成間餐廳ge人都拎住手機相機瘋狂影相🤣好好笑但一入到尼真係都忍唔到手唔影😌連門口都有打卡位可以影🌸🌿真係幾靚嘅🤩✨二重奏忌廉煙肉長管麵✨ $118🧀醬汁好香濃☺️有拉絲芝士效果長管麵都好掛汁每一啖都食到濃濃嘅忌廉芝士汁😍好味‼️✨來自地獄的意粉✨ $110🌶呢個真係無改錯名😈辣到我痴線😂😂😂(本身頂盡食開5小辣)唔知哪來嘅勇氣要去挑戰見到有好多辣椒同食到有濃濃嘅tabasco味大家可以尼挑戰下🤣✨蝶豆花綠茶✨ $45🍵打卡岩哂📸係我最鐘意嘅紫色😍飲落有淡淡嘅綠茶味✨蜂蜜牛油果香蕉✨ $58🍌我幾鐘意呢個😋我覺得香蕉味比較重嘅味道都幾香濃唔會太杰身重點係甜度適中👍🏻餐廳尼緊仲會有間新既分店 snow by white Hse開係銅鑼灣百樂中心💫到時又可以去打卡喇‼️🥳

成間餐廳ge人都拎住手機相機瘋狂影相🤣好好笑
但一入到尼真係都忍唔到手唔影😌

每一啖都食到濃濃嘅忌廉芝士汁😍
好味‼️

✨來自地獄的意粉✨ $110🌶

呢個真係無改錯名😈
辣到我痴線😂😂😂(本身頂盡食開5小辣)
唔知哪來嘅勇氣要去挑戰

重點係甜度適中👍🏻

到時又可以去打卡喇‼️🥳
  • 蜂蜜牛油果香蕉奶昔
2021-11-10 19 浏览
係銅鑼灣行完街😆 去左一間超靚既花花餐廳🌺🌸🌼 由門口到餐廳內既天花同牆身,都佈滿左好多唔同顏色既花花🌻🌹🌷 少女心又走出黎❤️ 真係好岩女仔去打卡😍二重奏忌廉煙肉芝士長管麵🍝 ($118)餐廳用短管麵,軟硬適中,嚼勁有咬口👍🏻 因麵管比較闊,所以每條管麵中間都掛滿醬汁😍 濃郁既芝士同忌廉味🧀 好食😋紫醉金迷 ($178)用左新鮮紫椰菜同埋忌廉整成既意大利飯,所以D飯係好靚既粉紫色🥰 再加埋用左食用花超靚既擺盤🌸 同埋好多金箔做點綴😍 剩係個賣相都已經💯分兩隻大蝦煎得唔錯🦐 蝦肉彈牙有咬口👍🏻 以飯係比較淋身個種, 整體好味😋碟豆花綠茶🍹 (跟餐紫醉金迷加$15)上層黃色,下層係碟豆花顏色,有漸變感好夢幻😍 綠茶味道清新, 帶有淡淡既蜂蜜味🍯紫薯牛奶🥛 ($45)又係好少女既粉紫色🥰 紫薯味特出😊味道 🌕🌕🌕🌕🌑環境 🌕🌕🌕🌕🌑服務 🌕🌕🌕🌖🌑抵食度 🌕🌕🌕🌕🌑

二重奏忌廉煙肉芝士長管麵🍝 ($118)

紫醉金迷 ($178)

碟豆花綠茶🍹 (跟餐紫醉金迷加$15)

