行過佐敦呢間小店見到有日本和牛漢堡食,價錢仲要唔貴,即刻入去買個返屋企做晚餐。Wagyu Beef Burger $68舖頭寫住漢堡肉採用鹿兒島黑毛和牛製做㗎😍burger賣相靚仔,一路行返屋企都聞到個紙袋深啲香氣出嚟。漢堡包材料豐富,除咗有勁多香濃肉汁嘅厚切漢堡扒,仲有芝士😋生菜、青瓜、洋蔥、蕃茄,配有秘製wagyu醬汁。麵包都好鬆軟,我切開個包嘅時候都撳扁咗佢🙈Chicken Burger $58呢個雞肉漢堡包唔係用雞扒,而係用自家製嘅雞肉漢堡扒,同樣係厚切,先得保持肉汁,唔會乾嚡,配上蛋黃醬、生菜、蕃茄,同樣好食,呢個包感覺上冇和牛漢堡咁邪惡,好似減肥人士都可以啱食🙈Chicken Nuggets (2 pieces) $12我哋add on要咗兩件雞塊,雖然返到屋企已經冇咁乾爽脆口,但係沾上醬汁味道都唔錯😋Split Chicken Wings (2 Pieces) $12我哋另外都add咗呢個單骨雞翼,呢個拎到返屋企竟然都仲係脆👍🏻炸粉香口,肉質亂畫,少少辣,沾上醬汁更加惹味😋舖頭仲寫明係用泰國無激素雞翼㗎👍🏻

Wagyu Beef Burger $68

Chicken Burger $58

2022-09-09 41 浏览
-佐敦德興街新開外賣漢堡店🍔🧡朋友住樓上經常買佢地外賣話好好味和牛味好香🥩😍仲話松露薯條🍟系必試 搞到我心思思都好想食然後⋯⋯有日⋯⋯收工⋯⋯唔知點解會系佐敦落左車🤪😂.🍔和牛牛肉漢堡牛肉香味都幾濃 肉質軟腍又juicy 最緊要濃而不膩系特點🤩👍🏻生菜 蕃茄 青瓜等配料好新鮮爽脆 一啖享受緊幾個口感🤤🍔雞肉漢堡就似免治雞肉扒 將雞肉打碎再重新做成漢堡整體味道都ok 但無比較無傷害 和牛的確出色好多🫣🤪.🍟松露薯條粗薯愛好者主意😍 真系外脆內軟炸到金黃色好吸引 充滿松露香 唔怪得朋友咁中意🥤泰奶🥤青檸梳打兩杯飲品我個人覺得比得上出面手搖店泰奶唔會超甜 岩哂我口味🫶🏻如果夏天經過絕對要買一杯青檸梳打消暑😍...
佐敦德興街新開外賣漢堡店🍔🧡

• 松露薯條
  • 泰奶
  • 青檸梳打
2022-09-06 33 浏览
✨和牛牛肉漢堡$68漢堡扒以鹿兒島黑毛和牛製成,厚度十足,郁濃又多汁。配上洋蔥🧅、生菜🥬、番茄🍅、青瓜🥒,油膩感大減。芝士🧀加埋佢哋秘製嘅Waga醬汁鹹鹹辣辣好吸引。✨雞肉漢堡$58估計係用咗雞胸扒,比起和牛漢堡冇咁香。但勝在健康啲,而且滿滿proteins好啱gym友。✨松露薯條(大)$22(add on)粗身嘅薯條好重薯味🤤。望落去唔多松露粉,但聞落去同食落去都好濃郁。📍Waga Wagyu Burger (佐敦)佐敦德興街1號地下B4號舖

✨和牛牛肉漢堡$68

✨雞肉漢堡$58

✨松露薯條(大)$22(add on)

