3K
中环超美味的沙拉能量碗
Natalie D
2025-11-10
关注
蕞近开始有意识的控制体重,中午就想吃点简单清淡的,刚好找到中环这家webite space,多重选择可线上下单,健康也不可以亏待自己的味觉呢!一般我都买两盒,一盒吃一盒打包回家,放在冰箱里再加热hin方便,味道不会差太多卤香牛腱元气能量碗🐮包含新鲜的菠菜🥦、南瓜、蘑菇、鸡蛋、彩椒、玉米和劲道的卤牛肉,看着小小一碗其实hin饱腹!吃完营养丰富而且有满足感,不会觉得在减肥😆海陆空荞麦面🍜里面有西兰花、三色豆、红萝卜🥕、豆腐、鸡肉牛肉和蟹棒,丰富到写不完🤣配的有丘比酱汁,这一碗其实才510卡,吃完饱饱没有负担还要了一杯椰青开心果奶盖,好好好好喝!椰子和开心果味hin浓郁,又清爽,比饮品店的还好喝🥹🥹🥹他家能线上下单,到了直接拿,蕞大程度节约时间,就在中环中心1F,电梯一上来就是查看更多
+ 6
RaniP
中环健康餐🍱next level啦
RaniP
2025-11-06
关注
中環這家健康餐已經next level了!上次不是吃了灣仔那家港版小女當家webuffet嘛,品種豐富選擇多又不浪費這幾天發現他家(同一個牌子)又上🆕了輕食餐盒webox🍱,有7-8款不同的餐盒,牛肉/雞肉/素的任君選擇,每盒💰4-70左右吃得飽!在中環這樣的lunch誰不愛!還有烘焙🍞bakery哦!有我喜歡的貝果🥯!!還有千層吐司、牛角包等,🥤喝的選擇也好豐富!因為中午過去所以點了杯沒有咖啡的,開心果奶蓋椰子水!開心果奶蓋濃稠,搭配清爽的椰子水,不擔心🔥量chao標哈哈中午在這堂食,店裡還可以幫忙加熱~看到來的人還蠻多的,幾款webox好快就沽清,想吃的要下班快衝😆除了中環,他家還有其他分店,灣仔會展、西九龍也有!打工人快🐛🐛查看更多
+ 7
Lorraine愛食飯
人均50美味中环能量碗!
Lorraine愛食飯
2025-11-06
关注
最近好爱中环这家Webite Space!!这里的饮食理念强调健康与轻负担,让你在享受美味的同时,也能保持活力与轻盈。✨卤香牛腱元气能量碗超丰富配料😎包含新鲜的菠菜、香甜的南瓜、鲜美的蘑菇、鸡蛋、彩椒、玉米和嫩滑牛肉,口感层次分明,营养满满每一口都是对味蕾的温柔抚慰!🌟蘑菇孜然鸡腿扒能量碗搭配云南小瓜、菠菜、蘑菇、胡萝卜、玉米、小番茄,以及蓝莓贝果,既满足了视觉的享受,又让你在每一口中感受到健康的力量➡️环境舒适、便捷,性价比超高,绝对是你中环打工人午餐或晚餐的理想选择!快来体验这份健康美味吧!😋#香港健康餐 #香港轻食 #香港美食探店 #香港探店 #中环美食 #上环美食 #中环 #中环轻食查看更多
kkkkkateguan
好食健康餐
kkkkkateguan
2025-11-05
关注
其實我對健康餐這種一直有食之無味的刻板印象 但webite完全顛覆了我以往的想法~ 它真的是意外的好吃!!我跟朋友隨便點了兩個招牌能量碗和兩杯喝的 結果每一樣都!很!可!以!🤩🥗鹵香牛腱元氣能量碗 (560kcal):牛腱肉鹵得非常入味 非常有嚼勁 淋上煲仔汁好香的! 搭配雜糧飯和超多蔬菜 飽腹感一流!吃起來毫無負擔 感覺身體都很輕盈🥩黑椒肥牛能量碗 (660kcal):黑椒汁超級香濃 肥牛片給了好多 拌勻之後每一口米飯都裹著醬汁 香噴噴!完全不像在吃減肥餐 滿足感🈶!!💥飲品更是隱藏王炸!做到了cafe的水準~🥭芒芒開心果 - 真材實料看得到!芒果的香甜和開心果的濃郁堅果香意外地搭 口感順滑又好豐富🥰🍵抹茶拿鐵 - 抹茶味道蠻醇正 但這家的抹茶拿鐵是有加咖啡的喔~已經決定把它列入我的中環食堂常駐名單了!真心推薦給所有在找好吃又沒負擔的工作餐/健身餐的姐妹們!👭查看更多
