招聘中
$18,500-$19,500
$18,000-$24,000
$17,000-$20,000
月薪
更多好工 (5)
2023-03-13 26 浏览
我係星期六下晝嚟到呢間西餐廳,發現有90%嘅座位都已經被搞滿啦。餐廳好闊落,有高高嘅天花板,整個空間好舒服。餐廳有十多款唔同嘅午餐套餐選擇,每一款菜式都好好味。氣氛好正,裝潢都好有feel。我哋揀咗一件牛扒,佢好嫩滑。每一款菜式嘅擺設都好精緻,好有心思。整個環境好好,份量啱啱好,而且價錢好合理,平均價錢低過100蚊,包括飲品同湯品。餐廳嘅員工好熱心,好友善。😋😍👌🏻🍴🍷🍲🍽️💰💵呢間西餐廳真係好正,我好推介大家嚟試下。不論係環境、菜式味道、服務態度,都係一級棒嘅。如果你想揀間高品質嘅西餐廳,呢度絕對係一個好選擇。

😋😍👌🏻🍴🍷🍲🍽️💰💵

2023-03-09 102 浏览
有條友仔 傻更更咁落錯車🤪見到有個小商場 又八卦走入去兜下話見到間cafe☕️好似幾正 於是就將錯就錯叫個fd行返轉頭一個站🤭咁個傻仔 就可以食到呢間cafe☺️明明諗住high個tea 食啲輕食點解樣樣野都好似好正咁🤤🤤🎈WM小食拼盤雞翼:唔會炸到乾哂 啖啖肉雞鎚:呢個超正 個皮炸到脆卜卜 又唔會太厚粉薯條🍟:淋左啲芝士醬係面 邪惡之選😈洋蔥🧅圈:個個圈都大大個 外脆內軟 帶有少少洋蔥既甜😋呢個份量 並唔係輕食咁簡單.....🎈墨西哥豬牛角包呢個都好好味😋牛角包🥐好酥脆豬肉絲加左啲 墨西哥莎莎醬 煮到淋身再加左隻溫泉蛋係面 配上生菜🥬番茄🍅 口感豐富 豬肉絲既份量 仲要勁多 下午茶黎講.....佢有啲大份🤫🎈英式窩夫🧇配雪糕(草莓)🍓呢個先係下午茶份量😂雪糕有兩球唔同味 岩哂我地兩個 一個食雲尼拿 一個食朱古力🍫雪糕配窩夫 永遠都唔會錯😋🧋芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵剩係賣相都已經贏左打卡呃like一流📸📸唔知我今次呃到幾多個like呢🤣🤣呢到high tea 打卡真係一流 座位舒服 環境清靜 食物質素高坐左勁耐都唔會比人趕🫣 可以Chill住咁過左個下午☺️☺️朋友讚我落錯車 錯得好😎😎😎
有條友仔 傻更更咁落錯車🤪

雞翼:唔會炸到乾哂 啖啖肉
雞鎚:呢個超正 個皮炸到脆卜卜 又唔會太厚粉
薯條🍟:淋左啲芝士醬係面 邪惡之選😈
洋蔥🧅圈:個個圈都大大個 外脆內軟 帶有少少洋蔥既甜😋
呢個份量 並唔係輕食咁簡單.....

