2024-04-24 19 浏览
喜歡小店樓上cafe氛圍最近試了這家我覺得挺不錯的在銅鑼灣逛街的朋友不防一試價錢和食物質素成正比服務和環境也很好尤其是如果喜歡韓式料理的話這裏的菜式均帶一點點fushion感三文魚蟹子魚糕忌廉意粉這是是日廚師發板(吃到靠點運氣)因為太愛三文魚了所以立即點了這個忌廉汁濃厚量亦是剛剛好不會太多太滯驚喜的是意粉煮得彈牙帶點嚼勁小店來說很久沒有吃到這樣的水準了安格斯牛芝士漢堡去cafe多數會點這個因為多數很夠飽畢竟男生去cafe多半是為了女伴不出所料這裏的漢堡份量十足安格斯牛相當厚,目測約六七成熟肉汁也不錯的,牛味可以薯條炸得香脆,上桌還是熱辣辣的加$66轉套餐,送粟米忌廉湯還有自選特飲,選擇很多我是為了濟洲橙冰美式所以升級套餐的漂亮的漸層外貌協會表示滿意抹茶豆腐拿鐵不只是豆乳,是真的有豆花有點雲石風,對我來說稍甜了一點套餐還附自選蛋糕一件印象中有五款選擇,全都挺吸引朱古力和抹茶芝士味道不錯的一至四+$28可升級蛋糕放題喜歡甜點的朋友可以一試!

喜歡小店樓上cafe氛圍
最近試了這家我覺得挺不錯的
在銅鑼灣逛街的朋友不防一試
價錢和食物質素成正比
服務和環境也很好
尤其是如果喜歡韓式料理的話
這裏的菜式均帶一點點fushion感

三文魚蟹子魚糕忌廉意粉
這是是日廚師發板(吃到靠點運氣)
因為太愛三文魚了所以立即點了這個
忌廉汁濃厚量亦是剛剛好不會太多太滯

驚喜的是意粉煮得彈牙帶點嚼勁
小店來說很久沒有吃到這樣的水準了

安格斯牛芝士漢堡
去cafe多數會點這個因為多數很夠飽
畢竟男生去cafe多半是為了女伴
不出所料這裏的漢堡份量十足
安格斯牛相當厚,目測約六七成熟

肉汁也不錯的,牛味可以
薯條炸得香脆,上桌還是熱辣辣的

加$66轉套餐,送粟米忌廉湯

還有自選特飲,選擇很多
我是為了濟洲橙冰美式所以升級套餐的
漂亮的漸層外貌協會表示滿意

抹茶豆腐拿鐵
不只是豆乳,是真的有豆花
有點雲石風,對我來說稍甜了一點

套餐還附自選蛋糕一件
印象中有五款選擇,全都挺吸引
朱古力和抹茶芝士
味道不錯的
一至四+$28可升級蛋糕放題
喜歡甜點的朋友可以一試!
2024-04-24 11 浏览
絕對會再返嚟食嘅餐廳😆 除咗環境好適合聚會之外 店員態度好親切 食物亦都好高質 而且仲有蛋糕放題添🥰🍀魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉賣相相當吸引 淨係射燈照落去已經流晒口水🤤 卡邦尼醬汁好濃郁 每一啖都食到好濃厚嘅卡邦尼味道 而且做到掛麵效果🍝 魚糕串亦都有好多片 同朋友分享啱啱好☺️🍀醬燒頂級牛肉拌意大利飯記得撈埋咗一齊先好食 撈完之後每一粒米飯都黏住蛋汁 食落味味道好濃郁😜 牛肉亦都好香濃 咬落有嚼勁🐮 意大利飯嘅口感亦都恰到好處 唔會太腍太硬 咬到落米心仲有少少咬口😛🍀粟米濃湯簡簡單單嘅一個粟米濃湯亦都做得好細心 忌黏稠度啱啱好 味道亦都唔會過濃😉🍀蛋糕放題直接每款口味叫咗一次 抹茶芝士蛋糕嘅抹茶味好濃郁 咬嘅第一啖已經停唔到口😋 朱古力芝士蛋糕嘅朱古力味亦都好突出 又唔會太甜🤩 意大利芝士蛋糕超級好食 口感順滑 味道濃郁🍰 奶茶海綿蛋糕偏清淡 但口感好好😚 柚子乳酪慕思清新 同樣好好食🤤 伯爵茶慕思有淡淡嘅伯爵茶香味 又會太濃😍

