2021-05-15 282 浏览
有時行街經過見到Twinkle Bake Décor 啲蛋糕覺得好靚, 色彩繽紛好吸睛, 終於有機會食到喇! 原來佢好多蛋糕都係期間限定, 今次呢件係母親節特別版蛋糕馨馨細語 $52係一件好精緻嘅件裝蛋糕, 外層顏色係好浪漫嘅粉紅色, 頂層仲有朵好靚嘅純白康乃馨, 花瓣邊緣仲染埋淺粉色, 真係好靚! 初時以為係cream, 點知一咬落去係好硬架, 原來係白朱古力黎! 蛋糕絕大部分都係草莓慕絲, 切開入面有一層無花果蓉啫哩, 再有少少草莓牛油蛋糕, 底層有個曲奇餅底! 整體黎講其實都幾甜下, 慕絲唔係太食到草莓味, 得個甜味! 幸好無花果蓉啫哩帶有少少酸味, 中和番! 個人認為如果草莓牛油蛋糕個比例多番少少會好d, 因為本身頂層個白朱古力花花已經好甜, 再加埋咁多慕絲實在係甜到太膩!!如果人少少買唔到大個蛋糕, 呢D件裝蛋糕的確係好選擇, 而且造型精緻, 岩曬相機食先嘅朋友

馨馨細語 $52

馨馨細語
2021-04-14 256 浏览
呢間蛋糕店出品一向又靚又好食。佢哋仲做緊母親節早鳥優惠。凡5月2日或之前購買可尊享88折😚。呢日特登買個新推出嘅蛋糕俾屋企人慶祝生日。🌸花漾曼舞 $488蛋糕表面鋪滿純白色嘅鮮忌廉,並以月季花朱古力🍫及霧面糖作點綴。裏面有原味以及焦糖牛油蛋糕,口感濕潤鬆軟。蘋果蓉🍎夾心令整體味道更清新。加埋焦糖慕絲同海鹽焦糖脆珠,味道口感更豐富。值得一讚係整體甜度適中,一啲都唔膩。4.5吋蛋糕適合四人食用,一家大細都話好好食🥰。

🌸花漾曼舞 $488

4.5吋蛋糕適合四人食用,一家大細都話好好食🥰。
2021-02-02 929 浏览
一直都覺得呢間扮清糕d蛋糕整得超精緻,之前試過一個超特別既珍寶珠扭蛋機造型同聖誕主題既藍色雪花蛋糕,印象深刻。另一半係情人節個日唔得閒,於是打算買個靚靚蛋糕提早慶祝。慶祝情人節實係揀冧爆你系列啦!呢個系列既全部蛋糕都係粉紅色為主,走少女浪漫風,而家疫情冇得去日本賞櫻,就揀呢個樱花樹下啦!樱花樹下 $388 4.5 吋蛋糕造型甜美,以粉紅色為主,加d紅色,深粉紅同白色營造唔同層次感。上面有8支棒棒糖,當中有4支朱古力同4支棉花糖,造型係花花同波波。蛋糕身有好多用朱古力造既花仔同珍珠粒,造得好精緻。蛋糕放好左係一個好厚好實净既紙盒入面,蛋糕返到屋企完全無移位。隨盒附上一把刀同一支蠟燭。蛋糕面皮少少黏黏地,唔甜。切開個蛋糕,入面有3層原味海綿蛋糕夾住兩層白桃慕絲同一d白桃果肉。因爲白桃慕絲既關係,呢個蛋糕食落一d都唔乾,非常濕潤,有好香甜同好滑既白桃果味,食落仲有d爽爽地既白桃果肉。呢個樱花樹下蛋糕精緻又好食,分量足夠6-8人分,用黎幾個人一齊慶祝情人節都唔錯。

另一半係情人節個日唔得閒,於是打算買個靚靚蛋糕提早慶祝。

慶祝情人節實係揀冧爆你系列啦!