📍Waga Wagyu Burger (佐敦)
佐敦德興街1號地下B4號舖
1K
2022-09-05 32 浏览
今次黎到佐敦新開既burger外賣店 — Waga Wagyu Burger~~小店主打和牛漢堡🐮,仲有提供沙律、小食同飲品!好多選擇🤩🤩🍔和牛牛肉漢堡 $68✨一定要試試小店既招牌burger~~材料豐富,包括有漢堡肉、秘製waga醬、生菜、青瓜、洋蔥同蕃茄等😋😋漢堡肉選用鹿兒島和牛製造,肉質軟腍juicy!!麵包烘得外脆內軟,每啖都食到唔同食材!好好食👍🏻👍🏻🍗炸雞塊(6塊) $36✨炸雞塊即叫即炸熱辣辣,夠哂香口🤤🤤蘸秘製waga醬食又幾惹味~~🍟松露薯條 (+$22)✨薯條偏粗身,炸到金黃色好吸引!!口感香脆,每啖都充滿松露香,唔錯❤️❤️🍹龍眼茶 (+$16)✨味道清甜,仲飲到少少龍眼肉~十分消暑☀️
小店主打和牛漢堡🐮,仲有提供沙律、小食同飲品!好多選擇🤩🤩

🍔和牛牛肉漢堡 $68✨
一定要試試小店既招牌burger~~
漢堡肉選用鹿兒島和牛製造,肉質軟腍juicy!!
麵包烘得外脆內軟,每啖都食到唔同食材!好好食👍🏻👍🏻

🍗炸雞塊(6塊) $36✨
炸雞塊即叫即炸熱辣辣,夠哂香口🤤🤤
蘸秘製waga醬食又幾惹味~~

🍟松露薯條 (+$22)✨
薯條偏粗身,炸到金黃色好吸引!!
口感香脆,每啖都充滿松露香,唔錯❤️❤️

🍹龍眼茶 (+$16)✨
味道清甜,仲飲到少少龍眼肉~十分消暑☀️
2022-09-05 25 浏览
唔知係咪食burger🍔食上癮,小編再食burger🍔啦,今次都係喺佐敦度搵到呢間「Waga Wagyu Burger」試一試先😋和牛牛肉漢堡 $68 + $12 脆炸泰國無激素單骨雞翼(兩隻)+ $10 可樂呢個和牛牛肉漢堡認真巨型,而且仲非常足料,裏面嘅材料有包括秘製醬汁、生菜、青瓜、洋蔥、蕃茄 同埋 主角和牛啦😋好正!食到舔舔脷😝豬柳日本蘭王蛋漢堡 $58首先要讚一讚隻蛋,非常之有蛋味,而且隻蛋仲好大隻添!豬柳亦好冧好大塊!亦都係值得推介💪

豬柳日本蘭王蛋漢堡 $58

2022-09-03 56 浏览
手工漢堡在香港越見歡迎,可以吃到的地方也越來越多,可是在油尖旺區想找一間專營手工漢堡的外賣店其實選擇不多啊!可是近月在佐敦就有一間售賣手工漢堡的小店,以平民價錢就可以帶走一個和牛漢堡啦!對於在附近上班上學的朋友,或是在附近居住的手工漢堡愛好者絕對是福音來啊和牛牛肉漢堡Wagyu Beef Burger $68豬柳日本蘭王蛋漢堡 Sausage & Egg Burger $58泰式奶茶 $16(正價漢堡加配價)$22(單售價)不用$70就可以吃到店家的signature burger:和牛牛肉漢堡啦!店家選取以鹿兒島黑毛和牛製作的漢堡扒,即叫即製,漢堡扒非常厚身,煎得香口同時又保持肉汁,牛味濃郁,肉軟且嫩又帶油香~ 麵包烘得外脆內軟,表面還有黑白芝麻增加香氣跟口感,再搭配車打芝士、生菜、青瓜、洋蔥跟蕃茄,和帶微辣的秘製waga醬汁,整個漢堡份量十足又厚身,賣相方面絕對一流~ 入口清爽,簡單純粹又美味!而另一款雖然跟某連鎖快餐店一樣是推出的豬柳蛋漢堡同款,不過整個漢堡用料卻寧舍不同~ 首先雞蛋已用上來自日本九州大分縣出產的蘭王蛋,這個有「貴族蛋」名號之稱的雞蛋蛋味比一般濃郁;而豬柳無論是肉
和牛牛肉漢堡Wagyu Beef Burger $68
泰式奶茶 $16(正價漢堡加配價)$22(單售價)

