今日嚟到一間銅鑼灣以k-pop為主題嘅Cafe——Unnie @unnie_cwb 。餐廳入面以工業風為設計風格,撞正某啲特別日子,有機會喺到放啲韓星嘅應援用品,例如相片、海報等等,追開星嘅朋友真係要緊密留意!魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 ($128+餐$66)意粉融合咗韓國風味同西式風味汁。滑順creamy嘅卡邦尼忌廉蛋汁,加上辛辣麵嘅香辣味,濃厚而惹味,意粉亦都好Al dente。最特別係加咗一大串魚糕,多咗種韓國街頭嘅風味。味道:8/10 大發!!芝士辣炸雞年糕 ($148+餐$66)真係會俾佢嘅presentation嚇親!成把刀直插落碟嘢到。以為我哋得罪咗人!(並沒有)但老實講,佢同我想像中係有少少出入,原本以為係雞槌嗰種,但原來係炸雞扒/雞胸。好彩佢嘅炸雞都幾好食,外皮夠脆(係厚咗啲),肉質嫩滑。調味方面,佢為芝士香辣口味,幾過癮。味道幾唔錯,係啲雞少咗啲。其他都係年糕同魚糕,好彈牙,辣辣哋又有啲泡菜味。味道:7.8/10餐湯餐湯係粟米忌廉湯,有粒粒粟米,口應幾好。味道香甜,有少少奶香。味道:7.6/10蛋糕(餐)蛋糕一共有六款,平日一至四+$28仲有蛋糕放題!小編就要咗一個原味

魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 ($128+餐$66)

味道:8/10

大發!!芝士辣炸雞年糕 ($148+餐$66)

味道:7.8/10

餐湯

味道:7.6/10

蛋糕(餐)

蛋糕一共有六款,平日一至四+$28仲有蛋糕放題!小編就要咗一個原味芝士、一個伯爵茶慕絲。兩個都係中等以上嘅蛋糕,芝士味同伯爵茶味都好香,又唔會過甜,店家仲加咗啲脆脆,口感十足!

味道:7.7/10

餐飲:濟洲柳丁美式

店家好好,可以揀一shot/兩shot,我就當然要兩short。咖啡加咗橙汁之後苦澀味少咗,容易入口啲。同時間會有種清爽酸甜嘅感覺,所以小編覺得都幾啱平時唔太飲咖啡嘅人試吓。

味道:8/10

U果茶

入面有蜜桃、橙同熱情果,非常足料。味道酸酸甜甜,可以
消滯解膩。茶底就普普通通,唔算好香。

味道:7.8/10

Unnie (銅鑼灣)
銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖

#香港必食 #香港美食 #食評 #香港食評 #香港生活 #小紅書 #hkig #hkfood #hkfoodie #hkeat #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #causewaybay #cwb #cafe #brunch #dinner #korea #咖啡 #咖啡店 #韓式 #西餐 #韓國 #韓國料理 #韓星 #韓流 #韓星周邊 #kpop #金秀賢 #應援
2025-03-16 146 浏览
🔥火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉$148覺得佢賣相好得又好有新鮮感😆😆炸醬係撈意粉食超得意又掛汁🤩海鮮都好多 佢入面仲有魚糕食😍海鮮都多有八爪魚同蜆~整體都好夾 好食!🐥傳統人參雞湯配白飯$138天氣又轉凍真係抗拒唔到湯飯🙂‍↕️原隻雞好霖好食~飯加埋啲紫菜 再加湯食 有啲咸香味唔錯😋~ 金莎朱古力雪嶽山青提牛奶兩款個賣相都好得😍但我覺得金莎朱古力好有驚喜🤩🤩佢又唔係好甜,整到好creamy😍好好飲!仲有得食金莎添!青提牛奶都唔錯 好有新鮮感 好解膩~抹茶芝士蛋糕🍰唔係好甜 好滑既芝士蛋糕 !都唔錯 我相信佢其他蛋糕質素都唔錯👏👏
🔥火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉$148

