2021-10-19 8 浏览
少女心爆棚打卡cafe😽🧚🏽‍♀️二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵($118)好多人推佢哋個招牌菜~黎到當然要試下😂食過又覺得好好味喎!每粒貓耳朵都好掛汁好有芝士味🤤.🧚🏽‍♀️金箔黑松露什菌蝴蝶粉($116)本身好鍾意黑松露😽所以就嗌了😂但呢個黑松露汁就唔太掛但蝶蝶粉😕.🧚🏽‍♀️Wasabi x 忌廉蟹柳蟹子意粉($124)呢個配搭出奇地好食!本身都鍾意Wasabi同蟹柳嘅人值得一試🤤.地點又方便 打卡位又靚 值得一去!.📍White Hse. (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室
少女心爆棚打卡cafe😽

🧚🏽‍♀️二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵($118)

好多人推佢哋個招牌菜~黎到當然要試下😂
食過又覺得好好味喎!每粒貓耳朵都好掛汁好有芝士味🤤
🧚🏽‍♀️金箔黑松露什菌蝴蝶粉($116)

🧚🏽‍♀️Wasabi x 忌廉蟹柳蟹子意粉($124)

地點又方便 打卡位又靚 值得一去!
📍White Hse. (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室
2021-10-18 13 浏览
好耐冇去過咁有主題嘅cafe啦 (。・ω・。)ノ 對上一次可能已經講緊係中學時代😹所以今次去White Hse.真係所有青春嘅感覺都番晒嚟呀!cafe以「花」做主題 由外到內 內到外都係比🌹包圍住 再播埋disney嘅playlist 真係有一種去咗theme park嘅氣氛🤪◍「香蒜芫茜雜菌炒意粉」🍝 $109話說前排睇完viutv套「健康要factcheck」先知原來食芫茜係有助抗高血糖㗎!😳 所以食嘢之前啪芫茜係可以控制體內血糖水平!🌿所以呢個意粉就啱晒啦😎一邊食意粉一邊食芫茜控制番意粉嘅升糖指數🔙◍「二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵」🐱 $118另外一款係截然不同嘅cream cheese意粉 用咗貓耳朵嚟整🧀食落幾有口感🤤加上啱啱焗起味道唔錯!◍「蝶豆花綠茶」🦋 $45第一次飲蝶豆花嘅飲品 甜甜地都幾特別 加埋綠茶就岩岩好中和到個味道💙◍「芒果紅茶」🥭 $45另一杯飲品相對較清 紅茶同芒果好配合☺️食完意粉飲番啖就啱晒~

◍「香蒜芫茜雜菌炒意粉」🍝 $109
「香蒜芫茜雜菌炒意粉」

◍「二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵」🐱 $118
「二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵」

◍「蝶豆花綠茶」🦋 $45
「蝶豆花綠茶」

◍「芒果紅茶」🥭 $45
「芒果紅茶」

2021-09-04
☆𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘏𝘴𝘦.走進銅鑼灣的花花世界🌸Café內有不少乾花裝飾 ,充滿少女心,較人氣的一定是整片紅色的玫瑰打卡牆,拍照一流🌹餐廳座位不算很多但環境夢幻,而且一直播放Frozen音樂,適合約閨蜜一起來Chill下~-🧀二重奏忌廉煙肉芝士長管麵($93)𝘿𝙤𝙪𝙗𝙡𝙚 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙍𝙞𝙜𝙖𝙩𝙤𝙣𝙞 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙗𝙖𝙘𝙤𝙣 𝙞𝙣 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢其中一款必點人氣主食,賣相十分精美這款長管麵的煙肉白醬汁做得非常creamy,加上拉絲芝士二重奏,邪惡感滿分看上去以為細細份但也比想像中飽肚!唯長管麵偏硬身,如果可以煮耐少少就更能達到Al dente 口感~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.🍅香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉($89) 𝙉𝙚𝙖𝙥𝙤𝙡𝙞𝙩𝙖𝙣 𝙊𝙧𝙚𝙘𝙘𝙝𝙞𝙚𝙩𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙝𝙚𝙧𝙗𝙨想吃清新一些可以選擇這款蝴蝶粉,蕃茄醬汁略帶酸甜,而且有蕃茄粒增加口感蝴蝶粉表面灑有芝士粉,賣相顏色鮮艷~不過份量偏少,如果加些肉粒就更豐富(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.🎃White Hse Cookie Cup ($69)“𝙇𝙞𝙛𝙚 𝙞𝙨 𝙗𝙚𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙞𝙡𝙠 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙤

𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘏𝘴𝘦.
走進銅鑼灣的花花世界🌸
🧀二重奏忌廉煙肉芝士長管麵($93)
其中一款必點人氣主食,賣相十分精美
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10

二重奏忌廉煙肉芝士長管麵

🍅香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉($89)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉
香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉

🎃White Hse Cookie Cup ($69)
“𝙇𝙞𝙛𝙚 𝙞𝙨 𝙗𝙚𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙞𝙡𝙠 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚𝙨” 其中一款特色打卡飲品是這個能吃能喝的曲奇杯
曲奇杯子會根據不同主題轉變,夠晒驚喜!10月份是萬聖節主題,杯子外有南瓜朱古力裝飾,很有節日氣氛
除了可以把牛奶倒進杯子裏喝,也可以邊吃曲奇,邊喝牛奶,夠晒特別🤩曲奇也烘焗得鬆化,不會只有死甜,吃完也不怕有罪惡感
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
White Hse Cookie Cup

🦋碟豆花綠茶 ($45)
𝘽𝙡𝙪𝙚 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧𝙛𝙡𝙮 𝙋𝙚𝙖 𝙅𝙖𝙨𝙢𝙞𝙣𝙚 𝙂𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙏𝙚𝙖
另一款適合打卡的漸變色飲品,紫色黃色兩種對比十分鮮艷,飲品賣相吸睛,整體味道不過不失,勝在不算太甜
由於碟豆花是沒有味道的,記得喝前一定要攪勻,要不是就只能喝到碟豆花糖漿和綠茶分離的味道了
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7/10
碟豆花綠茶

❁please support + like + share❁
IG/FB: Foologerhk
White Hse Cookie Cup
  • 碟豆花綠茶
2021-10-17 13 浏览
打卡一流! 👏🏼👏🏼👏🏼以花做主題,好多不同背景影相!好鐘意個玫瑰花背景! 食嘢飲嘢都開心啲!🌺🌹🌸🌻💐🌷🌼好多意粉選擇! 意粉軟硬度啱啱好! 芝士味有香烤味道!👏🏼👍🏻🍝🍝飲品多選題! 🥤☕️🍵有一般嘅茶類果汁類咖啡! 啱晒下午茶! 同三五知己聚腳!有一系列嘅飲品係用餅造既杯, 加上牛奶🐄🐄配搭好有心思!!值得推介比朋友!銅鑼灣地鐵站步行唔洗兩分鐘!好方便!😋😋😇

值得推介比朋友!銅鑼灣地鐵站步行唔洗兩分鐘!好方便!😋😋😇
2021-09-23
試食活動
同姊妹想搵間打卡Cafe食tea🥰📸見到網上好多人推介呢間cafe 一於試下🤙🏼星期六既銅鑼灣係極繁榮、多人 有少少難以喘息既感覺🤦🏽‍♀️入到黎cafe 見到周圍都係花花 好色彩繽紛🌸🌼🌷背景仲有迪士尼音樂🎵 個人即刻放鬆左唔少~好多花花牆,打卡一流啊😍Bar枱位都幾靚☺️🌸香草忌廉什菌意大利飯 $118飯粒唔會太硬,容易入口~每粒飯都沾滿香濃既忌廉汁,非常creamy🤩加上有我好中意食既什菌,令口感更加豐富!講真有少少唔夠喉啊🤤想繼續食落去🙋🏻‍♀️🌸香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 $109蕃茄醬汁多 茄味香濃 酸酸甜甜好醒胃😝蝴蝶粉幾煙韌 中意呢個口感~🤩另外仲有煙肉做配料 味道唔會太單調🍹蝶豆花綠茶 $45賣相好靚,顏色有漸變效果,配埋後面既花花牆,好夢幻💙飲落口有清新既茶香同花香,唔會好甜,用來解渴都唔錯🌷🍹草莓紅茶 $45另一杯清新解渴飲品🍓紅茶茶味會香濃一點,同時飲到草莓既fresh🥰同樣係少甜效果(啱晒我😆)
同姊妹想搵間打卡Cafe食tea🥰📸
見到網上好多人推介呢間cafe 一於試下🤙🏼
入到黎cafe 見到周圍都係花花 好色彩繽紛🌸🌼🌷
背景仲有迪士尼音樂🎵 個人即刻放鬆左唔少~