紫薯牛奶🥛 ($45)
又係好少女既粉紫色🥰 紫薯味特出😊

2021-11-03
  • 紫醉金迷
  • 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵
2021-11-09 41 浏览
佢哋真係一間好適合打卡嘅餐廳,但係唔好俾佢哋嘅外表呃到,以為虛有其表,其實佢哋嘅內在都好好架,講緊嘅係佢哋嘅食物😍▫️來自地獄的意粉▫️橫掂今日係萬聖節,一於就食啲來自地獄嘅嘢啦!一見到咁多指天椒,就知道火辣火辣🔥 作為鍾意食辣嘅人,我一於接受呢個挑戰😏 其實呢個係一碟炒意粉,加入洋蔥、煙肉同雞髀菇,仲有大量指天椒🌶️ 一嚟到已經聞到好香,食一啖,會想繼續食!不過講明先呀,食落去係真係辣架!🥵 其實我覺得食落去有種辣子雞嘅味道,係fusion菜定係我已經辣到傻咗?😆 鍾意食辣嘅人唔好錯過啦!▫️紫醉金迷▫️其實係意大利飯加入紫椰菜,有青口同大蝦之餘,再有啲金箔係面😍 咁fancy架咩?😍 值得一讚嘅係個兩隻大蝦,超!濃!蝦膏味!作為一個「好」鍾意食綠色嘢嘅人,側邊啲菜我梗係唔放過啦🙃 但原來撈埋好creamy嘅意大利飯一齊食,又幾清新喎🥰 不過純粹個人喜好,啲risotto再生啲就perfect池啦😌▫️紫薯牛奶▫️有淡淡嘅紫薯香,但係唔會好滯!食完來自地獄嘅辣,我都係靠佢幫我解辣架咋😛解辣之選😎▫️蝶豆花綠茶▫️大家都知道蝶豆花係比較淡味㗎啦,所以其實佢係綠茶🤣 好嘅係佢唔係好甜P.s.佢哋會喺百樂中

▫️來自地獄的意粉▫️

▫️紫醉金迷▫️

▫️紫薯牛奶▫️
紫薯牛奶

▫️蝶豆花綠茶▫️
蝶豆花綠茶

P.s.佢哋會喺百樂中心有間新店呀❄️期待😍 唔知會唔會都係咁多花花呢🥰
2021-11-09 9 浏览
最近發現左間新餐廳勁啱女人食👩🏻四圍都係花 🌸天花板又係 牆又係 窗邊又係 連碟嘢食上邊都有花啲girl見到一定開心 打卡一流👫女朋友唔開心 或者好姊妹gathering 去就啱因為女人見到花就會開心———————————————-香蒜芫茜什菌炒意粉($108)☘️🍝呢碟一上枱以為好齋咁但聞落好香蒜油味🧄入面加咗好多乾蒜同芫茜芫茜味合格 冇諗過蒜同芫茜咁夾仲有唔少雞髀菇係底 同意粉又幾夾最緊要係炒得好乾身推介重口味/素食人士——————————————香草芝士煙肉拿破崙蝴蝶粉($109)🥓🍅呢個蕃茄味幾濃濕潤得來唔會剩咗好多汁🧀蝴蝶粉最驚就係中間硬 個邊好腍呢個就啱啱好了配料唔算好多 但食落一啲都唔單調再減少少鹽就好了——————————————草莓紅茶🍓🥤士多啤梨酸酸甜甜溝埋紅茶嘅淡淡茶香入口層次更豐富冇乜藥水味幾好———————————碟豆花綠茶💐🥂呢個係影相一流飲落亦都好特別個底係甜甜地嘅蜜糖水好滋潤茶味唔係好濃飲落似蜂蜜綠茶哈哈—————————————
最近發現左間新餐廳

—————————————

用餐优惠
試食活動
2021-11-09 26 浏览
Cafe以紅色系嘅花佈置,食物亦符合餐廳主題,加入食用花做裝飾,就連音樂都係迪士尼嘅歌,感覺好似喺迪士尼公主嘅花園食飯咁🥰Cafe嚟緊係銅鑼灣百樂中心開新分店「SNOW by White Hse.」,遲啲又有得打卡啦📸🌺香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉($109) 番茄味好濃,味道偏酸,份量略嫌少咗啲,對大食嘅人嚟講就有少少唔夠🙈但如果細食嘅女仔就應該已經夠飽😆🌺香蒜芫茜雜菌炒意粉($109) 意粉炒得好香,唔會太硬身,有好濃香蒜同芫茜味,鍾意食芫茜嘅人一定唔可以錯過。🌺草莓紅茶($45) 味道酸酸甜甜,少少美中不足係茶味唔算太濃,有少少被草莓味蓋過,但慶幸唔會太甜😌.🌺蝶豆花綠茶($45)顏色紫紫藍藍超級靚,但味道偏淡,可能蝶豆花本身冇乜味,而飲品本身又唔會太甜,所以主要係飲到綠茶味。