🍀魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉

🍀醬燒頂級牛肉拌意大利飯

🍀粟米濃湯

🍀蛋糕放題
2024-04-24 10 浏览
上次食過undici覺好幾好食,原來呢間unnie係姊妹店,今日同朋友可以放工食啦。煙三文魚柚子沙律三文魚肉質幼嫩,沙律新鮮爽口,加上柚子味道酸甜開胃。醬燒頂級牛肉拌意大利飯配料豐富,牛肉入口軟林,意大利飯軟硬適中,加上醬汁很惹味。醬油脆炸餃子餃子外脆內軟,加上紫菜10分香口。焦糖脆脆鮮奶咖啡咖啡入口甘香濃郁,焦糖脆脆食落10分脆口。Tiramisu自家製Tiramisu咖啡味道濃郁,入口幼滑,完全冇油膩感,加上脆脆增加口感。

煙三文魚柚子沙律
三文魚肉質幼嫩,沙律新鮮爽口,加上柚子味道酸甜開胃。

醬燒頂級牛肉拌意大利飯
配料豐富,牛肉入口軟林,意大利飯軟硬適中,加上醬汁很惹味。

醬油脆炸餃子
餃子外脆內軟,加上紫菜10分香口。

焦糖脆脆鮮奶咖啡
咖啡入口甘香濃郁,焦糖脆脆食落10分脆口。

Tiramisu
2024-04-23 33 浏览
CWB有間新開既韓式café! 環境開揚,咁岩坐近窗邊,仲可以有自然光透入。魚糕串辛辣面卡邦尼意粉賣相好吸引,魚糕串有幾款唔同類型既魚糕,有D仲係第1次食,幾有趣! 撈勻之後比一般既卡邦尼意粉多左辣味,令到本身好creamy既意粉冇咁膩。加上辛辣面係即食碎上,食落多種口感。意粉內仲有泡菜等,都幾match。火灸北海道帶子配海鮮炸醬意粉第一次試韓式炸醬配意粉,原來都幾夾。個醬汁有一半係cream,撈埋之後就變左唔係淨炸醬咁重味,亦都唔會乾身。呢個配搭都係第1次食,但幾有驚喜。意粉內仲有海鮮粒,帶子大大粒,都幾足料。跟set +$66 就有埋栗米濃湯, 自制蛋糕同自選飲品。蛋糕有成5款,今次我地叫左朱古力芝士,係比較厚身既芝士蛋糕,朱古力味香濃。草莓鮮奶 奶味濃郁,唔會太甜! 抹茶豆腐latte 撈埋豆腐多D口感,而且唔會卡粉,飲落口好smooth。

魚糕串辛辣面卡邦尼意粉

火灸北海道帶子配海鮮炸醬意粉

跟set +$66 就有埋栗米濃湯, 自制蛋糕同自選飲品。

草莓鮮奶
奶味濃郁,唔會太甜!