🐥傳統人參雞湯配白飯$138

雪嶽山青提牛奶
青提牛奶都唔錯 好有新鮮感 好解膩~

抹茶芝士蛋糕🍰
2025-03-16 68 浏览
料理晚餐選擇,韓國感滿滿,菜單上的選擇豐富多樣,充滿韓國和日式混合風味,期待不已。栗米湯香濃,搭配清新栗米,香氣滿滿,日式風味。創意和驚喜滿滿,非常輕鬆。店內之主吃,飲品和甜品,也非常吸引鰻魚大阪燒意大利飯店子之招牌,香濃的鰻魚,魚香滿滿,意大利飯吸收了鮮味,煮得剛好,柔嫩口感,滿滿之驚喜。日式醬汁增添風味,棒明太子意粉配珍珠帶子日式滿滿的料理! 意粉煮得彈牙,明太子醬汁鮮香士多啤梨酸奶精緻飲品,順滑香濃,鮮奶配上酸酸甜甜士多啤梨。新鮮草莓和香濃牛奶的完美融合,甜蜜清新,讓人回味提拉米蘇蛋糕美味香濃~細細件,棒喔,Tiramisu味,經典味道,吸引食物都滿滿日韓感,清新不膩,融合多個國家,值得一試!
栗米湯
香濃,搭配清新栗米,香氣滿滿,日式風味。
鰻魚大阪燒意大利飯
明太子意粉配珍珠帶子
日式滿滿的料理! 意粉煮得彈牙,明太子醬汁鮮香
士多啤梨酸奶
提拉米蘇蛋糕
美味香濃~細細件,棒喔,Tiramisu味,經典味道,吸引
食物都滿滿日韓感,清新不膩,融合多個國家,值得一試!
今次我約姊妹來到銅鑼灣,尋找應援店餐廳「Unnie」,韓系樓上cafe,牆上掛滿韓星照片,大型海報,韓星擺設。餐廳環境優美,座位闊落,我們叫了升級套餐,歡聚閒談享受佳餚的好地方。粟米濃湯來時熱辣辣,粟米美味,濃湯底鮮甜,充滿優雅不膩的滋味。明太子意粉配珍珠帶子蟹柳及珍珠帶子十分爽口,肉質鮮嫩,配明太子醬好夾,不能抗拒它的誘惑。招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯意大利飯美味,成條鰻魚好大條,大阪燒醬汁味道可口,真心很好味。草莓鮮奶新鮮的草莓,搭配奶香滑順的鮮奶,甜而不膩,讓人一試難忘。抹茶芝士抹茶好香,味道濃郁,芝士滑順,口感豐富。Tiramisu食出咖啡的香味,食落輕盈綿密,食到停唔到口。Unnie(銅鑼灣)地址:銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖

粟米濃湯

來時熱辣辣,粟米美味,濃湯底鮮甜,充滿優雅不膩的滋味。

明太子意粉配珍珠帶子

招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯

草莓鮮奶

新鮮的草莓,搭配奶香滑順的鮮奶,甜而不膩,讓人一試難忘。

抹茶芝士

抹茶好香,味道濃郁,芝士滑順,口感豐富。

Tiramisu

食出咖啡的香味,食落輕盈綿密,食到停唔到口。

Unnie(銅鑼灣)
地址:銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖
2025-03-12 113 浏览
“大發!!芝士辣炸雞年糕”($148)“魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉”($128)“韓風粟米”($58)“雪嶽山青提牛奶”($42)“虎紋黑糖奶茶”($42)今次去埋UDC旗下嘅Unnie食嘢😆呢間Unnie主打韓風仲會幫韓星搞應援🥰食物方面雖然都有西式意粉,漢堡等提供不過嚟得呢道就當然揀返啲韓風菜式啦🤣主菜點咗2款,先係芝士辣炸雞年糕🐔2件炸雞熱辣辣,外酥內嫩超juicy🤤配上煙韌年糕同紫菜粉絲卷,正呀😛另一道係魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉個辣辣地嘅卡邦尼汁又creamy又惹味🌶加上蛋汁撈勻後更加順喉😋魚糕有滿滿嘅高湯味,配上辣汁又幾夾😍小食就點咗份韓風粟米🌽微辣嘅粟米好香口,份量仲超多😙飲品點咗雪嶽山青提牛奶,虎紋黑糖奶茶青提牛奶造型好靚🗻味道又清甜虎紋黑糖奶茶黑糖味香濃又唔會過甜☺️
“大發!!芝士辣炸雞年糕”($148)
“魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉”($128)
“韓風粟米”($58)
“雪嶽山青提牛奶”($42)
“虎紋黑糖奶茶”($42)