樱花樹下 $388 4.5 吋

樱花樹下

蛋糕身有好多用朱古力造既花仔同珍珠粒,造得好精緻。

2021-02-02
5 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
情人节
2021-01-18 351 浏览
-🔸順風順水順風車 $298-公司有同事生日就買咗個蛋糕一齊慶祝,咁啱近住新年有個順風車造型嘅蛋糕又幾得意,就買咗呢個3.5吋嘅蛋糕。好意頭嘅風車造型,配埋大紅色嘅外型,真係好有喜慶嘅感覺。除咗造型夠晒特別之外,蛋糕嘅外殼包住嘅內餡係Red Velvet Cake,好少可以喺香港一般嘅蛋糕店買得到!而且味道都唔錯啊,紅絲絨牛油蛋糕配紅絲絨吉士忌廉,中間仲會有一粒粒嘅朱古力脆脆增加口感,同時成個蛋糕食落唔會太甜太膩啊!

🔸順風順水順風車 $298

好意頭嘅風車造型,配埋大紅色嘅外型,真係好有喜慶嘅感覺。

2020-12-05 329 浏览
今日同姪仔行過APM 嘅 Twinkle ,比佢地廚櫃嘅cupcake🧁吸引,每個過造型都色彩繽紛,非常精緻;而其他蛋糕🎂造型都高人一等,好有睇頭,而家仲出左好多聖誕蛋糕添。本身諗住買幾個唔同款嘅cupcake 🧁,點知姪仔係都要揀個聖誕蛋糕🎂,冇計啦,小朋友大晒,順佢意買左個聖誕蛋糕食。打開個盒,家人個個都爭住影相,個蛋糕又確係好靚,水晶球🔮罩住棵聖誕樹🎄,非常精緻。影完相打開個水晶球,聖誕樹係幾層曲奇組成,呢啲小朋友一定爭住要食😆。蛋糕分左幾層,有朱古力味牛油海綿蛋糕、72%朱古力慕絲、焦糖軟心加香蕉粒、最底層係軟朱古力榛子脆脆。整體蛋糕好軟淑,75%濃度慕絲加埋焦糖軟心一齊食,平衡番晒個甜度,底層脆脆增加口感。

2020-11-19 279 浏览
今年生日想揀一個又靚而又有質素保證既蛋糕. 最後就揀左Twinkle既蛋糕.蛋糕既選擇好多全部都好精緻同好特別.壽包造型既蛋糕又有,LEGO造型既蛋糕又有.而好多都係4.5寸,岩哂2-3個朋友一齊share.♦ 粉紅甜心(4.5”) ⋆ $368 我一望到就比呢個心心既插牌吸引住!霧面效果好靚又似水晶~而蛋糕入面係士多啤利Mousse同海綿蛋糕制成. 唔會好甜 好岩我! 中間仲會有士多啤利果Jam,有少少流心既感覺!而外皮係白朱古力來,一樣都唔係好甜.整個蛋糕都無咩cream,食多幾件都唔會好有罪惡感@fatpet_natalie

♦ 粉紅甜心(4.5”) ⋆ $368

@fatpet_natalie
2020-10-28 227 浏览
Twinkle Baker Decor x 天仁茗茶 新推出天仁合一杯子蛋糕,有三款口味,分別係鐵觀音奶茶、鮮奶綠、冬瓜茶。今次試左天仁鮮奶綠杯子蛋糕($30),杯子蛋糕造型十分可愛。綠茶味牛油忌廉帶點點綠茶回甘,但略嫌綠茶味牛油蛋糕比較乾身,一拎起就碎。

外卖自取
之前買過幾次呢間餅店既蛋糕,鍾意佢好味得黎唔算甜今日行過買左個三眼仔蛋糕,$48一件,出面綠色食唔出係咩味,但一切開,入面係朱古力慕絲,食落好香濃又唔算甜,加埋曲奇餅底,超正!
之前買過幾次呢間餅店既蛋糕,鍾意佢好味得黎唔算甜