🌺香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉($109)

🌺香蒜芫茜雜菌炒意粉($109)

🌺草莓紅茶($45)
🌺蝶豆花綠茶($45)
2021-11-09 4 浏览
鬧市中既花花Cafe無論天花、牆身都佈滿花食物、飲品更加充滿花既裝飾真係少女心極重呀岩晒同朋友打卡影相有各款花做背景張張都咁Igable🔸來自地獄的意粉 $110成碟都充滿住辣椒既意粉。鍾情食辣既朋友必點呢款呀!辣得黎好惹味,好香👍🏼份量略嫌少左點。🔸二重奏忌廉煙肉芝士長管麵 $118有非常濃郁既芝士味,配上香濃忌廉好邪惡及creamy呀!芝士仲做到拉絲效果😍有煙肉仲更加香👍🏼長管麵軟硬程度適中,好煙韌!如果份量多點就會更好。🔸蝶豆花綠茶 $45呢款係餐廳既人氣飲品,漸變顏色分層明顯😍飲落好fresh🌿味道唔會過甜,有淡淡既綠茶味!打卡必點呀🔸草莓紅茶 $45飲落有好香既草莓味,冰涼涼飲落去好舒服🍃解辣非常岩👍🏼新分店 Snow by White Hse將會登陸係銅鑼灣百樂中心,好快又多一個打卡地方去啦🥳

鬧市中既花花Cafe
無論天花、牆身都佈滿花
食物、飲品更加充滿花既裝飾
真係少女心極重呀
岩晒同朋友打卡影相
有各款花做背景
張張都咁Igable

🔸來自地獄的意粉 $110

🔸二重奏忌廉煙肉芝士長管麵 $118

🔸蝶豆花綠茶 $45

🔸草莓紅茶 $45
飲落有好香既草莓味,冰涼涼飲落去好舒服🍃解辣非常岩👍🏼

2021-11-01
  • 蝶豆花綠茶
2021-11-09 3 浏览
呢間佈置得好靚嘅cafe已經bookmark咗好耐 除咗2幅好colourful 嘅花牆之外 天花上面都吊咗好多花嘅裝飾 令人好似置身於花海咁😍食物亦都加咗唔少花嘅元素 不過餐廳嘅座位比較少 想食就要早啲book位啦~🍴紫醉金迷 $178紫色嘅risotto真係第一次見💜原來係加咗紫椰菜 上面仲加咗可食用嘅花同埋金箔 賣相非常吸引 大蝦加咗芝士落去焗 非常香口🤤🍴香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 $109蝴蝶粉煮得啱啱好 醬汁加咗番茄 就算有芝士同好多煙肉 食完都唔覺膩👍🏻☕️熱草莓紅茶 $40有淡淡嘅草莓味 唔會太甜 夠晒健康🍓🍸凍蝶豆花綠茶 $45飲落有啲似蜂蜜綠茶嘅味道🍯清清哋都幾好飲原來間鋪喺百樂中心開咗間新分店 下次要再去先吓🤤

🍴紫醉金迷 $178

🍴香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 $109

☕️熱草莓紅茶 $40
有淡淡嘅草莓味 唔會太甜 夠晒健康🍓

🍸凍蝶豆花綠茶 $45
飲落有啲似蜂蜜綠茶嘅味道🍯清清哋都幾好飲

原來間鋪喺百樂中心開咗間新分店 下次要再去先吓🤤
2021-11-08 28 浏览
平時銅鑼灣都係去coffee shop 坐得多,難得今次去樓上cafe。裝修方面非常之少女,每個角落都可以有唔同風格💞野食方面都準備得好細心,支持下小店!🥺🌶來自地獄的意粉 110HKD食得辣嘅朋友仔一定要試🤩辣椒油加了好多蒜碎入去爆香令到成碟意粉非常之香辣同惹味,真係食唔停口😋🧀二重奏忌廉芝士煙肉長通粉118HKD長通粉煮到Al dente,非常之煙嫩🤩 個白汁亦非常之Creamy同Cheesy🥰🦋蝶豆花綠茶 45HKD打卡非常之靚💙整體甜感不高,綠茶好清爽🍵🍓草莓紅茶 45HKD開頭都怕會一陣藥水味,好彩完全唔怕😂反而係甜甜酸酸嘅感覺,飲完之後非常之開胃🤩
🌶來自地獄的意粉 110HKD
食得辣嘅朋友仔一定要試🤩