抹茶豆腐latte
撈埋豆腐多D口感,而且唔會卡粉,飲落口好smooth。
2024-04-23 28 浏览
收工後好想搵個舒服既地方lunch,俾我發現有間近CWB MTR既樓上cafe🤭小店設計簡約時尚,主打韓西Fusion菜泡菜芝士年糕(配魚糕&紫菜粉絲卷)$118沾滿泡菜芝士既年糕,入口咸咸辣辣,配埋紫菜食,幾煙韌惹味🤤紫菜粉絲卷炸至外脆內軟。整體口感同味道都唔錯,份量頗多,細食既朋友仔可二人share+$66粟米濃湯+精選蛋糕+自選飲品柚子乳酪慕思口感鬆軟,有清新柚子味同微酸乳酪味,唔算太甜,做飯後甜品岩晒蜜桃果粒茶果茶用上迷你玻璃茶具,精緻清雅,飲前聞一聞蜜桃果香☺️飲落清新唔會太甜,建議焗耐少少先飲更出味😉

泡菜芝士年糕(配魚糕&紫菜粉絲卷)$118

+$66粟米濃湯+精選蛋糕+自選飲品
柚子乳酪慕思

蜜桃果粒茶
2024-04-22 44 浏览
哥哥從加拿大回來,很喜歡飲咖啡,聽聞這間新開樓上Cafe有即磨咖啡,還有很多美食,今日一於嚟試吓,果然沒有令我們失望,渡過一個很輕鬆的下午,等我分享吓最喜歡的三款美食先:~廚師發辦今日係煙三文魚蟹子忌廉意粉,煙燻的三文魚散發出淡淡的煙燻香氣,與鮮美的蟹子相得益彰;細嫩的意粉軟硬度適中,與濃郁的忌廉醬汁完美結合,帶來豐富的口感和濃郁的味道👍~火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉特別的配搭,有創意😁帶子經過火炙處理後外皮微焦,內部嫩滑,搭配美味的炸醬,帶來豐富的口感和層次;意粉煮得恰到好處,彈牙又入味,每一口都充滿了海鮮的鮮美和炸醬的香氣,值得一試🤗 ~煙三文魚柚子沙律我哋對煙三文魚情有獨鍾,皆因選料上乘,這款沙律還融合了柚子風味,帶來了一種特別的清新口感和風味體驗。柚子的酸甜滋味與魚肉的鮮美相互融合,令人愛不釋口;另外沙律菜如生菜、蕃茄及青椒等口感清爽,各款蔬菜都非常新鮮,健康又美味之選❤️

廚師發辦

~火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉

~煙三文魚柚子沙律

2024-04-22 40 浏览
餐廳: Unnie地址 : 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖位於銅鑼灣的樓上餐廳,裝修頗有特色,有一列大窗,光線充足,坐得十分舒服,適合三俩知己聚聚。今日點了意粉及幾款小食,一齊分享,可以加$轉套餐 , 有餐湯、精選蛋糕、自選飲品等,其中我最欣賞的有:⭐️火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉,這味菜很特別,北海道帶子經火炙後,外層微焦,味道鮮甜,意粉彈牙,再配上西餐少用的海鮮炸醬,出奇地夾,風味獨特,口感豐富。⭐️煙三文魚柚子沙律,沙律菜清爽又新鮮,煙三文魚捲成花的形狀放面,酸酸甜甜,打造出一道美味的菜式。 ⭐️雞翼蜂蜜,雞翼有多種味道,我們選擇了蜂蜜味,即叫即炸,熱辣辣,外皮酥脆,內部保持多汁,非常惹味。
餐廳: Unnie
地址 : 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖

Undici既姊妹店新開張 收工要過黎試試,裝潢行水泥簡約風 到處放左小小藝術品 坐落舒服又有文青感🔸辣炒八爪魚意大利飯 $138意大利飯由忌廉燴成 做到原意大利飯獨有咬口,用韓式辣汁炒八爪魚 酸酸辣辣同意大利飯味道好夾 而且減少膩感 食落好味又開胃,八爪魚新鮮彈牙 爽口唔會靭 火喉控制好好,造型美美的 完全顛覆了我初始想像 🔸安格斯牛肉芝士漢堡 $138兩塊包都加上牛油烘香,自家制漢堡扒超過1吋厚 每一啖都係濃郁既牛香味 JUICY既肉汁混合芝士同醬汁,正! 薯條炸得香口,我放涼左食 都依然脆脆的主食+$48粟米濃湯+精選蛋糕+特色檸檬茶/美式咖啡主食+$66 粟米濃湯+精選蛋糕+自選飲品有6款精選蛋糕可以揀,原來依家+$28就可以有蛋糕放題 試晒6款不過是夜食得太飽 食唔到咁多,點左兩件慢慢嘆 揀左柚子乳酪慕思同意大利芝士🔸美式咖啡 Americano & 🔸金莎朱古力 Ferrero Rocher Cholocolate佢真係有金莎 驚喜的! 濃濃朱古力再加Cream 又香又滑 最後食埋金莎 既係飲品又係甜品*每張枱都有一個小鐘 想落order時 按小鐘搵店員就得*店員哥哥好細心

