2010-03-03 626 浏览
原來轉咗手,新店名叫D...utto...,不記得. 昨晚去tandoir chicken, 無味道,送到桌上吃一口是冷冰冰的, Mango lassi 用罐頭貨, 但是價錢$6x 再加一, 羊肉卷又是冰冷。可惜:連菲律賓女服務員態度差, 無笑容, 傳菜又怕, 指甲有否弄花。吃一口就結帳走了。 (離開時看見廚房倆個中國青年在廚房玩) 唉! 失望不止是食物, 還有人的態度
公司一年一度o既X’mas party又要開始准備o既工作。今年有幸被邀成為X’mas party既預備行動小組, 一開始就要接受最重要既任務.......就係試菜la!!! ^^ 經過公司內同事們激烈既投票3選1程序後,大家決定去位於灣仔新鴻基中心2F既 Viceroy indian & middle eastern restaurant度for聖誕party。其實頗大程度係因為我boss鐘意食咖哩既原故......去到先知道因為我地公司包場食buffet既關系, lei度仲提供埋佢地同集團&同一層既Italian & Thai food tim! 平日係無既!! lei度個負責人非常nice! 服務好細心!當日我地一行3人試食lei度既indian buffet。我地選擇坐outdoor。o係風和日麗既環境下食lunch! 已經靜靜地加左分la(裏面都ok“令”ga).....D野食出其地好食wor!! D 咖哩有好多同唔味!! 以mixed vegetable curry, lamb curry同埋Chicken korma最得我地歡心!lamb curry既羊肉好嫩好腍, 咖哩

lamb curry既羊肉好嫩好腍, 咖哩汁中和左過多既羶味。Chicken korma一向係我既至愛! 雖然還未能好食過我o係UK時期所試既No.1餐廳...但係已經非常唔錯! (Korma係一種用壓碎成粉既果仁加蔬菜加yogurt再加cream & 咖哩粉所煮成既curry。甜甜地唔太辣!yummy!)

配埋個indian vegetable naan!一絕!

經理推介既snacks。小蝦餅炸得香口! 個鴨胸米卷就no good la.....

餐後傳統indian甜點....以前試過圓形o個款,知道係好好好甜!所以這方面我無say....but黃黃金金o個款就真係好唔得..... 好彩X’mas party o個晚會食italian dessert jer.......
整體來講Viceroy令人滿意, 令我對今年X’mas party有左期待tim!

pls check my blog for detail: http://hk.myblog.yahoo.com/donsterz-donsterz
beautiful interior!
配埋個indian vegetable naan!一絕!
餐後傳統indian甜點,以前試過圓形o個款,知道係好好好甜!所以這方面我無say,but黃黃金金o個款就真係好唔得
  • chicken korma
  • lamb curry
2008-09-18 105 浏览
环境干净高雅,中午去印度侍者使劲鼓动你吃自助餐,除此以外服务还算殷勤。吃的东西就有点名过其实。印度芒果乳酪不错,但觉不出跟一般酸奶有太大区别。三文鱼咖哩角酥脆恰当,连我这不爱吃三文鱼的人都可以接受。Tandorri挂炉烧杂锦东西不少,也算可口,但就吃不出有什么特别好的来。 Bread basket其实是个面包盘,放了几种我分辨不出来的印度薄饼,味道不错,但要100港纸一份哦。
  • 三文鱼咖哩角,Tandorri杂锦,Bread basket
2006-07-26 92 浏览
7月21日晚同bf行完書展, 於是就黎呢度食dinner, 我地叫佐個乜野奶酪雞, 一個大蝦, 同埋一個芝士菠菜. 講真我都唔係第一次食印度菜, 但可能我之前食果d餐廳就番少少香港人口味, 所以覺得ok. 但今次呢餐印度菜我真係接受唔到. d味道太複雜, 又唔算好食, 但又唔係難食. 我一向食量驚人, 但今餐食佐一隻蝦, 一舊雞, 少少菠菜就已經覺得飽. (都唔想食落去)d waiters都係印度人, 但可能我英文唔好, 真係唔係好明佢地講緊乜...

