2022-09-04 61 浏览
行開旺角 想喺商場搵間餐廳食下嘢見到間餐廳新開就入去試吓叫咗兩款嘢食兩杯嘢飲整體味道都幾好環境都幾舒適新餐廳來講水準算幾唔錯兩杯咖啡都不過不失經過朗豪坊又唔知食咩嘅話呢間餐廳都可以試吓
行開旺角 想喺商場搵間餐廳食下嘢見到間餐廳新開就入去試吓
叫咗兩款嘢食兩杯嘢飲整體味道都幾好
環境都幾舒適
新餐廳來講水準算幾唔錯
兩杯咖啡都不過不失
經過朗豪坊又唔知食咩嘅話呢間餐廳都可以試吓
2022-08-20
朗豪坊新開的森系庭園風西餐廳,給人一種好似綠野仙蹤的夢幻神秘感,既浪漫又清新的環境,餐廳不乏打卡位,薄荷綠色系的布置及鞦韆椅凳,呼喚繁忙的都市人休息片刻,是旺角的秘密花園。🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿主打西式風格東南亞美食,選擇豐富😋「是日餐點」👉🏾 木盤午餐-泰式烤黃油雞配烤菠蘿(半隻)💰 148HKD擺盤精美的黃油雞烤至雞皮脆薄,淨係睇顏色,就知佢幾咁成功!雞肉嫩滑juicy,仲配左自家製泰式醬汁,十分惹味。燒菠蘿都十分贊!甜度啱啱好,完全冇渣,令人十分開胃!👉🏾 木盤午餐 -吉列日本和牛漢堡配日式咖哩汁💰158HKD日式咖哩汁香中帶少少萍果甜,和牛漢堡肉扒肉質一流,加埋半熟太陽蛋,蛋汁與和牛配搭系完美組合,口感更為之細膩。同烤雞一樣,和牛漢堡扒都配搭一小份窩夫,有心思💕👉🏾凍香茅檸檬特飲💰0HKD賣相吸引,跟餐抵食,是個好選擇。📍The Pont旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32、33、35-37號鋪(港鐵旺角站C3出口)

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
主打西式風格東南亞美食,選擇豐富😋

「是日餐點」
燒菠蘿都十分贊!甜度啱啱好,完全冇渣,令人十分開胃!

同烤雞一樣,和牛漢堡扒都配搭一小份窩夫,有心思💕

👉🏾凍香茅檸檬特飲💰0HKD
賣相吸引,跟餐抵食,是個好選擇。

📍The Pont
旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32、33、35-37號鋪
(港鐵旺角站C3出口)
  • 泰式烤黃油雞配烤菠蘿
  • 吉列日本和牛漢堡配日式咖哩汁
  • 凍香茅檸檬特飲
話說朗豪坊有動漫figure嘅展覽,所以就同男友去睇下,Lunch去到朗豪坊又點少得搵下有咩新野食呢! 見到有呢間以Secret Garden為主題嘅Cafe,裝修係滿滿園林景,樓底高,入面空間又大,小清新風真係好靚,而且Lunch Menu唔貴,所以就去咗試下~ 🧡日式溫泉蛋腩肉有糙米飯($141)食物係用木盤擺放,好配合個裝修!一個木盤放齊甜品、沙律、餐湯同主食,款式多,份量亦剛剛好! 腩肉有焦香味,食完唔會覺得肥膩,糙米飯底加入咗菌絲同紫菜絲,香味十足!配合埋個溫泉蛋蛋汁食用,真係一絕! 🧡木盤泰式烤黃油雞半隻($148)隻黃油雞雖然寫半隻但其實都好大份,表皮脆卜卜,油香滿滿!肉質入口嫩滑Juicy,香料味嘅配搭下令人愈食愈想食~跟餐嘅Tiramisu牛角窩夫口感一流,入口甜甜地,口感夠哂Creamy,作為結尾剛剛好! 🧡熱焙茶鮮奶(跟餐+$15)焙茶味足,入口舒服,適合慢慢品嚐! 🧡凍香茅檸檬特飲(跟餐$Free)味道微酸,香茅味好出,清新開胃,跟餐都有靚靚打卡特飲,正!

