2019-08-15 53 浏览
晚飯 原來起cafe 都可以好好味 好豐富☕️相約朋友於荃灣等候 店舖相當明亮 簡潔 座位唔會好擠迫 大家都好有空間 可以自成一角傾計🥰一入到餐廳就聞到好香濃既咖啡味 作為咖啡控既我 一定唔會錯過咖啡選擇 種類好多 花多眼亂如果你唔飲咖啡 都有其他選擇 好似茶 朱古力 沙冰都有 唔洗擔心揀唔到👏🏻咖啡選擇左「蜂蜜美式咖啡」普通cafe未見過用蜂蜜調味既咖啡咖啡味香濃 充滿果香味但用左蜂蜜點綴 增加左咖啡既濃厚度蜂蜜加咖啡 加強左甘甜感🥳另一杯飲品係「芒果乳酪沙冰」熱辣辣既天氣 一飲就透心涼🥶smoothie 好幼滑 濃濃既芒果🥭味 但加上乳酪酸酸甜甜 好開胃飲品緊要 但食物同樣重要🍴「蜜糖芥末火腿芝士吐司」十分推薦👍🏻邪惡既芝士 長到可以拉絲😱吐司🍞焗得香脆 十分欣賞「意式牛肉蕃茄薄餅」🍕同樣充滿驚喜 餅底做到好鬆脆既效果牛肉芝士豐富 如果蕃茄既調味 再濃郁一點 就更加好「芝士焗韓式餃子🥟」芝士同樣都係瘋狂既份量 同餃子 蕃茄 一齊焗餃子肉汁豐富 連芝士一齊食 更添口感
晚飯 原來起cafe 都可以好好味 好豐富☕️

相約朋友於荃灣等候
店舖相當明亮 簡潔
座位唔會好擠迫 大家都好有空間 可以自成一角傾計🥰

一入到餐廳就聞到好香濃既咖啡味
作為咖啡控既我 一定唔會錯過

咖啡選擇 種類好多 花多眼亂
飲品

咖啡選擇左「蜂蜜美式咖啡」
普通cafe未見過用蜂蜜調味既咖啡
咖啡味香濃 充滿果香味
但用左蜂蜜點綴 增加左咖啡既濃厚度
蜂蜜加咖啡 加強左甘甜感🥳
另一杯飲品係「芒果乳酪沙冰」
熱辣辣既天氣 一飲就透心涼🥶

「意式牛肉蕃茄薄餅」🍕
同樣充滿驚喜 餅底做到好鬆脆既效果
牛肉芝士豐富 如果蕃茄既調味 再濃郁一點 就更加好
芝士焗韓式餃子

「芝士焗韓式餃子🥟」
芝士同樣都係瘋狂既份量 同餃子 蕃茄 一齊焗
餃子肉汁豐富 連芝士一齊食 更添口感
飲品
意式牛肉蕃茄薄餅
芝士焗韓式餃子
2019-08-05 104 浏览
放工後來到荃灣TOM N TOMS COFFEE,暫時逃離紛紛擾擾的人和事,想停下來靜一靜喝一杯咖啡﹗番茄芝士牛角包$29:牛角包上枱時微暖,牛角包一咬鬆化,番茄配芝士令牛角包不會膩﹗鮮奶綠茶latte(牛角包跟餐+$24):抹茶味香濃,輕輕攪拌,咖啡不會過於濃烈,所以不怕晚上會睡不著﹗蜂蜜蒜泥吐司$50:蜜糖,蒜泥跟芝士,甜跟鹹混在一起,又出奇地夾。蒜泥在厚吐司面,吐呞外邊十分香脆,吐司中間鬆軟, 夾住芝士饀料,令人吃不停口。士多啤梨脆麥乳酪$28:即時製作,是低負擔小食,味道清新,健康排毒﹗ 帶上冷壓甘薑汁和牛油咖啡回家繼續品嚐~冷壓甘薑汁$30:健康飲品,喝完立即有衝動去排毒﹗牛油咖啡$24:聽聞是韓國直送,限量發售。由韓國自家工場用椰子油、無鹽牛油同自家咖啡製作的瓶裝牛油咖啡。所以這個防彈咖啡味道就會較為清淡,早餐時喝起來都不會感到油膩,頗為欣賞~

