2025-07-03 115 浏览
Treeoo Cafe元朗鳳群街2號上網見到元朗形點附近有一間 Cafe, 佢有開心果朱古力脆脆咖啡,牛角包同埋手沖咖啡。 於是今朝就過去試吓。 據門面雅緻,入去裝修型格, 有好舒服,好chill嘅感覺。 由於時間接近中午,我哋嗌咗一個all day breakfast, 一個大蝦意粉, 同埋兩杯嘢飲。大蝦意粉有少少辣,幾惹味, 蝦大隻夾爽口, 份量剛好。All day breakfast有好多配料, 炒蛋好滑,磨菇好有肉汁。 另外,格仔餅亦好香脆,加埋胡麻醬嘅沙律菜, 份量非常足夠。喺呢個咁舒服嘅環境嘆,一個靚嘅brunch。再加兩杯靚嘢飲,真係人生一大享受。@treeoo

Treeoo Cafe
元朗鳳群街2號

大蝦意粉有少少辣,幾惹味, 蝦大隻夾爽口, 份量剛好。

@treeoo
  • 開心果朱古力脆脆咖啡
2025-06-25 75 浏览
垃圾餐廳,叫外賣圖片與用餐不實,欺騙和誤導!all day breakfast相中的抄蛋,磨菇...全部都冇 ,來到只有小小沙津菜同一個牛角包收$48!!!!三文魚係另收自費再比$3×的!Total $9×只有剩沙律菜同包!!雖圖有寫供參考,但冇十足都唔好咁離譜丫!在申請退款前已打去餐廳交涉初肯退款都打算算了,但之後再另多兩個餐廳員工分別打來講埋d費話,不肯承擔,誤導,仲態度十分惡劣和騷擾!你其他客唔出聲唔等於你岩!只係直接不再幫襯!而家飲食業環境咁仲有你呢d咁冇質素厄人的餐廳,你唔執,揀直天理不容!會繼續不同平台同你宣傳
外卖送餐
So fresh❤️元朗鬧市下午茶的一抹小清新。🥗珍寶全日早餐由11款不同的食材組合而成,牛奶香草炒蛋🥚、牛油蘑菇片🍄‍🟫、香煎煙肉🥓、肉腸、煙三文魚、牛油蒜香多士🥐、新鮮沙律菜🥬、薯餅、小蕃茄、茄汁焗豆🫘和珍寶金奇異果。每款食材冇花冇假,實在賞心悅目,新鮮就是最好的調味料❤️🥐🍦牛角包窩夫配雲呢拿雪糕香脆掉渣的熱壓牛角包窩夫上一球雲呢拿雪糕,加上蜜糖漿。下午茶來一客太幸福了!☕桂花咖啡來cafe怎能不飲咖啡呢?咖啡面上心形拉花配一把桂花乾花🐎每啖咖啡帶著桂花香,清新舒暢。🍹燈汁寶貝來也有果汁飲❤️

So fresh❤️元朗鬧市下午茶的一抹小清新。

🥗珍寶全日早餐

🥐🍦牛角包窩夫配雲呢拿雪糕

☕桂花咖啡

🍹燈汁
寶貝來也有果汁飲❤️

2025-06-10 211 浏览
最近係元朗搵朋友,係openrrice見到呢間新開嘅Cafe 就同朋友講不如試吓呢間,呢間仲要係小店,朋友話星期六日既日子都好多人排隊,平日黎食會好d唔洗等咁耐😆我哋一人叫全日早餐,一人叫意粉超級全日早餐 $138Super All Day Breakfast有超多野食😍明治牛乳炒蛋、煙三文魚、水果、煙肉、牛油啡菇、日式豬肉腸、三角薯餅、茄汁焗豆、蒜香多士辣肉醬蝦仁意粉 $88味道比見到嘅更好食 ,小編最中意食佢嘅蝦,好大隻好彈牙,食落有蝦味,本身蝦嘅質素都好好!意粉嘅配料豐富亦非常有層次感有蕃茄、洋蔥、肉醬黑椒等等辣椒粉嘅調味唔太重,簡單令到蝦非常有鮮味!口味微辣亦非常有食慾梅子可樂 $35話就話梅子可樂,但係其實入邊仲有青檸所以入口除咗有梅子味之外,仲有少少清爽類似檸樂口味!凍桂花拿鐵 $48面頭有撒桂花,唔單止係視覺效果,飲個陣要攪拌均勻就會飲到桂花味☺️