🧀二重奏忌廉芝士煙肉長通粉118HKD

🦋蝶豆花綠茶 45HKD
打卡非常之靚💙
整體甜感不高,綠茶好清爽🍵

🍓草莓紅茶 45HKD
開頭都怕會一陣藥水味,好彩完全唔怕😂
反而係甜甜酸酸嘅感覺,飲完之後非常之開胃🤩

• 來自地獄的意粉
由外到內都充滿花花佈置背景音樂更是Disney及浪漫既英文曲目感覺更fancy首先上兩杯飲品:蝶豆花綠茶清香既綠茶配上蝶豆花漸變既顏色味道微甜草莓紅茶兩者都係紅色味道都幾夾味道就比綠茶甜些少但尚算健康~上黎之前睇左好多相一早已經決定要揀呢個紫醉金迷呈現粉紫色嘅意大利飯原來係用咗新鮮打碎既紫椰菜同忌廉一齊整嘅顏色好靚而藍青口就用咗清酒去煮此外仲有用香草、蒜蓉同埋芝士烤焗大蝦配上大量嘅金箔呢碟紫醉金迷果然唔簡單~飯入面除咗仲有好多菇菇仲用上好多七彩嘅食用花作配襯真係好配合呢度嘅環境氣氛香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉炒香左既煙肉配上酸酸甜甜嘅拿破崙醬份量唔會好多啱晒女仔比較細既胃口

感覺更fancy

呈現粉紫色嘅意大利飯
原來係用咗新鮮打碎既紫椰菜同忌廉一齊整嘅
顏色好靚
而藍青口就用咗清酒去煮
此外仲有用香草、蒜蓉同埋芝士烤焗大蝦
配上大量嘅金箔
呢碟紫醉金迷果然唔簡單~

飯入面除咗仲有好多菇菇
仲用上好多七彩嘅食用花作配襯
真係好配合呢度嘅環境氣氛

香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉
炒香左既煙肉配上酸酸甜甜嘅拿破崙醬
份量唔會好多
啱晒女仔比較細既胃口

2021-11-07 34 浏览
花,全部都是花!🌸💐🌷🌻🌹🌺🌼這是一家以花為主題的餐廳,從餐廳環境、佈置、餐牌、飲品和食物滿滿都是花,非常適合女生來拍照打卡📸🌸 來自地獄的意粉 (💰110)看到碟子上紅紅的辣椒,就知道為什麼這碟意粉會被命名為來自地獄,店員下單前還溫馨提示這是真的挺辣🌶 🌶🌶吃下去味道就像是進階版的Tabasco hot source,不是常見用來調調味的小辣,而是讓嗜辣的我也感到舌頭有點麻的辣度🔥這種辣度是挺合我口胃,不過意粉口感偏硬,個人偏好意粉軟一點比較好吃🍝🌸 香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 (💰109)蝴蝶粉的熟度適中,配上酸酸甜甜的蕃茄和濃郁的芝士,味道不錯💕雖然我平常比較好辣,但這碟蝴蝶粉比地獄意粉出色喔!🌸 蝶豆花綠茶 + 草莓紅茶 (💰45+45)兩杯飲品味道還好,草莓紅茶甜度適中帶有少少草莓味,蝶豆花綠茶則味道偏淡,綠茶味不算太突出,但兩杯賣相不錯可作拍照之用🤩他們新的分店Snow by White Hse🏠將會登陸在銅鑼灣百樂中心!大家可以去試一試喔😋
花,全部都是花!🌸💐🌷🌻🌹🌺🌼

🌸 來自地獄的意粉 (💰110)

🌸 香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 (💰109)

雖然我平常比較好辣,但這碟蝴蝶粉比地獄意粉出色喔!