而另一款雖然跟某連鎖快餐店一樣是推出的豬柳蛋漢堡同款,不過整個漢堡用料卻寧舍不同~ 首先雞蛋已用上來自日本九州大分縣出產的蘭王蛋,這個有「貴族蛋」名號之稱的雞蛋蛋味比一般濃郁;而豬柳無論是肉質、味道跟口感都是比一般吃到的更濃豬肉味,肉汁同樣豐富,配以車打芝士、蛋黃醬跟蕃茄醬,相比和牛牛肉漢堡份量是少一點,不過各有特色也同樣好吃又飽肚!
而飲品方面,店家供應的以泰式飲品為主,在一般的手工漢堡店來說絕不常見啊~ 簡單配一杯泰式奶茶,比平常喝到的甜度還要低一點,邊吃漢堡邊喝這杯飲品時原來也是很不錯的配搭啊!
店家位於佐敦鄰近彌敦道位置,簡簡單單的一個小店鋪,沒有堂食只有外帶,可能是這樣子能夠控制成本,以這樣平民的價錢售賣高質素食品~ 雖然店家供應的漢堡、小食跟飲品的款式種類沒有太多也沒有太花巧,不過本著這種永遠相信只要集中精神做好一件事的「職人」的理念就對了!難怪開業短短兩月已成為附近居住、上班族及學生歡迎~
2022-08-26
10 分钟 (外卖自取)
2022-09-02 34 浏览
Waga Wagyu Burger - 漢堡外賣專門店今日黎到佐敦一間漢堡包專門店,以外賣為主,主打和牛的牛肉漢堡,亦有不同種類的漢堡,例如採用蘭王蛋的豬柳蛋漢堡,以及多款小食如薯條、雞翼和雞塊等。和牛牛肉漢堡 $68超級高身的漢堡包,烘過的黑白芝麻麵包,配上厚身多汁扎實的和牛漢堡肉,加入秘製waga醬、新鮮生菜、爽脆青瓜、爽口洋蔥、多汁蕃茄,經典的味道。蝦皇堡 $68另一款是海鮮漢堡的皇者-蝦堡,超多蝦肉製成既蝦肉漢堡扒,香脆的炸皮,彈牙的蝦肉,配上秘製海鮮醬,絕對不會比和牛漢堡遜色。單骨雞翼 $12以$12加配兩隻泰國冇激素單骨雞翼,炸得香脆可口。
Waga Wagyu Burger - 漢堡外賣專門店

和牛牛肉漢堡 $68

蝦皇堡 $68

單骨雞翼 $12
以$12加配兩隻泰國冇激素單骨雞翼,炸得香脆可口。

外卖自取
隊友一向鍾意食burger,佢話佐敦最近新開左間賣burger,就叫我放工買返去,呢度招牌雖然係牛肉漢堡,但亦都好照顧素食者,會有素食漢堡,仲可以因應個人喜好追加唔同配料添,小食方面如果驚太多食唔晒既話,追加都可以變兩件,就算一個人食都唔怕食唔晒。食材方面都好講究,漢堡牛肉用鹿兒島黑毛和牛,蛋就用日本蘭皇蛋,而雞翼就用左泰國既冇激素雞翼。我就叫左個招牌菜和牛牛肉漢堡,豬柳日本蘭皇蛋漢堡,再追加兩件炸雞塊同兩件單骨雞翼。員工好有禮貌,話我知即叫即整,預計等六分鐘,佢地都好快手,唔使點企喺度等,整好左俾你睇一睇先,確保冇攞錯人地既餐。和牛牛肉漢堡 - 除左有用鹿兒島黑毛和牛製造之外,仲有秘制Waga醬,生菜,青瓜,洋蔥,蕃茄同芝士。包夠鬆軟,上面仲有黑白芝麻增加口感。黑毛和牛肉味濃,夠juicy,配料夠新鮮。豬柳日本蘭皇蛋漢堡 - 漢堡有豬柳同日本蘭皇蛋,再加埋蛋黃醬同蕃茄醬。唔好睇佢好似薄過和牛漢堡,橙紅色既蘭皇蛋黃味夠香濃,豬柳唔係平時出面嗰啲得個咸字。炸雞塊兩件$12脆炸泰國無激素單骨雞翼$12雞塊拎到返屋企都唔會淋晒,單骨雞翼啱晒我地呢啲懶人,夠晒方便,仲要無激素,食得安心。