我哋一人叫全日早餐,一人叫意粉

超級全日早餐 $138
Super All Day Breakfast
有超多野食😍

辣肉醬蝦仁意粉 $88

梅子可樂 $35

凍桂花拿鐵 $48
2025-06-05 280 浏览
去完青山~參觀~出院後朋友仔帶我去元朗食好嘢,yeah~~🤗朋友仔多次回訪呢間cafe,大讚無論係食物啲飲品質素都好高質,知我為食緊係要帶我黎試下啦😜一坐低,野食都未揀,朋友仔就介紹左杯signature 「TREEOO」比我,因為係開心果💚朱古力脆脆咖啡🤩作為開心果fans又點可以唔試下呀。跟住就試下啲新鮮野~Pineapple Americano😯你冇睇錯,係菠蘿呀🍍!(朋友仔話橙啡都好好飲架👍)再點左份Classic All day breakfast 同埋鮮茄辣肉醬蝦仁意粉🍝•TREEOO一開始覺得奇怪,係軟膠杯黎既?原來有玄機,痴係杯身既朱古力係可以捏碎架🤩真係大鄉里出城,第一次試新野~面層仲有滿滿嘅開心果味奶蓋🤤最好啜幾啖面層嘆下開心果味先,再一啖底層咖啡,最後捏碎朱古力,溝埋一齊飲,多種不同滋味感受呀😁•菠蘿美式Pineapple Americano呢杯手沖咖啡都好正,估唔到菠蘿可以同美式夾得到,適合唔鍾意太濃咖啡味/苦澀味嘅人士👍好清新,覺得有啲似飲fruit punch咁。•Classic all day breakfast 份量十足,有齊啡菇、茄汁豆、薯餅、沙律菜、
去完青山~參觀~
出院後朋友仔帶我去元朗食好嘢,yeah~~🤗
•TREEOO
•菠蘿美式Pineapple Americano
•Classic all day breakfast
份量十足,有齊啡菇、茄汁豆、薯餅、沙律菜、豬肉腸,少得好好味既滑蛋,同埋推介大家都轉既牛角包窩夫~yummy 😋
•鮮茄辣肉醬蝦仁意粉
幾隻蝦仁好鮮味,肉質爽口,意粉辣度同醬汁分量適中,唔怪之得菜單只有2款意粉,應該真係得意之作✨
TREEOO CAFE~第一次幫襯已經令我留底幾好嘅印象,環境舒服,店員友善,食物又好味,唔怪之得朋友仔極力推介啦🩷

2025-06-02 178 浏览
放假好喜歡來屋企附近呢間小店,一份全日早餐加一杯飲品,安安靜靜的享受一個下午時光。工業風牆飾與木制枱橙加上落地玻璃,營造出好舒服的環境。食物即叫即做,不像坊間某些公式化。鮮蝦辣肉醬蝦仁意粉辣肉醬與意粉混和,初入口有少少辣,適應之後發現好惹味,意粉質地好彈牙,鮮蝦有4隻左右,醬料份量足夠,整體風味非常滿意。經典全日早餐幾乎每次都會想吃的餐單,一個份量可以食不同美食,炒蛋好滑嫩,咖啡菇用牛油略煎增加香氣,火腿鹹香與沙律菜互相融合,日式豬肉腸很香口,三角薯餅外脆內軟,茄汁豆用小杯子另外盛載。蒜香多士改成了牛角窩夫。呢個牛角窩夫令人非常有驚喜,有牛角包的味道又有窩夫的外型,較糯美味,僅需加$25,非常值得。跟餐飲品會減$10,濃郁的Mocha上面還鋪滿朱古力碎,手作檸檬茶帶來甜酸的清新味道,非常適合呢個炎熱的夏天。