+ 4
AndreaHo0523
🇭🇰人均40-70就可以食到一份健康便當🍱
AndreaHo0523
2025-11-05
关注
🇭🇰人均40-70就可以食到一份健康便當🍱打工仔每日都喺諗食咩好!茶餐廳求其一餐卡路里就分分鐘超過1000kcal!呢間WeBite Space已經成為外賣top choice!佢哋除咗便當🍱,仲有烘焙🥯同埋咖啡☕️以下兩款🍱係我最鍾意嘅! ✨卤香牛健元氣能量碗🐂 560kcal 牛肉份量真係唔少!除咗牛肉,仲有南瓜、蛋絲、菠菜、粟米、蘑菇同糙米飯~淋上煲仔汁,份量十足👍,碳水、蛋白質、膳食纖維都補充到位!✨蘑菇孜然雞腿扒能量碗🍗 530kcal 雞腿肉烤得香脆嫩滑,仲配埋蔬菜:菠菜、胡蘿蔔、翠玉瓜、蘑菇、玉米!底部係粒粒分明嘅糙米飯~飽腹感強、食完又唔會有負罪感🥯 blueberry cheese bagel摯愛呢個bagel、質地煙韌,有口感~唔會軟腍腍,中間係藍莓乳酪餡,奶香十足~❣️每一份便當都有寫明kcal同埋攝取咗啲咩營養,仲會配埋醬汁~可以根據自己嘅口味添加~#今日便當 #輕食簡餐 #中環外賣 #香港外賣 #webitespace #香港健康餐 #香港外賣自取 #香港貝果 #香港輕食 #香港美食探店 #香港探店 #中環美食 #減脂餐 #打工人的午餐查看更多
+ 5
愛吃的白羊
🇭🇰隱身寫字樓內嘅精品健康餐
愛吃的白羊
2025-10-30
关注
本來專登嚟買牛角包 點知反而俾個健康餐飯盒驚艷到‼️🍱【黑椒肥牛能量碗】肥牛鋪到滿滿睇唔到飯!黑椒汁真係靈魂所在雜糧飯配搭西蘭花 蛋卷 蘑菇片同紅蘿蔔絲層次豐富 最緊要食完唔會肚脹下晝開會保持清醒(上班族都明的)🍜【彩蔬奧爾良雞髀扒蕎麥麵】雞髀份量夠晒足!低溫慢煮滑溜又多汁椰菜花+南瓜+粟米+紅蘿蔔粒+時令綠蔬配色靚到唔捨得撈勻凍食蕎麥麵最啱秋冬冇胃口嘅時候🥐朱古力/紅桑子牛角包兩款餡料甜度啱啱好 紅桑子酸甜更加清新打包做下午茶啱晒🧁法式千層酥皮撻店員推介嘅人氣甜品!焦糖層好酥脆配美式咖啡簡直絕配~查看更多
+ 8
彩蔬奧爾良雞髀扒蕎麥麵
黑椒肥牛能量碗
cecicheung
環境舒適健康餐
cecicheung
2025-08-05
关注
喺中環中心,有一間叫做 WeBite Space 嘅餐廳,位於中環站 E1 出口,行五分鐘就到,非常方便!相比附近其他餐廳,呢間餐廳真係超值,性價比高得不得了。主打健康飲食,特別適合做健身或者減肥嘅朋友嚟到。 WeBite Space 提供多款選擇同配搭,可以滿足唔同口味嘅需要。除咗健康菜式,仲有幾款特色飲品,例如橙絲美式、抹茶開心果同椰青開心果,飲到你開心又健康! 而且,大家都知道午餐時間有限,呢度仲提供 Apps 提前落單同團購功能,令你可以喺出門前一早訂好食物。到了舖頭就可以輕鬆攞返餐,免除排隊等餐嘅麻煩,省下時間仲可以享用健康美味嘅午餐。 如果你想嚐試環境舒適、健康選擇多嘅午餐,記得去 WeBite Space 試下,肯定唔會令你失望!查看更多
