2021-09-20
完成一個大project, 同同事們去左The Salted Pig 豬門店慶祝一下🥳英式餐廳設計,空間感好足夠, 環境好舒服🥰The salted pig除左食豬,仲可以食魚,seabase, 但豬係主打,會選用豬嘅最好部位🐷確保用優質同埋新鮮嘅食材製作食物👍而且份量仲好大碟添。真材實料✌兩杯特飲先上🍹Mango Mule($62) 芒果配青瓜估唔到都夾, 甜甜帶點酸。好清新的感覺 🍸Oreo madness($68) 最愛oreo 配撘嘅飲品, 香甜幼滑。#墨西哥新豬肉牛油果薄片($158)新豬肉其實係素豬肉, 一絲絲口感真係唔錯, 牛油果醬🥑蕃茄沙沙配薄脆🍅有不少純素車打芝士🧀又有少少咸味 ,食到唔停口😋#德國鹹豬手($308)🐷一公斤份量十足💪 厚身而且肉質嫩滑, 仲有唔少肉汁添🤤🤤火侯控制得好好, 個皮又香又脆, 勁誇張。仲有烤薯酸菜🍟 非常飽肚。 #薄牛扒炸洋蔥圈沙律 🥗($192)食左唔少肉, 食返個沙律平衡返, 清新。炸洋蔥圈成隻手鈪咁大。 🍨Go! Banana sundae. ($88)焦糖香蕉🍌配脆口waffle 🥞 嘩!初初以為係蛋糕🍰 原來成杯都係Van
兩杯特飲先上
🍹Mango Mule($62)
芒果配青瓜估唔到都夾, 甜甜帶點酸。好清新的感覺
Mango mule
🍸Oreo madness($68)
最愛oreo 配撘嘅飲品, 香甜幼滑。
Oreo Madness
#墨西哥新豬肉牛油果薄片($158)
墨西哥新豬肉薄脆
#德國鹹豬手($308)🐷
德國鹹豬手
#薄牛扒炸洋蔥圈沙律 🥗($192)
薄牛扒炸洋蔥圈沙律
🍨Go! Banana sundae. ($88)
焦糖香蕉🍌配脆口waffle 🥞 嘩!
初初以為係蛋糕🍰 原來成杯都係Vanilla 雪糕🍨配搭埋香濃朱古力醬, 鮮忌廉🍫多重脆軟香甜口感, 好爽啊。
banana sundae
Banana sundae