招聘中
$18,500-$19,500
$18,000-$24,000
$17,000-$20,000
月薪
更多好工 (5)
2023-02-05 33 浏览
WM Cafe & Bar(土瓜灣)📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖同朋友嚟到土瓜灣最近好Hit嘅日本巷子打卡原來有好多嘢食揀咗呢間性價比幾高嘅Cafe🐥意式雞翼$68一客有六隻 外皮炸得香脆用上好多嘅香草雞翼入面亦都保持肉汁juicy 好惹味西班牙蕃茄莎莎海鮮薄餅🍕啱啱上枱 因為焗得好香脆所以令人食指大動薄餅嘅底用咗酸酸甜甜嘅蕃茄醬同埋芝士熱嘅時候可以拉絲餅面放咗唔同嘅海鮮 🦞有大蝦 小八爪魚🐙等等柚子海鹽蜜糖燒雞配墨西哥莎莎薯條$128🍗咁岩得到雞髀嘅位置雞肉燒得好嫩滑 啱啱好 調味都好入味薯條炸得好香脆 同朋友都忍唔住清晒😋
WM Cafe & Bar(土瓜灣)
📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖

咁岩得到雞髀嘅位置
雞肉燒得好嫩滑 啱啱好 調味都好入味
薯條炸得好香脆 同朋友都忍唔住清晒😋
2023-02-04 51 浏览
WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖今日去土瓜灣朋友屋企探佢隻寵物,去之前先去附近嘅餐廳醫一醫肚先😊發現喺呢個新盤—啟岸樓下的商場巿唔少食肆, 見到呢間叫WM Café & Bar 的餐廳裝修唔錯,望落去新淨企理又衛生😻再睇下果餐牌,有我最鐘意食既烤豬手呀😊😊梗係立刻入去攞位啦😍😍我地兩個人叫咗W M泰式紅咖喱烤豬手配酸青瓜薯條 $228- 豬手烤得好好味,好有肉汁😊薯條有落鹽調味!酸青瓜生菜沙律都好fresh 呀😎😎焗芝士三文魚牛油果意大利飯$108- 嘩!呢客焗意大利飯正呀!有好香的牛油果味!😎😎三文魚原來係三文魚扒咁上,餐廳好大方😍😍 又飽肚又好味!熱檸檬柑橘蜜$24- 天氣有啲凍,飲杯熱飲☕️潤一潤😍😍

WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖

我地兩個人叫咗

W M泰式紅咖喱烤豬手配酸青瓜薯條 $228

焗芝士三文魚牛油果意大利飯$108

熱檸檬柑橘蜜$24
- 天氣有啲凍,飲杯熱飲☕️潤一潤😍😍
2023-02-03
侍應質素好失望。今日午餐去飲左杯咖啡,由於味道好苦,我成杯都無飲到。食完打算同收銀反應下,點知佢就咁話‘’無其他人投訴過喎‘’。後來佢解釋佢地用深培義式咖啡,我明白,但餐牌又無寫。呢個態度令人覺比意見你進步就唔係客?好聽既意見先係客?而且我唔係投訴只想佢同廚房表達下有人係覺得苦。侍應既態度完全想話走你。本身我問樓面可否轉杯熱檸水比我,佢話‘’下你而家先講?"轉身走左無應過我……我唔係想要啲乜。喂,食個set lunch你想點先?但呢度環境幾好,同感覺客人不被尊重既感覺落差太大。希望公司好好請一啲用心待人既員工。唔好比啲將簡單嘢都處理唔到既人做爛鋪。提外話,門口貼左水蛇春可以收錢既方式。例如八達通visa....。點知只可以收現金。我唔夠現金,佢要收左我張信用卡做抵押……
2023-02-03
午餐
2023-02-02 988 浏览
自從屯馬線開通之後土瓜灣同九龍城一帶就變得方達易達因而成為我新嘅探索之處😍~第一站 就係去充滿和式風情嘅啟岸商場打卡兼食好西!去完標誌性嘅日本巷子影靚相📸之後就梗係要搵好嘢食填飽下個肚啦🤤經過一番比較之後 我哋揀時咗價格相宜嘅WM Café & Bar歎返個舒服嘅晚餐🍽️一入座 媽媽已經對餐廳環境有讚無彈地方大之餘 又坐得舒服😚牛油果醬大蝦雞肉薄餅 $138 +$38 轉套餐(是日餐湯 + 小食: 吉列炸蠔 + 飲品:熱咖啡)Pizza🍕一向畀我好滯好膩嘅感覺 但見到呢度嘅Homemade Pizza有牛油果🥑 所以就忍唔住叫嚟試下薄而脆嘅Pizza上有牛油果醬同大蝦🍤食落唔油膩但亦十分飽肚唯一覺得係 如果有雙拼Pizza就好 咁就兩個人都可以試多隻味😆 是日餐湯係番茄湯 酸酸甜甜幾開胃小食就揀咗吉列炸蠔 炸得好香脆好食WM精選拼盤 $185 +$12 加配龍蝦蟹肉湯 拼盤擺得好精緻 有巴馬火腿、煙燻三文魚、檸檬海鹽烤吞拿魚、芝士蟹籽多士、烤日本帶子、雞尾酒大蝦我最鍾意嘅係芝士蟹籽多士 味道濃郁之餘食到粒粒蟹籽 口感好豐富!烤日本帶子都好唔錯~額外加咗個龍蝦蟹肉湯 味道不過不失
自從屯馬線開通之後
土瓜灣同九龍城一帶就變得方達易達
因而成為我新嘅探索之處😍~