🧡日式溫泉蛋腩肉有糙米飯($141)

日式溫泉蛋腩肉有糙米飯

🧡木盤泰式烤黃油雞半隻($148)
木盤泰式烤黃油雞半隻

🧡熱焙茶鮮奶(跟餐+$15)
焙茶味足,入口舒服,適合慢慢品嚐!

🧡凍香茅檸檬特飲(跟餐$Free)
味道微酸,香茅味好出,清新開胃,跟餐都有靚靚打卡特飲,正!
日式溫泉蛋腩肉有糙米飯
木盤泰式烤黃油雞半隻
2022-08-25 76 浏览
新開的Fusion菜西餐廳以歐洲園林風格為主題全店以白和湖水綠色貫穿植物和鐵藝擺設清新舒適的感覺餐點味道毫不遜色而且全部製作精緻有心思以下試過的餐點均推薦🥔 芝士配牛油果醬燒雞焗薯面層是芝士和嫩滑燒雞原個焗薯中間牛油果🥑等醬料薯仔焗得正好😋🍝 松露忌廉牛肝菌意大利麵松露香味濃郁、醬汁豐厚Creamy🍓 雜苺麵包布甸份量不大、甜布甸和酸甜雜苺好滋味好快便KO了🍹 青蘋果羽衣甘藍Smoothie足料青蘋果蓉和乳酪味, 底下還有一大塊橙肉賣相靚、又健康

新開的Fusion菜西餐廳

面層是芝士和嫩滑燒雞
原個焗薯中間牛油果🥑等醬料
薯仔焗得正好😋

🍝 松露忌廉牛肝菌意大利麵
松露香味濃郁、醬汁豐厚Creamy

🍓 雜苺麵包布甸
份量不大、甜布甸和酸甜雜苺好滋味
好快便KO了

🍹 青蘋果羽衣甘藍Smoothie
足料青蘋果蓉和乳酪味, 底下還有一大塊橙肉
賣相靚、又健康
2022-08-25 41 浏览
原來朗豪坊開咗間新餐廳位於以前麥當勞個個位置見新開今日就同朋友試下店員安排左張卡位比我地店舖佔地寬敞,設計明亮時尚,坐位舒適枱與枱之間有適當嘅空間,感覺唔會太侷促。餐牌菜式選擇豐富,價錢相宜,吸引不少年輕人捧場。惹菌忌廉湯蘑菇湯係一款西餐常見既湯品,平實而且飲下濃郁飽肚。蘑菇嘅份量非常之多,每一口都有濃菌香氣香辣蕃茄意式肉腸水管粉水管粉口感彈性帶點煙韌,值得一試。龍蝦汁大蝦蜆意粉醬汁惹味,麵身亦挺身有咬口,蝦肉爽彈,整體吾錯。芝士火腿牛角窩夫口感酥脆,而且更散發出著淡淡牛油香,賣相打卡度十足
原來朗豪坊開咗間新餐廳
位於以前麥當勞個個位置
見新開今日就同朋友試下

店員安排左張卡位比我地

店舖佔地寬敞,設計明亮時尚,坐位舒適
枱與枱之間有適當嘅空間,感覺唔會太侷促。

餐牌菜式選擇豐富,價錢相宜,吸引不少年輕人捧場。

惹菌忌廉湯

香辣蕃茄意式肉腸水管粉
水管粉口感彈性帶點煙韌,值得一試。

龍蝦汁大蝦蜆意粉
醬汁惹味,麵身亦挺身有咬口,蝦肉爽彈,整體吾錯。

芝士火腿牛角窩夫
口感酥脆,而且更散發出著淡淡牛油香,賣相打卡度十足

2022-08-25 51 浏览
上咗年紀嘅我已經好少出旺角原來朗豪坊開咗間咁重小清新感覺嘅cafeSet lunch種類唔算多但日泰西樣樣都有要自助落單~泰式烤黃油雞🐣見到隻烤雞響烤爐等緊我😁食落外皮嘅油脂已經冇晒好放心食埋塊雞皮雞胸位都冇好乾而且醃得好入味 好抵讚吉列和牛漢堡配咖喱🍛其實冇飯嘅個咖喱底有大量薯仔同蕃茄和牛漢堡炸粉唔係好厚牛肉味好濃郁最驚喜嘅係個waffle係酥脆嘅口感就算放到最尾食都唔會好硬實仲有面頭嘅cream🥰環境仲好igable ga
上咗年紀嘅我已經好少出旺角

