2021-03-07 324 浏览
山旮旯去到西环食放题牛,性价比高加free flow 红白酒真系无敌​,非常值得推介​红白酒都好易入口,唔经唔觉饮左两支......​​纽西兰肉眼扒​扒虽不是厚身,但有肥膏,而且烧得香香​都吃得出牛味🤤 值得赞👍🏻 性价比真心高​我自己都食左4块☺️​​匈牙利牛肉汤​超浓郁,牛肉软且好淋,好正​​烩牛肉润条面​你以为佢倒个浓汤落去煮?​食过就知,佢d牛肉粒好明显系唔同部位​牛肉超入味又脆,好快就吞左食成碟​​泰式烧牛肉沙律​半生既烧牛肉配上酸甜带辣既泰式汁,好开胃。​开晒胃口🙈​
山旮旯去到西环食放题牛,性价比高
加free flow 红白酒真系无敌​,非常值得推介​
红白酒都好易入口,唔经唔觉饮左两支......​

纽西兰肉眼扒​
扒虽不是厚身,但有肥膏,而且烧得香香​
都吃得出牛味🤤 值得赞👍🏻 性价比真心高​
我自己都食左4块☺️​

匈牙利牛肉汤​
超浓郁,牛肉软且好淋,好正​

烩牛肉润条面​
你以为佢倒个浓汤落去煮?​
食过就知,佢d牛肉粒好明显系唔同部位​
牛肉超入味又脆,好快就吞左食成碟​

泰式烧牛肉沙律​
半生既烧牛肉配上酸甜带辣既泰式汁,好开胃。​
开晒胃口🙈​
2021-03-07
2021-02-27 348 浏览
食肆放宽就想坐低食餐好啲既行过见到 wildfire 做紧 $198 9mins 全牛放题 beef buffet, 价钱好吸引, 一於试试beef buffet 共有7款选择任叫任食, 除左生果, 全部都系牛 匈牙利牛肉汤 - 自助形式超浓郁, 牛肉好腍, 我饮左 4碗烩牛肉濶条面牛肉超入味又腍, 叫左2碟韩式烧牛肉薄饼味道好似食北京填鸭个味咁, 又夹住啲泡菜, 味道唔太欣赏泰式烧牛肉沙律好味, 半生既烧牛肉配上酸甜带辣既泰式汁, 好开胃香草烧牛柳串烧烤风味, 味道好好, 但就燶左少少烧纽西兰肉眼扒肉眼扒比较薄, 但唔算韧无渣, 都唔错$198 一个任食, 其实性价比真心高, 值得一食
食肆放宽就想坐低食餐好啲既

匈牙利牛肉汤 - 自助形式
超浓郁, 牛肉好腍, 我饮左 4碗

牛肉超入味又腍, 叫左2碟

韩式烧牛肉薄饼
味道好似食北京填鸭个味咁, 又夹住啲泡菜, 味道唔太欣赏

泰式烧牛肉沙律
好味, 半生既烧牛肉配上酸甜带辣既泰式汁, 好开胃

香草烧牛柳串
烧烤风味, 味道好好, 但就燶左少少

烧纽西兰肉眼扒
肉眼扒比较薄, 但唔算韧无渣, 都唔错

$198 一个任食, 其实性价比真心高, 值得一食
韩式烧牛肉薄饼
生果
2021-02-20
2020-11-14 697 浏览
三个女孩子工作完之後要食个午餐,随意响附近搵一间开咗嘅舖头。平日嘅午餐价位唔高,由$100左右起跳,最贵嘅都系160几蚊嘅牛扒。套餐有餐汤、沙律、主菜、甜品同嘢饮,所以其实都真系几抵。今日嘅汤系椰菜汤,沙律就系红菜头沙律,好大份。我哋三个人分享左三个唔同嘅主菜。首先就系比意大利人所唾弃嘅夏威夷pizza,有菠萝同火腿,我唔理意大利人锺唔锺意,反正我就好锺意。Pizza嘅痞唔算博亦唔算口,但味道都唔错。之前响另一间wildfire食过佢嘅水牛城鸡翼觉得好好食,呢度我就觉得炸得过熟了,有啲太硬。经理既推介系呢一个烧猪扒,一想来见到网纹笑就已经觉得好开心,而猪扒的确Juicy嫰口,味道好好甚至觉得连酱汁都唔需要落。甜品野莓mousse cake就正正常常冇咩特别。另外都要讲一讲餐厅外面有一道全香港最大嘅榕树墙,食饭之余亦都可以趁呢个机会欣赏香港唔同独特嘅景点。