🔸辣炒八爪魚意大利飯 $138

2024-04-18
辣炒八爪魚意大利飯
  • 安格斯牛肉芝士漢堡
2024-04-22 28 浏览
喺煩囂嘅銅鑼灣,居然有一間樓上小店,裝修簡潔,工業feel,啱晒年輕人口味😅餐廳係食fusion菜,西餐跟韓風,都好特別👍主菜或兩款小食+$48就可以跟餐,有湯、飲品、蛋糕(蛋糕有得揀添👍)粟米湯,香濃,頗有水準😍抹茶豆腐拿鐵泡沫既香且滑,香濃,甜度適中😋粉紅玫瑰花茶原壺上,自斟自飲,淡香花茶壺消濟一流~煙三文魚柚子沙律$98煙三文魚成朵花咁,賣相一流,色香味俱全~沙律菜新鮮爽脆,醬汁酸酸地,醒胃🥰青陽辣酒煮青口$108先試試啖湯,好鮮甜,少少辣更惹味😋😋😋湯底有魚糕,味道好夾👍青口隻隻漲卜卜,新鮮清甜~火灸北海道帶子配海鮮炸醬意粉$148帶子先先灸燒過,韓式炸醬麵就食得多,炸醬意粉都係第一次試,墊底的亦有魚糕,確實有韓feel😅先把帶子從竹籤除下,把所有醬汁拌勻,當中還有魷魚和磨菇,口感很豐富👍既有意大利粉嘅醬亦有炸醬,將意粉重重包著,食落好creamy, 加上魷魚嘅嚼口感,很特別,大家真的不妨一試😋😋😋最出人意表仲有佢哋嘅cake 🍰柚子乳酪慕思酸酸甜甜,糕面有少許脆糖,增添口感,蛋糕軟滑👍抹茶芝士抹茶味濃,配芝士蛋糕正正令芝士無咁膩,非常匹配😋😋😋原來+$28就食到蛋糕放題,任食

