2022-07-01 53 浏览
上次去灣仔Wingman店,散叫了幾隻雞翼,$69六隻,唔夠飽,加了薯條和飲品,百幾二百蚊埋單。然後發覺原來有雞翼放題選項。幾個月後,有一次去了Wingman旺角店,今次醒目叫了雞翼放題,$188,包10款雞翼口味,和無限次汽水飲品 (檸檬茶加$10)。黑椒檸檬,自己加檸檬汁,黑椒味不是太重。蒙古燒烤味,好辣,有些蒙古特色蘇味。泰式甜辣醬,好甜,少辣,一般。紐奧良香粉,香粉幾香,乾身,為何叫紐奧良?不知道。上網搜尋,成份:鹽、辣椒粉、洋蔥、蒜頭、黑胡椒。黑芝麻海鮮蜂蜜,甜,少少黑芝麻味,無海鮮味。水牛城醬,好酸。BBQ咖啡香味,咖啡是在雞翼上加一些咖啡粉,夾不來。巴馬臣芝士蒜蓉味,我最喜歡這個,味道不太濃,又有淡淡的芝士香。田園風味,第二喜愛的味道。我不敢試死神醬,照片上是紅色的和有很多辣椒。Wingman 旺角店,小店環境旺中帶靜,自成一角。旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約4分鐘

黑椒檸檬,自己加檸檬汁,黑椒味不是太重。
蒙古燒烤味,好辣,有些蒙古特色蘇味。
泰式甜辣醬,好甜,少辣,一般。
黑芝麻海鮮蜂蜜,甜,少少黑芝麻味,無海鮮味。
水牛城醬,好酸。
BBQ咖啡香味,咖啡是在雞翼上加一些咖啡粉,夾不來。
田園風味,第二喜愛的味道。
我不敢試死神醬,照片上是紅色的和有很多辣椒。
Wingman 旺角店,小店環境旺中帶靜,自成一角。
旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓
港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約4分鐘
  • 雞翼放題
2022-06-30 70 浏览
今晚比老友放飛機捉埋個衰鬼同我一齊去食雞翼放題,之前都有聽過去呢度嘅話唔係好識傾偈上到去真係個音樂到好大聲但係啲侍應好Nice就帶我哋去坐低去嗌嘢食入到去見到個放題真係好開心有成超過10種嘅雞翼就算中間嗰個餐都有10種雞翼仲要飲品飲叫但係諗緊係咪真係食得晒最後叫咗個三味雞翼套餐有三種唔同嘅雞翼可以選擇咁我哋揀咗水牛城雞翼芝麻海鮮醬同埋巴馬臣芝士蒜蓉雞翼另外有多一個小食配菜我哋揀咗黑松露薯條個黑松露薯條真係好正啲薯條唔點黑松露醬你都可以不斷喺度食吹水飲啤酒一流點埋個黑松露醬又唔會over 呢個絕對推介雞嘅嗰方面我隻衰鬼佢就唔係好頂到水牛成雞翼嗰浸酸味巴馬臣芝士蒜蓉雞翼嘅話OK但係個芝士係就咁放上上邊而最後嗰個芝麻海鮮醬雞翼你會覺得你而家食緊嘅唔係腸粉係雞翼好值得一試好期待下次去食返一啲最普通嘅雞翼譬如蒙古味嘅雞翼最後最好就係四個人去因為放題可以每隻味四隻期待下次可以再食

好期待下次去食返一啲最普通嘅雞翼譬如蒙古味嘅雞翼
最後最好就係四個人去因為放題可以每隻味四隻期待下次可以再食
套餐三味水牛城雞翼芝麻海鮮醬巴馬芝士蒜蓉
黑松露薯條
套餐三味水牛城雞翼芝麻海鮮醬巴馬芝士蒜蓉
黑松露薯條
2022-06-30 18 浏览
尋晚同朋友去咗Wingman食雞翼!🐔咯咯拼盤 $268依個拼盤包含18隻雞翼,可以揀3隻味,仲有一個配菜。雞翼口味我哋揀咗黑椒檸檬、水牛城醬同田園風味。無論係乾身定濕身,都會食到雞翼好脆嘅外皮!黑椒檸檬十分開胃,酥脆表面有黑椒粒,另外配有檸檬,可以根據自己嘅喜好調較酸度。水牛城醬味道偏鹹,而且有少少辣,不過都幾好味!田園風味係sour and cream嘅味道,好似食緊薯片咁,幾特別~黑松露薯條份量好多、好脆,黑松露醬都夠,真係好好味!🍸Passion Mango Soda $60依杯飲品好大杯,有香濃嘅熱情果味同淡淡嘅芒果味,充滿夏日風情!
尋晚同朋友去咗Wingman食雞翼!

