Three on Canton

2020-07-24 2177 浏览
疫情之下又冇得食夜晚只能食午餐,顧客真係唔係好多感覺地方真係好闊落扲嘢食完全唔迫(可能係人少嘅關係)我最想講呢度嘅甜品真係唔錯好好食特別係喺雪櫃裏一杯杯嘅甜,雖然雪糕係Häagen-Dazs佢都有五種口味仲有一樣咖啡茶係任飲嘅有一個counter有個員工即刻整俾你呢樣嘢真係有人招呼又可以係咁飲,唔似得有啲餐廳要自己做雞手鴨腳整到污糟邋遢呢方面值得一讚佢午餐仲有兩款果汁都係任飲又有咖啡又有果汁總括來講場地乾淨係暫時疫情期間感覺食飯都好安心值得推介一下
疫情之下又冇得食夜晚只能食午餐
,顧客真係唔係好多感覺地方真係好闊落
扲嘢食完全唔迫(可能係人少嘅關係

佢午餐仲有兩款果汁都係任飲又有咖啡又有果汁
總括來講場地乾淨係暫時疫情期間感覺食飯都好安心值得推介一下
2020-07-15
$574.6 (午餐)
  • 自助餐
  • dessert
2020-07-02 2147 浏览
主題咁岩主打和牛,最岩一班食肉獸,最深刻好食威靈牛柳,炸和牛扒仲試食左有impossible meat 既菜式好似真肉感覺好新奇又健康d係吾錯,面包蟹多糕甘香,包基本飲品任飲驚喜係有凍柚蜜,整體都多野食。拎野食見個個都有帶口罩相對感覺ok。
  • 心太軟
  • 片皮鴨
2020-07-01 2553 浏览
因為疫情嘅關係,相信大家都少咗同朋友或者屋企人聚會,亦都少咗出去食野,相信其中一樣大家最掛住嘅野食一定係自助餐啦!為咗防疫,市面上唔少自助餐都轉咗放題嘅形式,減少人與人之間嘅接觸,不過位於尖沙咀嘅Three On Canton 因為食物種類多同限量(例如係生蠔同鵝肝多士),所以仍然係以自助餐形式呈現。但佢就提供咗75折優惠吸引大家去食,所以今次我就去開箱!首次公開大家最重視嘅一定係衛生問題,入座前要量體溫係基本措施,出去攞野食嘅時候餐廳規定一定要戴口罩,最最最好嘅係餐廳有專門嘅消毒專員定時清潔枱面,確保衛生情況,等大家食都食得開心啲。先睇下門口,餐廳係酒店3樓,門口有2個,近酒店雨梯呢邊嘅門口比較窄,但唔使擔心,入面用餐環境好闊落架!每枱之間都有一定嘅空間。餐廳隔離就係Bar,可以一邊睇住bartender 調酒一邊食野🤣🤣跟住就睇下攞野食嘅位置,定時會有人refill 野食,而且食物種類繁多,由日式刺身到馬拉喇沙再到鵝肝多士同日本A5 和牛,絕對可以滿足你嘅食欲。日式刺身嘅種類唔算多,但全部都好新鮮,不過環注意佢唔會幫你整走鮮蝦嘅籽,所以食個時要自己搞口,有少少麻辣。而生蠔就係昕開,

日式刺身嘅種類唔算多,但全部都好新鮮,不過環注意佢唔會幫你整走鮮蝦嘅籽,所以食個時要自己搞口,有少少麻辣。而生蠔就係昕開,每人限取2隻,再自己加sauce 同檸檬汁,生蠔同樣新鮮但就偏細隻,不過食自助餐細份嘅野只要排隊食多幾份就得啦🤣🤣

除咗冷盤之外,Three on Canton 同時提供多元化嘅熱食,其中一樣最吸引嘅一定係即燒A5和牛,熱辣辣咁食肉質嫩滑嘅和牛簡直係冇得彈!另外仲有成隻龍蝦,超多肉!!不過係凍食嘅~如果佢可以出焗芝士龍蝦就仲好啦🥰另外仲有即煎鵝肝多士,不過鵝肝都係比其他自助餐細隻,但就肉質鮮美💕

最後就講埋甜品~餐廳提供中西式甜點,中式有豆腐花涼粉,西式就有各種蛋糕,Häagen-Dazs 雪條同雪糕。強烈推薦大家食佢嘅窩夫!!佢一路熱住,上面加球雪糕就可以體驗冰火兩重天!超正!最後試埋佢嘅招牌心太軟,一切落中間朱古力就傾盤而出,味道亦好濃,好滿意!❤️