就算放到最尾食都唔會好硬實
仲有面頭嘅cream🥰

環境仲好igable ga
2022-08-23 40 浏览
The Pont Our Secret Garden 係朗豪坊的新店,完全係打卡勝地啊🤩成間餐廳以花園園林景色作為主題🌵⚘️🌼,綠襯白的配置🖼,而且寛闊的座位距離加埋園藝傢俬同吊椅等等,就好似係花園入面享受休閒的下午茶咁🍹想要舒適休閒的用餐環境,The Pont 一定比到你😊😊-餐牌選擇亦見豐富,由輕食沙律到三文冶,到Pasta Risotto各種小食 都有,想豐富一點叫Lunch Set 木盤午餐 亦都不錯😊-木盤午餐松露忌廉牛肝菌意大利麵意大利麵唔會煮得過淋,有著啖啖松露和牛肝菌的香氣。沙律及吉士窩夫也不錯吃!熱香橙檸檬烏龍茶有解膩的作用呢~-酸辣柚子羽衣甘藍沙律A la Carte 的酸辣柚子羽衣甘藍沙律賣相超可愛❤️係炸乾蔥蒜的加持下,沙律整體帶點泰式風味,酸辣開胃❤️-煙三文魚牛油果開面三文治好靚啊🌼面頭好多食用花花⚘️未食已經覺得靚加埋肥美的三文魚同滑滑的牛油果醬大愛❤️❤️-\凍香橙湯力特濃咖啡夏天梗係要杯爽爽的🍹香橙湯力特濃咖啡先黎是帶fruity味的咖啡再喝到底是甜甜的橙汁,爽死了😍😍

完全係打卡勝地啊🤩
成間餐廳以花園園林景色作為主題🌵⚘️🌼,

綠襯白的配置🖼,
而且寛闊的座位距離

加埋園藝傢俬同吊椅等等,

就好似係花園入面享受休閒的下午茶咁🍹
想要舒適休閒的用餐環境,
The Pont 一定比到你😊😊

餐牌選擇亦見豐富,
由輕食沙律到三文冶,
到Pasta Risotto各種小食 都有,
想豐富一點叫Lunch Set 木盤午餐 亦都不錯😊
木盤午餐

松露忌廉牛肝菌意大利麵

意大利麵唔會煮得過淋,
有著啖啖松露和牛肝菌的香氣。

沙律及吉士窩夫也不錯吃!

熱香橙檸檬烏龍茶有解膩的作用呢~
酸辣柚子羽衣甘藍沙律

A la Carte 的酸辣柚子羽衣甘藍沙律賣相超可愛❤️

係炸乾蔥蒜的加持下,沙律整體帶點泰式風味,
酸辣開胃❤️

-\

凍香橙湯力特濃咖啡

夏天梗係要杯爽爽的🍹
香橙湯力特濃咖啡先黎是帶fruity味的咖啡
再喝到底是甜甜的橙汁,爽死了😍😍
2022-08-23 46 浏览
一去到門口就覺得好靚啦餐廳以Secret Garden為主題顏色既配搭上係白色綠色非常清新~環境舒適~一邊係salon 一邊係餐廳~食物方面🥗酸辣柚子蝦羽衣甘藍沙律蝦仁新鮮配上滿滿清新柚香味~非常好味👍🏻泰式烤黃油雞配菠蘿(半隻) 黃油雞表皮烤到脆卜卜,雞肉嫩滑非常juicy,仲配左自家嘅泰式醬汁,點埋一齊食就更加惹味呀🤤仲有Lomo最愛既燒菠蘿呀 🍍 龍蝦汁蜆肉意粉勁多蜆肉仲放到好靚靚咁,意粉又幾好味!仲有tiramisu窩夫做伴碟,主菜食完再食呢個小小伴碟,可以慳返唔使嗌甜品🤭Lunch set 仲包一杯嘢飲,凍香茅檸檬特飲/熱烏龍香橙檸檬,性價比高喔✅
一去到門口就覺得好靚啦
餐廳以Secret Garden為主題
顏色既配搭上係白色綠色非常清新~環境舒適~
一邊係salon 一邊係餐廳~