炸雞塊兩件$12
脆炸泰國無激素單骨雞翼$12
2022-08-31
5 分钟 (外卖自取)
以前有質素的漢堡店大多都是小店,沒想到現在外賣店的品質已經不輸那些漢堡專門店了和牛牛肉漢堡$68這個價格!吃到和牛已是難得,而且漢堡超高身,大男人一口從頭到尾咬下去,清晰地吃到充滿肉汁的和牛漢堡肉,非常慷慨的生菜🥬跟大片番茄🍅,薄片洋蔥🧅,鹹香跟清新各佔一半,各取平衡Waga 秘製漢堡醬以車打芝士為基調,深黃的耀眼色澤,加重鹹香!雞肉漢堡$58+$10 欄王旦原本以為是一般的假雞肉,像麥樂雞一樣,但吃下去充滿口感,不會變成一堆澱粉,口感彈牙但有肉感,同樣蔬菜豐富,爽脆非常包皮有輕輕烘脆過,口感更佳炸雞翼(小食)加$12熱辣辣的單骨雞翼兩塊(共一隻)入口酥脆多汁,加上秘製的甜辣醬汁,超好吃的!超抵吃!推介!

和牛牛肉漢堡$68

雞肉漢堡$58
+$10 欄王旦

包皮有輕輕烘脆過,口感更佳

炸雞翼(小食)加$12
熱辣辣的單骨雞翼兩塊(共一隻)
入口酥脆多汁,加上秘製的甜辣醬汁,超好吃的!

超抵吃!推介!
2022-08-31 20 浏览
成日經過佐敦都勁多人排隊, 今日預留左時間, 就係想試下佢burger (5⭐️最高)🍔牛肉漢堡(5⭐️)店員說是用日本鹿兒島黑毛和牛製成。所以咬口會比較幼滑,雖然size 唔算好大, 但漢堡包夾咗一塊和牛漢堡,芝士,洋蔥,蕃茄,青瓜,生菜。加咗店家秘製 Waga醬。和牛咬落好juice 🤤,肉質較軟腍。夾咗好多配菜,所以整體感覺都好fresh .🍔 雞堡(4.5⭐️)雞堡比牛堡肉質較實, 但加埋佢既waga醬,就帶個味道來🤤。 包都好廷身, 但咬落鬆軟,上面有芝麻,令整體特別香口小食: 薯條🍟, 炸雞塊(5⭐️)薯條用粗薯條, 有少少微脆。 無過多的鹽份。 正呀🤤。 炸雞塊:正常size , 但如果配合waga 秘製醬, 會有另一番風味😋。 泰奶(5⭐️)夠凍但唔會太甜。 nice 😘