🎈墨西哥豬牛角包

可以Chill住咁過左個下午☺️☺️
朋友讚我落錯車 錯得好😎😎😎
2023-03-09
2023-03-04 34 浏览
好耐無黎土瓜灣啦,今日約左個朋友過開哩頭,搵左間西餐廳,環境唔錯,又大又寧靜。岩晒我地weekday舒舒服服吹下水食野。😋WM泰式紅咖喱手撕豬薄餅 $138見佢D pizza味道好似幾特色,叫左個泰式紅咖哩試下。平時pizza多數好多蕃茄醬,但佢哩個換晒係泰式紅咖喱醬,好特別。雞肉係手撕一條條口感唔錯,最正係佢個餅底,係脆架。我最愛食脆底pizza, 因為好多時叫薄底但黎到都淋晒唔脆。哩度既脆脆餅底好正,除左雞肉絲之外仲有菠蘿,咁樣配搭就唔會好油膩。👍🏻😋葡萄油蜂蜜茶 $44見到個menu哩杯顏色幾靚就吸引左我叫黎試下,好清新既葡萄柚子味,唔會太甜。👍🏻😋心太軟配朱古力雲哩拿雪糕 $68心太軟外脆內軟,裡面仲暖既,哩個好重要,食心太軟就係要冰火既感覺,佢仲要有一球朱古力味一球雲哩拿味既雪糕配襯,唔會咁單一。唔會太甜,唔錯👍🏻今日只係食個下午茶,我地兩個小女子都比較細食,一個pizza 都已經好飽,下次要再黎試多d唔同款式先。佢仲有唔同區域既分店架,都好方便。推介大家不妨黎一試👍🏻⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖飲飲

😋WM泰式紅咖喱手撕豬薄餅 $138

😋葡萄油蜂蜜茶 $44

😋心太軟配朱古力雲哩拿雪糕 $68

⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖

飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #土瓜灣美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #wmcafeandbar #pizza #cafe
2023-03-01 26 浏览
啟岸係土瓜灣最新嘅地標,入面有好多唔同嘅餐廳,地理位置非常方便。呢間餐廳提供的是以本地風味為主的飲食,菜式多樣,口味鮮美。安格斯牛肉雙層芝士漢堡🍔($158)漢堡的兩片牛肉餅用非常新鮮、多汁的安格斯牛肉製成,餅中夾著芝士、生菜、蕃茄、洋蔥和醬汁。漢堡的口感非常好,肉餅的質感十分柔軟,肉汁四溢,吃起來非常美味。芝士的味道與肉汁融合在一起,鮮美的滋味朱古力咖啡☕️($35)混合了濃郁的黑咖啡和濃縮朱古力醬,再加上一點點奶泡。這杯咖啡濃郁香甜,甜度剛好

安格斯牛肉雙層芝士漢堡🍔($158)

朱古力咖啡☕️($35)

2023-02-28 87 浏览
之前聽聞過紅磡呢個新商場有好多餐廳 呢晚嚟咗呢頭 就揀咗其中一間西餐廳食晚餐啦😆All day breakfast 好豐富嘅全日早餐😛 有黑松露炒蛋 英式豬肉腸 煙腩片 挪威三文魚 巴馬火腿 雜菌 番茄 豆角 藍莓乳酪 色彩繽紛嘅顏色🍳 真係令人心情好愉快 簡單嘅食物但係好滿足🥰珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意大利粉巴馬火腿鋪滿喺意粉上面 差啲睇唔到啲意粉😂 呢個卡邦尼味道以忌廉為主 唔係好食到蛋黃味 但係有巴馬火腿同煙肉粒調味 口感唔會太膩🐷自家蛋糕 三色芝士餅好特別嘅芝士餅 一次過可以品嘗到三種口味 有草莓 藍莓 原味 味道唔會太甜 幾啱口味🍰英式窩夫配雪糕熱辣辣嘅窩夫配雲呢拿同朱古力雪糕真係絕配🧇 窩夫整得好脆口 仲好香蛋味添㗎 面頭仲有草莓醬 食落口更加解膩🍓 Mocha 簡單一杯咖啡已經係放工最想歎嘅嘢☕️ 朱古力同咖啡味道平衡得幾好呢餐晚餐啲食物質素算中上水平 食物賣相見到廚師有放心思 令人食得好愉快😙 呢餐都好豐富