食物方面🥗
酸辣柚子蝦羽衣甘藍沙律
蝦仁新鮮配上滿滿清新柚香味~非常好味👍🏻

食物方面🥗 酸辣柚子蝦羽衣甘藍沙律
泰式烤黃油雞配菠蘿(半隻) 🐓
食物方面🥗 酸辣柚子蝦羽衣甘藍沙律
泰式烤黃油雞配菠蘿(半隻) 🐓
龍蝦汁蜆肉意粉
朗豪坊新開咗間打卡café - THE PONT ✨PLAN左好耐,今日終於抽到時間去啦💕以「Secret Garden」為主題❇️環境寬敞樓底高,充滿空間感,滿佈植物花種擺設🌿 走小清新風,內更有鞦韆椅,滿滿都係打卡位📸THE PONT主打西式風格東南亞美食🍽️有齊沙律、小食、意粉、漢堡、主菜、甜品等。🔹凱撒沙律配溫泉蛋加配雞胸面頭鋪滿雞胸片,細嫩柔軟偏濕潤,生菜份量十足,新鮮又爽脆🌟 麵包粒係Sourdough,鹹鹹酸酸夠鬆脆,再配搭香濃凱撒醬汁及巴馬臣芝士碎,口感層次相當豐富🔥🔹西京燒三文魚配日式麵豉汁大量沙律菜、配菜墊底,賣相相當吸引💖三文魚油脂豐厚,魚肉細嫩鮮美好香潤,配以西京燒,味道甘醇帶甜味,超美味💡🔹烤牛腹肉配牛油果醬濃郁牛味,肉汁豐富口感軟嫩,配以牛油果醬,出奇地夾🤭🔹宇治抹茶白朱古力牛角窩夫配雲呢拿雪糕Croffle外脆內軟,大大份,兩個人開心SHARE就岩哂❣️即叫即製熱辣辣上枱,面頭鋪滿綿滑忌廉、白朱古力醬、抹茶粉,配埋冰凍香滑既雲呢拿雪糕同食,形成強烈對比,勁滋味😋🔹士多啤梨杏仁賣相超少女心,香濃士多啤梨乳酪夾雜杏仁香😻飲落好FRESH唔會有甜膩感,解渴一流。🔹香橙
朗豪坊新開咗間打卡café - THE PONT ✨
PLAN左好耐,今日終於抽到時間去啦💕

以「Secret Garden」為主題❇️
環境寬敞樓底高,充滿空間感,
滿佈植物花種擺設🌿 走小清新風,
內更有鞦韆椅,滿滿都係打卡位📸

THE PONT主打西式風格東南亞美食🍽️
有齊沙律、小食、意粉、漢堡、主菜、甜品等。

🔹凱撒沙律配溫泉蛋加配雞胸
面頭鋪滿雞胸片,細嫩柔軟偏濕潤,
生菜份量十足,新鮮又爽脆🌟
麵包粒係Sourdough,鹹鹹酸酸夠鬆脆,
再配搭香濃凱撒醬汁及巴馬臣芝士碎,
口感層次相當豐富🔥