第一站 就係去充滿和式風情嘅啟岸商場打卡兼食好西!
去完標誌性嘅日本巷子影靚相📸之後

小食就揀咗吉列炸蠔 炸得好香脆好食

吉列炸蠔

WM精選拼盤 $185
+$12 加配龍蝦蟹肉湯

拼盤擺得好精緻 有巴馬火腿、煙燻三文魚、檸檬海鹽烤吞拿魚、
芝士蟹籽多士、烤日本帶子、雞尾酒大蝦

我最鍾意嘅係芝士蟹籽多士 味道濃郁之餘
食到粒粒蟹籽 口感好豐富!
烤日本帶子都好唔錯~

額外加咗個龍蝦蟹肉湯 味道不過不失

2023-01-30
吉列炸蠔
2023-01-29 72 浏览
職員侍應服務超差,食物質量不太好例如牛 同 朱 ,如果要比多貴30%的價錢,與茶餐廳差不多。唯獨咖啡OK ,但要加收费用。卡位有位,唔俾人坐結果個半鐘都冇人坐,直到我埋單走人都冇人坐,多張卡坐,要求我們坐在門口。真正的多餘。……………………………………………………………………………….
職員侍應服務超差,食物質量不太好
唯獨咖啡OK ,但要加收费用。
卡位有位,唔俾人坐
2023-01-26
2023-01-28 39 浏览
土瓜環啟岸地下商場以日式懷舊風裝修,尤如置身舊日本🇯🇵街頭,而位於1/F既 WM cafe以西式餐飲為主,價錢大眾化✨,食品種類多元化,意粉🍝、薄餅🍕、burger 🍔等等,好味又抵食。櫻桃茄馬蘇里拉薄餅🍕$108厚薄適中既薄餅,簡單既配料加上櫻桃茄,十分好味,底層夠曬香脆。👏🏻珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意粉🍝$98刺身級珍寶帶子🦪,又厚又大粒,熟既程度剛剛好,彈牙有口感👏🏻,而巴馬火腿+煙肉粒有層次感,juicy既卡邦尼意粉非常回味。黑松露大啡菇牛肝菌野菌意大利飯$98濃濃既黑松露醬意大利飯簡單又好味😋,香氣滿滿,大啡菇夠厚有彈性,配搭野菌,非常好味。WM土司新地🥪$58飯後甜品🍮WM土司配雪糕🍦,芒果味及碎朱古力🍫雪糕冰凍可口,一粒粒脆土司沾滿雪糕,口感非常好👍🏻。