我哋三个人分享左三个唔同嘅主菜。

甜品野莓mousse cake就正正常常冇咩特别。

2020-11-06
2020-10-04 535 浏览
妈咪最锺意食龙虾见到佢menu有龙虾尾意粉同埋龙虾饭即刻嗌咗嚟食 有啲fine dining嘅感觉 好好味仲嗌咗个pizza好多料 佢开咗冇耐都系第一次帮衬 感觉都好有heart一定会再去 今次系用foodpanda嗌嘅 觉得呢间餐厅都好环保用嘅所有都系纸盒食落都比较安心啲佢个龙虾意粉 个酱系有好有龙虾味嘅仲有啲鲜露笋 pizza都系喺薄馅靓又多料 食咗成四百几蚊呀 咁嗰份量其实都系好细嘅 唔系几够饱 所以一个pasta加个pizza咁就啱啱好 仲有呢间嘢系新开㗎一年都唔够 啲装修都好新净位置有多有机会都要落去堂食先
2020-09-19
外卖送餐
  • 龙虾意粉
  • pizza
2020-09-18 382 浏览
大小朋友最喜欢外卖食店,推介黑松露大虾意粉、野菌鲜露笋意大利饭和葡国鸡薄饼。味道丰富,食材新鲜,外卖自取有八折。堂食一定要品嚐龙虾海鲜意大利饭,口感丰富。疫情期间,我们每星期也会外卖支持,值得推介!
2020-09-18
15 分钟 (外卖自取)
2020-06-13 1079 浏览
Widefire历史都算悠久,不过分店唔算好多,我锺意食佢多过pizza hxx,今次叫咗外送服务,由order至送到都唔驶半个钟(都算近屋企),所以足不出户都可以品尝到热辣辣嘅pizza。🍴功夫烤鸭薄饼2人套餐 $188 (12寸pizza、1客水牛城鸡翼、1罐可乐)呢个餐都真系几抵,两个人食都应该够食,功夫烤鸭我仲以为真系用鸭肉,点知原来系用鸭胸,不过加咗京葱、红椒、芝士同海鲜酱,成个感觉又返返嚟,系好味嘅,不过食完之後觉得劲口喝,要不停灌水;而水牛城鸡翼有6只大大只,热辣辣香脆可口,蘸蓝芝士酱食真系好味到爆,因为本身超锺意食芝士,所以瞬间ko晒3只,不过唔好咁贪心蘸咁多,会咸死架!而另一款酱系余均益辣椒酱(唔肯定系咪呢个牌子),我觉得个味同鸡翼夹唔嚟,所以无蘸到。🍴烧美国猪肋骨配炸薯条 $164因为惊唔够食,所以叫埋猪肋骨,条骨又大条又多肉,大约有9条,好入味BBQ味重但唔会过咸,粗薯条香脆可口但无盐味,唯有用茄酱弥补不足。二人共消费:$352

🍴功夫烤鸭薄饼2人套餐 $188

(12寸pizza、1客水牛城鸡翼、1罐可乐)