總括而言,Three On Canton 嘅野食好多樣化,而且又高質,衛生意識都好~有75折咁食就仲抵!職員態度都好好🥰大家掛住自助餐嘅話都可以黎食!
2020-06-30 1410 浏览
同朋友聚會,就book尖咀three on canton 地點就腳而餐廳環境唔差,食物仲保持水準。而且一行四人用openrice disc仲有-25off,對大家銀包君唔洗大出血,我地四個大男人又食得好飽,正呀
2020-06-27 1261 浏览
因為近排疫情開始緩和,我同屋企人就諗住食番餐正野🙊早2日去左gateway hotel既three on canton, 晚市海鮮種類繁多、應有盡有:法國生蠔、麵包蟹、龍蝦、長腳蟹⋯⋯真係食海鮮都已經回本啦😍當然熟食都有好多選擇,個人幾中意佢地既中式燉湯同埋燒和牛。餐廳既防疫意識亦做得唔錯,除左一般量體溫同提供消毒搓手液,職員會提醒食客去自助區要戴口罩同提供口罩套,夠哂衛生👍🏽

2020-06-26 1097 浏览
靚靚high tea 好大舊棉花雲,同小朋友黎食就最好不過當中幾款甜點都好正,好岩小朋友食鹹點當中,我最中意佢個熱情果帶子,同埋三文魚另外當然唔可以少左個主角 twining 茶啦,清甜可口大家快啲去試下啦
靚靚high tea
好大舊棉花雲,同小朋友黎食就最好不過
當中幾款甜點都好正,好岩小朋友食
鹹點當中,我最中意佢個熱情果帶子,同埋三文魚
另外當然唔可以少左個主角 twining 茶啦,清甜可口
大家快啲去試下啦
2020-06-25 1190 浏览
見到網上介紹,真係比佢個樣吸引到,咁少女同公主,仲話openrice訂位有折,一定要去試試啦!我哋好傻唔識路,問商場啲職員點行,都係搵左好耐行左一個大圈先搵到呢間餐廳🤷🏻‍♀️但其實近在咫尺🤦🏻‍♀️一大塊下午茶餐牌,覺得好特別🤩叫咗兩位用,我哋一個叫茶,一個叫咗特飲。個茶杯套裝好浪漫好少女呀😍大愛!個杯特飲正常,都好fresh既。等咗好耐個下午茶終於嚟喇!真。耐既,等到頸都長,不過一見到舊棉花糖心情都開朗晒!整體唔錯,鹹點好食,Scone都好食,甜點就好一般😕。跟住上網search下,呢個tea set原來二月已經開始,跟住我就再發現事隔幾個月後個樣已經同一開始有啲唔同,hea左...唔信你哋去睇返之前嗰啲post...呢個棉花糖tea set折左都係$448.8,打卡係一流嘅,但就唔好對食物期望太高,話有茶味個啲cake食唔出有茶味🤷🏻‍♀️仲有啲員工服務大部分都木無表情.........得一兩個先似係真。酒店餐廳Server。打完卡開心完咪好囉!
一大塊下午茶餐牌,覺得好特別🤩

叫咗兩位用,我哋一個叫茶,一個叫咗特飲。
個茶杯套裝好浪漫好少女呀😍大愛!
個杯特飲正常,都好fresh既。

TWININGS  grey  love  in  London  afternoon  tea
打完卡開心完咪好囉!
2020-06-19
2020-06-17 1839 浏览
同老公都係生蠔迷,是晚供應法國生蠔,偏鹹但十分新鮮,最好是無人排隊,次次一去便拎到。似乎d客喜歡凍龍蝦多點,不過我地食過又唔覺得太鮮甜,食了一隻半隻便算。好得意,是晚算滿座,但熱門出品位置都會出現排隊情況。鵝肝係即場煎,好香,我本身不吃內臟,老公就頗滿意。另有和牛,牛排等也不錯,有次切開,我嫌生生地,廚師即時幫我煎幾下,很貼心,抵讚! 刺食我地無乜點食,天婦羅得很少供應。麵檔飽肚嘢無食,蛋糕甜品賣相不錯,拿破崙十分好吃。我openrice訂座時列明生日,侍應見我吃到咁上下,奉上心太軟伴雪糕,係開心嘅😊。現場有紅白酒可自選,我地點了兩支白酒,每支$188,no free flow。整體服務專業有質素,疫情下,更見有專責監察員,不錯! 如能即場提供口罩袋會更方便,因每次出去取食物要戴上口罩。依家太多假食評,相又靚,又講到天花龍鳳,希望呢個真實食評幫到大家。75折食,我覺得值,如胃口大 ,更值🤣🤣
同老公都係生蠔迷,是晚供應法國生蠔,偏鹹但十分新鮮
,最好是無人排隊,次次一去便拎到
2020-06-16
  • 生蠔
  • 自助餐
  • 鵝肝
  • dinner buffet
2020-06-11 1969 浏览
昨晚同家人到尖沙咀Three on Canton 食自助餐。嗰度的炙燒和牛,威靈頓牛柳,非常美味。還有麵檔的船麵湯底都非常足料。本人突别喜歡甜品檔的心太軟同雪糕批。因為可以無限任食。
2020-06-08 1636 浏览
一心諗住酒店自助餐會有啲質素,選擇多,但去到好失望,一個L型行晒,去到朱古力噴泉位地下有曱甴。。。衛生好似麻麻!而職員服務都一般,杯野飲未飲完問都唔問就收走,埋單每人折左$650,呢個價錢可以有更好選擇
  • 心太軟
  • 生蠔
2020-06-07 1499 浏览
母親節要同媽咪食好d,約埋家姐一齊去酒店食下午茶,揀左Three on Canton的【Twinings Grey Love In London Afternoon Tea 川寧浪漫英倫下午茶】。之前做緊75折,原價HK$528兩位;HK$388一位,計落二百幾一位幾抵食。除左指定Twinings茶之外,最特別係今次免費提供Twinings Cocktail同Mocktail,一共有4款。揀左The Mist比媽咪試下,混合左Havana, Lime Juice, Mango & Passionfruit Puree, Summer Berry Green Tea,易入口,有淡淡的酒味,芒果同熱情果味幾突出,好岩女仔飲。食物方面,整體質素正常,反而中意棉花糖夠gimmicky,打卡一流。我比較喜歡溫泉Quail Egg配Parma Ham、鴨胸鵝肝慕絲綠茶千層餅、伯爵檸檬蛋白蛋糕、伯爵杏桃朱古力慕絲蛋糕。