今次去埋UDC旗下嘅Unnie食嘢😆
呢間Unnie主打韓風
仲會幫韓星搞應援🥰
食物方面雖然都有西式意粉,漢堡等提供
不過嚟得呢道就當然揀返啲韓風菜式啦🤣
主菜點咗2款,先係芝士辣炸雞年糕🐔
2件炸雞熱辣辣,外酥內嫩超juicy🤤
配上煙韌年糕同紫菜粉絲卷,正呀😛
另一道係魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉
個辣辣地嘅卡邦尼汁又creamy又惹味🌶
加上蛋汁撈勻後更加順喉😋
魚糕有滿滿嘅高湯味,配上辣汁又幾夾😍
小食就點咗份韓風粟米🌽
微辣嘅粟米好香口,份量仲超多😙
飲品點咗雪嶽山青提牛奶,虎紋黑糖奶茶
青提牛奶造型好靚🗻味道又清甜
虎紋黑糖奶茶黑糖味香濃又唔會過甜☺️
2025-03-11 150 浏览
環境一流, 舒服的氣氛令人覺得很寫意, 聽著韓式流行曲, 吃著美味的食物, 令人心情特別好。廚師用心製作食物, 水準和質素都很高, 食材新鮮美味, 今日廚師發辦有黑松露忌廉汁三文魚飯, 每一粒珍珠米都包着黑松露和上忌廉汁, 十分野味, 還有粟米濃湯, 很鮮甜美味, 安格斯芝士漢堡裡的漢堡扒很厚很彈牙且多汁, 薯條也炸得十分香脆可口。 還有, 不要錯過甜品放題, 加28蚊就可以試哂6款蛋糕, 個人口味最愛朱古力芝士蛋糕, 配搭咖啡, 簡直一流。

香爐粟米湯
  • 粟米濃湯
  • 安格斯牛肉芝士漢堡
  • 蛋糕放題
2025-03-11 101 浏览
喺銅鑼灣有間咁有誠意嘅樓上Café👀將韓式同西式嘅精髓融合,menu有好幾款特色菜👅🔸主食加$66就有湯,飲品及甜品粟米濃湯🌽濃郁香甜,完全冇罐頭味!魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉🍝 $128創新菜式!將韓式魚糕串加入意粉仲要加埋辛辣麵碎,口感層次豐富!食落又香又辣又滑,完全停唔到口😻肉食者漢堡🍔$148呢個漢堡真係肉食控必食!香辣炸雞加埋安格斯牛肉,肉厚到勁誇張🤣配埋脆卜卜嘅薯條🤪除此之外,飲品質素都幾高影相打卡都無問題😙☕️焦糖脆脆咖啡 甜而不膩,加埋脆脆同cream 💯 🍎🍊新鮮水果茶 清新醒神,唔會太甜!Unnie 提供了幾款甜品選擇~🍮柚子乳酪慕斯 清新香甜,柚子味香濃👅🍫Tiramisu 偏蛋糕質地,但唔會太溜☕️想喺銅鑼灣搵個舒服地方慢慢嘆下,同閨密傾計影相打卡嘅話,呢度絕對係你嘅

🔸主食加$66就有湯,飲品及甜品

粟米濃湯🌽
濃郁香甜,完全冇罐頭味!

魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉🍝 $128
創新菜式!將韓式魚糕串加入意粉

肉食者漢堡🍔$148
呢個漢堡真係肉食控必食!
香辣炸雞加埋安格斯牛肉,肉厚到勁誇張🤣
配埋脆卜卜嘅薯條🤪

除此之外,飲品質素都幾高
影相打卡都無問題😙
☕️焦糖脆脆咖啡
甜而不膩,加埋脆脆同cream 💯

🍎🍊新鮮水果茶
清新醒神,唔會太甜!