🔹西京燒三文魚配日式麵豉汁
大量沙律菜、配菜墊底,賣相相當吸引💖
三文魚油脂豐厚,魚肉細嫩鮮美好香潤,
配以西京燒,味道甘醇帶甜味,超美味💡

🔹烤牛腹肉配牛油果醬
濃郁牛味,肉汁豐富口感軟嫩,
配以牛油果醬,出奇地夾🤭

🔹宇治抹茶白朱古力牛角窩夫配雲呢拿雪糕
即叫即製熱辣辣上枱,面頭鋪滿綿滑忌廉、白朱古力醬、抹茶粉,
配埋冰凍香滑既雲呢拿雪糕同食,形成強烈對比,勁滋味😋

🔹士多啤梨杏仁
賣相超少女心,香濃士多啤梨乳酪夾雜杏仁香😻
飲落好FRESH唔會有甜膩感,解渴一流。

🔹香橙檸檬
淡淡香橙味,清新之選👏🏻

2022-08-17
2022-08-18 88 浏览
最近去左朗豪坊新開嘅The Pont 食lunch呢度一邊係髮型屋,一邊係餐廳餐廳以「Secret Garden」為主題充滿園林風情,環境優雅舒適食物方面,餐廳主打西式風格東南亞美食午市時段就有木盤午盤即係類似定食嘅概念木盤上擺左沙律、主菜同埋甜品我地就揀左溫泉蛋豚肉飯份量唔算多但質素唔錯四塊燒豚肉肥瘦相間、比例合適,肥肉的處理恰到好處食落唔會好漏配上溫泉蛋,非常配合而飯底都唔馬虎用上有機糙米飯加上菌絲、紫菜絲等,味道豐富而甜品就係tiramisu 牛角窩夫,非常有誠意!雖然到食甜品嘅時候窩夫已經擺左一段時間但口感依家唔錯,唔會淋哂而上層嘅Cream亦都又厚又滑!除左午餐,單點嘅焗薯都好吸引!餐飲可選擇咖啡或茶,另外亦可以單點酒品
最近去左朗豪坊新開嘅The Pont 食lunch
呢度一邊係髮型屋,一邊係餐廳

餐廳以「Secret Garden」為主題
充滿園林風情,環境優雅舒適

食物方面,餐廳主打西式風格東南亞美食
午市時段就有木盤午盤
即係類似定食嘅概念
木盤上擺左沙律、主菜同埋甜品

我地就揀左溫泉蛋豚肉飯
份量唔算多但質素唔錯
配上溫泉蛋,非常配合

而飯底都唔馬虎
用上有機糙米飯加上菌絲、紫菜絲等,味道豐富
甜品就係tiramisu 牛角窩夫,非常有誠意!
雖然到食甜品嘅時候窩夫已經擺左一段時間
但口感依家唔錯,唔會淋哂
而上層嘅Cream亦都又厚又滑!

除左午餐,單點嘅焗薯都好吸引!

餐飲可選擇咖啡或茶,另外亦可以單點酒品

2022-08-16 116 浏览
朗豪坊有好多好野食,不過就冇乜又靚又打到卡嘅餐廳。聽同事講最近就新開左一間幾靚嘅Cafe,咖啡店裝修以大自然色調為主,入面放滿左唔少嘅植物裝飾,環境舒適座位寬敞,仲有唔少打卡位添。早兩日約咗朋友過嚟食lunch,估唔到lunch menu選擇都幾多,而且味道都不錯呀🫶🏼。。🔘泰式烤黃油雞配菠蘿(半隻) | $148評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 本身以為細細隻,但其實都幾大隻。黃油雞表皮烤到脆卜卜,有一陣陣嘅油香味,未食都已經流晒口水。雞肉食落都幾嫩滑,而且肉汁依然非常juicy,另外佢仲配左一個自家嘅泰式醬汁,點埋一齊食就更加惹味呀🤤燒菠蘿就十分香甜,而且可以中和返雞肉嘅油膩感。。。🔘吉列日本和牛漢堡配日式咖喱汁 | $158評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 平時食和牛漢堡就食得多,但係吉列和牛漢堡又真係第一次試。同我想像中唔係好一樣,呢款吉列漢堡外層香脆,肉質彈牙又唔會散,而且仲非常之厚身,配埋咖喱汁真係絕配,如果有埋白飯就好了😝。。🔻 除主食外,每份午市套餐都會配上沙律同埋牛角窩夫㗎!🔻 每一個餐都會包一杯嘢飲,可以選擇凍嘅香茅檸檬特飲或者熱嘅烏龍香橙檸檬。🔻呢個價錢食到呢個質素,性價比都高❤️