🍴烧美国猪肋骨配炸薯条 $164

二人共消费:$352
2020-06-06
30 分钟 (外卖送餐)
2020-02-15 1095 浏览
旧同事就嚟生日,於是就同旧同事庆祝生日,顺便聚一聚旧 最近疫情比较严峻, 餐厅基本上都冇乜人 夜晚七点半呢D高峰时段,WALK IN都冇问题 黑白配薄饼(8") $149 呢个系朋友推荐,八寸其实都几细,有啲後悔冇叫大SIZE白蘑菇加黑松露酱好香,芝士拉丝效果一流 部长始终情迷薄批CRISPY既口感如果个批厚度再薄啲嘅话就会更好蘑菇浓汤 $69 蘑菇汤味道几浓郁,食到好多蘑菇碎 饮完唔会觉得好腻 一碗份量都唔少,两个人share都可以野菌意大利饭 $149 RISOTTO做到AL DENTE嘅口感杂菌嘅数量比例上都唔少,可能系因为RISOTTO真系几少其实味道方面系唔错唔错但整体份量真系比想像中少,唔好预可以SHARESAUSAGE PARTY $229 香肠拼盘有两条大嘅肠, 分别系猪肉肠同鸡肉肠仲有六条细肠,有薯蓉垫底,旁边仲配有酸菜 全部肠都好JUICY,唔会好乾,切既时候会爆汁 呢个四人SHARE啱啱好
旧同事就嚟生日,於是就同旧同事庆祝生日,顺便聚一聚旧
最近疫情比较严峻, 餐厅基本上都冇乜人
夜晚七点半呢D高峰时段,WALK IN都冇问题

黑白配薄饼(8") $149
呢个系朋友推荐,八寸其实都几细,有啲後悔冇叫大SIZE
白蘑菇加黑松露酱好香,芝士拉丝效果一流
部长始终情迷薄批CRISPY既口感
如果个批厚度再薄啲嘅话就会更好
黑白配薄饼(8")

蘑菇浓汤 $69
蘑菇汤味道几浓郁,食到好多蘑菇碎
饮完唔会觉得好腻
一碗份量都唔少,两个人share都可以
蘑菇浓汤

野菌意大利饭 $149
RISOTTO做到AL DENTE嘅口感
杂菌嘅数量比例上都唔少,可能系因为RISOTTO真系几少
其实味道方面系唔错唔错
但整体份量真系比想像中少,唔好预可以SHARE
野菌意大利饭

SAUSAGE PARTY $229
香肠拼盘有两条大嘅肠, 分别系猪肉肠同鸡肉肠
仲有六条细肠,有薯蓉垫底,旁边仲配有酸菜
全部肠都好JUICY,唔会好乾,切既时候会爆汁
呢个四人SHARE啱啱好
SAUSAGE PARTY

2019-10-03 1209 浏览
刚做完运动,路过这餐厅,见门口餐牌介绍都几吸引,随即进入,点了牛扒及一个pizza餐,随後到沙律吧选择了沙律菜及南瓜汤为头盘,跟着侍应奉上刚烘好的蒜蓉包,主菜来了,pizza脆好味,牛扒及配菜味道唔错,跟着又到沙律吧攞咗蓝梅cake享受了一个悠闲美味的午餐
享受了一个悠闲美味的午餐
2019-08-22 1376 浏览
难得旧同事肯过黎西区一齐lunch,梗拣间坐得舒服,又任坐唔嬲嘅!十二半度去到,已经一半full, 好彩提前有bk!有Salad bar 任食,嘢食几丰富,有炸物添!辣椒海鲜意大利粉: 少辣,应该大部分人都接受到,几足料,好味!鸡亦: 都有少辣,外脆内软,熟得啱好,鸡亦几大只,最重要唔肥,无咩油,正!另外,跟餐薯条有惊喜,系蕃薯条黎!意大利饭: 好香菇味,食多几啖有少漏,几个人share 啱好!Pizza: 炸pizza好有特色,好香芝士味,中意芝士嘅朋友唔好错过!Steak: 切得较薄身,medium 啱好,唔韧!总括黎讲,满足一餐,lunch 黎讲,价钱稍高,但间唔时一次都接受到,仲有任食salad bar, 值得推介!

Steak: 切得较薄身,medium 啱好,唔韧!