Unnie 提供了幾款甜品選擇~
🍮柚子乳酪慕斯
清新香甜,柚子味香濃👅
🍫Tiramisu
偏蛋糕質地,但唔會太溜☕️

想喺銅鑼灣搵個舒服地方慢慢嘆下,同閨密傾計影相打卡嘅話,
呢度絕對係你嘅
2025-03-02
2025-03-10 83 浏览
Weekend 我想食韓國菜,但老公想食漢堡包,於是我去銅鑼灣上樓一間韓國fusion cafe,入到店內環境舒服休閑餐牌上主打西韓fusion ,有韓式身飯、意粉、特色咖啡,每份主食可以加$48~68 配餐湯、飲品同甜品是日餐湯:粟米濃湯肉食者漢堡安格斯牛漢堡再加多塊香辣炸雞,安格斯牛肉漢堡扒成寸厚,牛肉味濃juicy,加件辣炸雞,真係好豐富傳統人參雞湯配白飯人參雞湯雞湯頭熱辣辣幾好飲,雞肉好淋,湯加上飯易入口好暖胃好舒服餐茶可選擇Americano 或 特色檸檬茶最後送一件Tiramisu同 伯爵茶mousse cake為午餐畫上完美句號

是日餐湯:粟米濃湯

肉食者漢堡

傳統人參雞湯配白飯
人參雞湯雞湯頭熱辣辣幾好飲,雞肉好淋,湯
加上飯易入口好暖胃好舒服

餐茶可選擇Americano 或 特色檸檬茶

• 肉食者漢堡
  • 特色檸檬茶
上次同大家食完Undici,今次去食佢「姊妹」店 Unnie😂雖然兩間有差唔多款式嘅食物,但呢間韓式啲星期一至四一樣有+$28蛋糕放題!叫咗兩個$66 set,包餐湯、特飲、甜品蛋糕▶️ 粟米濃湯 超濃郁creamy粟米湯🌽勁多粒粒甜粟米另外落咗芝麻粒,更有口感鍾意呢個湯👍🏻▶️ 魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 ($128)招牌菜之一,賣相打卡able卡邦尼意粉al dente🍝食落帶泡菜微辣同時保留本身carbonara嘅芝士同煙肉🥓上面配隻流心蛋😍欣賞佢個巨型魚糕串,每款魚膏唔同形狀,口感都唔同普遍食落比較紮實似魚蛋,好食~辛辣麵冇經泡煮,純粹作點綴,入口脆卜卜▶️ 廚師發辦 ($128)當日係煙三文魚黑松露意大利飯!Risotto飯質啱啱好,唔會太濕太淋勁重黑松露味🖤忌廉食落唔油滯另外加咗蘑菇、魚糕片同少許芝士🧀三大片煙三文魚卷成花形,鹹香味同risotto好夾▶️ 草莓鮮奶 面層泡泡foamy溝勻後飲落似士多啤梨奶昔鍾意佢唔會太甜,士多啤梨味天然唔人工🍓▶️ 藍桔新高香梨汁 朋友揀的雖然成杯嘢藍色有啲怪🍐但味道正常嘅▶️ Tiramisu|柚子乳酪慕思甜品六選二Tiramisu欠缺咖啡同酒味,比較
雖然兩間有差唔多款式嘅食物,但呢間韓式啲
星期一至四一樣有+$28蛋糕放題
叫咗兩個$66 set,包餐湯、特飲、甜品蛋糕
▶️ 粟米濃湯
超濃郁creamy粟米湯🌽勁多粒粒甜粟米
另外落咗芝麻粒,更有口感
鍾意呢個湯👍🏻
粟米濃湯
▶️ 魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 ($128)
招牌菜之一,賣相打卡able
卡邦尼意粉al dente🍝食落帶泡菜微辣
同時保留本身carbonara嘅芝士同煙肉🥓
上面配隻流心蛋😍
欣賞佢個巨型魚糕串,每款魚膏唔同形狀,口感都唔同
普遍食落比較紮實似魚蛋,好食~
辛辣麵冇經泡煮,純粹作點綴,入口脆卜卜
魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉
▶️ 廚師發辦 ($128)
當日係煙三文魚黑松露意大利飯!
Risotto飯質啱啱好,唔會太濕太淋
勁重黑松露味🖤忌廉食落唔油滯
另外加咗蘑菇、魚糕片同少許芝士🧀
三大片煙三文魚卷成花形,鹹香味同risotto好夾
▶️ 草莓鮮奶
面層泡泡foamy
溝勻後飲落似士多啤梨奶昔
鍾意佢唔會太甜,士多啤梨味天然唔人工🍓