櫻桃茄馬蘇里拉薄餅🍕$108

珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意粉🍝$98

黑松露大啡菇牛肝菌野菌意大利飯$98

WM土司新地🥪$58
2023-01-18 29 浏览
年尾工作量大增,真係好辛苦,有food Therapy既時候啦!呢間餐廳喺屋企附近,見到好多人推薦都話幾好味,所以就過嚟試吓!果然真係唔錯wor!WM泰式紅咖哩手撕豬薄餅🍕呢個係佢哋出名嘅薄餅,用紅咖喱豬肉薄餅嘅呢個搭配好新鮮,但係又出奇地好味喎!紅咖喱有少少鹹鹹地,手撕豬肉好嫩,上面覆蓋着一層滿滿嘅芝士,雖然邪惡但係好滿足!餅底就係比較薄身同脆口,食落去脆卜卜!聰明之處係佢上面會點綴燒咗嘅菠蘿,令到個Pizza有少少酸酸地,不至於太漏!WM豬仔骨配西友沙律及薯條🥩牛仔骨肉質好嫩滑,上面嘅漲了鹹鹹地,又帶點酸甜味,好惹味!薯條都係好新鮮熱辣辣,好味!WM精選拼盤🥓🍤🥪呢個擺盤都好靚,而且又係好大份各種食物都不錯,最喜歡嘅係佢嘅芝士蟹籽多士同雞尾酒大蝦!上面係新鮮既芝士蟹籽,下面係鬆脆既多士!好正!雞尾酒大蝦既蝦肉鮮甜彈牙!而且隻蝦都幾大隻!滿足!餐廳嘅裝修都好靚,落地玻璃可以見到外面嘅街景,一邊食飯一邊欣賞外面嘅車水馬龍其實係幾chill㗎 !

WM泰式紅咖哩手撕豬薄餅🍕

WM豬仔骨配西友沙律及薯條🥩

WM精選拼盤🥓🍤🥪
呢個擺盤都好靚,而且又係好大份

位於土瓜灣啟岸二層嘅WM Cafe & Bar 餐廳環境舒適開陽 自然光由大大塊落地玻璃照入餐廳 令到餐廳裏面格外光猛 坐喺玻璃旁邊 可以望到土瓜灣舊區嘅繁忙街道 同餐廳裏面休閒嘅感覺截然不同 餐廳亦以綠草點綴 設計清新帶點優雅 感覺好舒服-🍲是日餐湯 加$38是日餐湯係蕃茄湯 味道稍為有啲淡 但感覺蕃茄係新鮮嘅 唔係用一般蕃茄膏煲嘅湯-🍝珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意大利粉 $98鹹鹹地嘅巴馬火腿同creamy嘅卡邦尼醬形成強烈嘅對比 但同時亦都襯托出卡邦尼意粉淡淡嘅忌廉味 意粉食落去幾彈口 大大粒嘅日本帶子亦都幾新鮮-🍔泰式紅咖哩烤焗手撕豬意大利包配菠蘿炸薯 $128呢個泰式同西式fusion嘅burger 味道幾有趣 以泰式紅咖喱烤焗嘅手撕豬肉 比普通豬肉更加惹味 如果覺得太辣嘅朋友仔 可以食返啖菠蘿解辣 記得要即刻食脆卜卜嘅扭扭薯條 因為好快凍-🥧三重撻 $42甜品賣相好似一幅畫作 以三種唔同味道嘅撻組成 有檸檬撻 蘋果撻 同埋朱古力撻 建議由比較酸嘅檸檬撻開始食 再食中甜嘅蘋果撻 然後都比較甜嘅朱古力撻 一個甜品有三重口感同味道 食完之後好滿足 非常推介依度甜品

🍲是日餐湯 加$38

🍝珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意大利粉 $98

🍔泰式紅咖哩烤焗手撕豬意大利包配菠蘿炸薯 $128

🥧三重撻 $42

2023-01-07 43 浏览
同友人來土瓜灣準備happy hour前搵野食,點知搵到馬頭圍道開咗個新商場「啟岸巷子」。巷子入面佈置掛住好多日式燈籠,夜晚開燈嘅時候非常靚,非常有feel,好似去咗日本咁~ 而呢個商場都開咗好多唔同形式嘅餐廳&cafe,最後同友人揀左去WM Cafe試試。🌱WM 季節海鮮拼盤 $268波士頓龍蝦1/2隻 —- 龍蝦肉爽身冇雪味,加埋隻大蟹鉗同埋有好多蟹膏虎蝦4隻 —- 蝦肉爽身磯燒鮑魚2隻 —- 鮑魚處理得好淋,而且好味法國生蠔2隻 —- 超驚喜!處理得好乾淨但同時保留到海水味,蠔身好creamy,好正北海道刺身帶子2隻 —- 大大粒,甜美爽口🌱珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意大利粉醬汁包住晒所有意粉,加上煙肉鹹香,上面仲鋪咗好多配料大包圍🤣 乜都有,火腿同埋一大粒帶子,味道唔錯,正常發揮~ 其實可以另外加$38,就可以加餐湯、3選1小食,同埋飲品,真係幾抵食