好多花花牆,打卡一流啊😍

Bar枱位都幾靚☺️

🌸香草忌廉什菌意大利飯 $118
飯粒唔會太硬,容易入口~
每粒飯都沾滿香濃既忌廉汁,非常creamy🤩
加上有我好中意食既什菌,令口感更加豐富!
講真有少少唔夠喉啊🤤想繼續食落去🙋🏻‍♀️

🌸香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 $109
蕃茄醬汁多 茄味香濃 酸酸甜甜好醒胃😝
蝴蝶粉幾煙韌 中意呢個口感~🤩
另外仲有煙肉做配料 味道唔會太單調

🍹蝶豆花綠茶 $45
賣相好靚,顏色有漸變效果,配埋後面既花花牆,好夢幻💙
飲落口有清新既茶香同花香,唔會好甜,用來解渴都唔錯🌷

🍹草莓紅茶 $45
另一杯清新解渴飲品🍓

2021-10-16
下午茶
2021-10-15 38 浏览
打完風嘅公眾假期,我同阿媽都放假,終於可以出去行吓街~我哋嚟到銅鑼灣呢邊食個lunch,見到呢間西餐廳幾靚,就上嚟試吓~餐廳係一個花花世界,有好多花嘅裝飾,好靚好適合打卡Wasabi忌廉蟹柳蟹籽意粉$124一大碟忌廉意粉🍝有好多蟹籽係面~呢個係唔辣嘅Wasabi,所以感覺幾好,幾適合唔食得辣嘅我~有好多忌廉醬汁,意粉幾爽口,仲有好多蟹柳添~二重奏忌廉芝士煙肉長管面$118有拉絲嘅芝士長管面,煙煙韌韌,仲有好多煙肉碎碎,同樣超級多醬汁,好creamy,食落好香口,唔錯紫薯牛奶$45幾香甜嘅紫薯牛奶🥛牛奶味幾濃郁,仲有淡淡嘅紫薯味,凍凍地,幾好飲~蝶豆花綠茶$45好靚嘅蝶豆花綠茶~紫色,藍色同綠色嘅漸變色,飲落有淡淡的綠茶清香🍵唔會咁甜,感覺幾健康

餐廳係一個花花世界,有好多花嘅裝飾,好靚好適合打卡

Wasabi忌廉蟹柳蟹籽意粉$124

二重奏忌廉芝士煙肉長管面$118

紫薯牛奶$45

蝶豆花綠茶$45
2021-10-14
2021-10-15 50 浏览
今日同朋友行開銅鑼灣呢頭shopping,咁我哋就揀咗呢一間white house度食午餐, 咁其實入面都幾靚幾適合女孩子去打卡, 咁因為係輕食咁我哋就叫咗以下食品:來自地獄的意粉: 呢個意粉都幾似地獄嚟嘅意粉, 因為個意粉都真係幾辣,不過佢辣得嚟有一啲香味,唔係齋辣嗰隻,所以如果食得辣嘅朋友大家可以試下挑戰下呢個意粉。香草忌廉雜菌意大利飯: 呢個其實都幾creamy而且帶有一啲雜菌香,佢鋪咗少少芝士喺啲飯度,芝士溶入飯中以及啲飯細細粒又好易入口 ,飯中有好多野菌, 野菌同個飯比例算係非常平均唔係只有飯多, 成個飯食落好有香草味同埋佢嗰啲cream source整得好好味。最後我同朋友飲埋杯紫薯牛奶 & 蝶豆花綠茶 就閃人, 兩杯嘢飲都整得幾靚同幾好飲 ,如果大家鍾意打卡嘅話,大家可以試下呢間餐廳打卡。