2020-09-25 174 浏览
最近 《Twinkle Baker x 天仁茗茶》聯成推出左三款獨特茶味的Cupcakes🧁一向愛喝天仁茗茶同食蛋糕既我,一於試晒三款😍🍵天仁鮮奶綠☕️天仁鐵觀音奶茶🥒天仁多瓜茶果然無令我失望💛三款都食有茶香,演變成杯子蛋糕🧁外貌討好,而且不會過甜。三款裡面,最愛的是鐵觀音奶茶味,濃香厚重,亦有陣陣堅果味🌰食多一個都唔覺滯👍🏻綠茶款相對清新,而冬瓜茶個款就較似焦糖奶油的杯子蛋糕,有微微冬瓜茶味😋愛茶的你,不妨去試下😍😍的確三款各有千秋。

一向愛喝天仁茗茶同食蛋糕既我,一於試晒三款😍
🍵天仁鮮奶綠
☕️天仁鐵觀音奶茶
🥒天仁多瓜茶

愛茶的你,不妨去試下😍😍的確三款各有千秋。
2020-09-21 110 浏览
我係 TwinStars 忠粉... 呢set Twinkle Baker DécorLittle Twin Stars Twinkle Picnic Party 真係靚到震撼 😱 靚到唔捨得食 👉🏻👈🏻 四款月餅🥮 三種味道: 柚子果仁白蓮蓉月、伯爵茶白蓮蓉月、鳳梨蘇。柚子果仁白蓮蓉月 好清新, 不甜不膩。伯爵茶白蓮蓉月 伯爵茶味突出, my favorite。鳳梨酥 酸酸甜甜,鳳梨味重。 配埋 小青柑陳皮普洱茶☕️ 一齊食, 好幸福啊 🥰
我係 TwinStars 忠粉...
呢set Twinkle Baker Décor
靚到唔捨得食 👉🏻👈🏻

四款月餅🥮 三種味道:
柚子果仁白蓮蓉月、伯爵茶白蓮蓉月、鳳梨蘇。

柚子果仁白蓮蓉月 好清新, 不甜不膩。
伯爵茶白蓮蓉月 伯爵茶味突出, my favorite。
鳳梨酥 酸酸甜甜,鳳梨味重。

配埋 小青柑陳皮普洱茶☕️ 一齊食, 好幸福啊 🥰

2020-09-20 120 浏览
今日嚟到觀塘APM行街見到Twinkle Baker Decor嘅蛋糕好靚好精緻😍就想買來做下午茶😋原來呢間蛋糕舖嘅蛋糕係同天仁茗茶合辦😂揀咗三件cupcake都係以茶為主調😆每件蛋糕都係around $30~天仁鐵觀音奶茶淺灰色嘅cream😍食落有陣香濃嘅鐵觀音味🥰甜甜地👍🏻而且蛋糕幾鬆軟😋食落仲有啲奶茶嘅感覺☺️天仁鮮奶綠綠茶蛋糕~聞上去已經有浸香噴噴嘅綠茶味😋食落好易入口~好正👍🏻天仁冬瓜茶好懷念台灣嘅冬瓜茶🙈呢個蛋糕都有冬瓜茶嘅香甜味😋幾濕潤香軟😋

天仁鐵觀音奶茶

天仁鮮奶綠

天仁冬瓜茶
2020-09-18
外卖自取
#pigfoodiexhk_甜品======================📍靚靚百子櫃月餅 -- Twinkle Baker Decor🌛🥮就嚟中秋節啦❣️前排買咗twinkle baker decor嘅月餅🥰依家就同大家介紹下啦😍——————————————⭐️圓月之約($398)包裝非常精美,用上百子櫃嘅造型,每格放上精緻嘅月餅😽呢個禮盒包括兩個鳳梨酥,一個香蘭白玉月餅,一個金柑月餅,兩個茶包🐵非常豐富😘•⭐️鳳梨酥外皮牛油味香濃,內餡有絲絲鳳梨嘅纖維,甜度唔會太高,好啱小編嘅口味🥰⭐️香蘭白玉月餅呢個味道好特別,香蘭其實係斑蘭味,食落好香濃,再加上白白鳳豆好有咬口❣️⭐️金桔月餅呢個味道同樣好有新意😍金桔頗有清香🙈但食落甜度會高少少——————————————整體嚟講味道好有新意😘月餅嘅造型同包裝亦好有心思,送禮一流❤️——————————————賣相:8/10味道:7.8/10性價比:6/10回頭率:5/10——————————————店舖資料名稱:Twinkle Baker Decor地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期apm LG樓2C號舖前往方法:觀塘站A出口
#pigfoodiexhk_甜品
======================
——————————————
⭐️圓月之約($398)

