小蛋糕嚟過呢度超過10次,次次都係飲嘢,真係好鬼爛飲,之前喺度見過好多人會帶狗狗嚟,恨咗好耐想大蛋糕一齊嚟,趁着新年假期同埋迷你蛋糕,我們仨出巡lunch, 我冇諗過大蛋糕會咁受歡迎,好多人同佢影相,無諗過會一齊喺尖沙咀飲嘢Lunch set包湯,main同餐茶,加$15有1份沙律迷你蛋糕依然係選擇牛,包好脆口唔會好硬易切,唔會太大個,肉汁幾豐富,小蛋糕好鍾意呢度既薯條,唔會油,放耐咗仲好脆小蛋糕就揀咗黑毛豬扒加$要多份意粉,自己放埋一碟撈汁食,迷你蛋糕食得好開心,伴碟啲菜好新鮮清甜,豬扒軟軟少少焦香Sangria red每次嚟都會叫,cocktail 要溝得好飲唔易,呢度好啱我口味

Lunch set包湯,main同餐茶,加$15有1份沙律

Sangria red
  • Sangria  red
2020-12-31 990 浏览
鮮蟹肉煙肉海膽汁扭捲粉,鮮蟹肉味道鮮甜,食落啖啖肉,煙肉味道咸香,肉質肥瘦均勻,海膽汁味道濃厚,扭捲粉食落有咬口。酥炸軟殼蟹芝士漢堡配香芒莎莎伴薯條,麵包表面鋪滿芝麻,食落好香口,酥炸軟殼蟹即叫即炸,食落鮮味十足,香芒莎莎味道香甜,薯條口感香脆。避風塘蘿蔔糕,口感外脆內軟,蒜香味濃,食落好惹味。焗蘋果批自家製雲呢嗱雪糕,焗蘋果批表面鋪滿糖霜,口感酥脆、鬆化,蘋果口感軟硬適中,充滿肉桂味道,味道正宗、甜而不膩,雲呢嗱雪糕口感細滑、入口即化,味道濃郁,草莓味道酸甜。Tofu Pudding,中西合璧做法,採用Homemade Ginger And Vanilla Infused、Whisky、Soy Milk、Bamboo Charcoal製作雞尾酒豆漿,雞尾酒豆漿撞豆腐花,豆香味濃,味道甘甜,口感滑溜,配以Soft Brown Sugar食用,味道更加豐富。Flower Fizz,味道清香帶甜,飲落好清爽。

避風塘蘿蔔糕,口感外脆內軟,蒜香味濃,食落好惹味。

Flower Fizz,味道清香帶甜,飲落好清爽。
  • 避風塘蘿蔔糕
  • Tofu pudding
2020-11-07 1079 浏览
返工辛苦了一星期,終於到星期五,Happy Friday 就出去食個豐富的午餐吧。去左尖沙咀寶勒巷一間Bar的餐廳,有室外同室內的坐位,Set Lunch有12款選擇。我們5位, 一人選一款可以Share 黎食, 可以試多款美食, 價錢由$83 - $160。首先,有餐湯,沙律或 青蘋果雜錦凍肉。我們選了以下5個主菜:1) 吉列黑毛豬芝士漢堡配薯條 $103- 吉列豬外脆內軟好好味, 薯條脆卜卜,好香口。正!2) 煎三文魚意大利粉 $110- 魚皮煎得好脆, 三文魚肉好滑,好好味。3) 安格斯牛肉芝士漢堡配薯條 $113- 牛肉漢堡好juicy好正, 薯條一樣好味。4) 慢煮法國黃油春雞半隻 $103- 雞不算太滑,我只食了少少。5)澳洲牛面頰肉醬寬條麵 $123- 好多牛肉及肉醬,好味道。由於最尾才食呢道菜,所以已經好飽了,我哋都食唔曬,同事打包拎走,沒有浪費食物。飲品有多款選擇,我選了桃茶,同事選了朱古力奶,竟然有拉花,真係好靚呀!Lunch set埋單$552/ 5人The right place @尖沙咀寶勒巷飯後感:食物好好味,份量好足夠,好飽!服務非常好,收碟好快手。影合照

首先,有餐湯,沙律或 青蘋果雜錦凍肉。

我們選了以下5個主菜:
1) 吉列黑毛豬芝士漢堡配薯條 $103
- 吉列豬外脆內軟好好味, 薯條脆卜卜,好香口。正!