• 來自地獄的意粉
2021-10-15 43 浏览
🌷白房子White Hse.🏠仲記得以前去親日本韓國都好鐘意搵間靚嘅cafe打卡hea下最好就少女風有啲花咁*:ஐ(●︎˘͈ ᵕ˘͈)人(˘͈ᵕ ˘͈●︎)ஐ:依家雖然無得周圍飛但香港都有花系cafe可以同姐妹打卡啦位於銅鑼灣嘅White Hse.白房子以花花世界做主題真係任何一個位都可以做佈景食物都富有心思•̑‧̮•̑🎷二重奏忌廉煙肉芝士長管麵🥓忌廉芝士絕對無手軟咁落(´,,•ω•,,)♡︎食落濃郁同應該有焗過收下汁配埋煙煙韌韌長管麵好夾因為長管麵可以掛汁嘛🎀香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉🍝呢款睇樣以為係清淡但食落又幾濃茄味配埋香草果然係絕配(๑°﹃°๑)🦋蝶豆花綠茶🍵大大杯非常抵飲另加咗蜂蜜飲落幾滋潤顏色亦非常夢幻配合返餐廳風格🐰White Hse. Cookie Cup🥛呢個飲品坊間少見用曲奇做杯有得食有得飲好趣致曲奇食落有牛油味唔錯入邊塗咗層朱古力就唔怕曲奇淋晒幾有心思設計
🌷白房子White Hse.🏠

以花花世界做主題
真係任何一個位都可以做佈景
食物都富有心思•̑‧̮•̑

🎷二重奏忌廉煙肉芝士長管麵🥓
忌廉芝士絕對無手軟咁落(´,,•ω•,,)♡︎
食落濃郁同應該有焗過收下汁
配埋煙煙韌韌長管麵好夾
因為長管麵可以掛汁嘛

🎀香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉🍝
呢款睇樣以為係清淡
但食落又幾濃茄味
配埋香草果然係絕配(๑°﹃°๑)

🦋蝶豆花綠茶🍵

自家製Cookie杯
自家製Cookie杯
  • 二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵
  • 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵
成間Cafe佈滿粉紅花花,有一大面打卡花牆,仲會播迪士尼嘅歌,成個感覺都好Fancy!食物賣相全部都好有心思,有花花🌸🌼🔸二重奏忌廉煙肉芝士長管麵芝士忌廉汁好濃郁,特別係面頭個啲芝士有微微炙燒,好香~長管麵好掛汁,口感Creamy但又唔會好膩!🔸香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉蕃茄味好特出,食到啖啖茄蓉,好開胃!不過份量唔算多,女仔食就啱啱好,男仔可能唔夠食。🔸蝶豆花綠茶賣相吸引,夢幻嘅漸變色影相幾靚😍飲落幾清新~🔸曲奇杯鮮奶萬聖節南瓜造型好得意,本身以為杯身嘅曲奇得個樣,但都幾好食😋