鮮奶綠茶

蜂蜜蒜泥吐司

帶上冷壓甘薑汁和牛油咖啡回家繼續品嚐~
冷壓甘薑汁$30:健康飲品,喝完立即有衝動去排毒﹗

牛油咖啡

2019-08-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
鮮奶綠茶
蜂蜜蒜泥吐司
牛油咖啡
來【荃新天地】大家很可能就會經過街市入口的中庭花園,這裡綠意盎然、陽光充沛!👆餐廳環境溫暖的夕陽微光穿梭於咖啡廳兩角的落地玻璃,加上店內的咖啡香四溢,使人放鬆。2人餐單參考(飽足程度:★★★★☆):蜂蜜堅果吐司 Honey Nut Toast x1+ 美式咖啡 Iced Americano墨西哥雞肉簿餅 Tortilla Pizza+ 柚子湯姆梳打 Citron SodaNO Service ChargeTOTAL HK$143👆跟餐美式咖啡 Iced Americano(推薦指數:★★★★☆)咖啡微苦偏淡,不過不失,搭配蜂蜜堅果吐司剛好中和一下甜度。👆跟餐柚子湯姆梳打 Citron Soda(推薦指數:★★★☆☆)柚子梳打算是餐飲店的簡單調配,既然來到咖啡廳,那麼還是點杯你喜歡的咖啡吧~~👆墨西哥雞肉簿餅 Tortilla Pizza(推薦指數:★★★☆☆)Pizza🍕的口味偏鹹,但是餅皮夠脆,芝士🧀️夠多,好吃,點個(中)份,兩個人吃已經很足夠了😊👆蜂蜜堅果吐司 Honey Nut Toast (推薦指數:★★★☆☆)吐司的熱度可以再加強,蜂蜜跟奶油可以多一點點,否則就會乾乾的,除此

👆餐廳環境

2人餐單參考(飽足程度:★★★★☆):
蜂蜜堅果吐司 Honey Nut Toast x1
+ 美式咖啡 Iced Americano
墨西哥雞肉簿餅 Tortilla Pizza
+ 柚子湯姆梳打 Citron Soda
NO Service Charge
TOTAL HK$143

咖啡微苦偏淡,不過不失,搭配蜂蜜堅果吐司剛好中和一下甜度。

吐司的熱度可以再加強,蜂蜜跟奶油可以多一點點,否則就會乾乾的,除此以外,味道很好,甜甜的堅果搭上厚厚的吐司,蠻香口的。

题外话/补充资料: 商場購物用餐滿200元可以免費停車1小時
  • 美式咖啡
2019-07-29 81 浏览
工作關係係荃灣發現有韓coffee shop...實在太好,呢一間環境幾愜意唔錯,客人方面兩次黎都遇上日本人及韓國人,感覺自己好似係韓國咁♡侍應待客盡心亦有禮♡呢次點了cafe latte及芝士蕃茄牛肉意粉, 咖啡很有咖啡豆既香,而個意粉勁多車打芝士而且牛肉粒絕對唔hea,粒粒真材實料,有牛肉味既牛肉,激讚
侍應待客盡心亦有禮♡
而且牛肉粒絕對唔hea,粒粒真材實料,有牛肉味既牛肉,激讚

cafe latte
cafe latte
2019-07-29 59 浏览
韓風一直都喺香港吹咗好耐,周圍都開咗好多由韓國進註香港既食店,Tom N Toms Coffe就係其中之一,據知Tom N Toms Coffee係韓國一間名氣好高既連鎖咖啡店,喺台灣、泰國、新加坡,甚至美國、澳洲等地都有分店,而香港都開咗4間分店,今次我同朋友就去咗荃灣荃新天地嗰間分店。咖啡室係落地玻璃設計,好寬敞舒服。 食物選擇多,有小食,意粉,薄餅,牛角包,吐司; 飲品有咖啡,冰沙……我哋叫咗韓式芝士年糕 - 面頭鋪滿芝士,加上韓式辣醬同洋葱,甜甜辣辣,好惹味。蒜香忌廉煙肉意粉 - 蒜味香濃,忌廉好creamy ,好食。黑松露醬雜菌薄餅 - 好香黑松露味,配合好多雜菌,芝士,茄醬,同埋薄脆既批底,係一個好唔錯既輕食。蜂蜜堅果吐司 - 吐司外脆內軟,堅果口感豐富,配合香滑唔過甜既忌廉,一流。朱古力咖啡 - 杯面既忌廉好吸引,同香濃既朱古力咖啡混合,變得更香滑好飲。咖啡店的確冇令我呢個韓迷失望,食物水準高,環境舒適,推薦!