All day breakfast

英式窩夫配雪糕

Mocha
Mocha

2023-02-17 33 浏览
啟岸新開特式西餐廳🍴裝修新潮,滿怖綠色打卡牆仲設有露台座位😚西班牙芝士海鮮薄餅🍕薄餅焗得好香脆,係脆薄個種~面層仲有大蝦🍤食落都好濃芝士味但要再重新加熱先可以拉絲~海蝦蒜片檸檬海鹽醬意大利粉🍝蝦嘅份量都幾多,食落都彈牙但整體味道偏淡,再creamy d會更好!意式雞翼🐥一客有六隻,好濃嘅🌿香草口味雞翼外皮都算香脆,但可能外賣隔咗段時間中間食落有少少乾身~📍 WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖#紅磡外賣 #紅磡美食 #土瓜灣美食 #土瓜灣外賣 #外賣自取 #hkcafeandbar

啟岸新開特式西餐廳🍴
裝修新潮,滿怖綠色打卡牆
仲設有露台座位😚

西班牙芝士海鮮薄餅🍕
薄餅焗得好香脆,係脆薄個種~
面層仲有大蝦🍤食落都好濃芝士味
但要再重新加熱先可以拉絲~

海蝦蒜片檸檬海鹽醬意大利粉🍝
蝦嘅份量都幾多,食落都彈牙
但整體味道偏淡,再creamy d會更好!

意式雞翼🐥
一客有六隻,好濃嘅🌿香草口味
雞翼外皮都算香脆,但可能外賣隔咗段時間
中間食落有少少乾身~

📍 WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)

2023-02-17 33 浏览
📍US特選毇飼安格斯西冷(9oz) 配薯條(medium 5成)叫5成熟但好似黎左7成熟,所以比較韌,呢個價錢配呢個份量亦有啲偏貴,記得落鹽食會好味啲~📍海蝦蒜片檸檬海鹽醬意大利粉有好多隻蝦,蒜味意大利粉好食,唔會食完好大陣蒜味📍凍忌廉朱古力超級好飲!!好有朱古力味,唔假,又唔會太甜🤤🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹WM Café & Bar (啟岸)土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸#土瓜灣好食 #土瓜灣食好西

📍海蝦蒜片檸檬海鹽醬意大利粉

有好多隻蝦,蒜味意大利粉好食,唔會食完好大陣蒜味

📍凍忌廉朱古力

超級好飲!!好有朱古力味,唔假,又唔會太甜🤤
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
WM Café & Bar (啟岸)
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#土瓜灣好食 #土瓜灣食好西
2023-02-16 39 浏览
我和朋友約好要在他家附近找地方吃飯,我們在 OpenRice 上看到這家餐廳擁有不錯的風格,且靠近地鐵站,不用走很遠,因此我們選擇了這家,而且朋友在其他地方吃過這家也認為不錯。到了餐廳後,我們點了兩道主菜,第一道是海鮮pizza,芝士很恰到好處,海鮮也很多,餅皮薄脆,味道很香,熱辣辣,我和朋友都吃得不停,性價比很高。第二道是鵝肝鴨脾意大利飯,鵝肝煎得香脆,香味四溢,配上細嫩的意大利飯很搭,我喜歡偏軟的意大利飯,這道飯很符合我的要求,有滿足感。而鴨脾燉得很入味,肉質不會硬嫩。餐廳的氛圍很好,我和朋友喝了杯酒,聊天也很愉快。總的來說,這家餐廳的性價比很高,下次家裡没有食物的时候,我們可以再附近再來試試其他菜式。