🌱WM 季節海鮮拼盤 $268

虎蝦4隻 —- 蝦肉爽身

磯燒鮑魚2隻 —- 鮑魚處理得好淋,而且好味

北海道刺身帶子2隻 —- 大大粒,甜美爽口

🌱珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意大利粉

2023-01-06
2023-01-06 84 浏览
聖誕前跟友一聚, 上OR看到這間在啟岸的WM, 相片中餐廳環境看來很不錯, 就來一試幸運的被安排坐到露台旁的位置, 可以享受到陽光的照拂, 冬日的一點暖午餐set lunch都有不少選擇, 價錢可以接受龍蝦湯只是帶暖 .... 還是當天太凍?點了的煎魚柳意大利茄茸飯....... 是不是假日太忙的關係? 大X樂水準還好像比這個好; 飯底沒有特別調味, 飯香也不覺;  魚柳偏乾..... 茄茸也沒有什麼香味.... 真的被這個飯驚訝了我, 跟餐廳的格調完全不吻合朋友的黑豚蕃茄焗飯稍好, 只是朋友吃來也說沒甚香味飯底額濕潤, 只是好像有點點 over了. 環境很好, 空間也夠, 只是幫襯當天中午也見滿座, 卻只有2位waiter(兼任收銀), 有點應付不來; 不知道經過忙碌的聖誕後, 會不會有改善

午餐set lunch都有不少選擇, 價錢可以接受

龍蝦湯只是帶暖 .... 還是當天太凍?

朋友的黑豚蕃茄焗飯稍好, 只是朋友吃來也說沒甚香味

飯底額濕潤, 只是好像有點點 over了.

2022-12-23 45 浏览
啟岸真係開左好多餐廳, 見到呢間WM CAFE, 印象中有幾間分店, 質素應該OK~上到去餐廳播住音樂, 環境好舒適, 仲可以坐卡位~ MENU有好多選擇, 我地叫左1個龍蝦汁海鮮捲粉, 配左套餐, 同埋半份豬肋骨~套餐會有餐湯, 沙律, 同埋餐飲,, 餐湯係蕃茄湯, 酸酸甜甜, 沙律有一大片parma ham, 好開胃~龍蝦汁海鮮捲粉口感好彈牙, 比起一般意粉好食, 個醬汁都好香濃, 又唔會太咸~而且海鮮份量都幾多!到豬肋骨上枱, 我地都有d驚訝, 兩個人食黎講半份都幾多, 個bbq醬幾香, 不過個豬助骨好厚, 所以入面d肉略嫌唔夠味, 同埋骨位可以熟多少少~ 不過隔黎既炸薯條好香脆好吃~埋單原來先知原來豬肋骨係全份黎, 不過餐廳話食左無得改單, 所以2人$579~

2022-12-22 29 浏览
前幾日,去左土瓜灣探朋友,所以一齊去左食晚飯,佢同我講啟岸有間西餐唔錯,就去左食la,餐廳裝修都唔錯,好舒服,人流8點幾食都叫唔錯,我地好好彩有卡位座,仲可以睇到下外面的景觀,雖然係大馬路,但係因為落地大玻璃窗,感覺好舒服。我地揀左兩個餐,一個西西里海鮮pizza,一個青醬雜菌意大利粉,套餐跟左兩個蕃茄湯,餐杯揀左即磨咖啡,小食一個係墨魚餅同Parma ham沙律。坐左一陣就有餐飲同湯,咖啡自己加奶加糖,甜度同奶香可以自己控制,加上咖啡香濃,係我鍾意的nutty d的咖啡,因為我好怕太fruity的咖啡的,蕃茄湯有酸酸地幾開胃,作為醒神菜係唔錯。Parma ham沙律其實份量都唔細,我初時以為係沙律杯咁,d菜都好新鮮,食d纖維係對身體好好多ga,墨魚餅雖然細細件,但都好有驚喜,佢入面好有口感,而且啖啖墨魚肉,外皮脆口但入面都唔會變到乾爭爭,比心心佢。青醬雜菌意大利粉,個大啡菇有焗過,面烘過但入面juice多汁,意粉硬度適中,青醬比例洽當,唔會太鹹又唔會太搶,所以係幾好的。西西里海鮮pizza要焗一段時間,大約落單後30分鐘左右,睇得出即叫即整,連個皮都係,佢係簿餅底黎ge,脆脆的餅底,