咖啡店的確冇令我呢個韓迷失望,食物水準高,環境舒適,推薦!
2019-07-24 54 浏览
平日既夜晚,想食輕鬆d既食物,就揀左間咖啡店嚟食,平日既晚上,無咩人,環境好舒服,靜靜地。出左d限定嘢食,鐘意食韓國風味嘢既人唔好錯過,仲有依家仲興既紫薯😏由於我地係食晚餐既關係,叫左個大pizza, muffins 多士同2杯嘢飲我地叫左個墨西哥雞肉大pie,要等大約5至10分鐘,就有得食,薄pie 嚟,加埋雞肉,粟米,芝士,幾好食三重朱古力muffin,店員好細心咁整翻熱,個朱古力慢慢溶落嚟,幾好食,不過會係偏甜,好怕太甜既人要注意依個,睇得,食得,又靚,好勁cinnamon 味,唔食肉桂既人要注意,吐司唔會偏甜,加埋d cream ,剛剛好嘢飲叫左士多啤梨乳酪沙冰,個士多啤梨味一d都唔假,好飲好解暑既感覺,朱古力咖啡賣相靚,不過味道,個人認為starbucks嗰個好飲d😂想慢活,休閒咁享受一個晚餐,平日晚上,依度係一個好好既選擇

嘢飲叫左士多啤梨乳酪沙冰,個士多啤梨味一d都唔假,好飲

想慢活,休閒咁享受一個晚餐,平日晚上,依度係一個好好既選擇
2019-07-23 38 浏览
下午茶時間行完街又無野做就同朋友仔帶住d戰利品去tom N toms 度休息下!! 食翻個優質下午茶先啦韓式芝士焗餃子🥟Wow 芝士控既我一見到個名就已經俾佢吸引住左啦 餃子超級大大舊加埋啲芝士一齊~~正啊!蜜糖芥末芝士火腿吐司🍞而個係即叫即做所以等嘅時間要比較耐少少 多士焗到超級脆啵啵~~ 入面有芝士火腿面到舖左芥茉醬~ 口感好豐富呀芝士肉醬焗意粉又係又係又係芝士呀⋯⋯哈哈哈~~正啊喂! 全部都係芝士輕食啊!!!真係大量肉醬架 而且每條意粉都掛上茄醬 必食必食架!榛子咖啡+ 朱古力咖啡☕️Shopping 🛍 行到攰當然要同好姐妹👭 座低飲下咖啡☕️休息一下再繼續努力買下衫褲包包啦hahaha ..咖啡我地都係揀甜甜地易入口既好飲
下午茶時間行完街又無野做

韓式芝士焗餃子🥟

Wow
芝士控既我一見到個名就已經俾佢吸引住左啦
餃子超級大大舊加埋啲芝士一齊~~正啊!

蜜糖芥末芝士火腿吐司🍞

而個係即叫即做
所以等嘅時間要比較耐少少
多士焗到超級脆啵啵~~ 入面有芝士火腿
面到舖左芥茉醬~ 口感好豐富呀

芝士肉醬焗意粉

又係又係又係芝士呀⋯⋯哈哈哈~~
正啊喂! 全部都係芝士輕食啊!!!
真係大量肉醬架

座低飲下咖啡☕️休息一下再繼續努力買下衫褲包包啦
hahaha ..咖啡我地都係揀甜甜地易入口既
好飲
2019-07-22 31 浏览
幾鍾意食呢間嘅toast🍞新出紅豆抹茶味🍵入面啖啖紅豆,再配綠茶cream😗 餐廳環境唔曾,適合同朋友hea下吹下水。以前一開好多人排隊,為吐司而來。餐廳係韓式咖啡店,有多款吐司、果汁及咖啡。見到新出有紫薯沙冰,賣相好紫好靚,所以就叫左,而且都幾大杯。好濃紫薯蓉味🍠面上仲有紫薯蓉,岩哂鍾意紫薯的朋有。另外叫左藍藍地好靚嘅Blue lemonade🍋,藍色好靚吸引左我叫,味道酸酸地夠fresh,凍飲不錯。咖啡方面,叫左Cappuccino ,咖啡好香有炭烤味,咖啡出色。朋友叫左冷壓蘋果汁🍎,新鮮好飲,幾解渴。
以前一開好多人排隊,為吐司而來。
餐廳係韓式咖啡店,有多款吐司、果汁及咖啡。