餐廳的氛圍很好,我和朋友喝了杯酒,聊天也很愉快。

2023-02-15 41 浏览
📍 WM Café & BaWM Café & Bar (啟岸)🌍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖 Shop 13, 1/F, The Vantage, 63 Ma Tau Wai Road, To Kwa Wan📝整體評分:9/10小清新風格,予人好乾淨舒適嘅感覺~🥢焗芝士三文魚牛油果意大利飯🥢 $108三文魚煎到剛好,唔老又有肉汁,牛油味道就好淡,搭配魚籽同芝絲豐富哂~🥢WM豬仔骨配西柚沙律炸薯🥢 $218 (半份)rib好厚肉,肉質好嫩滑,塗滿酸酸甜甜去烤,入哂味~ 配清新嘅西柚沙律fresh下,整體好match。🥢三重撻🥢 $42 三重分別係檸檬撻、朱古力撻、蘋果金寶撻。朱古力撻最正,朱古力脆片包住流心朱古力,好幼滑香濃~

🌍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖

📝整體評分:9/10

小清新風格,予人好乾淨舒適嘅感覺~

🥢焗芝士三文魚牛油果意大利飯🥢 $108

🥢WM豬仔骨配西柚沙律炸薯🥢 $218 (半份)

rib好厚肉,肉質好嫩滑,塗滿酸酸甜甜去烤,入哂味~
配清新嘅西柚沙律fresh下,整體好match。

🥢三重撻🥢 $42
2023-02-15 35 浏览
近近地又試下呢間西餐 見到佢用哂落地玻璃窗環境開揚 採光度滿分 下晝都已經有chillchill既氣氛而且座位都好舒適 好闊落 都幾適合飲番杯酒✎海鮮龍蝦汁意大利捲粉 $138之前都未食過捲粉所以特登嗌黎試下 原來係一條條有小小似長通粉咁 好掛汁個龍蝦汁好濃味 岩哂我口味 海鮮就有青口、八爪魚、大蝦、魷魚等呢個幾推薦大家試下巴馬火腿Pizza $108Ham同芝士都鋪滿左面呢度既Pizza餅底就比較薄身同脆口所以食落又唔會太heavyUS特選穀飼安格斯西冷(9oz)配薯條 $248同行朋友係食肉獸 忍唔住要鋸下扒揀左安格斯西冷 7成熟 即管試下啦因為一般西餐廳既扒都應該唔會太好食點知黎到切開都幾有驚喜喎 肉質好粉紅 食落唔會嚡口 幾重既牛味 另外伴碟既薯蓉都好綿滑 整體都好ok 另外加$38可以轉套餐 有餐湯前菜同飲品前菜就可以揀吉列炸蠔/吉列墨魚餅/沙律
近近地又試下呢間西餐 見到佢用哂落地玻璃窗
而且座位都好舒適 好闊落 都幾適合飲番杯酒

海鮮龍蝦汁意大利捲粉 $138
之前都未食過捲粉所以特登嗌黎試下
原來係一條條有小小似長通粉咁 好掛汁
個龍蝦汁好濃味 岩哂我口味
海鮮就有青口、八爪魚、大蝦、魷魚等
呢個幾推薦大家試下

另外伴碟既薯蓉都好綿滑 整體都好ok

另外加$38可以轉套餐 有餐湯前菜同飲品
前菜就可以揀吉列炸蠔/吉列墨魚餅/沙律
2023-02-14 38 浏览
WM cafe(土瓜灣)日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉pasta $98帶子大粒厚實,煎得岩岩好😗巴馬火腿都好大塊,仲有非常多嘅醬汁,落足料啊。.芝士薯條配黑松露醬$79中意佢呢隻芝士唔會太【漏】芝士味又濃,黑松露醬都好好食,呢兩樣野簡直絕配!.呢到嘅加配套餐好抵,有餐湯+吉列炸蠔/吉列墨魚/沙律仲有餐飲,都只係加$38,加埋個意粉都係百幾蚊一個dinner set,吉列墨魚都幾好食唔會好多炸粉,墨魚餡料都幾多,餐湯都好夠味真材實料,真係唔錯嘅晚餐選擇啊~除左pasta都有好多其他唔同種類嘅野食。
WM cafe(土瓜灣)