鮮蝦辣肉醬蝦仁意粉

經典全日早餐

2025-05-28 153 浏览
最鍾意發掘大西北有心小店適逢入嚟玩就會踩踩點食好西今次係由街坊推介嘅新開cafe地址係近YOHO附近TREEOO CAFE(香港)地址: 香港元朗鳳群街2號年發大廈地下25號舖電話: +852 44506236今日倒塔咁早九點就入咗嚟因為行程豐富又要踩單車夾公仔食好嘢九點開舖 陸陸續續已經好快滿座舖位唔算好大 大概可以容納到10人左右聽到食客嘅對話基本上都係街坊熟客估唔到年齡層都好廣泛有一台係啱啱打完羽毛球嘅樂齡姨姨聽佢哋嘅對話 呢度似係佢哋食開嘅落腳點我哋一行二人叫咗一個all day Breakfast一個意粉同每人一杯飲品入到嚟呢度會有種慢活嘅感覺裝修唔使好華麗 亦唔算特別闊落但總係有一種呢個慢慢坐傾吓偈等啲嘢食逐樣煮出嚟熱辣辣新鮮食嘅感覺All dayBreakfast嘅誠意滿滿用料新鮮配搭十足,牛油果,煙三文魚大啡菇,蕃茄仔炒滑蛋牛角包窩夫沙律菜 望落去有一種眼球得滿足肚兒得飽足嘅感覺係真係樣樣都唔錯好食卡邦尼意粉口味唔算好濃比較家常一啲 不過都唔錯意粉質地彈牙適中去到飲品特別要提吓佢哋嘅signature treeoo 開心果朱古力脆脆咖啡係一杯又可以玩味道又好夾好好味既
最鍾意發掘大西北有心小店
適逢入嚟玩就會踩踩點食好西
今次係由街坊推介嘅新開cafe
地址係近YOHO附近

TREEOO CAFE(香港)
地址: 香港元朗鳳群街2號年發大廈地下25號舖

係一杯又可以玩味道又好夾好好味既特制咖啡
佢哋做咗一個朱古力脆脆內層
然後面頭有一層厚厚嘅開心果泡沫
飲落去唔會太甜口感又特別
脆脆朱古力有一種飲完仲有得食嘅驚喜!

另外佢哋都有好多手沖咖啡嘅選擇
Today is a happy day 既感覺

為我哋大西北嘅旅程開咗一個好好嘅頭🥰🥰

#開心果朱古力脆脆 #開心果 #元朗美食 #cafe
2025-05-25 92 浏览
❤️ 經典全日早餐Classic All Day Breakfast有明治牛乳炒蛋、牛油啡菇、火腿、日式豬肉腸、三角薯餅、茄汁焗豆、蒜香多士,好豐富呀!😍 望落色彩繽紛好美觀~蘑菇🍄‍🟫落左黑椒粒,入口有黑椒的一點點辣和香👍🏻🥰炒蛋好滑~蒜香多士有蒜蓉在面入口好香~❤️Carbonara意粉面撒了芝士粉。還有洋蔥粒、蘑菇片、煙肉片。意粉入口有忌廉的香甜~😋我嗌左❤️Hot Matcha Latte。朋友嗌左❤️Hot Cappuccino 。兩杯都拉左花,靚到唔捨得飲!😍❤️Hot Matcha Latte抹茶🍵好香濃,再上奶本身的甜味剛好👍🏻。
❤️ 經典全日早餐
Classic All Day Breakfast
蘑菇🍄‍🟫落左黑椒粒,入口有黑椒的一點點辣和香👍🏻🥰
炒蛋好滑~蒜香多士有蒜蓉在面入口好香~

❤️Carbonara意粉
面撒了芝士粉。還有洋蔥粒、蘑菇片、煙肉片。
意粉入口有忌廉的香甜~😋

❤️Hot Matcha Latte
抹茶🍵好香濃,再上奶本身的甜味剛好👍🏻。

今日試咗Treeoo Cafe,真係俾佢哋嘅出品驚喜到!經典全日早餐絕對唔可以錯過,明治牛乳炒蛋滑到好似雲咁,入口即化,奶香超濃郁;牛油啡菇煎得香噴噴,菇味十足。日式豬肉腸彈牙多汁,三角薯餅外脆內軟,再配上茄汁焗豆同蒜香多士,成個早餐豐富又滋味,食完整個人都充滿活力!鮮茄辣肉醬蝦仁意粉都好出色,辣肉醬香辣開胃,鮮茄味濃郁,蝦仁爽口彈牙,意粉煮得剛剛好,掛滿醬汁,每一口都好滿足。飲品方面,波蘿美式酸甜清新,好解膩;最特別係開心果咖啡脆脆,原來係捏捏杯設計,上層嘅開心果奶蓋香濃幼滑,同咖啡搭配得啱啱好,真係飲一啖就愛上!呢間Cafe環境舒適,食物質素高,絕對值得再嚟!
今日試咗Treeoo Cafe,真係俾佢哋嘅出品驚喜到!