🌸 蝶豆花綠茶 + 草莓紅茶 (💰45+45)

2021-11-03
用餐优惠
試食活動
  • 香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉
2021-11-07 17 浏览
~二重奏忌廉煙肉芝士長管麵($118)🍝唔知係咪平時食得太多意粉😌,見到其他意粉類嘅會更加想試😚。今次就揀咗個口感煙煙韌韌嘅長管麵😛,除咗芝士味十足之外🧀,仲有煙肉洋蔥等嘅配料增加口感🧅。~香草忌廉什菌意大利飯($118)🍛不過飯桶都係鍾意食飯多啲🤪,而risotto最夾就係配忌廉汁😚,濃濃嘅忌廉汁撈勻落啲飯到🍚,每一啖食落去都夠晒creamy😋。如果份量可以多番啲就可以食得更加滿足啦🙈。~碟豆花綠茶($45)🍹記得之前有一排好興碟豆花🇹🇭,今次難得見返梗係要叫杯黎打下卡啦😏。碟豆花漸層加埋高杯外表一流😍。綠茶飲落去清清地唔會太甜😙,如果可以再加多啲冰就更好啦😜。~草莓紅茶($45)🍓呢杯比起綠茶味道就會突出啲甜啲😌,士多啤梨的味道都好濃🍓。同碟豆花綠茶一樣,上面都加咗d乾花係到🌸,配埋紅色的草莓紅茶視覺效果更佳😆。✨餐廳唔算好大😌,如果想食可能要早少少去睇吓有冇位🤓。不過聽講嚟緊仲會開多間分店喺銅鑼灣百樂中心🤩,大家想去打卡嘅話就可以留意吓啦😎。
~二重奏忌廉煙肉芝士長管麵($118)🍝

~香草忌廉什菌意大利飯($118)🍛

~碟豆花綠茶($45)🍹

~草莓紅茶($45)🍓

2021-11-06 26 浏览
餐廳以花為主題,有幾個打卡位花牆,好適合影相📸️我就就約埋幾個女仔朋友嚟傾偈食嘢玩下~呢度每款食物都好有心思,全部都有用食用花做裝飾, 賣相一流✨灰姑娘的南瓜車$198好夢幻嘅一架南瓜車!原個南瓜🎃入面裝住南瓜蓉忌廉野菌意粉🍝上面仲有芝士燒大蝦🍤必點之選~醬汁超多,多到可以浸住晒每一條意粉🍝紫醉金迷第一眼見到好驚訝😦啲飯紫色嘅!原來係用咗紫椰菜混合忌廉煮成嘅意大利飯。再配合清酒煮青口、香草蒜蓉金箔烤大蝦,高級感滿滿,而且味道濃郁。好睇又好食!地獄意粉🍝意粉入邊有好多辣椒仲有煙肉🌶️辣勁十足,又酸又辣,味道好特別!二重奏忌廉煙肉芝士長管麵芝士醬汁味道濃郁,沾滿每一條長管麵,長管面軟硬適中而又有口感。拖肥x焦糖蛋糕成件蛋糕唔會太甜,拖肥同埋焦糖味好邪惡,尤其是餅底特別好食😋碟豆花綠茶黃色同埋漸變紫色融合,賣相夢幻,唔會甜,啱晒我!草莓紅茶淡淡的士多啤梨味配合紅茶,仲有少少花香。碟豆花青檸梳打顏色好靚而且青檸梳打口感清爽。蜜桃茶呢個係一杯熱飲☕️蜜桃味好香,不過稍為有啲甜。成班女仔傾吓計影吓相,不知不覺玩左勁耐💕

灰姑娘的南瓜車$198

地獄意粉🍝

二重奏忌廉煙肉芝士長管麵

拖肥x焦糖蛋糕

碟豆花綠茶
黃色同埋漸變紫色融合,賣相夢幻,唔會甜,啱晒我!