餐廳係食fusion菜,西餐跟韓風,都好特別👍

粟米湯,香濃,頗有水準😍

抹茶豆腐拿鐵
泡沫既香且滑,香濃,甜度適中😋

粉紅玫瑰花茶
原壺上,自斟自飲,淡香花茶壺消濟一流~

煙三文魚柚子沙律$98
煙三文魚成朵花咁,賣相一流,色香味俱全~
沙律菜新鮮爽脆,醬汁酸酸地,醒胃🥰

青陽辣酒煮青口$108
先試試啖湯,好鮮甜,少少辣更惹味😋😋😋

湯底有魚糕,味道好夾👍
青口隻隻漲卜卜,新鮮清甜~

火灸北海道帶子配海鮮炸醬意粉$148

最出人意表仲有佢哋嘅cake 🍰
柚子乳酪慕思
酸酸甜甜,糕面有少許脆糖,增添口感,蛋糕軟滑👍

抹茶芝士
抹茶味濃,配芝士蛋糕正正令芝士無咁膩,非常匹配😋😋😋

原來+$28就食到蛋糕放題,任食,有抵呀👍
今日食吾落,搵日過嚟high tea食蛋糕,性價比極高~
2024-04-17
  • 煙三文魚柚子沙律
  • 青陽辣酒煮青口
  • 火灸北海道帶子配海鮮炸醬意粉
  • 抹茶豆腐拿鐵
在銅鑼灣繁忙的街道上,有一家新開張 #韓式西餐 #Fusion菜 ,餐廳大廈門面雖不起眼,但踏進餐廳就感受到簡約韓風氣息。🏠餐廳: Unnie📍地址: 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖#魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $138傳統的韓式魚糕串,配搭意大利經典卡邦尼意粉,鋪在意粉面上是香脆未烹調的韓式辛辣麵。3種特別口感相互輝映,味道濃郁非常特別。#醬燒頂級牛肉配意大利飯 $138用上等牛肉配搭傳統韓式配菜如漬牛蒡、黃蘿蔔、紫菜等,底部搭配濕潤的意大利飯,拌飯起來吸收了牛肉的精華,使整道菜的風味層次豐富。#韓風粟米 $58粟米小食,大量紫菜絲作配搭,香甜的粟米與微辣的醬料交織出一道獨特的開胃菜。主食加$48轉套餐包粟米濃湯、蛋糕、飲品,值得一試!餐牌參考:

🏠餐廳: Unnie
📍地址: 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖

#魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $138

醬燒頂級牛肉配意大利飯

#醬燒頂級牛肉配意大利飯 $138

韓風粟米

#韓風粟米 $58

主食加$48轉套餐包粟米濃湯、蛋糕、飲品,值得一試!
粟米濃湯

精選蛋糕
凍檸茶
咖啡
2024-04-20 41 浏览
能夠逆市開店絕對是實力的象徵· 也是對自己菜式的信心主打韓式cafe 的Unnie位於銅鑼灣鬧市· 位置小隱蔽但卻蘊藏大驚喜初初以為Unnie是賣相行先沒想到連食物都相當有驚喜ꕺUnnie炸雞翼蜜糖芥末味($58)雞翼炸到香脆· 炸皮唔會好厚上面沾滿蜜糖芥末醬· 更為滋味ꕺ青陽辣酒煮青口($108)好有心思的菜式調味加入青陽辣椒調味· 湯汁香辣有層次青口細細隻但非常飽滿愛辣嘅記得要試一試湯汁· 大滿足也!ꕺ魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉($138)賣相超級IGable先讚一讚醬汁· 以卡邦尼醬汁加入韓式調味香辣又creamy • 愈食愈惹味上面仲灑滿左辛辣麵碎· 口感層次好豐富巨型魚糕串記得要沾滿醬汁· 會更加分ꕺ醬燒頂級牛肉拌意大利飯($138)韓式調味配搭西式食材最驚喜係裡面加入酸忌廉· 令味道更多變化牛肉份量多而有質素· 入口醬香濃郁拌飯起來就是好吃.ᐟ‪.ᐟ‪.ᐟ‪⇶加配套餐· 還有粟米濃湯同是日甜點亦可以加錢轉配特飲ꕺ爆谷朱古力班戟超邪惡嘅甜點· 賣相打卡滿分班戟上面係超濃嘅朱古力布朗尼再配上朱古力雪糕同班戟· 想食呢個記得要留肚!ꕺ濟州柳丁美式咖啡同橙汁層次好靚· 入口清爽解膩ꕺ金

能夠逆市開店
絕對是實力的象徵· 也是對自己菜式的信心
主打韓式cafe 的Unnie
位於銅鑼灣鬧市· 位置小隱蔽但卻蘊藏大驚喜

初初以為Unnie是賣相行先
沒想到連食物都相當有驚喜

ꕺUnnie炸雞翼蜜糖芥末味($58)
雞翼炸到香脆· 炸皮唔會好厚
上面沾滿蜜糖芥末醬· 更為滋味

ꕺ青陽辣酒煮青口($108)
好有心思的菜式
調味加入青陽辣椒調味· 湯汁香辣有層次
青口細細隻但非常飽滿
愛辣嘅記得要試一試湯汁· 大滿足也!