飲品方面,波蘿美式酸甜清新,好解膩;
2025-05-23 49 浏览
元朗雞地附近Cafe,餐廳以木色裝修感溫暖。Latte 拉花配上Lotus 焦糖餅乾,是享受咖啡的另一種境界。經典全日早餐內容有明治牛乳炒蛋、牛油啡菇、火腿、日式豬肉腸、三角薯餅、茄汁焗豆、蒜香多士,朋友說好喜歡吃這牛乳炒蛋和牛油啡菇,整個全日早餐十分吸睛。自製你的全日早餐(DIY Your All Day Breakfast)牛角包窩夫+煙肉+明治牛乳炒蛋+牛油果牛乳炒蛋像花一樣賞心悅目,牛角包窩夫酥脆可口,可以自選全日早餐的內容十分有彈性,可以揀自己喜歡的食材食得更開心。睇菜單仲有好多選擇,例如Cafe signature嘅Treeoo C.開心果朱古力脆脆咖啡、手工牛角包、手沖咖啡等,下次一定要再去試下。
元朗雞地附近Cafe,餐廳以木色裝修感溫暖。

經典全日早餐

自製你的全日早餐
(DIY Your All Day Breakfast)
牛角包窩夫+煙肉+明治牛乳炒蛋+牛油果

2025-05-20 65 浏览
呢日老公放假同佢去食個豐富下午茶就黎個手工窩夫牛角包加特色咖啡啦對我黎講呢邊算係元朗市中心得黎,又較靜嘅地方店內雖不大,但坐得舒適卡邦尼意粉用料雖簡單但靚,唔會只一味用好多醬,所以食到每款材料的香味甜品係香蕉窩夫配雪糕,窩夫即整即食,外脆內軟仲有微微熱力,同雪糕一齊食真係爽。呢兩杯特色咖啡,老公喜歡湯力咖啡夠爽快,Espresso 夠醇厚我杯桂花Latte 香甜夠順,桂花唔會乾柴。總括來說,呢個下午茶真係好享受
呢日老公放假同佢去食個豐富下午茶

就黎個手工窩夫牛角包加特色咖啡啦

對我黎講呢邊算係元朗市中心得黎,又較靜嘅地方
店內雖不大,但坐得舒適

我杯桂花Latte 香甜夠順,桂花唔會乾柴。

總括來說,呢個下午茶真係好享受
  • 牛角包窩夫
  • 湯力咖啡
2025-05-08 61 浏览
元朗有好多小店同cafe. 最近去咗新開嘅Treeoo cafe. 呢間係位於元朗鳳群街。Cafe裝修簡約、舒服。門口落地玻璃窗,日光照射入cafe, 光線柔和舒服。我好鍾意食all day breakfast, 見到呢度都有得食。呢個all day breakfast好豐富。有明治牛乳炒蛋、牛油啡菇、火腿、日式豬肉腸、薯餅、茄汁焗豆、手工牛角包。炒蛋賣相好靚,好滑好香。牛角包係目家製的,外脆內軟,好香。鮮茄辣肉醬蝦仁意粉蝦仁爽口大粒。意粉軟硬度適中。辣辣地好開胃。橙啡,賣相好靚。咖啡中帶有橙甜嘅味道,好特別,味道好夾,梅子可樂,可樂有梅的味道,好清新,好好飲!整體上都好好,環境、食物同員工服務態度好好。下次都會再嚟!