草莓紅茶
淡淡的士多啤梨味配合紅茶,仲有少少花香。

碟豆花青檸梳打
顏色好靚而且青檸梳打口感清爽。

蜜桃茶
呢個係一杯熱飲☕️蜜桃味好香,不過稍為有啲甜。

成班女仔傾吓計影吓相,不知不覺玩左勁耐💕
最近來到一間以「花」作裝飾設計的樓上𝚌𝚊𝚏𝚎,𝚌𝚊𝚏𝚎內不缺「打卡位」,加上環境氣氛也充滿少女味,很適合喜歡拍照留念的朋友~^ 紫醉金迷首次見到紫色的𝚁𝚒𝚜𝚘𝚝𝚝𝚘~其實它是以新鮮紫椰菜打碎與忌廉一起煮而成的,口感十分𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢,再配上藍青口和香草蒜茸烤大蝦,還有鮮花和金箔作為裝飾,是一款很特別的意大利飯~♡︎^ 來自地獄的意粉以「地獄」作為菜式名稱,全因它以秘製辣汁作為調味,還有洋蔥、煙肉、什菌等作配料,看起來沒有平時吃辣時會有的紅色辣汁,但味道的確很火辣,喜歡吃辣的朋友絕對不要錯過🔥^ 草莓紅茶^ 碟豆花青檸梳打另外,我們還額外點了一份小食,整體來講也很不錯,但要留意由於𝚌𝚊𝚏𝚎內座位有限,所以記得要先行預約哦~(ง'̀-'́)ง➪ 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 𝙷𝚜𝚎., 𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢, 𝙷𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚗𝚐

紙醉金迷

^ 紫醉金迷

^ 來自地獄的意粉

^ 草莓紅茶
^ 碟豆花青檸梳打

紙醉金迷
2021-11-06 17 浏览
*白房子*打卡一流😍。一開Lift見到花花門口。為食妹👧🏻立即心心👀。餐廳裡猶如一個花花世界。為食妹👧🏻少女心爆棚。打卡之餘。食物質素都好重要😎。💐紫醉金迷擺盤非常華麗。用上金箔、食用花點綴。紫椰菜打碎煮成意大利飯。相當有心思❤️。🌺二重奏忌廉煙肉芝士長管粉長管粉掛滿芝士。芝味甚濃。輕輕一拉。拉出長長芝士🤤大愛。🍓草莓紅茶放心沒有藥水味道。茶味香濃。🌸碟豆花綠茶碟豆花護眼一流😍。
餐廳裡猶如一個花花世界。為食妹👧🏻少女心爆棚。
打卡之餘。食物質素都好重要😎。

💐紫醉金迷
🌺二重奏忌廉煙肉芝士長管粉
長管粉掛滿芝士。芝味甚濃。輕輕一拉。拉出長長芝士🤤大愛。
🍓草莓紅茶
放心沒有藥水味道。茶味香濃。
🌸碟豆花綠茶
碟豆花護眼一流😍。
cafe充滿不同顏包嘅花花🌹🌸🌺任何一個位都係打卡點今次試咗🌷紫醉金迷 (💰178) -8.3/10其實依碟係紫椰菜忌廉青口蒜茸蝦金箔意大利飯😌層次豐富 賣相吸引 打卡一流🥰清酒煮青口 🍶 鮮甜 完整保留風味 容易入口大蝦飽滿🍤 充滿蒜茸香 惹味🌷二重忌廉煙肉芝士長通粉 (💰118) -8/10長通粉帶點煙韌口感芝士溶化至微焦 帶鹹味🧀可以做到拉芝效果🥓濃濃煙肉香 但完全唔會覺得膩🌷碟豆花綠茶-藍紫漸層色 吸睛👀🌷草莓紅茶-酸甜 記住要攪拌先飲🍓┄┅┄┅┄┅┄┅🙌🏻留意 座位唔多 記得book位但好彩啦 黎緊係銅鑼灣百樂中心開新分店 snow by white Hse記得同閨蜜一齊去🤗┄┅┄┅┄┅┄┅
cafe充滿不同顏包嘅花花🌹🌸🌺
任何一個位都係打卡點