▶️ 藍桔新高香梨汁
朋友揀的
雖然成杯嘢藍色有啲怪🍐但味道正常嘅
▶️ Tiramisu|柚子乳酪慕思
甜品六選二
Tiramisu欠缺咖啡同酒味,比較似朱古力忌廉蛋糕🍰
不過味道唔錯嘅
旁邊仲落咗卡樂B granola
精選蛋糕
兩款主菜有水準👍🏻欣賞佢有創意,西式混韓式
「魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉」值得一試❤️‍🔥
食物賣相吸引presentable
環境氣氛舒服,同Undici一樣係樓上舖,旺中帶靜
服務態度好,上菜快速
預先經社交平台 book枱,好有禮貌
性價比dinner嚟講唔錯,跟set好抵,~$200/人,已經有3-course加特飲🤰🏻
難怪佢OpenRice零負評~
2025-03-06 93 浏览
人多熱鬧嘅銅鑼灣竟然隱藏着呢間樓上Cafe餐廳水泥風嘅簡約裝潢都幾舒適Menu上嘅菜式.部份配上韓式嘅風味其中一款由廚師發辦✨Unnie部隊鍋意粉部隊鍋嘅配料配上意粉擺盤好有特色.醬汁好Creamy✨醬燒頂級牛肉意大利飯香甜嘅醬汁均勻滲入每粒米飯之中牛肉大大片.質感軟腍✨Unnie炸雞翼即炸熱辣辣.仲有4款不同口味選擇揀咗蜂蜜蒜蓉.香甜又脆口主菜可以Upgrade套餐跟粟米濃湯.蛋糕.特飲✨柚子乳酪蛋糕柚子乳酪味道清新蛋糕質感鬆軟.亦唔會太甜✨雪嶽山青提牛奶面層舖上厚厚嘅牛奶口感順滑.賣相精緻.打卡必點下次再嚟一定要試蛋糕放題

人多熱鬧嘅銅鑼灣

下次再嚟一定要試蛋糕放題
2025-02-28
午餐
2025-03-04 87 浏览
銅鑼灣有間應援Cafe,定期更換店內佈置同打卡應援物品,近期做緊IVE Leeseo,係Fans嘅就快啲去啦。食物方面主打韓國Fusion菜,平日一至四要套餐更可升級做蛋糕放題^_^前菜有粟米濃湯,結結地,粒粒帶咬口,甜度適中,個人幾鍾意。招牌菜為魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉,微微辣,魚糕串款色多,各一粒,辛辣麵脆身,搭配卡邦尼意粉神奇地夾。私心推介醬燒頂級牛肉拌意大利飯,牛肉大塊,嫩滑多汁,醬汁調味啱啱好,意大利飯軟身,黏黏糊糊,值得一試。飲品夠打卡able,凍冰冰好解渴,反而甜品唔甜,食落無罪惡感🤣

如果你想品嚐正宗的韓式野,還想探索一下隱藏的小店,那麼銅鑼灣的Unnie絕對是不二之選!🍜✨ 這裡的價格合理,食物質素又相當不錯,讓你享受到地道的韓國風味!🎉### 魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128 🍝🌶️搭配粟米濃湯 + 抹茶芝士蛋糕 + 特色檸檬茶 +$48 🍰🍋 這款魚糕串串真係好大枝!慢慢拆來享用,讓我感受到濃濃的韓國街頭氣息!😊💕 更有趣的是,配上即食麵碎碎,提升了整體的口感😋👌粟米湯濃郁得來又香甜!🌽❤️傳統人參雞湯配白飯 $138 🍚🍗搭配粟米濃湯 + Tiramisu + 焦糖脆脆鮮奶咖啡 +$66 ☕🍰 這碗人參雞湯份量十足,差不多半隻細雞,肉質鮮嫩,湯底更是有粥的感覺🍽️💖