🍔牛肉漢堡(5⭐️)
牛肉漢堡

🍔 雞堡(4.5⭐️)
雞堡

小食: 薯條🍟, 炸雞塊(5⭐️)
薯條用粗薯條, 有少少微脆。 無過多的鹽份。 正呀🤤。
薯條

泰奶(5⭐️)
夠凍但唔會太甜。 nice 😘
泰奶茶
牛肉漢堡
雞堡
薯條
泰奶茶
2022-08-30 22 浏览
阿仔話想食burger,咁啱經過呢間Waga Wagyu Burger,就買啲返去俾佢食啦。 burger單點價錢都唔貴。呢間仲有一系列嘅特飲,漢堡包店嚟講比較少有。最後就自製咗個combo set再加多個burger。和牛牛肉漢堡係佢哋嘅招牌菜。入面包括有蕃茄、洋蔥、生菜、青瓜,當然仲有佢哋自家製,採用鹿兒島黑毛和牛嘅漢堡扒。另外仲揀咗蝦皇堡。蝦餅好厚又夠彈牙,醬汁都惹味,生菜就夠新鮮。松露薯條灑上黑松露粉,有淡淡嘅松露味。泰式奶茶顏色好靚,飲落都有風味。
burger單點價錢都唔貴。
呢間仲有一系列嘅特飲,漢堡包店嚟講比較少有。
最後就自製咗個combo set再加多個burger。
和牛牛肉漢堡係佢哋嘅招牌菜。
另外仲揀咗蝦皇堡
蝦皇堡
蝦餅好厚又夠彈牙,醬汁都惹味,生菜就夠新鮮。
蝦皇堡
松露薯條灑上黑松露粉,有淡淡嘅松露味。
松露薯條
泰式奶茶顏色好靚,飲落都有風味。
泰式奶茶
外卖自取
佐敦德成街街口新開左和牛漢堡小店買份漢堡或者沙律,配松露薯條同埋泰式奶茶攞去九龍公園野餐,賞心樂事呢~-和牛牛肉漢堡68 和牛漢堡即叫即煎,咬落香嫩juicy牛味濃但唔會柴,包包面頭超多黑白芝麻,烘得外脆內暖,配爽脆的生菜蕃茄洋蔥同芝士簡單而好食-泰式燒牛肉沙律68分量多😍 牛肉塊塊都燒得嫩👍🏻 , 切開中間 顏色粉嫩軟熟, 帶點點燒烤香味底下好多羅馬生菜, 蕃茄同青瓜, 點埋個泰式青醬, 辣辣地夠惹味!-松露薯條 15跟餐配加15蚊配松露薯條,條條炸得金黃,外脆內嫩,當然仲有滿滿松露香-配埋泰式奶茶,夠凍夠濃, 消暑一流。

佐敦德成街街口新開左和牛漢堡小店

買份漢堡或者沙律,配松露薯條同埋泰式奶茶
攞去九龍公園野餐,賞心樂事呢~
和牛牛肉漢堡68

和牛漢堡即叫即煎,咬落香嫩juicy

牛味濃但唔會柴,

包包面頭超多黑白芝麻,烘得外脆內暖,

配爽脆的生菜蕃茄洋蔥同芝士
簡單而好食

泰式燒牛肉沙律68

分量多😍 牛肉塊塊都燒得嫩👍🏻 ,
切開中間 顏色粉嫩軟熟, 帶點點燒烤香味

底下好多羅馬生菜, 蕃茄同青瓜,
點埋個泰式青醬, 辣辣地夠惹味!
松露薯條 15

跟餐配加15蚊配松露薯條,
條條炸得金黃,外脆內嫩,當然仲有滿滿松露香

配埋泰式奶茶,夠凍夠濃, 消暑一流。
我喺附近搭巴士,諗緊食咩時,剛好路過見到呢間新開無耐嘅漢堡店。在餐牌見到和牛,對眼即刻變心心眼😍和牛牛肉漢堡 (HK$68).即叫即整,熱辣辣,成個包目測4吋高😲.漢堡扒採用鹿兒島黑毛和牛製造,牛味濃郁,好厚身,肉質軟嫩、多汁😋.配秘制嘅waga 醬,提升牛肉的美味.仲配有新鮮又爽脆的生菜、青瓜和蕃茄.不得不提,洋蔥係薄切到一個圈又一個圈,被和牛漢堡扒熱氣熱熟,變得清甜不辣😋泰式燒牛肉配田園沙律 (+HK$58).不是一般的牛肉,是口感爽軟不硬,仲有薄軟的膠質紋的崩沙腩,呢個價錢食到咁多片,真係超值.淋上泰式青色燒汁在崩沙腩上一齊食,好味,雖然對我係有啲辣😋.沙律蔬菜好新鮮,爽脆口感,清甜美味脆炸泰國無激素單骨雞翼 (+HK$12/2隻).炸得外脆,不會油淰淰,內裡肉質軟嫩又多汁😋.調味很好,又可以點些泰式燒醬一齊食炸雞塊 (+HK$12/2塊).同樣炸得外脆,不會油淰淰,內裡肉軟嫩多汁,食到舔舔脷😋

