2005-06-27 77 浏览
第一次係黎飲野我記得我點cupaccino幾好...不太甜而且d cream夠滑只是不明白點解音樂聲好大原來係因為防止隔離桌偷聽你們說話(我們估計) 數位好友把茶/酒談天,即使笑聲轟天也沒所謂但如果與情人談心....則不太適宜了第二次來吃東西點了個天使麵直至目前為止只有這裏才可以吃出天使麵與炒米粉的分別不過份量少我最後還是要在糖水店平息我肚子的投訴
第一次係黎飲野
我記得我點cupaccino
幾好...不太甜而且d cream夠滑
只是不明白點解音樂聲好大
原來係因為防止隔離桌偷聽你們說話(我們估計)
數位好友把茶/酒談天,即使笑聲轟天也沒所謂
但如果與情人談心....則不太適宜了

第二次來吃東西
點了個天使麵
直至目前為止
只有這裏才可以吃出天使麵與炒米粉的分別
不過份量少
我最後還是要在糖水店平息我肚子的投訴
偏離正央旺角小小,對住火車路的方向。上樓的一間西式茶餐廳。食物賣相幾骨子,煮出來唔係話好油。西冷扒的肉質似大昌果種凍肉。好在無用梳打,就連配菜同薯仔都帶比我急凍的感覺。但以價錢、環境、同地區來講,呢餐算有啖好食!
偏離正央旺角小小,對住火車路的方向。
上樓的一間西式茶餐廳。
食物賣相幾骨子,煮出來唔係話好油。
西冷扒的肉質似大昌果種凍肉。
好在無用梳打,就連配菜同薯仔都帶比我急凍的感覺。
但以價錢、環境、同地區來講,
呢餐算有啖好食!
(非会员)
2005-06-08 24 浏览
以旺角來說呢間酒吧已經算幾好坐, 但可能係人手唔夠既問題, 想吃野都要等等先有人理, 只係叫左四杯野飲, 加兩個小食, 埋單都要三百幾, 認真唔平
2005-02-18 27 浏览
昨晚跟朋友去左D度食飯, 我就食左個煙三文魚三文治, 都幾好味呀, 仲好鬼大份, 當我地諗緊我朋友個SET DINNER 會唔會食得晒個時個SET DINNER 就來拉, 佢叫左個煙三文魚闊面, 哇細到拉......三文魚得係咁椅2塊, 面得少少....反而一大PAT薯蓉, 有D呃錢, 我個朋友仲話最好食O既會係薯蓉, 我估佢要改一改個MEUN 先得, 應該叫薯蓉配煙三文魚會好D. 之後叫左一杯BALIEY'S COFFEE, BLOODY MARY, VODKA LIME SODA, 咁多杯來講係杯BALIEYS最好, 但係都係無咩味, COFFEE味都無咩... 杯BLOODY MARY D 茄味得少少, 仲要多多冰, 又無晒味, 杯VODKA 就好似食水咁, 係個環境可以, 如果再來的話應詃飲啤酒會好D
2004-10-11 9 浏览
偶爾也會到Rock 吃午餐,算是旺角區較好的西餐廳,服務OK,餐湯一般遍咸,如不喜歡太咸的湯可以選沙律。主菜一般有七八樣選,魚一般不錯,意粉也不錯,一般用檻欖油不是港式意粉汁,但千萬不要選吉列豬扒,通常都炸到乾。

係幾靚喎,有d氣氛,全場播英文歌,都係家下hit的hip hop,環境唔錯,旺角難有呢d場order了sex in the beach, voka lime soda, god of father 同snowball,每杯都係五十蚊咁上下,價錢係呢區算係中上上啦,味道...................sex in the beach:又話係intermidate level,d酒味淡到無輪,d冰溶左之後更加唔掂! 劣!!!voka lime soda:都係淡,但係好過sex in the beach, 常!!snowball:雖然呢杯係beginner level,但都唔駛調到好似成杯忌廉+鮮奶,劣!!!god of father:即係wisker+冰,算係成晚之中酒味最濃的一杯啦.........常!但佢的snack係幾抵,order了一客炸薯角($28),好多好夠食,其他snack都係四十蚊咁上下啦
2004-02-21 2 浏览
原來旺角都會有啲咁正o既bar!試過佢fish and chips 味道唔錯,cocktail都整得好好飲,得閒o黎relax o下都好!