⭐️鳳梨酥

名稱:Twinkle Baker Decor
地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期apm LG樓2C號舖
前往方法:觀塘站A出口
2020-08-25 133 浏览
她不愛好甜食卻在一次逛街的時候眼睛發亮般的看着這個蛋糕。3.5吋的小蛋糕既可以滿足她愛拍照的嗜好又可以在慶生時多一份儀式感。🎂【Twinkle Stars星與心願 $288】沒有甜得發膩的翻糖外衣,只有一層忌廉包覆着牛油蛋糕,內層塗上輕薄的朱古力脆莎榛子醬,用來間隔着兩種口味的牛油蛋糕(分別是朱古力及士多啤梨味),味道普普通通過得去。你快樂,所以我快樂。

你快樂,所以我快樂。
店鋪:Twinkle Baker Decor (觀塘)地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期apm LG樓2C號舖最近瘋狂愛上咗蛋糕🎂,咁岩行開觀塘APM,經過一田果陣見到呢間Twinkle Baker Decor,就比佢地店嘅靚靚蛋糕吸引咗😍聽店員講佢地每日都有新鮮出爐嘅蛋糕賣😋,為咗迎合大眾市場,每個月仲會推出新口味,真係夠哂新鮮又有睇頭今期嘅新蛋糕係恐龍仔多多🦖,同系列仲有長頸鹿高高🦒,淨係聽個名都好吸引🤣佢地今次聯同益力多出產呢款新口味蛋糕🧁,為咗大家食得健康,用上低糖高纖嘅益力多味慕絲,加上乳酪爆珠同埋原味牛油蛋糕🍰,砌成呢隻咗得意嘅恐龍蛋糕,大人小朋友見到都一樣咁興奮😆買呢隻恐龍仔多多仲送可愛貼紙,真係岩哂屋企嘅小朋友🧒🏻。依家香港天氣咁熱☀️,拎到返屋企恐龍仔都出哂汗🙈,即刻開「冷氣」比佢涼返陣先❄️蛋糕果然唔會好甜或者好膩👍🏼,啖啖都有益力多香,4.5吋適合4-6個人食,咬落去啲乳酪爆珠到仲好新奇得意😎,有機會一定要帶埋佢地嘅長頸鹿高高返屋企🤪
店鋪:Twinkle Baker Decor (觀塘)
地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期apm LG樓2C號舖

最近瘋狂愛上咗蛋糕🎂,咁岩行開觀塘APM,

買呢隻恐龍仔多多仲送可愛貼紙,真係岩哂屋企嘅小朋友🧒🏻。

2020-07-21
5 分钟 (外卖自取)
$368 (其他)
2020-07-10 164 浏览
在网上给小朋友搜甜食生日蛋糕搜到的,再通过what's up沟通之后去了比较近的观塘店。 店面不是很大,在APM的地下,旁边还有其他几个Barkery,但还是twinkle bakery的蛋糕最吸引小朋友。我们有选4种蛋糕,还定了一个大的,本来准备定最大号的,店员问清楚吃蛋糕的人的数量之后建议我们定了一个小号的,我们听取了建议之后定了一个小的,生日的时候刚刚好,没有浪费。富士山口味不是很惊艳,豆豆大冒险和小怪兽很好吃。