2020-05-08 4700 浏览
Three on carton 📍.疫症爆發以黎人人既負能量都好多近日上網見到呢間酒店餐廳做緊優惠就趁住放假半日就去食個tea紓下壓☕️.🍩Tea Set for 2($528)Tea set咸點有四件 表現正常首推甘菊花醃三文魚🐟三文魚肥美 加埋甘菊花中和油膩 表現唔錯🌻.而甜點比較多 有成七件但甜點普遍都唔太甜比較好食既係熱情果芒果白朱古力法式泡芙🧁同茉莉茶蘋果啫喱凍味道酸酸甜甜幾特別.總括黎講整體擺盤都靚 打卡一流📸不過味道就只算正常 好在有七五折優惠 以酒店四百幾蚊兩位都算抵食👍🏻.人均消費:$225美味指數:😋😋😋😋😋😋😋(7/10)抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰(7/10)打卡指數:📷📷📷📷📷📷📷📷(8/10).店名:Three on Canton (尖沙咀)地址:尖沙咀廣東道13號海港城港威酒店3樓
Three on carton 📍
疫症爆發以黎人人既負能量都好多
近日上網見到呢間酒店餐廳做緊優惠
就趁住放假半日就去食個tea紓下壓☕️

🍩Tea Set for 2($528)
Tea set咸點有四件 表現正常
整體擺盤都靚 打卡一流📸
不過味道就只算正常
好在有七五折優惠 以酒店四百幾蚊兩位都算抵食👍🏻

人均消費:$225
美味指數:😋😋😋😋😋😋😋(7/10)
抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰(7/10)
打卡指數:📷📷📷📷📷📷📷📷(8/10)
店名:Three on Canton (尖沙咀)
地址:尖沙咀廣東道13號海港城港威酒店3樓
2020-05-05 3775 浏览
Three on Canton疫情關係大家都減少出街又唔可以一大班朋友聚會唯有間中約一個朋友出黎見下面最近網上見到呢間酒店tea set 有折扣優惠即刻忍唔住去訂位試下佢哋最近同英國皇室御用茗茶品牌Twinings合作令佢個下午茶生色不少佢啲茶有幾香就大家都知道真係打卡必點茶壺係少女心爆發嘅粉紅色靚一上枱眼見大大個棉花糖彩燈閃閃好靚呀真係大人小朋友見到都開心其他咸、甜點都係一貫酒店水準最鐘意最難忘係香煎帶子配熱情果醬酸酸甜甜好醒胃另外佢個鬆餅都好出色又香又鬆軟記得佢哋嘅自助餐都出名有機會要去試吓先宜家online Openrice booking tea set for 2 仲有折扣優惠大家真係唔好錯過
Three on Canton

茶壺係少女心爆發嘅粉紅色

一上枱眼見大大個棉花糖彩燈閃閃
好靚呀
真係大人小朋友見到都開心
其他咸、甜點都係一貫酒店水準
最鐘意最難忘係香煎帶子配熱情果醬

大家真係唔好錯過
  • Afternoon tea set
Tea
2020-05-02 2099 浏览
最近上網都見到好多人食呢個tea set所以就特登過嚟試吓!!! 呢個最新嘅tea set同一個注名茶品牌合作,所有食物都係以茶做嘅 有咸有甜 而且仲非常之適合打卡添另外餐廳都有一系列嘅措施例如量度體溫先寫健康紀錄用消毒水抹枱等等都令到人非常之放心咁食野
而且仲非常之適合打卡添
2020-05-02 2109 浏览
自助餐既食物新鮮,而且座位坐得舒服同服務員有好好既招呼,海鮮當中生蠔師傅係即開,而片皮鴨係唔錯既選擇,我都食左唔少,甜品方面我會推介心太軟加雪糕,係自助餐不二之選,而且openrice佢有-25off