🐔咯咯拼盤 $268
依個拼盤包含18隻雞翼,可以揀3隻味,仲有一個配菜。
黑松露薯條份量好多、好脆,黑松露醬都夠,真係好好味!

🍸Passion Mango Soda $60
2022-06-28 337 浏览
雞全部都係雞🤪呢間主打唔同創新口味嘅雞翼專門店Wingman想食好耐架啦,可以食勻多國風味嘅雞翼,啱晒鍾意食雞翼嘅香港人🤩呢度除咗唔同套餐之外,仲有雞翼放題,一個價錢可以任食雞翼,不過我呢啲細食之人都係少少地叫套餐算啦,自認大食嘅你可以嚟挑戰睇下食到幾多隻!呢度有2個中文字嘅霓虹燈,夠晒型格玩味😎Netflix & Chill(18隻雞翼,3種口味,1個配菜)係呢度都可以Netflix & Chill😏🙈可以揀3款口味,今次揀咗咖啡香味、印度唐杜里烤雞味、新加坡辣蟹味。雞翼炸得好香口,印度風味嘅香料味唔係太勁,不過食落幾惹味,如果香料落多啲就更好。咖啡味☕️非常特別,賣相好似土匪雞翼咁,面頭黑色一點點其實係咖啡粉嚟架,聞到幾香嘅咖啡味,食落帶有淡淡嘅咖啡香,估唔到將咖啡同鹹嘅雞翼crossover又幾容易接受😛3款入味我最鍾意新加坡辣蟹味😍雞翼沾上滿滿醬汁,面頭有唔少辣椒、蔥同蒜粒,香辣惹味,食落幾刺激🌶🌶Sweet potato fries套餐入面嘅配菜,蕃薯條炸得極之香脆,甜甜地嘅味道加上他他醬,就算熱氣都忍唔住一條接一條🤣🤣Passion Mango Soda有好多百香果籽,酸酸甜

Sweet potato fries

Passion Mango Soda
有好多百香果籽,酸酸甜甜幾清爽,食食下雞翼同薯條同時就可以飲下嘢平衡下食物嘅熱氣😆

人均消費:$150
推介指數(10分為滿分):8分

2022-06-27
2022-06-28 19 浏览
雞翼控報到❗️出名食雞翼嘅專門店 Wingman尼度嘅雞翼都係先慢煮後再炸有得選擇散叫、套餐或放題 衡量吓自己食量 今次點咗 set 如果唔夠喉 下次可以再嚟試吓雞翼放題丫Netflix & Chill $268尼個set包括有18隻雞翼 3種口味 1個配菜雞翼都有分乾同濕兩種款式㗎▸Tandoori Spice 印度唐杜里烤雞味◂乾身雞翼 聞到係特別濃郁嘅香料味雞皮烤得夠乾 油脂唔多👍🏻咬一口柴洋蔥添加一點爽脆微辣▸Spicy Buffalo 水牛城醬◂Menu上註明 Highly recommend 平時都鍾意食水牛城雞翼酸辣開胃 加上芝士碎 好啱我口味😋醬汁再淋多啲就更好▸Singapore Zing 新加坡辣蟹味◂面上鋪滿炸蒜同辣椒粒 特別香脆幾過癮嘅滋味😛我個人最鍾意呢隻味呀🍴杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗🍴好似一條條芥蘭咁 炒得爽脆牛油味好香 混和杏仁乾蔥蒜味 幾有特色飲品點咗杯 Passion Mango Soda $60酸甜解渴 好快K.O.咗一杯大杯啲就好啦 有啲唔夠喉添
雞翼控報到❗️
出名食雞翼嘅專門店 Wingman
尼度嘅雞翼都係先慢煮後再炸
有得選擇散叫、套餐或放題
衡量吓自己食量 今次點咗 set