archong
WeBite Space 中環OL 之選
archong
2025-07-30
关注
同事介紹健康lunch 之選,中環嘅健康共享餐廳地點方便,仲可以用App 提早落單同團購,一落餐廳就拎得。慳返唔少時間,lunch 想做下其他嘢都得。餐廳選擇多,可以自由配搭,全部健康之選。蛋白質選擇好多,唔想食飯,配蕃薯,淮山南瓜都得。岩哂OL。而且性價比亦好高。今次我揀左set 好左嘅蝦仁雞絲魔芋粉絲蕎麥麵,計好哂卡路里, 唔怕食多左。夏天食岩哂,唔駛咁heavy。飲品揀左橙絲美式。夠哂refreshing。餐廳仲有cake 同其他飲品。下次要試下叫tea 先。查看更多
Penny Sun
值得一試,健康之選
Penny Sun
2025-07-29
关注
**WeBite Space** 值得一試!性價比高,特別適合午餐時段在WeBite Space,你可以享受到健康的餐點選擇,並且有多種配搭任你自由組合,滿足不同口味需求。無論你喜愛什麼樣的風味,這裡都能找到適合你的選擇。值得一提的是,他們的飲品也相當出色,像是清新的**橙絲美式**、香濃的**抹茶開心果**和獨特的**椰青開心果**,讓你的用餐體驗更加豐富。此外,你還可以使用專屬的Apps提前落單或進行團購,方便又快捷,特別適合忙碌的上班族。總結,WeBite Space 是一個理想的午餐選擇。查看更多
Clareylee
健康有營的共享餐廳
Clareylee
2025-07-04
关注
中環呢區每日到午飯時段實在太多人呢間共享餐廳實在是上班族嘅福音店內仲有堂食座位.環境舒適主打多款自由配搭的健康美食想坐低飲杯野.仲有咖啡.麵包全新Webox 新登場 多款輕食餐單.健康養生有營養每款菜單都有卡路里顯示唔洗擔心吸收過多kcal 團購同同事一齊喺公司午餐每日配搭不同菜式.成班同事可以一齊食住瘦唔洗再怕出街食會唔健康啦仲可以用Apps 提早落單及團購唔洗浪費額外等候時間深受附近愛美愛健康的上班族歡迎查看更多
吃貨四眼妹
健康人士之選
吃貨四眼妹
2025-06-17
关注
今日我去咗中環的共享餐廳 WeBite Space 享用午餐,這裡的環境舒適,而且食物選擇頗多,每道菜都透露出健康的理念,性價比極高。朋友好醒目,一早用Apps提早落單,一去到就有得食,唔使等。酸種丹麥鹼水結麵包外皮金黃酥脆,咬下去時發出清脆的聲音,內部則是柔軟而富有彈性的口感,散髮著酸種特有的香氣,好好味。低脂雞肉蕎麥面蕎麥面的口感滑順,搭配上嫩滑的雞肉,讓人感受到每一口的滿足,特別適合愛健康人士。茉莉茶咖冇諗過茉莉花茶和咖啡系咁夾,有一種獨特的味覺體驗。飲下去時,茶的清香在口中綻放,隨後咖啡的苦味緩緩釋放,讓人感受到前所未有的風味搭配,令人驚喜。查看更多
kinyeah2021
中環酸種甜點麵包實驗室
kinyeah2021
2025-06-17
关注