西西里海鮮pizza要焗一段時間,大約落單後30分鐘左右,睇得出即叫即整,連個皮都係,佢係簿餅底黎ge,脆脆的餅底,新鮮出爐食適合不過,而且有6件,每件都好足料同有一隻大蝦,調味都係好合適,的確高分,無介紹錯。
朋友話好鍾意食佢呢到的巴斯克蛋糕,但因為太飽,叫左個share食,佢的chesse都好有層次,加上面有烘過少少焦面,同上曲奇餅底,食了幾種不同的口感。
2022-12-19 759 浏览
土瓜灣的啟岸見到佢開張新落成,也見到很多新餐廳開張,這間西餐廳WM Cafe & Bar 座落於1/F,今日專程來試下。餐廳裝修新潮,臨近聖誕,也佈置了聖誕裝飾,餐廳也有露台露天座位,可以一邊食一邊飽覽景色,也是可食煙者的最愛。Menu款式都算多。珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意大利粉$98珍寶日本帶子經香煎,口感結實煙韌,頗新鮮,味道鮮甜。巴馬火腿切得較薄,頗大片,味道鹹鹹香香。意粉帶有芝士香,軟熟又有少少煙靭,伴著卡邦尼煙肉及巴馬火腿更是多重滋味,意粉的份量多少少就更好。櫻桃茄馬蘇裡拉薄餅$108 薄餅底不會太厚,餅邊香脆,面上見到焦香的濃芝士已經感覺惹味,芝士還有拉絲,還配有櫻桃蕃茄、香葉……,入口芝香、甜,多重口感, 特色的異國風味。鑽石蜆青口配冬陰公忌廉汁$88鑽石蜆及青口肉雖然不是很大,但是頗鮮甜。裡面還有頗多的洋蔥絲及少少菇類,也見到有冬陰功必備的檸檬葉、香茅……等調味料,湯底帶有鮮冬陰功的特色味道,特別香濃,跟配的面飽,沾著湯汁,香脆及多重味道。最後食個心太軟配朱古力雪糕,很滿足。

Menu款式都算多。

珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意大利粉$98
珍寶日本帶子經香煎,口感結實煙韌,頗新鮮,味道鮮甜。
巴馬火腿切得較薄,頗大片,味道鹹鹹香香。

櫻桃茄馬蘇裡拉薄餅$108

鑽石蜆青口配冬陰公忌廉汁$88
鑽石蜆及青口肉雖然不是很大,但是頗鮮甜。

最後食個心太軟配朱古力雪糕,很滿足。
2022-12-19 30 浏览
.📌#豬西食土瓜灣.呢日去咗土瓜灣啟岸食夜晚 搵左間cafe 覺得不錯不錯😗 等我地介紹下🐷.🐷WM海鮮龍蝦汁意大利捲粉 👅7.5/10 $138都係嗰句 之前見識淺 未食過捲粉😂😂 呢個捲粉幾好食🤤 個龍蝦汁都算係幾濃味 仲有青口、蜆、蝦 份量都算幾多下🤓 大家可以去試下😋.🐷黑松露大啡菇野菌薄餅 👅8/10 $128芝士味同黑松露味都好出 而且都幾多菇🍄 成個pizza都算係幾大 食到我地兩個勁飽😯😯😯.總括而言 呢到啲pasta同pizza似乎都係唔錯🐷大家去開土瓜灣又多個選擇啦😋環境都唔錯 坐落幾舒服😆.味道👅:7.99999/10賣相👀:8/10扺食💰:7.5/10服務🙇🏻‍♀️:8/10

📌#豬西食土瓜灣

賣相👀:8/10
扺食💰:7.5/10
服務🙇🏻‍♀️:8/10
2022-12-16 100 浏览
話說昨日小弟請同事食聖誕飯。20人左右。叫同事搵地方。找了這間。人頭費128元一位,免加一。原本餐牌最尾係128的未來牛漢堡。咁大家都諗住食128餐咪最著數囉。點知,去到佢個128餐遮住左。如果要食,加多20蚊。餐牌A至O可以食一款,即價錢由68至98蚊,包湯和飲品一杯,收128一位。咁我問負責人:你咁樣計,咪仲貴過我20人walk in分開坐? 佢話:我留左位俾你,而且不限時,坐到幾點都得,其實我可以翻枱做兩輪架。如果你要咁做(即係walk in再分散坐),我都無你辦法架。為免令同事掃興和尷尬,我食,仲坐到2點添。我20人嚟幫襯,負責人理直氣壯同我講,話所有嘢之前已經我同事講左,即係願者上釣啦。OK 唔緊要,但你咁做生意,殺雞取卵,無下次啦。BTW, 呢間嘢我日日都經過,午市無見過要排隊,即係翻唔到枱囉。仲同我講話可以做兩輪喎。。。食物質素。。。我個白汁焗意粉,意粉完全無調味。味道係由個白汁來的。其他我無食。不置評。

為免令同事掃興和尷尬,我食,仲坐到2點添。