飲品點咗杯 Passion Mango Soda $60
酸甜解渴 好快K.O.咗一杯
大杯啲就好啦 有啲唔夠喉添

2022-06-26 25 浏览
某日下午朋友話一齊叫雞。吓。。真係嚇親我🫣。原來係一齊叫雞翼食🤭。雞翼味道有20款🤩。有乾身。濕身。特製三個系列。想講下有幾款味道幾特別。咖啡。新加坡辣蟹。雞煲。。。想試勻晒全部味道。雞翼放題幫到你🤤。$268 Set🐔🐔18隻雞翼+3種口味+1個配菜新加坡辣蟹味+日本蜂蜜芥辣+金雞雞翼皮脆肉滑。熱辣辣上枱👍🏻。日本蜂蜜芥辣甜甜地最🉐️我心❤️。金雞係邪惡咸蛋黃。成蛋黃沾滿整隻雞翼。真係食到停唔到口🤪。配菜🥑火燒牛油果為食妹👧🏻超鍾意食🥑。原來牛油果蘸上豉油真係似食緊三文魚。原諒我大鄉里🥹。Passion Mango Soda🍸Passionfruit Lemonade🍸少甜少冰🧊解膩正😮‍💨
$268 Set🐔🐔18隻雞翼+3種口味+1個配菜
新加坡辣蟹味+日本蜂蜜芥辣+金雞
雞翼皮脆肉滑。熱辣辣上枱👍🏻。
日本蜂蜜芥辣甜甜地最🉐️我心❤️。
金雞係邪惡咸蛋黃。成蛋黃沾滿整隻雞翼。真係食到停唔到口🤪。
配菜🥑火燒牛油果
Passion Mango Soda🍸
Passionfruit Lemonade🍸
少甜少冰🧊解膩正😮‍💨

2022-06-26 22 浏览
嚟到旺角呢間食雞翼嘅專門店,環境舒適,座位間隔寬躺,啱晒同一班好友食住雞翼吹下水。餐牌上嘅雞翼口味高達19種,今次只係試咗三款。紐奧良香粉雞翼炸至金黃香脆,咬開入面肉質鮮嫩多汁,表面灑上美國著名嘅Cajun粉,混合各種香料,香氣強烈,滋味濃郁。雞翼雞煲雞煲不嬲都係我至愛,用齊花椒、八角、指天椒等嘅香料精製而成,香濃而惹味,辣度適中,雞翼亦都非常之淋身入味。金雞最有驚喜嘅一款雞翼,一上枱已經俾佢嘅外表深深吸引,雞翼同個碟上面都灑滿金粉,金光閃閃有一種好高級嘅感覺。醃料就用咗蒜頭同Rosemary,別有一番風味。依間餐廳仲有做雞翼放題,三個價錢分別包括三種口味、十種口味同最貴試齊全部19種唔同嘅口味,下次一定要嚟試齊曬!

紐奧良香粉

雞翼雞煲

金雞

2022-06-26 18 浏览
🤭例影打卡位就係一出lift口個"雞頭"牆,第二個打卡位就係店入邊嘅「一齊叫雞」。本來想叫雞翼Free Flow😙但同行女子表示佢細食叫我唔好傻事,又因為條友想叫雞翼雞煲連咯咯拼盤都無叫🤔Szechuan Gai Bo • 雞翼雞煲 $88/6pcs用雞翼配上雞煲醬汁,香濃嘅麻辣味,食完浸麻香會stay喺咀唇。雞翼味道有分乾同埋濕,我哋每樣叫咗一款(濕)Buffalo • 水牛城醬 $69/6pcs每一隻都沾滿咗水牛城醬汁,酸得嚟帶少少辣,如果食得辣嘅不妨試Spicy Butfalo 或者死神醬🤡濕身嘅雞皮微脆。(乾)Espresso BBQ • 咖啡香味 $69/pcs淡淡咖啡香,但BBQ味出啲,乾身呢款雞皮勁脆😌入邊都仲係嫩滑。Sweet Potato Fries • 甜薯薯條 $65即叫即炸,爭啲辣親條脷🤡鍾意番薯嗰陣香甜味,炸到脆卜卜,點埋沙律醬真係食唔停口Virgin Mojito $60食完咁多香口嘢,點少得一杯清爽嘅檸檬薄荷嘢飲😌呢杯仲可以做到走甜!