朋友叫左冷壓蘋果汁🍎,新鮮好飲,幾解渴。
2019-07-19 62 浏览
和這個朋友一定是去tomntom,今次就來到荃新天地果間食下午茶,最後我地一人一個下午茶再一起食都幾大份而且飽肚,但座位不多可能要等等先有位坐。今次叫了芝士火腿牛角包,第一次叫沒想到咁大份,牛角包的牛油味都香吾太脆但合格,但可能因為吾夠熱所以芝士未溶十分好,火腿大片好味道,成個包一齊食都幾飽肚又滿足。飲品就選了接木花伯爵茶,加$15就可以飲到,味道清新吾太甜有淡淡花香同伯爵茶香好飲,朋友必叫的芝士蜜糖吐司,都保持到水準多芝士,如果蜜糖再多點就更好,焦糖咖啡味道吾太濃岩唔太飲得濃咖啡的朋友。
2019-07-17 49 浏览
「Tom N Toms Coffee 」韓式咖啡店進駐香港,不單有咖啡,還有很多美味小吃。荃灣這間 「Tom N Toms Coffee 」裝修乾淨企理,位置方便。今晚一於來一個簡單輕食。《韓式熱狗》$41 熱狗是學生時代的至愛,但是這熱狗與別不同,不單有腸仔,還加了酸辣泡菜在上面,好彩不太辣,混合沙律醬,感覺幾特別。《蜂蜜堅果吐司》$55有兩款忌廉在旁,吐司呈九宮格形狀,切得很均勻,外面脆卜卜,底部沾滿蜂蜜,面頭灑了堅果和一層肉桂粉,有多重口感。《蘑菇湯配蕃茄軟包》$39蘑菇湯比較傑身,蕃茄包不錯。《甘藷鮮奶》加$20整杯都是雪白色,有淡淡的甘薯味,好飲《接骨木花伯爵茶》加$15感覺清新

《韓式熱狗》$41

《蜂蜜堅果吐司》$55

《蘑菇湯配蕃茄軟包》$39
蘑菇湯比較傑身,蕃茄包不錯。

《甘藷鮮奶》加$20
整杯都是雪白色,有淡淡的甘薯味,好飲

《接骨木花伯爵茶》加$15
感覺清新

媽媽說煮薑醋的甜醋還是不夠,所以又再出來荃灣購置,希望今次真的足夠。之後我們去了附近荃新天地的Tom N Toms Coffee吃東西,主要是因為我很想吃這裡紫薯鮮奶和抹茶忌廉紅豆吐司。芝士焗韓式餃子上桌時已看到芝士淹沒了整份餃子,一拿起餃子都是芝士的拉絲,非常濃郁。餃皮有著烤焗的脆度,吃下去還嚐到鮮嫩的肉餡,很棒呢。黑松露醬雜菌薄餅為了發揮最大的香味,不惜工本使用大量黑松露醬提香,但不會搶掉雜菌的戲份,光聞薄餅的香氣已很幸福。薄脆的餅皮有如薯片香脆,黑松露雜菌那股清幽至今仍念念不忘。眼前芝士焗蕃茄牛肉意粉的芝士蕃茄幾乎滿瀉,每一口都吃到濃濃的芝士蕃茄牛肉味,酸酸的很開胃,意粉緊實有咬勁,牛肉鮮美不乾巴巴。抹茶忌廉紅豆吐司果然沒讓我失望,烤得色澤金黃的吐司十分誘人,裡頭夾著綿密香甜的紅豆,單吃已經很美味。不過我們怎會錯過中間甘香的抹茶忌廉,忌廉細滑無比,與脆脆的紅豆吐司成強烈對比,就是這外柔內剛擄獲我心。紫薯鮮奶一拿上手熱騰騰的,飄來絲絲的紫薯郁香,紫薯搭配鮮奶根本是天生一對,滑溜濃厚香醇的滋味,教我如何不愛,每次來Tom N Toms Coffee我都必喝。媽媽始終最愛士多啤梨乳酪沙