🔸二重奏忌廉煙肉芝士長管麵

🔸香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉

🔸蝶豆花綠茶
賣相吸引,夢幻嘅漸變色影相幾靚😍飲落幾清新~

🔸曲奇杯鮮奶
2021-10-14 33 浏览
黎到一間好靚既樓上cafe應該好多女士都會好鍾意因為佢既佈置周圍都係花🌸🌺🌼舉頭一望 連成個天花板都係花🌺絕對係「花花世界」(尷尬笑😂)好多打卡位!鍾意花既朋友必到👍🏼👍🏼- 香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109宜個賣相係💯💯💯(佢每樣食物/飲品都會有朵小花裝飾🌸)勁少女心🥰🥰 佢既醬汁有少少似鮮茄汁 酸酸甜甜好開胃👍🏼👍🏼香草同芝士既角色唔出 蝴蝶粉既軟硬度適中 唔會太淋 有咬口👍🏼👍🏼不過份量就偏少 當正餐係唔會夠飽🤭- 來自地獄的意粉 $110創意💯既意粉🍝第一次係西式cafe食咁既意粉😂佢係中西合璧 加左中式既指天椒🌶️同西式既Tabasco🥫 仲有啲日式地獄辣味嘅味道🤣入口都幾複雜味道又幾得意!辣度係🌶️🌶️🌶️🔥🔥店員表示係辣到飛起既意粉對我黎講😏(真係好辣下🥵)(好在有杯牛奶解辣)不過就稍為偏油左d- 蝶豆花綠茶 $45又係個樣好靚不過味道係好普遍我覺得有d似淡版既王老吉🤫- 紫薯牛奶 $45我低估左佢原來佢好好飲!!好耐無覺得牛奶係好飲了🥺但可惜佢無得轉熱飲我覺得熱會仲正😝😝
黎到一間好靚既樓上cafe
應該好多女士都會好鍾意
因為佢既佈置周圍都係花🌸🌺🌼
舉頭一望 連成個天花板都係花🌺
絕對係「花花世界」(尷尬笑😂)
好多打卡位!鍾意花既朋友必到👍🏼👍🏼

- 香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109
宜個賣相係💯💯💯(佢每樣食物/飲品都會有朵小花裝飾🌸)
勁少女心🥰🥰

入口都幾複雜
味道又幾得意!
辣度係🌶️🌶️🌶️🔥🔥
店員表示係辣到飛起既意粉
對我黎講😏(真係好辣下🥵)
(好在有杯牛奶解辣)
不過就稍為偏油左d

- 蝶豆花綠茶 $45
又係個樣好靚
不過味道係好普遍
我覺得有d似淡版既王老吉🤫

- 紫薯牛奶 $45
我低估左佢
原來佢好好飲!!
好耐無覺得牛奶係好飲了🥺
但可惜佢無得轉熱飲
我覺得熱會仲正😝😝
試食活動
🦄這是一家繁花似錦的咖啡店,以花為主題的夢幻風,以無數花朵裝飾。尤其是店裡巨型花牆招牌,每個到訪的客人都會情不自禁拍一招「到此一游」打卡照。🍭除了高顏值的裝修,店內的食物、飲品、甜點也充分運用了各種花花的裝飾,更令人賞心悅目!🍲二重奏忌廉煙肉芝士長管麵($118)忌廉芝士咸香濃稠,長通粉口感爽彈,一口下去芝士拉絲!如果份量多d會更開心呢!🍝香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉($109)蝴蝶粉外型可愛吸引,口感Q彈,芝士味比較少,相對蕃茄味濃郁,酸甜開胃!🥛🎃Cookie Cup 萬聖節限定版($69)一小口牛奶,一小口曲奇,口感酥脆,甜蜜濃香中摻雜著絲絲奶香,可以直接吃到底,簡單又好玩!🦋碟豆花綠茶🍵($45)漸變夢幻的紫色,花茶中放入蜂蜜,口感清新舒畅!

🦄

🍭

🍲
二重奏忌廉煙肉芝士長管麵($118)

🍝
香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉($109)

🥛🎃
Cookie Cup 萬聖節限定版($69)

🦋
碟豆花綠茶🍵($45)
漸變夢幻的紫色,花茶中放入蜂蜜,口感清新舒畅!