位於中環皇后大道中99號中環中心1樓的 ,是一間創新、寫字樓里的共享餐廳,提供午餐、烘焙食品及飲品,主打健康又超值的美食選擇🍽️,而且可以透過 App 提前落單及參加團購,真係十分方便快捷,性價比高,是上班族午餐或下午茶的好去處。晏晝放飯時候,與幾位同事經過店鋪,買了幾款甜點做午餐+下午茶。1. 酸種布丁撻 ( $55 for 6pcs)新推出的酸種布丁撻, 以天然酸種製成,口感柔滑帶微酸,層次豐富。打卡必備,配上一口奶香十足的布丁,美味又滿足!2. 夢幻可麗露 ($30 for 2pcs)原味可麗露:經典焦糖外殼+濃郁香草內餡,外脆內軟極具口感反差。朱古力可麗露:加入巧克力風味,香濃帶微甜,適合巧克力控。椰香可麗露:熱帶風味椰香,香氣清新、口味特別。3. 酸種丹麥風格鹼水結手工搓成的麵包結,外層微脆,有嚼勁,更保留酸種的健康價值。建議午餐後來一杯咖啡,配上 或 ,讓味蕾滿足同時感受健康與美味的完美平衡。查看更多
酸種布丁撻
夢幻可麗露
酸種丹麥風格鹼水結
tingtingb-
健康食品餐廳
tingtingb-
2025-06-16
关注
早排去左位於中環既共享餐廳食lunch朋友話餐廳係主打健康既餸菜💪🏻入到去見到原來係Nutribite既菜品之前食過外賣已經覺得每款好好味 價錢又唔貴所以叫左幾個餸一齊食🤤💁🏻‍♀️鮮炒雲南翠玉瓜、蓮子小米飯、💁🏻‍♀️秘製蕃茄嫩豬扒、粟米汁蒸蛋、蕃茄大蝦麵💁🏻‍♀️耶加雪菲美式、水蜜桃檸檬茶特別推介大蝦麵 啲蝦大大隻好彈牙🦐另外店內仲有咖啡同麵包可購買🥖☕️而且仲可以用Apps提早落單及團購🫶🏻查看更多
fat.mui.jai
健康新食法
fat.mui.jai
2025-05-13
关注
想喺中環繁忙嘅生活中搵到一個健康又抵食嘅午餐好去處?WeBite Space 絕對係你嘅首選,呢度係一個結合共享概念同健康飲食嘅空間,無論一個人定同事一齊食都超適合!✨🍛 **日式里脊生薑燒** + 鮮炒雲南翠玉瓜 + 粟米汁蒸蛋 + 雜糧飯 🍛 **慢烤咖喱雞塊** + 清炒廣東菜心 + 粟米汁蒸蛋 + 雜糧飯 飲品推介: ☕ **燕麥拿鐵**:Creamy又健康,適合唔飲牛奶嘅朋友! ☕ **耶加雪菲美式拿鐵**:濃郁咖啡香,提神醒腦之選! 🍨 **奶皮手工乳酪**:超滑嘅質感,健康又滿足,仲可以用網上外賣平台團購優惠10杯$96(8折),超抵!💯✨ **WeBite Space 貼心服務:** 📲 用Apps提早落單,慳時間夠方便! 🎉 新優惠:發佈至社交平台,即可換領手工乳酪一杯! 🎁 飲品或烘焙食品滿$28,可集印蓋章換獎品,食得又有得玩~ 無論你係注重健康、追求性價比,定鍾意試啲新嘢,WeBite Space都係你嘅Lunch Spot首選!快啲約埋朋友一齊試啦~💚查看更多
ri_nette
特別新奇共享餐廳
ri_nette
2025-04-11
关注
是日經過中環,見到中環中心呢間共享餐廳好特別,午餐為$68起,仲可以按食物加配,岩哂唔同食量既朋友仔😆有非常多選擇配搭,仲可以用Apps 提早落單及團購☺️ 非常方便😌😌 食物健康又可以注意蛋白質、膳食纖維和碳水化合物的搭配😋😋黃金粟米蒸蛋羹😍😍😍😍😍- 蒸蛋好滑。好好味😆😆照燒雞翼😍😍😍😍😍清炒小棠菜😍😍😍😍- 小棠菜好爽口😆😆牛肉燜飯😍😍😍😍😙小炒香乾😍😍多汁鮮味牛肉盞😍😍😍清炒小棠菜😍😍😍😍山藥蒸南瓜🎃😍😍😍香草拿鐵😍😍😍😍鴨屎香檸檬茶😍😍😍餐廳超值性價比,會多多幫襯😙😙WeBite Space (中環)中環皇后大道中99號中環中心1樓3號舖查看更多
+ 5