雞翼味道有分乾同埋濕,我哋每樣叫咗一款

(濕)Buffalo • 水牛城醬 $69/6pcs

Sweet Potato Fries • 甜薯薯條 $65

Virgin Mojito $60
2022-06-23 13 浏览
Wingman 一聽個名就知係專食雞翼嘅餐廳佢有多達19款口味嘅雞翼可以選擇有放題有單點選擇當然除咗雞翼亦有其他配菜今次揀嘅 Nexflix & Chill Sharing Platters有18隻雞翼 當中可以揀3種口味 另外仲有一個配菜 $268今次揀咗 Ranch 田園風味、Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味及SzeChuan Sweet & Spicy 四川酸辣醬 油温及雞翼都炸得恰到好處完全吾會過乾過硬肉質鮮嫩juicy各式各樣嘅調味增添口感層次田園風味灑上酸忌廉粉及蔥粒巴馬臣芝士蒜蓉味灑滿芝士粉配濃厚蒜蓉味四川酸辣醬好香辣味 本人至愛之選烤蒜龍蒿大啡菇超多香烤炸蒜鋪滿啡菇啡菇食落有牛油香Iced Lemon Tea 🍋 唔會太甜 冰涼酸甜 格外開胃Rose Lemonade 玫瑰香加上青檸梳打 爽呀
Wingman

唔會太甜 冰涼酸甜 格外開胃

Rose Lemonade
玫瑰香加上青檸梳打 爽呀
2022-06-21 326 浏览
💛Wingman·呢間我之前喺灣仔已經食過㗎啦 覺得佢嘅雞翼真係幾好食 而且超多種唔同嘅口味🐤所以本身就諗住嚟試下佢個雞翼放題😈😈不過因為我比較細食 最後我哋睇吓睇吓都係決定散嗌🤣·Hoisin Glazed l Honey Wasabi l Singaopore ZingRanch l Cali Style $69/6pcs今次我哋就嗌咗3款濕身既雞翼 2款乾身既 我自己覺得兩種都好好食 不過乾身嘅雞翼就會再脆身啲😎佢個Hoisin我上次已經食過㗎喇 佢其實就係平時食北京填鴨嗰個甜麵醬 甜甜地咁我自己幾鍾意🦆之後佢個蜜糖芥末係真係有一舊仔wasabi比你再抹上隻雞翼度既 都幾特別 而且唔算好攻鼻🍯反而佢個新加坡辣蟹味都真係幾辣 食完要即刻飲野不過我覺得佢個味似buffalo多過新加坡辣蟹😂😂之後佢個ranch我自己都好鍾意 佢食落好濃sour cream味 好似食緊薯片版嘅雞翼咁 好得意😈😈之後個cali style上面都超多芝士 不過相對上就無咁特別🤣·#rbyeat #rby西餐 #rby💛#rby旺角 #rby中環·📍旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓📍中環閣麟街37-4
💛Wingman

📍旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓
📍中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
Hoisin  Glazed
2022-06-19 25 浏览
平時出街出飯叫親小食都會叫雞翼,今次就反試下喺旺角呢間專係食雞翼嘅Wing man一日到去見到餐廳嘅裝修都充滿玩味,而食物方面當然唔得唔同口味嘅雞翼,口味多到令選擇困難嘅我哋都揀咗好耐,如果肚餓嘅人就一定要試吓雞翼放題可以試多啲唔同嘅口味,但係我同朋友都唔太餓就叫咗兩款唔同嘅雞翼試吓再加埋小食我地叫左一款乾身同一款濕身嘅雞試下巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼上面鋪滿左滿滿嘅巴馬臣芝士,本身雞翼已經焗到好香脆,再加埋芝士同蒜蓉食一流日本蜂蜜芥辣食得多鹹嘅食物就當然試吓一個甜甜哋嘅雞翼啦,呢款雞翼好juicy,而蜂蜜味同芥辣係一個好好嘅配搭杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗見未食過西蘭花苗就一於試下,食落去好爽脆飲品方面就要左兩杯凍檸茶