ꕺ魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉($138)
賣相超級IGable
先讚一讚醬汁· 以卡邦尼醬汁加入韓式調味
香辣又creamy • 愈食愈惹味
上面仲灑滿左辛辣麵碎· 口感層次好豐富
巨型魚糕串記得要沾滿醬汁· 會更加分

ꕺ醬燒頂級牛肉拌意大利飯($138)
韓式調味配搭西式食材

亦可以加錢轉配特飲

ꕺ爆谷朱古力班戟
超邪惡嘅甜點· 賣相打卡滿分
班戟上面係超濃嘅朱古力布朗尼
再配上朱古力雪糕同班戟· 想食呢個記得要留肚!

ꕺ濟州柳丁美式
咖啡同橙汁層次好靚· 入口清爽解膩

ꕺ金莎朱古力($42)
罪疚感滿滿的朱古力
每口都是濃郁朱古力· 甜度剛剛好
記得要盡快飲用·͜· ︎︎

2024-04-20 16 浏览
餐廳嘅風格係以韓國同埋西餐fusion為主。環境簡潔時尚,真係帶嚟一種舒適嘅感覺首先嚟一碗粟米湯,粟米咬落去啲粒粒都好甜脆,湯汁滑口又唔會太膩,真係好適合開胃. 海鮮炸醬意粉醬燒牛肉半意大利飯,呢個絕對係一道結合咗韓國同埋西餐嘅經典菜式. 🍝🍤🥩 意粉煮得彈牙,配上香炸嘅海鮮同埋醬燒牛肉,口感結合得恰到好處. 醬汁香濃,牛肉滑嫩多汁,令人食得好過癮. 😋👍Tiramisu嘅味道真係好濃郁,咁啱嘅咖啡同埋香甜嘅芝士層次分明,令人難以抗拒. 🍰☕ 每一口都帶嚟一種濃郁嘅咖啡香氣同埋甜蜜嘅滋味,絕對係一個完美嘅結尾. 🤤💯

2024-04-19 10 浏览
大推Unnie的西韓fusion菜,銅鑼灣的大廈裡藏著不少美食,Unnie就是其中一間,即使藏在不顯眼的大廈中,Unnie用餐時間照樣座無虛席。Unnie最特色莫過於西式麵飯使用韓式烹調方式,變成一款又一款創新菜式。喜歡濃濃的粟米甜美絕對會愛喝Unnie的粟米濃湯,只要主菜加68元便可升級至套餐,可以享用粟米濃湯、精選蛋糕及自選飲品,粟米濃湯以新鮮粟米和忌廉熬煮,有著天然的甜味,尾韻令人尋味UDC果茶用了大量百香果籽和水蜜桃果肉,喝得出真材實料,綠茶還加了一塊檸檬,讓朋友喝上來酸酸甜甜,滿嘴滿足的果香,天氣炎熱來喝一杯UDC果茶,全身都涼了起來,UDC果茶完全是消暑的好伙伴。抹茶豆腐拿鐵是我的心頭好,抹茶豆腐拿鐵豆腐自然純粹順滑,高質的抹茶結合香滑的豆腐與濃醇的牛奶,三者比例剛剛好,奶香味透出抹茶甘香,入喉後抹茶又帶著淡淡的豆腐豆味上來,抹茶豆腐拿鐵好喝。辣炒八爪魚意大利飯屬於粒粒分明,帶有點咬勁的意大利飯,每粒米飯都好好扒住野菌濃稠香氣,上方的辣炒八爪魚畫龍點睛,八爪魚新鮮彈牙,泡菜提出開胃的酸辣,為意大利飯添加不同層次的色、香、味。看韓劇的時候,除了炸雞,最想吃的大概就是炸醬麵,U

