感覺又唔會好油 不坊一試😋-🍴烤紙包比目魚柳配焗雜菜($148)賣相睇落好新奇😂 但唔好玩😂 因爲整開佢黎食要花少少時間 但有人幫手整就唔同講法🤪 比目魚好滑好嫩口 而且好入味 唔知係咪用檸檬汁黎煮 食完咁膩既乳豬可以中和返😛 同埋嗰set真係好抵 有湯+Main +甜品 值得一👍🏻: 個香蕉pancake好好食🥰📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖
我地分別散叫左個乳豬同一個dinner set🤪
🍴烤豚西冷配慢煮乳豬腿配洋蔥圈薯條($198)

🍴烤紙包比目魚柳配焗雜菜($148)
同埋嗰set真係好抵 有湯+Main +甜品
值得一👍🏻: 個香蕉pancake好好食🥰

📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖
2020-11-03 116 浏览
今日去咗荃灣某大型超市度shopping,就係呢個海之戀商場度,咁行到攰就見到有間西餐廳咁就試下啦。 其實呢一間西餐廳之前喺其他地方都試過, 希望今次有好嘅經歷, 咁其實間餐廳空間感都充足嘅, 而且坐得都ok舒服,咁因為我同朋友呢幾排都食得好多肉,咁就想試下健康啲,叫咗兩個vegetarian嘅菜式。 我哋叫咗以下:WM超級素扒漢堡配薯條 & WM烤大啡菇牛油果漢堡配薯條, 其實呢兩個餐我覺得都幾好嘅,因為可以畀番一啲素食者去食, 其實呢家自己都少肉多菜,自己都開始想試下啲素食嘅餐, 咁試咗呢個素扒其實個肉質都同漢堡包嘅口感都幾相似都唔差,而且自己都食到好似有啲豆味, 感覺都算幾得意, 朋友個大啡菇亦都幾juicy, 所以呢餐lunch我覺得都幾好同健康。最後我同朋友食埋個甜品、飲埋杯咖啡就閃人,不得不講其實係我朋友叫咗杯latte,其實都ok嘅,可以試下呢度啲熱latte。

2020-11-01 1116 浏览
餐廳新開無耐 環境超開揚 座位超闊落 仲分室內同室外 可惜去個晚下著微雨 無開室外 唔係可以坐係出面吹吹風 欣賞下青馬風景餐湯有是日精選同忌廉蟹肉龍蝦湯可以簡 我地都簡左龍蝦湯 湯面上加左一圈忌廉 令個湯更加幼滑 龍蝦湯濃稠 味道濃郁 仲有蟹肉碎 點綴左成個龍蝦湯 比想像中更真材實料😆餐包竟然係黑糖小餐包 又一驚喜位 睇落好似好硬 原來幾鬆軟 塗上牛油🧈 咬落係甜甜既黑糖香 好好食啊☺️叫左兩個主菜分別係雙層檸檬烤雞拼香脆辣雞芝士漢堡同巴馬臣芝士香煎珍寶帶子卡邦尼意粉 雙層檸檬烤雞拼香脆辣雞芝士漢堡 睇個名都夠晒豐富!帶來兩種唔同嘅口感 除咗有甜甜地酸酸地烤雞 下層嘅脆辣雞又係充滿衝突既配搭 兩者加埋其實真係幾特別👍🏻 份量唔算細 都夠飽帶子果然係珍寶級數 好大粒 食落好鮮甜 意粉煮得剛好 卡邦尼甜甜地好creamy 仲有唔少洋蔥同煙肉 芒果百香果青檸特飲 飲品賣相超得 好fresh 好好飲🍹 葡萄柚蜂蜜茶 甜度適中 夠葡萄柚味 配埋少量蜂蜜 都幾解渴甜品我地就升級左半熟芝士蛋糕同提拉米蘇芝士蛋糕🍰 芝士蛋糕芝士味濃郁 略嫌質感比較實 如果再軟滑一點就更好 提拉米蘇芝士蛋糕感覺就偏千層蛋

咬落係甜甜既黑糖香 好好食啊☺️

芒果百香果青檸特飲 飲品賣相超得
甜品我地就升級左半熟芝士蛋糕同提拉米蘇芝士蛋糕🍰 芝士蛋糕芝士味濃郁 略嫌質感比較實 如果再軟滑一點就更好 提拉米蘇芝士蛋糕感覺就偏千層蛋糕 口感唔錯 唔太甜