2) 煎三文魚意大利粉 $110
- 魚皮煎得好脆, 三文魚肉好滑,好好味。

3) 安格斯牛肉芝士漢堡配薯條 $113
- 牛肉漢堡好juicy好正, 薯條一樣好味。

4) 慢煮法國黃油春雞半隻 $103
- 雞不算太滑,我只食了少少。

5)澳洲牛面頰肉醬寬條麵 $123
- 好多牛肉及肉醬,好味道。

Lunch set
埋單$552/ 5人
The right place @尖沙咀寶勒巷

飯後感:
食物好好味,份量好足夠,好飽!
服務非常好,收碟好快手。影合照時,侍應主動暫時拎開透明隔板,笑容滿面。讚!
2020-10-04 1102 浏览
剛剛晚膳後尚早 咁近尖沙咀 無理由唔行出去飲返兩杯😄 行左十五分鐘左右 晚餐都消化緊 揾間嘢坐低飲杯嘢先 一個人坐Out door最舒服 可以享受店內氣氛 亦可感受天然涼風可是 out door full左🤣好喇 坐吧枱也不錯 好好味嘅 凱撒沙律 仲可配埋Ham 同白酒一齊享用 👍🏻雖然剛晚膳完 還是很吸引啊!一場嚟到 當然要試多樣小食喇 海鮮同樣與白酒是好朋友👭 原來這裡有live band 架 剛好坐在面前 有歌聽 又可欣賞調酒師調酒 🍹🧉
可是 out door full左🤣好喇 坐吧枱也不錯
凱撒沙律  配  Ham
好好味嘅 凱撒沙律 仲可配埋Ham 同白酒一齊享用 👍🏻
雖然剛晚膳完 還是很吸引啊!
一場嚟到 當然要試多樣小食喇
海鮮同樣與白酒是好朋友👭

原來這裡有live band 架 剛好坐在面前
有歌聽 又可欣賞調酒師調酒 🍹🧉

$450 (宵夜)
凱撒沙律  配  Ham
  • 凱撒沙律
2020-09-25 1103 浏览
之前黎The Right Place係飲野, 今次試下晚餐。同好耐無見既朋友一路食一路飲野傾計, 落住雨坐outdoor真係好chill超級帶子迷叫左個帶子沙律, 好大隻既帶子, 肉厚多汁好好味仲有seasonal oyster我地叫左半打, 好新鮮啊!加埋白酒, 完美組合。最後有海膽蟹肉捲粉!真係啖啖都食到海膽同埋蟹肉, 好多汁, 好好味!!下次再都會嗌。朋友嗌左My cup of tea, 賣相好有特色, Waiter仲介紹飲法比我地知: 一杯熱飲,一杯凍飲。飲左熱既再喝凍~唔飲cocktail既我, 都比茶香吸引, 試左一啖, 果然係好香!今晚傾計,飲野,海鮮,滿足晒😛

超級帶子迷叫左個帶子沙律, 好大隻既帶子, 肉厚多汁好好味

仲有seasonal oyster
我地叫左半打, 好新鮮啊!加埋白酒, 完美組合。
今晚傾計,飲野,海鮮,滿足晒😛
2020-09-15
  • 鮮蟹肉煙肉海膽汁扭捲粉伴鮮海膽
呢間bar都食過幾次,次次都好滿意!我覺得尖沙咀呢間分店坐得舒服過大埔個間😂————————🔸 避風塘食完唔會軟殼蟹 $98次次黎都一定叫!佢係軟殼蟹上面鋪滿左薯片碎同炸蒜,食落好香仲甜甜地😍每次食完都會食埋d碎,因為個d先係精華!不過份量比以前少左🥺評分:🌕🌕🌕🌕🌖-🔸黃金金磚豆腐 $88外皮少少脆,淋左d鹹蛋黃醬係上面,入面就係滑豆腐。不過我覺得唔夠脆同唔夠多鹹蛋黃。評分:🌕🌕🌕🌕🌑-🔸低溫慢煮燒法蘭西春雞 $288隻雞幾juicy,雖然唔夠入味,但都幾正😍仲要有隻鮑魚係到🤣🤣評分:🌕🌕🌕🌕🌑-🔸My Cup of Tea $148呢個係有一凍一熱兩種酒,一種就甜d,另外一種就茶味重d甜d,幾特別!評分:🌕🌕🌕🌖🌑-🔸Tan Tannin $128好難飲。。完全係咳藥水加酒精,唔識欣賞🤢評分:🤢🤢🤢🤢🤢-🔸Butterfly Effect $128呢款甜d,都易入口👍🏻評分:🌕🌕🌕🌑🌑
————————

🔸My Cup of Tea $148
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
My  Cup  Of  Tea