2019-08-07
坚尼地城呢间wildfire都开左一段时间之前经过眼见入面唔算多人可能因为附近都好附bar, 西餐厅, 竞争都大但今日想食pizza就入去试下😁嗌左个salad同2个大pizzaSalad系芒果salad, 太肚饿无影到相😆不过都好大份同埋食得出啲菜都好新鲜👍🏻Pepperoni 好食!啲辣肉肠好正,好足料。但个蕃茄酱我就觉得酸左少少Hawaiian呢款好多芝士系面, 做再少少拉丝效果😆而且加埋菠萝好夹好好食👍🏻
坚尼地城呢间wildfire都开左一段时间
之前经过眼见入面唔算多人
可能因为附近都好附bar, 西餐厅, 竞争都大
但今日想食pizza就入去试下😁
嗌左个salad同2个大pizza
Pepperoni
好食!啲辣肉肠好正,好足料。但个蕃茄酱我就觉得酸左少少

Hawaiian
呢款好多芝士系面, 做再少少拉丝效果😆
而且加埋菠萝好夹好好食👍🏻
2019-04-23 1964 浏览
Wildfire Pizzabar刚於坚尼地城开第六间分店,同样主打意大利薄饼,同以前吃烤牛排的高档路线有点不一样,这天专程过来试试。这家Wildfire Pizzabar地点非常靠近港铁出口,门口坐着一只可爱的熊仔,平日更有Semi Buffet Lunch,Weekend一家大小来enjoy一下brunch也不错。餐牌中首推迷你版一口Pizza “Pizzette”,最啱朋友们开心share,当中也有几款口味,细细块入口容易,女士们都唔拍食Pizza无仪态。另一特色薄饼是50/50 Pizza,就是从不同口味的Pizza当中选择两款,并以较高价钱的Pizza 计算,我们点的这个50/50 是Pepperoni和Black & White,即芝士薯仔底加蘑菇及黑松露酱,是意式偏薄身的饼底烤得很不错。 餐厅的Pizza共有四种做法,而馅角薄饼是其中一种,我们也贪新鲜点了12寸辣牛肉馅角薄饼Folded Pizza,用上美国牛排肉,配上香菇、洋葱、蒜头、百里香、芝士混合辣椒番茄酱,其实也不会很辣。如果喜欢吃burger的话,可以试试一碟内有三款口味的Mini Sliders,香软包夹着牛

P Bucket

50/50 Pizza

Spicy Beef Calzone

Mini Sliders

餐厅的Pizza共有四种做法,而馅角薄饼是其中一种,我们也贪新鲜点了12寸辣牛肉馅角薄饼Folded Pizza,用上美国牛排肉,配上香菇、洋葱、蒜头、百里香、芝士混合辣椒番茄酱,其实也不会很辣。如果喜欢吃burger的话,可以试试一碟内有三款口味的Mini Sliders,香软包夹着牛肉、炸鱼及大非菇,另配美式薯条,炸鱼好脆口,大啡菇也很juicy。