我地叫左一款乾身同一款濕身嘅雞試下

巴馬臣芝士蒜蓉味

日本蜂蜜芥辣

杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗

見未食過西蘭花苗就一於試下,食落去好爽脆

飲品方面就要左兩杯凍檸茶
🐔🍗 【 𝗪𝗶𝗻𝗴𝗺𝗮𝗻 】🍗🐔⋄—————⧫♟⧫—————⋄人氣雞翼專門店❤️‍🔥主打多款即叫即炸特色口味雞翼,更入選全亞洲頭十二間最佳雞翼餐廳🏆係雞翼控朝聖之地😍⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️𝗦𝗛𝗔𝗥𝗜𝗡𝗚 𝗣𝗟𝗔𝗧𝗧𝗘𝗥𝗦 • 咯咯拼盤◾️▪️𝗡𝗲𝘁𝗳𝗹𝗶𝘅 & 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹 ($268)⋄▪️18隻雞翼(3種口味):🧀Cali Style | 巴馬臣芝士蒜蓉味🧄- 𝘨𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤, 𝘱𝘢𝘳𝘴𝘭𝘦𝘺, 𝘱𝘢𝘳𝘮𝘦𝘴𝘢𝘯 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦🦐Hoisin Glazed | 黑芝麻海鮮蜂蜜🍯- 𝘩𝘰𝘪𝘴𝘪𝘯, 𝘩𝘰𝘯𝘦𝘺, 𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘴𝘦𝘴𝘢𝘮𝘦, 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘰𝘯𝘪𝘰𝘯🌶Singapore Zing | 新加坡辣蟹味🦀- 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦, 𝘨𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳, 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘤𝘩𝘪𝘭𝘪, 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘨𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤, 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘰𝘯𝘪𝘰𝘯⋄▪️1個配菜:🍄Stuffed Portobello Mushroom | 烤蒜龍蒿大啡菇🧄- 𝘵𝘢𝘳𝘳𝘰𝘨𝘰𝘯 𝘪𝘯𝘧𝘶𝘴𝘦𝘥 𝘨𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤 𝘣𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳, 𝘱𝘢𝘯𝘬𝘰 𝘤𝘳𝘶𝘮𝘣𝘴, 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘨𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤⋄▪️Mocktails :
🐔🍗 【 𝗪𝗶𝗻𝗴𝗺𝗮𝗻 】🍗🐔

—————⧫♟⧫—————

人氣雞翼專門店❤️‍🔥

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

𝗡𝗲𝘁𝗳𝗹𝗶𝘅 & 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹 ($268)

▪️18隻雞翼(3種口味):

🧀Cali Style | 巴馬臣芝士蒜蓉味🧄

🦐Hoisin Glazed | 黑芝麻海鮮蜂蜜🍯

🌶Singapore Zing | 新加坡辣蟹味🦀

▪️1個配菜:

▪️Mocktails :
🥭Passion Mango Soda🍹($60)
- 𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰, 𝘱𝘢𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯𝘧𝘳𝘶𝘪𝘵, 𝘴𝘰𝘥𝘢, 𝘮𝘪𝘯𝘵

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓

2022-06-13
2022-06-15 156 浏览
呢度環境都係偏嘈, 但係啲歌又幾好聽, 不過要傾計既話就唔太適合😅 放題既價錢分平日同假期會唔同分別係星期一至四$188/ $260/ 星期五至日$208/ $278📋 呢度係用QR code 自助落單, 每次最多可以叫4隻味, 每款會有4隻, 所以多啲人黎食會好啲😎今次我地揀左$208有10隻味既雞翼同埋汽水任飲🥤 另外果個就有19隻味既雞翼, 汽水任飲, 小食任食🍽 基本上10隻味我地都試曬🥰 雞翼全部都係即叫即整, 熱辣辣噴曬煙, 仲整得好juicy同肉質好滑, 完全唔係劣質貨😉 黑椒檸檬🍋超級無敵勁爆酸, 食到個嘴有啲拿🥲蒙古燒烤味🇲🇳落左啲燒烤粉, 有啲似烤羊肉既味道🙃泰式甜辣醬🇹🇭Encore 得最多次既一款, 甜辣醬完美地佈滿係雞翼度, 甜甜地好正☺️紐奧良香粉🧂紐粵良粉係混入咗匈牙利紅椒粉同埋唔同既香料混合而成, 食落會有少少辣辣地幾惹味😋黑芝麻海鮮蜂蜜🍯第一啖食落既時候覺得味道好熟悉, 再食多幾啖就諗起佢係北京填鴨既味道, 因為個人都幾鐘意食北京填鴨, 所以呢款又係encore左幾次😂水牛城醬🌶醬汁完美地舖滿左係雞翼上面, 食落唔會太辣, 但係風味依然存在😜死神辣🔥呢個