• White Hse Cookie Cup
2021-10-13 14 浏览
好耐無去過樓上cafe 食飯,以前好鍾意放學上樓上Cafe打躉。唔到7點唔返屋企!😝今次再去返樓上Cafe有另一番體會,首先間舖頭嘅裝修以花花為主。好適合少女或者啱啱認識女朋友嘅人一齊去。嘢食方面主打唔同口味嘅意粉。我今次就試咗韓式泡菜鴨胸炒蝴蝶粉,如果鍾意食泡菜嘅呢個都可以一試味道唔會太濃我。泡菜味都幾突出。另外一款意粉就係來自地獄的意粉。佢本身係辣嘅有少少麻辣味道,如果鍾意食辣嘅一定會鍾意。我本身就唔係食得太辣所以覺得有啲太辣,不過我朋友鍾意食辣嘅就話覺得好好食同個味道好特別。

• 韓式泡菜煙鴨胸炒蝴蝶粉
位於銅鑼灣鬧市中的樓上花花cafe🌸🌿 不論在天花上、餐廳內四周都充滿著很多花草的裝飾,更有兩大幅粉紅及玫紅色的花花牆可供打卡! 令人尤如置身在一個種滿著花的溫室內用餐。香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉:賣相不錯,蕃茄醬的酸味加上煮得剛好的pasta再配上芝士同煙肉,很開胃! 二重奏忌廉煙肉芝士長管麵:真係雙重芝士忌廉的味道,很適合喜歡芝士嘅朋友! 上枱後要趁熱食,咁芝士會有拉絲的效果。而且長管麵放久後會變得好有咬口🤣 碟豆花綠茶:茶味清淡,底層的碟豆花微暖。淺綠色同藍色嘅漸變層很靚,攪勻會變紫色💜Cookie cup🍪🥛 :呢個幾特別~曲奇杯上有萬聖節主題的南瓜icing🎃 可把奶倒進杯內飲,之後食埋個杯做甜品🤣 個人認為個杯餅幾好食,較重「麥」(or oatmeal)的味道,似食緊外國嗰啲shortbread咁,幾得意。

香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉:
賣相不錯,蕃茄醬的酸味加上煮得剛好的pasta
再配上芝士同煙肉,很開胃!

二重奏忌廉煙肉芝士長管麵:

Cookie cup
Cookie  cup
  • White Hse Cookie Cup
2021-10-13 13 浏览
靚靚花花餐廳位於銅鑼灣嘅白房子每個位置都係打卡位🌸被花花吸引而來最令我二想不到係佢哋個蝴蝶粉做得好出色,金箔黑松露蝴蝶粉好好味😋忌廉三文魚子蟹柳意粉🍝泰式雞絲沙律蜜糖雞翼蟹蓋
2021-10-13 11 浏览
銅鑼灣鬧市中有好靚嘅樓上花花cafe,見有好多人來打卡,都好想親身去試吓。入到去每個位置都有不同嘅花花裝飾,啱晒鍾意打卡的我😆🍴碟豆花綠茶$45最喜歡夢幻紫色,漸變的效果相當吸睛,飲落淡淡的綠茶味道。🍴碟豆花青檸梳打$45飲唔出有青檸味,同梳打好像沒有氣泡,只有微甜,兩杯感覺都是用來打卡似的。🍴香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉$109蝴蝶粉配上花裝飾好配合個環境。有驚喜,酸酸甜甜的拿破崙汁好醒胃,蝴蝶粉煮到啱啱好不會太腍,仲有煙肉同菇配搭。🍴來自地獄的意粉$110見到個名驚驚地會唔會好辣,已同店員說不想太辣。食落又真係唔錯,我平時食得少辣嘅人,差啲頂唔順,辣得幾過癮,好在有杯凍嘢頂住,呢碟啱晒鍾意食辣嘅人。呢間cafe食物不錯,打卡又靚😍,銅鑼灣食嘢又一好選擇🤩

🍴碟豆花綠茶$45
最喜歡夢幻紫色,漸變的效果相當吸睛,飲落淡淡的綠茶味道。

🍴碟豆花青檸梳打$45

🍴香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉$109

🍴來自地獄的意粉$110

呢間cafe食物不錯,打卡又靚😍,銅鑼灣食嘢又一好選擇🤩
2021-10-03
午餐