2025-08-07
昨天同家人一起去慶祝生日,原本就是貪佢在海旁邊先來食,點知入到去先發現原來真係好多野食。一入門口就見到海鮮部份,面包蟹超多蟹膏,長腳蟹都有分兩款可以試,之後見到有好多款魚生,師傅現場切俾你,以為酒店自助餐都係意思意思嫁啦刺身淨係得三文魚,估唔到唔係,真係及得上日式放題,深海池魚(有啲放題都食唔到)仲有北寄貝、油甘魚、連鯛魚都係任食。跟住發現,原來個場唔止現切魚生,仲有好多師傅現整食物,要讚讚切肉師傅,肉眼牛扒現切,仲喺前面放左好多醬料,當我好迷惘要用咩醬好的時間,佢主動的為我介紹每個醬,好有心!食物都是食溫度,之後見有個師傅好比心機好似在煎旦不停的轉好幾次,親佢剛剛整好仲有煙,試一舊,原來係調左味的玉子燒,真係好好食,比起壽司鋪果啲冷冰冰好食好多!跟住試埋個現燒鰻魚,又係好食,現燒起外脆內嫩,食野都係食溫度。正餐都很多野食,旁邊仲有好多款甜品,賣相已經好吸引,好在食甜品有第二個胃,真係要試下,我個人鐘意食榴槤,試左個榴槤雪米糍,超正,仲冇D24榴槤容,淡淡肉咁食,好罪惡。除左以上之外,仲有好多款沙律,我媽是個好注重健康的人,每次食飯都要有蔬菜,我見到有咁多沙律馬上安心了。點知佢發現左現
除左以上之外,仲有好多款沙律,我媽是個好注重健康的人,每次食飯都要有蔬菜,我見到有咁多沙律馬上安心了。點知佢發現左現場有個淥麵的師傅,係可以淨係淥菜都得。
總括來說,海景浪漫,款式多,多人服務,服務用心,跟淥菜師傅吹水得知,自助餐仲會定期轉一轉主題,野食會唔同,有新菜式,真係好有心!
刺身油甘魚
刺身深海池魚