6-5-2005 1300的麻煩事總係麻煩過人,自己一條友便出去搵野食兼散心,橫掂有discount及就腳,又未試過,為入去啦!這裡午巿以自助餐為主,當然有散叫,貪心的我當然會食自助餐,以下的食物便是當日在buffet檯上的食物名稱,真係要多謝侍應係收據後面一一寫出(的字有點草,串法可能有錯,請勿見怪):1. Salads:- Greek salad- couscous salad- chicken chaat2. Soups:- Tomato Soup- Chicken Soup3. Appetitizer:- Samosa- Onion Bhaji4. Tandoori Oven Cooked- Chicken Tikka- Lamb Leafla5.a) Saffron Rullao b) Dal Tadka (Yellow Lenhil) c) Spinach and Mushroom d) Potato and Bean e) Grilled Fish w/ Vegetable f) Chicken Loerma g) Lal Maai (Lamb)6. Dess
6-5-2005 1300

就腳,又未試過,為入去啦!

1. Salads:
4. Tandoori Oven Cooked
- Chicken Tikka
- Lamb Leafla
5.a) Saffron Rullao
b) Dal Tadka (Yellow Lenhil)
c) Spinach and Mushroom
d) Potato and Bean
e) Grilled Fish w/ Vegetable
f) Chicken Loerma
g) Lal Maai (Lamb)
6. Dessert
- Gulab Jamun
- Coconut Barfi
- Fresh Fruits

差唔多我都有試曬所有食物,令我最DB係Samosa及Gulab Jamun,前者係爐到咁耐都唔算乾身,後者夠曬甜同埋練奶味。雖則正宗程度不及老尖的印度餐館,但係唔駛100蚊(有折,原價108),還有咁好的環境及服務,在區內都值回票價。
2005-05-17 16 浏览
去會展睇expo, 順便過食印度菜。由於我同同事係展場度會試食, 去完都有飲飽食醉feel。到我死要坐outdoor, 貪個view同feel好麻, 但近日都幾熱, 食lunch想坐出去真係要諗諗! 我地唔叫set lunch亦唔吃buffet, 都係ala carte度叫食share: 有田園沙律, 羊肉kebab, 唔辣腰果咖喱同烤餅。田園沙律其實係將四樣新鮮(即係生) 蔬果放埋一齊, 有番茄, 青瓜, 甘荀同洋蔥, 驚食主菜太重味的話點都要叫番個啦! 羊肉kebab鐵板上, 侍仔夾埋俾你, 同洋蔥一齊煮, 好香, 而羊肉微羶, 有少少香辛味, 吃得下喎! 腰果咖喱雞係唯一唔辣咖喱, 啡啡地有creamy, 食落果仁味濃但就無咖喱特色, 用點烤餅略嫌淡, 但同煮雞肉就好腍身, 同個咖喱醬汁都好夾, 可以啦!裝潢都幾舒服, 我反而唔覺好豪華, 但室內佈局有少少怪雞, 中間圓形位置似人地跳社交舞咁, 但有檯; 侍仔服務態度好友善, 唯坐係出面就要耐性等侍仔有幸走出先serve到你囉, 應該多留意!

2005-02-24 14 浏览
果日我們八個人去食晚飯, 環境真係唔錯. 原本想坐出面的露天位置, 不過因為太凍都係坐番入去. 當晚只有幾枱客, 全部都係外國人. 我們大部份都係叫左唔同款式的印度咖哩, 鐵板海鮮, 鐵板羊肉, 印度飯同埋印度薄餅. 有兩個朋友完全唔食得辣, 所以除左印度薄餅同果兩款鐵板燒食到之外, 其他完全食唔到. 對於食得辣嘅我, 我覺得d 咖哩唔錯, 其他食物都有水準. 之後我們都有試吓 d 甜品, 我覺得都幾得意, 不過份量好少. 我唔覺得價錢好貴, 以環境同食物質素, 我覺得合理啦.
2001-06-27 29 浏览
其實嚴格來說呢度係食泰國菜同印度菜,環境比一般印度菜館富麗堂煌,食物OK 啦,不過始終認為食泰印菜唔應咁貴,竟然拍得住隔籬間Milano.
(非会员)
2000-10-03 46 浏览
First of all, Viceroy is an Indian resturant not Thai.It has been quite sometime since I last went there.Food is up to standard. Service is good - typical for Indian restaurants.Price of food is on the high side but balanced by good atmosphere and scene (if you could book the window-seats).