2003-10-01 5 浏览
估唔到旺角地方都有一個好似呢度幾靜幾舒服的地方, 這裡的午餐$34, 加埋一都係$40唔駛, 有湯有主菜有餐飲, 主菜重有幾款可供選擇. 餐湯幾大碟, 麵包皮脆內軟, 幾好!飯太乾水, 有點硬. 另外我選的"羌汁煎去骨雞脾飯", 不覺有羌味, 反而似鹽燒多點.裝修方面亦不錯, 新潮得來又不會太花巧.
餐湯幾大碟, 麵包皮脆內軟, 幾好!
裝修方面亦不錯, 新潮得來又不會太花巧.
2003-07-26 0 浏览
已經唔係第一次上o黎呢度;之前多數坐6樓,少D人食煙。今次o黎,6樓裝修緊,要坐7樓。感覺上,上o黎呢度食o野o既人,主要唔係o黎食o野,而係o黎煲煙~~小妹呢一餐飯就o係煙霧迷漫迫住食二手煙o既環境下進行,仲要係又黑又大煙,都幾慘!講番D食物,冇叫到set dinner,散叫一客buffalo wings,另加一客香草燒羊扒同兩杯飲品。個buffalo wings根本唔係buffalo wings,而係炸雞翼配酸辣汁,呃人o既!雖則係咁,D雞翼炸得好juicy,當係食炸雞翼都唔錯。個羊扒比想像中好,會問我地想要幾多成熟之餘,D羊扒都幾鮮嫩,唔錯。埋單連飲品同加一都要$240,唔算平。浪漫o既環境呢度就冇喇,如果唔介意食二手煙o既,上o黎坐下飲杯o野都無妨o既。相中就係香草燒羊扒。
2003-06-12 12 浏览
食過幾次飯, 都唔係太差, d食物都ok呀, 服務就一般. 但係好鬼黑囉!! 黑到幾乎連男朋友個樣都睇唔到. 其係唔駛咁黑0者. 不過我都覺得嘈左d, 談心就真係提唔到mood, 同friends吹下水都可以.
(非会员)
2003-06-12 5 浏览
間餐廳只係d燈光暗d, 但係周圍好嘈, 冇乜情調可言. 食物味道一般, set dinner要$70-$90, 個人覺得唔值, 因為唔好食.
2003-05-11 7 浏览
試過同男友0係度食晚餐, 我見呢度分兩個區域: 飲酒區同食飯區; 飲酒區有數張細銀色圓檯, 可能時間尚早(7pm), 故只有幾堆人飲酒吹水,環境都幾舒適; 我地則0係食飯區晚膳;叫0左個白汁蜆肉天使幼面,白汁'杰' 度適中, 天使幼面彈牙,幾多蜆肉;另外叫0左個西冷扒配炒飯,味道唔錯,但分份量較少,男仔一定唔夠喉!<br />呢度燈光昏暗,環境唔嘈,又播放好多英文情歌MTV,型造浪漫氣氛,若0黎呢度飲酒or 食飯,男仔追女仔0既成功率一定好高!
2002-02-19 11 浏览
氣氛一流,環境佈置唔錯. 食物味道一般,拍拖談心, 感情大增,旺角區,算係一個好選擇
2000-12-12 19 浏览
午餐食物味道一般,無乜驚喜!驚喜只在於俾茶記價錢,卻置身於高級餐廳中,環境佈置唔錯,的確係飲o野o既好地方,個別待應服務態度傲慢,實為美中不足!
2000-06-07 10 浏览
In Mongkok, it is hard to find such a good environment for tea and meal~ But the food quality.. not so good~ ~__~