🔘泰式烤黃油雞配菠蘿(半隻) | $148
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗

吉列日本和牛漢堡配日式咖喱汁

🔘吉列日本和牛漢堡配日式咖喱汁 | $158
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔻 除主食外,每份午市套餐都會配上沙律同埋牛角窩夫㗎!
🔻呢個價錢食到呢個質素,性價比都高❤️
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
吉列日本和牛漢堡配日式咖喱汁
2022-08-15 107 浏览
近排同朋友去朗豪坊,發覺以前朗豪坊間M記搬走咗,而家變咗間裝修好靚嘅Cafe,喺門口睇吓佢個Menu一啲都唔貴!咁就梗係即刻開大啦睇吓咩環境好唔好食先啦!.咁我上網幫大家搵個下資料,呢間THE PONT Café與Hair Corner髪廊集團合作,所以喺餐廳入邊會有間髮型舖🤣大家可以去剪完頭髮再嚟食嘢或者可以調返轉都得🤣成間舖頭以「Secret Garden」為主題,主打西式風格東南亞美食,環境優雅,希望令人可以係咁繁忙嘅旺角休養生息,叉叉電。.🍄🍝松露忌廉牛肝菌意大利面 擺盤好靚,松露香味撲鼻而來,意粉好夠al dente!而且更令人驚喜嘅係跟餐嘅甜品都好出色,完全冇因為係跟餐甜品就欺場。.🍳🍔吉列日本和牛漢堡配日式咖哩汁香氣四溢、層次豐富的咖哩配上肉汁香濃的漢堡扒,再加埋個半熟太陽蛋!perfect池!.🥭🧇芒果和熱情果牛角窩夫 配餐嘅甜品已經咁出色,即叫即做即食嘅牛角窩夫更係出彩,配合芒果和熱情果後層次豐富,口感酥脆得黎,勁邪惡,賣相打卡度十足
🍄🍝松露忌廉牛肝菌意大利面
松露忌廉牛肝菌意大利面
吉列日本和牛漢堡配日式咖哩汁
芒果和熱情果牛角窩夫
2022-08-15 69 浏览
朗豪坊新開小清新cafe,The Pont!由門口一直到餐廳入面都係滿滿嘅打卡位,以綠色森系為主調,甚至有座位直頭係千秋藤椅😍食物方面價廉物美,2人食brunch平均都係$150左右,我地叫左2個主食,1個甜品同飲品,呢個價錢實在難得🥰宇治抹茶白朱古力牛角窩夫配雲呢拿雪糕 $68份量充足,上面以抹茶同白朱古力整成嘅cream好綿滑,有牛角包窩夫嘅鹹香搭配cream嘅甜,食落唔會甜膩,share食好sweet😘All day breakfast $108呢一份all day感覺而以The Pont為主調,用羅勒醬汁做基礎,擺盤亦好靚好有心思,中意羅勒嘅朋友唔好錯過煙三文魚牛油果三文治 $78成份三文治都係高汁之作,三文魚完全冇同你慳住,排滿到密密麻麻🤣麵包烘到香脆,配牛果,我個人好like🤤Mocha $40朱古力味好香濃,但咖啡味同時亦突出☕️