媽媽始終最愛士多啤梨乳酪沙冰,新鮮的士多啤梨加入酸微微的乳酪,酸甜又清爽,充滿夏日的味道,喝完沁心暢快,媽媽十分享受。

2019-07-04 98 浏览
係悠閒既日子去下coffee shop hea下嘆返杯飲品認真夠舒適寫意~今日去既呢間coffee shop位於荃灣既荃新天地店舖唔算好大, 但樓底夠高, 好有空間感小食, 飲品等都幾多選擇仲有套餐添~食品加$15就可揀一杯飲品感覺抵左士多啤梨乳酪沙冰士多啤梨味濃, 甜甜地, 唔會酸水蜜桃冰茶水蜜桃味香濃~好清涼韓式燒牛肉薄餅要細份既, 但一D都唔算細碟~2個人食都好夠!韓式餡料既薄餅幾特別, 味道都好夾餅皮又薄又脆蒜香忌廉汁煙肉意粉意粉軟硬度適中, 忌廉汁好creamy, 煙肉等配菜都好足料香芒辣椒布朗尼雖然個名有辣椒, 但其實一d都唔辣!香芒味濃郁, 布朗尼唔太甜~成個配塔好好味呀!
今日去既呢間coffee shop位於荃灣既荃新天地
店舖唔算好大, 但樓底夠高, 好有空間感

小食, 飲品等都幾多選擇

仲有套餐添~
食品加$15就可揀一杯飲品
感覺抵左

士多啤梨乳酪沙冰
士多啤梨味濃, 甜甜地, 唔會酸

水蜜桃冰茶
水蜜桃味香濃~
好清涼

韓式燒牛肉薄餅
要細份既, 但一D都唔算細碟~
2個人食都好夠!
韓式餡料既薄餅幾特別, 味道都好夾
餅皮又薄又脆

蒜香忌廉汁煙肉意粉

香芒辣椒布朗尼
雖然個名有辣椒, 但其實一d都唔辣!
香芒味濃郁, 布朗尼唔太甜~
成個配塔好好味呀!
  • 香芒辣椒布朗尼
  • 韓式燒牛肉薄餅
2019-07-03 83 浏览
位於荃新天地嘅Tom n toms coffee地方非常方便,裝修靚之餘座位都好寬躺呢度同普通coffee shop唔同嘅就係有好多熟食可以選擇, 仲有好多好味嘅吐司。黑松露醬雜菌pizza (大)薄薄嘅餅底香脆可口嘅餅底,香濃嘅黑松露味道配上爽口嘅雜菌非常入味一向喜愛食吐司嘅我,點了Caramel Butter Toast 焦糖忌廉吐司🍞賣相吸引忌廉鮮甜美味,配上香脆可口嘅吐司,帶有香甜的焦糖醬10分滿足不得不提這裏嘅飲品Green Mint Chocolate 薄荷朱古力 🍫 朱古力加上薄荷嘅配搭,清新可口,炎炎夏日渴一口整個人都醒神晒,甜度剛好-Blue Lemonade 藍色檸檬湯姆梳打 🍋 光看藍色嘅外表已經非常吸引,檸檬梳打非常開胃。喜歡飲梳打嘅朋友就最適合