### 魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128 🍝🌶️

粟米湯濃郁得來又香甜!🌽❤️

傳統人參雞湯配白飯 $138 🍚🍗
2025-02-26 268 浏览
銅鑼灣樓上韓風應援cafe以韓西fusion為主打 Cafe內有好多唔同韓星擺設仲有蛋糕放題 好多人都黎打卡魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉原條巨型魚糕串配上泡菜辣卡邦尼意粉魚糕好彈牙而且充滿魚香意粉上仲加上辛辣麵碎 令口感更有層次配上辛辣泡菜令卡邦尼意粉無咁膩火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉無諗過韓式炸醬配上意粉都夾到帶甜嘅韓式炸醬 香濃惹味帶子甘甜 炙燒後味道更香韓風粟米粟米自身甜味加點辛辣再加上紫菜碎 味道更鹹香雪獄山青提牛奶賣相好吸引!!!差唔多每枱都點帶住粉藍色嘅青提牛奶味道帶淡淡青提嘅香甜及奶香金莎朱古力好濃郁嘅朱古力內裏真係充滿金莎榛子香氣
銅鑼灣樓上韓風應援cafe

好濃郁嘅朱古力
內裏真係充滿金莎榛子香氣

午餐
2025-02-22 166 浏览
好耐冇約朋友食lunch傾下計一傾就傾成個下午 梗係要揀間舒適嘅Cafe坐吓啦✨廚師發辦~煙三文魚黑松露意大利飯 煙三文魚擺成花形 賣相好靚黑松露味道好香 意大利飯好creamy 😋✨ 安格斯牛肉芝士漢堡 🍔 漢堡包表皮香脆 口感鬆軟安格斯牛肉好厚身 好香牛味 好juicy主食可配套餐配以粟米濃湯 精選蛋糕 飲品粟米湯味道香甜 口感香滑 蛋糕有好多選擇 🍰揀咗柚子乳酪慕思、伯爵茶慕絲蛋糕味道香甜濃郁 口感軟滑為呢個lunch完美作結 🫶🏻

好耐冇約朋友食lunch傾下計

主食可配套餐
配以粟米濃湯 精選蛋糕 飲品
粟米湯味道香甜 口感香滑

蛋糕有好多選擇 🍰
揀咗柚子乳酪慕思、伯爵茶慕絲
蛋糕味道香甜濃郁 口感軟滑
為呢個lunch完美作結 🫶🏻
2025-02-20 148 浏览
注意!!!Dino 生日應援 cafe!!千萬別錯過囉!!還能與各位相遇!!記得於門口留留言,寫下生日應援memo🫶🏻🫶🏻🫶🏻廚師發辦 $128煙三文魚肉質細嫩,配合墨魚、蘑菇、芝士的濃滑感與墨汁意大利飯的微帶彈性和濕潤感相結合,意大利飯帶有嚼勁。安格斯牛肉芝士漢堡 $138安格斯牛肉配上濃郁的芝士,夾在鬆軟的漢堡包之間,加上黑白芝麻的香氣,搭配新鮮的配菜,口感層次分明。柚子乳酪慕絲清新的柚子味道與濃郁的乳酪慕絲完美結合,口感滑嫩細膩Tiramisu 經典的咖啡與馬斯卡彭芝士的完美搭配,口感輕盈綿密,帶有一絲微苦的咖啡香氣洋甘菊茶(熱)洋甘菊茶帶有淡淡的花香,口感柔和草莓鮮奶新鮮的草莓配上香濃的鮮奶,清爽甜美+ $66 粟米濃湯+精選蛋糕+自選飲品+ 10% service charge
注意!!!Dino 生日應援 cafe!!

廚師發辦 $128

安格斯牛肉芝士漢堡 $138

柚子乳酪慕絲
清新的柚子味道與濃郁的乳酪慕絲完美結合,口感滑嫩細膩

Tiramisu

洋甘菊茶(熱)
洋甘菊茶帶有淡淡的花香,口感柔和

草莓鮮奶
新鮮的草莓配上香濃的鮮奶,清爽甜美

+ $66 粟米濃湯+精選蛋糕+自選飲品
+ 10% service charge