宇治抹茶白朱古力牛角窩夫配雲呢拿雪糕 $68

All day breakfast $108

煙三文魚牛油果三文治 $78

Mocha $40
朱古力味好香濃,但咖啡味同時亦突出☕️
鬧市中既秘密花園🌸 依間新開既餐廳位於朗豪坊(m記舊址),以薄荷綠色為主調,裝修走歐式花園庭院風格✨ 從門口到店內,每個角落都有打卡位,當中最鐘意係門口及鞦韆椅座位💕❀ 松露忌廉牛肝菌意大利麵 🍝 ($98)Tray meal set好豐富✨ 主菜揀咗依款意粉,蘸滿香濃又creamy既醬汁,而且仲充滿松露香,啖啖滋味🥰 木盤上有配埋tiramisu croffle及胡麻沙律~Croffle香脆可口,沙律酸甜開胃,依個set另外仲包埋指定飲品,幾抵食呢👍🏻❀ 芝士配牛油果醬燒雞焗薯 🥔 ($88)原隻焗薯中間釀入燒雞、牛油果醬,再加入芝士,配料好豐富😍 薯仔焗得夠腍,雞肉亦好嫩滑,多重口感,夠晒飽肚☺️❀ 宇治抹茶白朱古力牛角窩夫 🧇 ($68)Croffle整得外脆內軟,而且仲好大份,啱晒同朋友share食😍 上面有香滑既忌廉、白朱古力醬及抹茶粉,食落唔會太甜膩~旁邊仲配有雲呢拿雪糕,夾埋croffle令口感更豐富✨❀ Strawberry Almond Yogurt Tea Smoothie🍹 ($42)成杯都係粉紅色賣相好靚🥰 Smoothie有香濃既士多啤梨及乳酪味,味道清新唔會

❀ 松露忌廉牛肝菌意大利麵 🍝 ($98)

❀ 芝士配牛油果醬燒雞焗薯 🥔 ($88)

❀ 宇治抹茶白朱古力牛角窩夫 🧇 ($68)

成杯都係粉紅色賣相好靚🥰 Smoothie有香濃既士多啤梨及乳酪味,味道清新唔會好甜,仲有唔少奇亞籽係入面增加口感

❀ Pineapple Passionfruit Oolong Tea🍹(跟餐+$18)
依杯果茶既菠蘿及熱情果味好突出,味道相對較濃,酸甜又開胃

💡 新開業期間,Follow餐廳IG & FB仲有85折優惠❤️

午餐
2022-08-12 139 浏览
♡♡♡📍 THE PONT (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32、33、35-37號舖成個餐廳既感覺到幾舒適😆😆,仲會有埋打卡位可以影下相都幾好,顏色既配搭上係白色綠色都幾清新😻~位置就係以前快餐個位黎,所以地理位置上面都幾吃香😹。係用QR CODE落單,入邊仲會有埋相咁就可以比食客有得睇埋,都幾方便😆~🍽野菌忌廉湯湯裡邊飲到係真材實料😍😍~落足料嘅又香滑~ 做餐前配搭係唔錯嘅選擇~推介😋🍽字治抹茶白朱古力牛角窩芙配雪糕上邊嘅d白朱古力cream都幾厚身🤤,食落唔會太少,以為白朱古力會好甜食起上嚟唔算太濃唔會太甜係好抵讚👍🏼~牛角窩係打卡之後食~都係脆口😋而且都好大個~絕對可以飯後甜品一齊share😆。🍽木盤午餐/龍蝦汁蜆肉意粉Lunch set menu 意粉份量好足夠~~蜆肉餸料亦比想像中多~ 而且係依家比較少有嘅粗身意粉🍝lunch嚟講真係唔錯🤩。仲有小小嘅甜品做伴碟 tiramisu牛角包🥐窩夫,主菜食完再食呢個小小伴碟。個tiramisu牛角包窩夫有小小驚喜,食落仍然脆口㗎,食完意粉再食以為變淋身,但仍然可以keep到脆身 真係好正😋~🍼士多啤梨杏仁/Yogurt Tea
♡♡♡
📍 THE PONT (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32、33、35-37號舖

🍽野菌忌廉湯

🍽字治抹茶白朱古力牛角窩芙配雪糕

🍽木盤午餐/龍蝦汁蜆肉意粉

🍼士多啤梨杏仁/Yogurt Tea Smoothie
成杯都係粉紅色既,都幾IGABLE🥰~味記仲有得簡小甜,覺得味道就真係岩岩好~內邊間有會塊奇異果係度😂,影相都影得到,咁樣都幾可愛🤤🤣~