🔸Tan Tannin $128
好難飲。。完全係咳藥水加酒精,唔識欣賞🤢
評分:🤢🤢🤢🤢🤢
🔸Butterfly Effect $128
呢款甜d,都易入口👍🏻
評分:🌕🌕🌕🌑🌑
黃金金磚豆腐
My  Cup  Of  Tea
  • 避風塘軟殼蟹
2020-07-26 1139 浏览
宜家限聚令好懷念可以夜晚同朋友摸酒杯底嘅時光!!雖然呢間係酒吧但啲小菜都好有特色同惹味架圖中呢杯咁優雅嘅其實係**酸梅味cocktail 🍸**味道比較fruity 適合女仔飲不過本人都係鐘意白酒多啲次次飲親cocktail 都覺得似藥水**避風塘茄子🍆**避風塘味茄子都係第一次試好特別,好脆以後食一兩嚿會油膩會飽其實係唔會🍆🍆🍆只會一直食就算後尾放涼少少依然好味但係就少咁啲辣味🌶**芝士菠菜捲餅🥬**芝士同菠菜份量1比1🧀控制得剛剛好醬汁非常creamy啲飯麵都幾出色不過少少偏貴呢個用咸蛋黃🥚🥚🥚🥚做base嘅意大利飯配豆腐同帶子聽落咸蛋黃同豆腐係好中式點知食落其實好西式都叫夾得黎飯粒好有咬口🍲但擺朵花喺上面真心娘呢個蔬菜意粉好多材料但味道好淡口🥬🥦🌶🥒🌽🥕🍅🥔🍆如果食左咸蛋黃飯先食佢可以話近乎食唔出味而啲職員們都好有性格會狂聊你傾計😆😆😆有啲甚至乎會建議你個餐單好似太多飯麵不如叫個咩肉或海鮮試下咁啦都有心思嘅不過好老實😉😉😉🥰🥰🥰客人鍾意叫咩咪有得佢囉可能佢想食十碟飯都唔出奇wo希望疫情快啲過去咁就可以出街食好西啦!😛😛😛

宜家限聚令
好懷念可以夜晚
同朋友摸酒杯底嘅時光!!

雖然呢間係酒吧

可能佢想食十碟飯都唔出奇wo

希望疫情快啲過去
咁就可以出街食好西啦!😛😛😛

2020-07-18 921 浏览
星期五晚同個friend諗住搵間pub可以飲嘢catch up大約7:30嚟到都可以walk in (得返一兩張枱)餐廳亦都有講低用餐時間個半鐘,冇人等位就可以繼續坐我哋想飲紅酒,佢哋既staff都有介紹返最後開左1枝酒同叫左2樣野食第一樣係炸豆腐 $88呢樣係見到隔離枱有叫,好似好吸引我哋就order埋佢份量都好多,賣相亦都好靚炸得好香口.. 完全冇油膩感第二樣係豬手 $278上枱嘅時候,個staff有問我地洗唔洗幫手切埋佢有薯條同酸洋蔥做配菜薯條正常,不過個洋蔥太酸啦真係另外豬手好實在, 啲肉大大嚿食落好有滿足感,啱晒我哋食肉獸好鍾意餐廳入邊嘅氣氛成件事好chill... 最後我哋坐咗三個幾鐘
大約7:30嚟到都可以walk in (得返一兩張枱)

餐廳亦都有講低用餐時間個半鐘,冇人等位就可以繼續坐
我哋想飲紅酒,佢哋既staff都有介紹返
最後開左1枝酒同叫左2樣野食

第一樣係炸豆腐 $88
呢樣係見到隔離枱有叫,好似好吸引我哋就order埋

佢份量都好多,賣相亦都好靚
炸得好香口.. 完全冇油膩感
炸豆腐

第二樣係豬手 $278
上枱嘅時候,個staff有問我地洗唔洗幫手切埋
佢有薯條同酸洋蔥做配菜
薯條正常,不過個洋蔥太酸啦真係

另外豬手好實在, 啲肉大大嚿
食落好有滿足感,啱晒我哋食肉獸
豬手

好鍾意餐廳入邊嘅氣氛
成件事好chill... 最後我哋坐咗三個幾鐘
2020-07-10
炸豆腐
豬手
2020-07-05 699 浏览
見咁多人有介紹,滿心期待咁去,結果非常失望😷➡️ 刺身級帶子生生地先好食 手造墨汁寛條麵 ($208)好難食,好難食,好難食🤮🤮🤮 d墨汁味一上菜嘅時候已經腥腥地,真係完全入唔到口。啲荷蘭豆勁唔夾,仲多咗陣草青味。食左啖之後成晚個口都好大陣味。➡️ 美國安格斯牛肉芝士漢堡 ($148)漢堡入邊嘅材料好多,安格斯牛肉切得好厚,煙肉同煎蛋都幾香,加埋一齊口感好豐富,唔錯!➡️ 避風塘魷魚So ($88)惹味十足,蒜粒同薯片有好多,食落口非常香,而且食到停唔到口。The Right Place地址📍: 尖沙咀寶勒巷17-19號地下.............................. 味道😋: ⭐️⭐️💫環境👀: ⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️💫
見咁多人有介紹,滿心期待咁去,結果非常失望😷

