2022-11-14
難得放年假,唔使返工,梗係瞓到自然醒,之後同家人食個brunch。呢間餐廳之前我哋都食過,覺得好食又抵食,而且坐得好舒服。佢有室內或者室外座位,室外座位有樹景同埋遠海景睇。我哋今日就坐咗室內,室內裝修都幾有氣氛。我哋叫咗三個lunch set share食,每個set都包咗餐湯同埋熱飲。餐湯有蕃茄湯或者龍蝦湯選擇,蕃茄湯味道酸甜,少少意式香草,幾開胃。龍蝦湯較濃味,質地少少濃稠。餐湯配有法式麵包片,可以沾湯食。煙三文魚菠菜忌廉意大利蛋麵份量好足,好多煙三文魚,其他配料仲有好多菇類及菠菜,意大利蛋麵口感軟硬適中,忌廉味道亦都很適中,不會過於膩。香煎牛柳配紅酒燒汁(薯菜/意粉/飯)有兩件厚身嘅牛柳,我哋要咗七成熟,牛柳口感軟腍,都有牛味,質素唔錯。我哋揀咗跟薯菜,勁多粗身波浪薯條,薯條可以沾牛柳嘅紅酒燒汁或者茄汁,同樣滋味。$86呢個價錢,真係冇得挑剔。WM安格斯牛肉芝士漢堡配薯條用小木盤上枱,賣相吸睛。相機食先,個漢堡包都幾大個,漢堡包上面鋪們着黑白芝麻,個包好得外脆內軟,裏面仲搽咗牛油,好香,裏面嘅餡料有牛肉漢堡,蘑菇片,芝士,生菜及蕃茄,一口咬下去,好滿足。牛肉漢堡大概有1 cm,雖
煙三文魚菠菜忌廉意大利蛋麵
香煎牛柳配紅酒燒汁(薯菜/意粉/飯)
WM安格斯牛肉芝士漢堡配薯條
用小木盤上枱,賣相吸睛。相機食先,個漢堡包都幾大個,漢堡包上面鋪們着黑白芝麻,個包好得外脆內軟,裏面仲搽咗牛油,好香,裏面嘅餡料有牛肉漢堡,蘑菇片,芝士,生菜及蕃茄,一口咬下去,好滿足。牛肉漢堡大概有1 cm,雖然唔係超級厚身,但係食落幾有咬口,亦都有牛味。薯條亦都係勁多,條條金黃香脆,冇得輸。$68確實係性價比高。
意式炸雞翼三件
其中一個lunch set我哋加咗$18追加炸雞翼,雞翼係新鮮炸起,皮脆肉嫩,好Juicy。
甜品
其中一個lunch set我哋加咗$14追加甜品。可以響出邊蛋糕櫃揀一款蛋糕,我哋揀咗紅加扁子芝士餅。
飲品
Lunch set係包一杯熱飲,其中兩個lunch set我哋升級咗凍mocha 同埋熱朱古力。大大杯,味道亦都唔錯。
總括而言,呢間餐廳一直都係性價比極高,價錢親民,環境及食物質素唔錯,一定會繼續幫襯。