Baby Club 7 及荔枝宾治

Mocktail推介有未够秤(Baby Club 7)及荔枝宾治,荔枝宾治就是荔枝味Fruit Punch,而Baby Club 7𥚃面有益力多,仲有番石榴、香蕉及百香果汁,啱哂小朋友。酒精饮品Sangria Flip-Over会将酒倒转在Cocktail上,一边向上拉酒会一边涌出来,好玩又好饮。
P Bucket
50/50 Pizza
Mini Sliders
Baby Club 7 及荔枝宾治
  • Baby Club 7
2019-03-17 1244 浏览
是晚叫个supreme pizza..同女友每人order一杯饮品 朱古力奶昔和蓝精灵 味道正常 唔知点解系咪到星期日 人太多 我order左个pizza 1个钟都未到 不断吹 不断hea我 所以我决定唔再浪费时间等 埋单..虽知道等唔系一个问题 但系等几耐呢 无人讲 无人知 所以我唔会再比呢间野再浪费自己时间 以後都唔会再返黎😠😠😠
2019-02-23 1384 浏览
自己平时成日食开铜锣湾同尖沙咀嘅Wildfire,知道坚尼地城啱啱开咗分店,就决定去试下。当日喺铜锣湾睇完戏,再返西环已经系夜晚十点。本身以为已经闩咗门,因为餐厅除咗职员入面一个人都冇。询问之下十点半先last order,所以就即刻入咗去叫嘢食。店内入面嘅环境非常舒服,如图所见餐厅内有一个大萤幕播放住欧美流行音乐,加上墙身嘅霓虹光管,气氛好Chill,适合一大班人黎食饭。首先叫咗一杯Gin & Tonic (with Hendrick's Gin)。可惜嘅系佢哋冇哂青瓜片,换咗一片柠檬,冇青瓜嘅香味始终系争少少。之後叫咗一个香芒洋薏米沙律,锺意食沙律嘅你一定要嗌呢个沙律。沙律上嘅蒜蓉包一定要趁热食,蒜蓉包整得好脆同埋好香蒜蓉,唔会觉得好乾身同好烟韧。芒果甜而不酸,令到食沙律菜嘅同时,唔会觉得太寡。呢个沙律最特别系加咗有少量嘅熟薏米,同沙律菜好夹,食落口感非常新鲜。沙律菜分别有菠菜(Baby Spinach)、翡翠苗(Sprout)、紫莴苣(Radicchio)同埋罗马生菜(Romaine Lettuce)。配上红酒醋汁,十分开胃,系一定要嗌嘅前菜之一。由於沙律嘅份量都唔细,建议多啲人

当日喺铜锣湾睇完戏,再返西环已经系夜晚十点。

香芒洋薏米沙律

由於沙律嘅份量都唔细,建议多啲人一齐share食,如果唔系就会好快饱。
Fish and Chips

最後就叫咗个Fish and Chips。其他分店一样,一共有三大块嘅炸鱼柳同好多嘅薯条。

Wildfire嘅Fish and Chips永远唔会令我失望。相信佢哋系即叫即整,所以炸鱼柳千万唔好刻食,唔系好易会烫亲个嘴。

炸鱼柳外皮酥脆,但一啲都唔觉得油腻。入面嘅鱼肉好滑,一啲都唔乾,配上他他酱,非常惹味。

薯条系厚切嘅波浪纹薯条,炸得非常新鲜,外脆内软,配上茄汁或者他他酱,非常好食。

两个人埋单差不多就到400蚊,由於朋友帮我庆祝生日,所以今次就影唔到张单畀大家睇。

( ・8・ ) ノ♡
2019-02-19
庆祝纪念
香芒洋薏米沙律
Fish and Chips
2019-02-17 1385 浏览
我住的地方近来开了一间Pizza & Bar 餐厅,今晚和屋企人来试一试。我们6:00pm後入座, 不用等候, 可能时间尚早餐厅坐位宽敞,更设有bar枱及大电视,十分有soho区气氛。Apple Green我点的青苹果薄荷饮品很不错,非常青爽又增加食慾这个salad我和屋企人都很喜欢,芒果加salad味道很可口, 而且面包条亦很香脆, 值得推介Buffalo Chicken Wing鸡翼我是十分期待,可是我有点失望,因为味道一般, 只是酱汁比较出色,而且价钱亦很高呢烩牛颊肉阔条面这个阔条面尚可以, 但一定要热吃, 因为不够热味道就很不同。牛颊肉亦烩得算入味Calzone味道整体OK, 只是比较多芝士, 如果少一点,感觉会吃得舒服多一点,至少不会吃一口感觉就饱了总括来説,食物环境都合理的, 但价钱偏贵,下次和另一半试试,今晚没有她可能食欲不振

Apple Green
我点的青苹果薄荷饮品很不错,非常青爽又增加食慾

Buffalo Chicken Wing

烩牛颊肉阔条面