➡️ 刺身級帶子生生地先好食 手造墨汁寛條麵 ($208)
刺身級帶子生生地先好食 手造墨汁寛條麵

➡️ 美國安格斯牛肉芝士漢堡 ($148)
美國安格斯牛肉芝士漢堡

➡️ 避風塘魷魚So ($88)
避風塘魷魚So

服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️💫
2020-06-14
2020-07-03 522 浏览
今日係6月15號 係我一個重要既日子 友人知道我考車成功於是請食飯 佢話呢間餐廳好唔錯 事實上呢間餐廳真係幾好 我地叫左兩個set lunch有齊沙律 湯 一個大盤加甜品 野飲係free refill iced tea ! 大熱天時飲返2杯凍檸茶真係好chill !野食水準係正常既 叫左半成熟牛真係半成熟 岩岩好 而且薯條好好味最鐘意佢服務 因為我地2個人原本只係坐2人台 不過server見我地野食無位放直接泊多張台俾我地食嘢 而且我飲完杯凍檸茶之後會直接問我仲要唔要 認真唔話得

甜品食到應該自家製
Medium
Medium
2020-06-28 433 浏览
三五知己聚一聚,傾吓計又有嘢食,又可以飲吓嘢三個人三樣嘢食最後係食唔晒每樣嘢食都分量十足先講吓個炸魷魚鬚正確餐牌名就唔係太記得但係個炸魷魚鬚係幾出色,好多炸蒜蓉香脆可口,旁邊仲有好多小小嘅薯片,食落更加有口感,而且味道剛剛好唔會太咸,就連魷魚鬚旁邊嘅配角炸蒜蓉同薯片唔可以錯過龍蝦意粉黑色嘅意粉冇深究係咩嚟但係味道非常怪,講唔出難以形容嘅怪味,唔係太識欣賞主角龍蝦尚算新鮮,肉質尚算彈口,但配上意粉整體變得30分炸豬手外皮香脆肉唔會太鹹分量十足,食物整體可以,都可以一嘗試如果三五知己飲嘢夜晚都幾好,可以推介
三五知己聚一聚,傾吓計又有嘢食,又可以飲吓嘢
三個人三樣嘢食
最後係食唔晒
每樣嘢食都分量十足
先講吓個炸魷魚鬚
正確餐牌名就唔係太記得
龍蝦意粉
黑色嘅意粉冇深究係咩嚟
但係味道非常怪,講唔出難以形容嘅怪味,唔係太識欣賞
主角龍蝦尚算新鮮,肉質尚算彈口,但配上意粉整體變得30分
炸豬手
外皮香脆
肉唔會太鹹
分量十足,食物整體可以,都可以一嘗試
如果三五知己飲嘢夜晚都幾好,可以推介
2020-06-20
  • 避風塘椒鹽魷魚鬚
今次係第2次黎The Right Place,4人重聚,好耐無見,大把野講~  4人座位寬敞,同隔離檯隔得遠。  去到夜晚某個鐘數,應該是9點?(沒有看手錶)燈更暗,燈光轉變,粉紅同藍,很有情調,但我們四個都是女生哈哈。  叫了些小食:避風塘魷魚桶不錯;椒鹽豆腐很惹味,外皮薄,內軟,恰到好處。還有個小食不錯,但忘了名字。  主菜一個海膽蟹肉意粉,覺得海膽煮意粉不太吃得到海膽味?可能海膽還是生吃更好。 本來想點一個帶子飯,但朋友說起這裡好像出名黑毛豬,所以點了黑毛豬。不錯,厚,鹹度適中,軟硬適中。  我們本來打算點一支risling,但侍應聽到後再向我們推薦了其他酒,拿了hidden drink menu來(!),最後我們點了另一支白酒。少dry,幾fruity,500幾一支酒,ok~  整體很滿意~下次再約朋友食飯~