和牛牛肉漢堡 (HK$68)
.即叫即整,熱辣辣,成個包目測4吋高😲
.配秘制嘅waga 醬,提升牛肉的美味
.仲配有新鮮又爽脆的生菜、青瓜和蕃茄

和牛牛肉漢堡

泰式燒牛肉配田園沙律 (+HK$58)
.沙律蔬菜好新鮮,爽脆口感,清甜美味

泰式燒牛肉配田園沙律

脆炸泰國無激素單骨雞翼 (+HK$12/2隻)
.炸得外脆,不會油淰淰,內裡肉質軟嫩又多汁😋
.調味很好,又可以點些泰式燒醬一齊食

脆炸泰國無激素單骨雞翼

炸雞塊 (+HK$12/2塊)
.同樣炸得外脆,不會油淰淰,內裡肉軟嫩多汁,食到舔舔脷😋

2022-08-25
脆炸泰國無激素單骨雞翼
2022-08-26 50 浏览
🍔佐敦新開外賣漢堡店🍔-有日經過佐敦 見到呢間新開漢堡包舖最鍾意試新嘢 就買咗兩個漢堡包同薯條返屋企做晚餐最特別係佢夾雜左泰式風味 食物味道有驚喜例如泰式醬汁 泰式奶茶 咖啡 鴛鴦同青檸梳打 好新穎-🍔Wagyu Beef Burger $68呢個和牛牛肉漢堡 有秘制waga 醬 生菜 青瓜 洋蔥蕃茄 同鹿兒島黑毛和牛製做嘅漢堡扒牛肉質地嫰滑多汁 唔會鞋 煎得好香秘制waga 醬酸酸甜甜 生菜/青瓜清爽整體食落完全唔覺得油膩架-🍔Shrimp Burger $68呢個蝦皇堡配秘制海鮮醬 醬汁好有泰式風味麵包有烘過 包鬆軟得黎會有啲脆口蝦餅夠厚同炸得香 無雪味 又彈牙等嘢食嘅時候見到有啲人買泰式奶茶🧋同呢個包應該好夾 下次我都要試吓咁食😚-🍔大松露薯條 $30薯條係粗薯條 表面唔平整 令到口感更加特別炸到香脆唔油膩 加上大量松露粉 好過癮 必食之選其他配菜有單骨雞翼 炸雞塊等等🐥 都好吸引-📍Waga Wagyu Burger佐敦德興街1號地下B4號舖
🍔佐敦新開外賣漢堡店🍔

其他配菜有單骨雞翼 炸雞塊等等🐥 都好吸引
📍Waga Wagyu Burger
佐敦德興街1號地下B4號舖
2022-08-25 22 浏览
喺佐敦買外賣返屋企食,經過見到間新開嘅漢堡包店,嗱嗱嗱買咗個漢堡餐返屋企開餐和牛牛肉漢堡(加蛋)$78漢堡的的式式細細個好Cutie,不過疊到好厚想食牛肉漢堡,再加多隻蛋,留意雞蛋係用蘭王蛋,蛋味真係冇得輸黑松露薯條$22黑松露薯條沾滿黑松露粉,唔系平時勁hea 的俾一盒醬俾你自己沾粗薯條每條都沾滿黑松露粉,好香好好味泰式奶茶$16套餐價加十幾蚊可以試到高質飲品,奶茶味濃同出面泰國餐廳沖出黎的無分別,呢個價錢好抵飲龍眼冰$22想清新點建議飲呢個,甜甜地夠清涼

和牛牛肉漢堡(加蛋)$78
漢堡的的式式細細個好Cutie,不過疊到好厚

黑松露薯條$22
粗薯條每條都沾滿黑松露粉,好香好好味

泰式奶茶$16
套餐價加十幾蚊可以試到高質飲品,奶茶味濃
同出面泰國餐廳沖出黎的無分別,呢個價錢好抵飲

龍眼冰$22
想清新點建議飲呢個,甜甜地夠清涼