看韓劇的時候,除了炸雞,最想吃的大概就是炸醬麵,Unnie所賣的非一般炸醬麵,而是乾坤海鮮炸醬意粉。乾坤海鮮炸醬意粉的料多得誇張,帶子、蟹子、魚糕、炸醬等滿佈意粉上,我們喜愛意粉不軟爛,帶點光澤,炸醬鹹甜得宜,吃完毫不膩口。

酥脆鮮嫩的Unnie炸雞翼裹上蜂蜜蒜蓉炸到金黃,外觀猶如封了一層蜜蠟般的糖衣脆皮,吃過一次就會讓人上癮。那細緻的蒜蓉帶來的蒜香,雞肉嫩滑,雞汁豐沛,使人難以抗拒,吮指回味,如果想吃炸雞翼,Unnie是個快速的選擇。

是日精選蛋糕為藍莓芝士蛋糕,藍莓芝士蛋糕吃進嘴裡讓人瞬間眼睛為之一亮,藍莓醬自然甜美,還有橙乾點綴,搭配入口即化,芝香十足的芝士,口口都是滿足,每一口盡是幸福。
2024-04-19 19 浏览
1.魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $138好特別又打卡又盞鬼嘅主菜 魚糕份量超多 又彈牙 好有韓國風味 再加上辛辣麵脆脆嘅加持 多重口感 個意大利麵軟硬適中 個汁都係偏重卡邦尼蛋汁嘅creamy感多啲 再有少少辣醬嘅味道 唔食得太辣嘅人都可以試2. 安格斯牛肉芝士漢堡 $138好大個包 一上枱就熱辣辣 牛肉勁厚勁juicy 咬落去啲汁不停流出黎 牛味都出 仲有啲熱辣辣又香脆嘅薯條食3. Unnie炸雞翼 $58有幾款味揀 要左蜜糖芥末 熱辣辣 同樣juicy 個皮炸得幾脆 個汁甜甜地咁 好開胃嘅小食4. 草莓鮮奶 + 是日蛋糕 $63草莓鮮奶味道正常 個蛋糕係tiramisu 都幾香咖啡味 唔錯📍Unnie 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖

1.魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $138

2. 安格斯牛肉芝士漢堡 $138

3. Unnie炸雞翼 $58

4. 草莓鮮奶 + 是日蛋糕 $63

📍Unnie
銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖
聽朋友講呢間餐廳新開張冇耐,食物好有誠意,於是同屋企人平日晚嚟光顧。兩個人共叫咗兩個set ,一個主菜可以揀加$48有粟米濃湯,是日甜品,特色檸檬茶/美式咖啡 或 加$66有粟米濃湯,是日甜品,自選餐牌中的特色飲品。🫕餐湯係粟米濃湯,味道濃郁。🍝🍢魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉($128): 辛辣麵係未經烹煮,脆卜卜既形態整碎鋪面,側邊嘅卡邦尼意粉,配料有泡菜,菇類,煙肉及洋蔥等,麵條有掛汁效果,意粉有少少辣,唔食得辣嘅人要注意。韓式魚糕串有好多塊,非常足料,整體同價錢成正比。🍔安格斯牛肉芝士漢堡($138):牛肉咬落去非常多汁,醬汁又調得恰到好處,側邊嘅薯條炸得香脆可口,上桌時仲係熱既,十分推薦。🍰甜品叫咗柚子乳酪蛋糕及Tiramisu。前者味道清新,後者咖啡味唔太重,另外芝士軟滑,整體不錯。🥤飲品叫咗藍莓提子鮮薄荷梳打及凍檸茶,前者味道清新,雖然加咗薄荷葉,但整體唔會蓋過藍莓及提子味。後者有少許柚子味,唔似一般嘅凍檸茶,兩杯都值得一叫。最後埋單每人$200左右,性價比高,下一次會再嚟幫襯。

🫕餐湯係粟米濃湯,味道濃郁。

最後埋單每人$200左右,性價比高,下一次會再嚟幫襯。
  • 安格斯牛肉芝士漢堡