2020-06-18
2020-06-18 544 浏览
同朋友太耐冇見,想搵間餐廳不限時,有酒飲,搵咗好耐搵到呢間。入到去諗住飲酒,原來佢個happy hour,只係去到七點。勁失望。但原來 啤酒 HH & NH 都只係差$12 。仲失望因為我哋有6個人,斧頭扒因為得返一份,驚我哋叫唔到,所以侍應「不停」同我哋講。我哋最後都有order. 紅酒餐牌只有Normal 價錢,如hh去記得要另外問價。我地叫咗支$400,佢哋會好好咁介紹支$700比你,不過我哋拒絕咗因為我哋唔係太識欣賞紅酒的人,所以決定叫支平平哋就ok餐廳食物質素不錯,好味道帕馬臣芝士松露油薯條:我覺得非常普通,只係覺得普通薯條加上芝士咁,無特別味道斧頭扒會幫你切埋,拎走條骨先上菜,如要映相,記得提早通知佢斧頭扒燒得好香,好食豬手都好味,不過我覺得佢比較細隻食物、環境、服務,整體來講都唔錯

因為我哋唔係太識欣賞紅酒的人,所以決定叫支平平哋就ok

餐廳食物質素不錯,好味道

斧頭扒會幫你切埋,拎走條骨先上菜,如要映相,記得提早通知佢
斧頭扒燒得好香,好食
豬手都好味,不過我覺得佢比較細隻
食物、環境、服務,整體來講都唔錯

2020-06-16
2020-06-13 334 浏览
朋友介紹所以黎左食,餐廳都幾多人幫襯,而價錢亦都偏貴呢個松露油薯條幾香,炸得幾脆幾好食。呢個意粉味道酸酸地,個人黎講覺得唔好食,只有上面既煎帶子唔錯,朋友直頭話難食都唔肯食呢杯香港友啤酒就唔錯,冇咩啤酒既苦,幾甜幾易入口不過餐廳性價比唔太高,分量亦唔多,環境重十分噪,要大叫先傾到計。仲要有個女職員時不時除口罩送菜,仲要係我張枱側邊大聲同另一個職員講野,有啲不安,老實講衞生真係好重要,特別係呢啲時間,下次應該唔會再黎
朋友介紹所以黎左食,餐廳都幾多人幫襯,而價錢亦都偏貴

松露油薯條

呢個松露油薯條幾香,炸得幾脆幾好食。

香港友啤酒

呢杯香港友啤酒就唔錯,冇咩啤酒既苦,幾甜幾易入口

松露油薯條
香港友啤酒
2020-04-24 979 浏览
Dr. Kitty $98用三角燒杯裝住以荔枝&芒果糖漿丶菠蘿汁丶乳酪調製,荔枝加多粒蝴蝶結糖粒,就係呢杯吉蒂醫生喇八爪魚鮮橙柚子白腰豆車厘茄羽衣甘藍沙律 $138呢個組合好fresh,八爪魚有咬口,羽衣甘藍好新鮮,餐前沙律好開胃燒西班牙黑毛豬五花腩件伴芥茉籽蜜糖青蘋果 $88好好味!燒得好香,肉質腍滑多汁,配埋芥茉籽蜜糖青蘋果,令味道更有層次,減少肥膩感烤澳洲M5和牛肉眼扒10安士 $398有適度的油脂及濃厚的味道,肉質嫩滑,和牛肉質香甜鬆軟,滿足澳洲和牛肉醬水牛芝士手工貝殼粉伴溫泉蛋 $178牛肉味濃,手工長形貝殼粉形狀方便醬汁依附,吸收了醬汁的味道,口感煙韌彈牙避風塘椒鹽魷魚鬚 $88味道好有大排檔feel,唔會好油,當佐酒小食好正!
Dr.  Kitty
Dr. Kitty $98
八爪魚鮮橙柚子白腰豆車厘茄羽衣甘藍沙律
八爪魚鮮橙柚子白腰豆車厘茄羽衣甘藍沙律 $138
燒西班牙黑毛豬五花腩件伴芥茉籽蜜糖青蘋果
燒西班牙黑毛豬五花腩件伴芥茉籽蜜糖青蘋果 $88
烤澳洲M5和牛肉眼扒10安士
烤澳洲M5和牛肉眼扒10安士 $398
有適度的油脂及濃厚的味道,肉質嫩滑,和牛肉質香甜鬆軟,滿足
澳洲和牛肉醬水牛芝士手工貝殼粉伴溫泉蛋
澳洲和牛肉醬水牛芝士手工貝殼粉伴溫泉蛋 $178
避風塘椒鹽魷魚鬚
避風塘椒鹽魷魚鬚 $88
味道好有大排檔feel,唔會好油,當佐酒小食好正!