炒蛋賣相好靚,好滑好香。牛角包係目家製的,外脆內軟,好香。

鮮茄辣肉醬蝦仁意粉
蝦仁爽口大粒。意粉軟硬度適中。辣辣地好開胃。

橙啡,賣相好靚。咖啡中帶有橙甜嘅味道,好特別,味道好夾,

梅子可樂,可樂有梅的味道,好清新,好好飲!

整體上都好好,環境、食物同員工服務態度好好。下次都會再嚟!
午餐
2025-05-07 33 浏览
今日嚟食呢間新開嘅Cafe,佢主打食牛角包,一於試下。小店面積唔太大,但都幾簡潔溫馨,仲有室外位置方便帶埋寵物黎食個tea。今次試左佢既「自製你的全日早餐」,我揀左手工牛角飽,再另外加配牛油啡菇、日式豬肉腸同牛油果。啡菇幾香牛油味,豬肉腸又唔太咸,牛油果係半隻份量,但都幾大隻,而且生熟程度剛剛好。伴碟仲有沙律菜,可以揀芝麻醬或者黑醋汁,食落都幾新鮮。佢地既手工牛角包都幾好食,有烘熱到,食落好多層次幾鬆脆,有心機。另外仲叫左杯士多啤梨latte,見佢加左士多啤梨果醬同士多啤梨乾,賣相不錯,飲落又冇想像中以為會好甜,幾好。
今日嚟食呢間新開嘅Cafe,佢主打食牛角包,一於試下。
午餐
2025-04-30 24 浏览
今日約了朋友一起在元朗雞地附近的Cafe吃午餐,餐廳以木色裝修感溫暖,午餐時段full House。我哋點了:🔸自製你的全日早餐(DIY Your All Day Breakfast)牛角包窩夫+ 煙肉+明治牛乳炒蛋+ 牛油果牛乳炒蛋像花一樣賞心悅目,牛角包窩夫酥脆可口,可以自選全日早餐的內容十分有彈性,可以揀自己喜歡的食材食得更開心。🔸經典全日早餐內容有明治牛乳炒蛋、牛油啡菇、火腿、日式豬肉腸、三角薯餅、茄汁焗豆、蒜香多士 ,朋友說好喜歡吃這牛乳炒蛋和牛油啡菇,整個全日早餐十分養眼。Latte 拉花配上Lotus 焦糖餅乾,是享受咖啡的另一種境界。睇菜單仲有好多選擇,例如Cafe signature嘅Treeoo C.開心果朱古力脆脆咖啡、手工牛角包、手沖咖啡等,下次一定要再去試下。

我哋點了:
🔸自製你的全日早餐
(DIY Your All Day Breakfast)
牛角包窩夫+ 煙肉+明治牛乳炒蛋+ 牛油果

🔸經典全日早餐

2025-04-29 49 浏览
經過見到呢間新開既cafe ,決定試下,呢間cafe裝修偏簡約木質風,一邊聽住佢柔和嘅音樂,一邊享受佢哋嘅美食同咖啡,彷彿好似放低左世俗嘅煩惱咁😇餐廳嘅選擇唔算好多,飲啡食all day breakfast 為主,仲有啲輕食,沙律,意粉同埋自家製蛋糕。◾️Treeco $58呢一杯係呢間Cafe嘅signature,以餐廳命名嘅一杯嘢飲,一定要試喇😌係一杯開心果奶蓋脆皮朱古力咖啡,開心果嘅堅果味濃,奶蓋口感細膩,杯邊朱古力脆皮加埋咖啡一齊飲幾得意,啱晒飲唔到苦咖啡嘅我◾️生椰拿鐵 $52椰香味加咖啡真係絕配,有咖啡嘅香味之餘仲有椰子味,佢哋互相嘅味道又唔會搶過,好飲◾️超級全日早餐 $138 呢個all day Breakfast超級豐富,有成10樣野食,食完好滿足,最特別係牛角包窩夫,外脆內軟,推薦第一時間食左先。◾️鮮茄辣肉醬蝦仁意粉 $88 呢款辣肉醬意粉幾惹味,食落辣辣地好開胃🤤

◾️Treeco $58

◾️生椰拿鐵 $52

◾️超級全日早餐 $138

◾️鮮茄辣肉醬蝦仁意粉 $88
呢款辣肉醬意粉幾惹味,食落辣辣地好開胃🤤