日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉pasta $98
芝士薯條配黑松露醬$79
2023-02-14 27 浏览
土瓜灣同紅磡中間位置開左間幾靚又坐得舒服嘅嘅西餐,食物質素都唔錯佢地嘅升級套餐都幾抵,加38蚊就有一個前菜、湯同飲品。當日嘅湯係番茄湯,味道濃郁,唔會太酸👍🏻前菜揀左沙律,唔係淨係沙律菜而係有巴馬火腿,都幾好~佢加左柚子醋,健康得黎又開胃!紐西蘭鑽石蜆蒜片欖油意粉$98蜆肉肥美多汁,個人覺得比一般鑽石蜆大粒,值得稱讚系冇沙,洗得好乾淨,都有好多隻,對得住呢個價錢😳 佢嘅蒜片炒得好香,意粉唔會淋得濟好彈牙,辣辣地亦都好入味,令我有驚係嘅真係佢嘅意粉,估唔到水準都唔錯!!

紐西蘭鑽石蜆蒜片欖油意粉$98
2023-02-09 41 浏览
因為朋友住土瓜灣而且而家又有地鐵直達所以因利成便就過黎搵食土瓜灣屬於舊區比較幽靜商舖以街坊小店居多要同朋友促膝詳談嘅地方真係好罕見好彩朋友係地膽知道有好地方啟岸係較新落𢦓大廈鄰近地鐵D1 出口行幾步就到向地下馬路都已經好清楚見到WM cafe 向一樓Cafe 空間感強座位濶落卡位更有落地玻璃景觀開揚店內播住音樂 節奏感強攰住放工過黎都會覺得好chill 好relax豬仔骨拼西柚沙律 是日炸薯勁厚肉 食肉獸岩曬西柚沙律中和炸薯條熱氣是有心思的配搭蕃茄肉醬太陽蛋意大利長通粉份量足夠合理水準 長通粉有咬口葡萄柚蜂蜜茶清新微甜配方減肥人士之選黑牛兒時最愛充滿童年回憶
因為朋友住土瓜灣

黑牛
兒時最愛
充滿童年回憶
2023-02-08 37 浏览
今日跟朋友去WM Café & Bar 位於土瓜灣(啟岸)分店來一個late lunch …啟岸分店裝修簡潔,有大梳化位和落地玻璃…所以感覺很舒服🥰 安格斯牛肉雙層芝士漢堡跟炸薯,炸薯其實也是薯條🤪雙層牛肉夠肉汁,牛味重!除了牛肉漢堡雙層,蕃茄也是雙層😝 蕃茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉⋯⋯醬汁夠豐富蕃茄肉醬足蕃茄味很濃,再加埋隻溫泉蛋,不錯👻 長通粉軟硬適中!另外加咗一個小食檸檬炸雞鎚4🥶 Cappuccino,泡沫都夠豐富唔錯!

另外加咗一個小食檸檬炸雞鎚4🥶

Cappuccino,泡沫都夠豐富唔錯!

2023-02-08 35 浏览
隨著屯馬線開通,土瓜灣食肆都相對越開越多,而且價錢親民又高質。今日lunch就試咗依間係啟岸一樓嘅WM CAFE & BAR。店內裝修明亮寛敞,座位舒適。嘢食都有唔少選擇,有意粉類,飯類,pizza ,甜品和飲品⋯lunch 時段仲有lunch set, 價錢大衆化。WM海鮮龍蝦汁意大利捲粉:濃郁嘅龍蝦汁好突出,分佈均勻,被每條意大利捲粉捲住,鮮味十足。柚子海鹽蜜糖燒雞配墨西哥莎莎薯條:燒雞上枱時香氣撲鼻,沙律薯條伴碟,燒雞皮燒到脆一脆,但雞肉又唔會太乾,雞肉實又夠味,又香又好食。飲品同樣高質,芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵:賣相吸引又滿足。檸檬柚子沙沙:真材實料,飲落fresh又開胃。店員都好有禮貌和貼心。

店員都好有禮貌和貼心。