2025-04-15
意大利雜菜湯雜菜湯味道好清新,蔬菜清甜同番茄微酸,飲落味道啱啱好,冇落到肉,飲落比較輕盈木瓜忌廉湯木瓜忌廉湯一入口就飲到木瓜嘅天然甜味,唔會太膩,湯身幼滑,味道幾特別凱撒沙律沙律用咗新鮮羅馬生菜,咬落爽脆,撈左沙律醬,creamy 但唔會太厚重,芝士片增添咸香,加咗少少麵包粒同煙肉脆脆,烘得香脆,對比生菜嘅清爽好夾香煎雞扒 配 山葵芥末籽蜜糖忌廉汁•意大利粉雞扒份量幾大塊,外皮煎得金黃脆口,咬落雞肉嫩滑多汁,唔會乾柴,山葵芥末籽蜜糖忌廉汁好特別,芥末嘅嗆鼻味同蜜糖嘅甜味好夾鐵板豬梅扒 迷迭香蒜蓉汁 配 溫泉蛋•意大利粉鐵板豬梅扒煎得外脆內嫩,肉質 juicy 又有咬口,油脂同瘦肉比例啱啱好,迷迭香蒜蓉汁香氣濃郁,食落好入味,意大利粉煮得比較乾身配埋溫泉蛋撈埋一齊食滑嘟嘟,口感彈牙又滑溜西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕芝士蛋糕外層焦香,有焦糖香,內裡芝士質地濃郁又滑溜,入口即化,蛋香十足,甜度唔高,食落唔會覺得膩凍檸檬茶📌The Starred (筲箕灣)地址:筲箕灣筲箕灣道333號樂融軒地下4號舖
意大利雜菜湯
木瓜忌廉湯
📌The Starred (筲箕灣)
地址:筲箕灣筲箕灣道333號樂融軒地下4號舖