黑椒檸檬🍋
超級無敵勁爆酸, 食到個嘴有啲拿🥲

蒙古燒烤味🇲🇳
落左啲燒烤粉, 有啲似烤羊肉既味道🙃

泰式甜辣醬🇹🇭

紐奧良香粉🧂

黑芝麻海鮮蜂蜜🍯

水牛城醬🌶

死神辣🔥
呢個真係食得辣先好叫, 因為真係辣到呀媽都唔認得, 食完成個口腔同嘴唇都係痛🥵

咖啡香味☕️
印象中佢係冇咩咖啡香, 但係燒烤味會出啲🙂

巴馬臣芝士蒜蓉味🧄
滿滿既巴馬臣芝士碎加蒜蓉舖左係雞翼上面, 呢個配搭真係冇得輸, 食完第一隻已經要再order😍

田園風味🧀
田園風味有洋蔥同酸忌廉, 算係比較清啖既一款, 但係都好好食, 朋友極力推介🥳

整體黎講呢度絕對係雞翼愛好者必到既餐廳, 食物質素絕對唔會令你失望, 可惜而家個胃真係冇以前咁大食唔到咁多, 如果唔係都會想試多啲味果個餐😩
2022-06-11
  • 黑芝麻海鮮蜂蜜
  • 泰式甜辣醬
  • 巴馬臣芝士蒜蓉味
  • 田園風味
2022-06-15 25 浏览
今晚同朋友去食飯,知到個fd好鍾意食雞翼,所以同佢去咗呢間食雞翼好出名嘅餐廳,一去到,已經聞到好香嘅味道,之後坐底望下餐牌,原來佢有分放題式食雞翼同就咁淨叫雞翼,我個fd咁鍾意食雞翼,我哋緊係簡左個放題雞翼餐,佢有3個放題雞翼餐俾我哋簡,我哋簡左個最多雞翼口味嘅,呢個餐有19隻口味嘅雞翼,另外有一啲小食可以加,好似薯條、椰菜花沙律等等,呢個餐入面,有幾隻口味係令我回味無窮,當中有水牛城醬雞翼、死神醬雞翼、醉雞味雞翼、新加坡辣蟹味雞翼同埋咖啡香味雞翼,水牛城醬雞翼辣辣地又夠惹味,死神醬雞翼雖然辣到我飛起,但勝在辣得夠過癮,至於醉雞味雞翼,酒味濃郁,又有少少麻痹嘅感覺,新加坡辣蟹味雞翼,味道做得同辣蟹非常之似,而咖啡香味雞翼,估唔到真係有陣陣嘅咖啡香味,每一款雞翼都好大隻,同埋味道新奇,食到我個fd落完一次單再落一次,食雞翼點可以無酒送啊,最正佢加120蚊可以任飲啤酒紅酒白酒同埋烈酒,簡直就係一種雙重享受,鍾意食雞翼嘅朋友,呢一間簡直就係天堂。
2022-06-14 19 浏览
最近多咗好多雞翼放題,今次試依間除咗放題之外都可以散叫或者sharing platter咁。餐廳氣氛好有韓國炸雞舖嘅感覺,好正!20款口味嘅雞翼放題都係二百中!好抵食,不過今次唔係好肚餓所以就決定散叫。賣相好吸引好惹味咁首先整體嚟講雞翼外皮好脆入面嘅肉就嫩滑多汁。巴馬臣芝士蒜蓉味($69/6),中西合璧嘅味道,啖啖都食到香濃嘅芝士粉!蒙古燒烤味($69/6),一上碟已經好香平時食串燒嘅味道,食落又麻又辣。自家制鹹蛋黃($88/6),充滿鹹香味好邪惡,比其他口味口感更香脆黑芝麻海鮮蜂蜜($69/6),好入味甜甜地,而且一入口仲有種乳豬醬嘅味道,好食嘢飲方面除咗有汽水之外,都有啤酒、cocktails mocktails呀咁,叫左杯Rosy Lemonade($60),好清新,而且仲落咗檸檬草好香。呢個嘢飲真係幾驚喜同值得推介!下次決定要嚟試埋其他口味!

首先整體嚟講雞翼外皮好脆入面嘅肉就嫩滑多汁。

下次決定要嚟試埋其他口味!