黑松露醬雜菌pizza (大)
薄薄嘅餅底香脆可口嘅餅底,
香濃嘅黑松露味道配上爽口嘅雜菌非常入味

一向喜愛食吐司嘅我,點了

不得不提這裏嘅飲品
Green Mint Chocolate 薄荷朱古力 🍫

Blue Lemonade 藍色檸檬湯姆梳打 🍋
光看藍色嘅外表已經非常吸引
,檸檬梳打非常開胃。喜歡飲梳打嘅朋友就最適合
2019-06-29 104 浏览
今日下晝食得太多野啦🤓夜晚想食少啲又想搵個地方坐得舒服啲😌就嚟咗呢間咖啡店☕️可能晚飯時間唔係好多人去咖啡店所以環境都好清靜好舒服!坐足成晚!黎自韓國嘅咖啡店除咗有嘢飲😚原來都幾多嘢食個喎!輕食晚餐有意粉😜我哋叫咗個芝士煙肉蘑菇意粉!😃另外叫咗個黑松露雜菌pizza!另外仲有叫咗個蜜糖芥茉火腿多士😛三樣嘢份量都唔算好多而且都幾好味!特別推介黑松露雜菌pizza!脆得來夠晒香口!黎到咖啡店又點可以唔叫嘢飲呢!我哋叫咗一杯接骨木花伯爵茶熱嘅另外一個叫做Americano叫主食加$15就有啦!呢間店店員服務態度好好!😇俾餐牌我哋慢慢坐低揀嘢食!不停幫我地執嘢想我哋坐得舒服啲!就咁就過咗一個好安靜嘅晚上
今日下晝食得太多野啦🤓
夜晚想食少啲又想搵個地方坐得舒服啲😌
就嚟咗呢間咖啡店☕️

可能晚飯時間唔係好多人去咖啡店
所以環境都好清靜好舒服!坐足成晚!

黎自韓國嘅咖啡店除咗有嘢飲😚

原來都幾多嘢食個喎!輕食晚餐有意粉😜

我哋叫咗個芝士煙肉蘑菇意粉!😃

另外叫咗個黑松露雜菌pizza!

另外仲有叫咗個蜜糖芥茉火腿多士😛
三樣嘢份量都唔算好多而且都幾好味!

特別推介黑松露雜菌pizza!脆得來夠晒香口!
黎到咖啡店又點可以唔叫嘢飲呢!

我哋叫咗一杯接骨木花伯爵茶

熱嘅另外一個叫做Americano
叫主食加$15就有啦!

呢間店店員服務態度好好!😇
俾餐牌我哋慢慢坐低揀嘢食!
不停幫我地執嘢想我哋坐得舒服啲!

就咁就過咗一個好安靜嘅晚上
下雨天又唔知去邊度好,於是決定去咖啡店坐下食下野,傳統咖啡店去得太多有點沉悶,於是我們轉去韓國咖啡店Tom N Tom coffee。這裏裝修非常型格,天花上掛上店舖名稱的霓虹燈,而牆身亦貼上不同組合的吐司🍞,採用落地大玻璃,並會播放Kpop音樂,有別於傳統咖啡店。食物方面,竟然有不少種類的甜品和熱食可供選擇,值得一讚。蘋果玉桂流心鬆餅 $26店員會喺雪櫃攞出黎之後加熱,好香蘋果玉桂味而且切開都有流心,鬆餅非常香,有層次。白色紅乾果蛋糕$38呢個蛋糕🍰好網紅打卡嘅感覺,有乾果鋪滿白色的蛋糕面蜂蜜堅果吐司🍞 $55已經預先切開九等份,會一舊都充滿着蜂蜜糖漿和堅果粒,細細舊好方便食,仲可以點上奶油同cream,正呀加$15可以加配飲品(水蜜桃冰茶)水蜜桃冰茶味道十分清新,冰茶更可以中和甜品的甜味,消暑解渴呢意式牛肉蕃茄薄餅 中size $50薄餅採用薄批,而且非常脆口,蕃茄味非常濃厚,仲要係半溶狀態,平時唔鍾意食厚批嘅我對住呢一個真係停唔到口!同樣加$15可以配飲品(凍接骨木花伯爵茶)接骨木花比較少地方有,令伯爵茶味道更加突出!

這裏裝修非常型格,天花上掛上店舖名稱的霓虹燈

食物方面,竟然有不少種類的甜品和熱食可供選擇,
值得一讚。

蘋果玉桂流心鬆餅 $26

鬆餅非常香,有層次。

白色紅乾果蛋糕$38

呢個蛋糕🍰好網紅打卡嘅感覺,有乾果鋪滿白色的蛋糕面

蜂蜜堅果吐司🍞 $55

加$15可以加配飲品(水蜜桃冰茶)

意式牛肉蕃茄薄餅 中size $50

同樣加$15可以配飲品(凍接骨木花伯爵茶)

接骨木花比較少地方有,令伯爵茶味道更加突出!