The Place

2013-08-08 1953 浏览
朋友請食飯,之前聽人講呢間唔錯,但睇食評唔多好,但因有hsbc 85折,所以都決定試佢一次6點半開始,因為太肚餓所以早左啲到但都要6點4先入得,人數都好多,不過佢見我早到就比我入返先,抵讚張枱好近生蠔位,但生豪開哂放係度,都有啲失望,但一開始都要拎黎試下,拎左十多隻,但見人地第一時間去食鵝肝都怪怪地一食就知唔會再有第二轉,三文魚都可以差過三文件個啲壽司舖有冇攪錯,超失望,心諗可能佢唔係賣呢啲其他ok呢點知,佢野食唔多,全間店都係煎鵝肝味甜品都竟然唔得,雪糕係milk top同movenpick本來可以挽回唔少分但雪糕竟然可以溶既超失敗唯一好少少就真係鵝肝同和牛串燒不過,咁既價錢食呢兩樣野,我覺得馬灣或者mr steak仲好過佢所以結論係唔會再去,佢攪返掂啲野先喇請返個人黎開生蠔

6點半開始,因為太肚餓所以早左啲到

張枱好近生蠔位,但生豪開哂放係度,都有啲失望,
一食就知唔會再有第二轉,三文魚都可以差過三文件個啲壽司
有冇攪錯,超失望,心諗可能佢唔係賣呢啲
其他ok呢

點知,佢野食唔多,全間店都係煎鵝肝味
甜品都竟然唔得,雪糕係milk top同movenpick
本來可以挽回唔少分
但雪糕竟然可以溶既
超失敗

唯一好少少就真係鵝肝同和牛串燒
所以結論係唔會再去,佢攪返掂啲野先喇
請返個人黎開生蠔
2013-08-03
2013-08-02 1827 浏览
媽咪生日,book間 buffet 食下先!dinner buffet 1830 開始,同男友早到左,等一陣就入得!buffet 選擇唔算多,長腳蟹,salad, sushi, 三文魚,生蠔 ... 呢啲基本野!但生蠔真係好唔得,有殼碎之餘又無口感,lum 支支咁!其餘食物都無咩驚喜!最好食都個綠茶雪糕,綠茶味超濃!同埋,餐廳安排既朱古力生日牌!anyway .. mama ..happi.birthday!
2013-08-01
信用卡優惠
一直都想試朗豪坊的自助餐, 今次為了慶祝我朋友仔生日所以特登book 位. 一入門口已經被香香既煎鵝肝吸引, 因為個檔就擺係對正入口的大堂中間位置. 一開始我地就排隊攞鵝肝, 真係好香,特別係女仔會有得大塊的 女仔負責排鵝肝, 男仔就去攞蟹腳同青口.....蟹腳淡淡的真係無咩味 ....我之前係尖沙咀食過好爽肉同有海水味...問waiter 攞較剪...係無既因為唔夠 , 青口都係淡淡...而無味 我地一致放棄海鮮bar , 轉攻自助餐必吃的生蠔, 男朋友第一round 就攞左8隻諗住大家一齊share 點知...我地再一致放棄生蠔 放棄原因 : 成口蠔殼, 以為一兩隻係甘點知8隻都係甘, 唔怪之得唔係甘多人攞啦 (突然間有一陣腥味吹過來, 原來下面張枱食生蠔...)唯有各第三道自助餐必吃的壽司及刺身進攻..... 壽司 certify ... 原因 : 壽司飯好硬, 睇住佢即上都好硬,究竟係咩米黎呢?? 刺身無特別 ... 中途鵝肝已經encore 到第4 round 食其他食物啦~~ 有個好得意既盒放係鵝肝隔離用燈照住, 司傅叫我放低個碟, 跟住就轉左個盒幾野用刀一刮
一開始我地就排隊攞鵝肝, 真係好香,特別係女仔會有得大塊的

, 青口都係淡淡...而無味

(突然間有一陣腥味吹過來, 原來下面張枱食生蠔...)
唯有各第三道自助餐必吃的壽司刺身進攻..... 壽司 certify ...

食其他食物啦~~ 有個好得意既盒放係鵝肝隔離用燈照住, 司傅叫我放低個碟, 跟住就轉左個盒幾野用刀一刮...一pat 軟淋淋的芝士醬滑落我隻碟上面果兩塊餅乾度, 又幾香幾得意
順便攞多一個麵包mochi 啦, 好味
再加旁邊的三款醬,有三文魚,黑胡椒 同埋香草, 唔錯唔錯.
熱暈有龍蝦伊麵, 只可惜龍蝦一黎就無晒, 剩低伊麵.
個酥皮烤牛肉又幾好味喎 , 夠特別

甜品方面款色較多而且味道唔錯, 水果有切好及原個的任君選擇
最後黎一杯個樣好靚既凍檸茶

final 我地食左每人6 round 鵝肝當補數...
题外话/补充资料: 你話如果蟹腳唔得, 生蠔唔得, 壽司都唔得既話, 呢個成4佰幾蚊既值錢仲值唔值得? 坐位太窄,你頂我頂你, 行來行去都要叫人唔該借借, 被你借果位又食得舒唔舒服 ? 席間比較多遊客, 我感覺食物質素是成正比的, 因為他們都不太咀叼, 香港什麼都是好的 ... 又是一間金肉其外的餐廳, 比起同是一間酒店樓上的米芝連餐廳為何低幾層就可以這麼差的 ???
2013-05-17
生日
不用等位,餐廳60%滿人,不擠迫,地方十分乾淨,算寛敞服務員,會自動收客人台上的碟食物沒了,很快補充熟食,只平平一般還有生果,甜品也不錯,甜品多吃會滯很多情侶,家庭,去吃
2013-02-09
  • 生蠔
2013-01-27 1086 浏览
今年約早D食既團年飯選擇咗去朗豪既自助餐事前同樣地做一做功課果然好似大家所講刺身同甜品係佢地最強既項目非常新鮮既刺身,三文魚鮮甜吞拿魚更係少有地一D腥味都無!要知道係香港食到靚吞拿基本上係難事,所以食左兩ROUND!另外北寄貝都推介俾大家當晚亦有廚師即場煎鵝肝由於係即叫即煎夠哂香口加埋士多啤梨醬汁好味!甜品方面建議大家主力拎番同朱古力相關既佢地的朱古力真係好香醇自己亦鍾情朱古力味既甜品同我一樣既朋友一定食得好開心!因為每一道朱古力甜品都好濃既朱古力味。雪糕方面楓糖雪糕有少少過甜,可以淡番少少。總括,雖然款式唔多,但係材料都非常新鮮,亦都落足心機去煮。而佢地既WAITER手腳都好快,D碟絕對唔會積哂係枱面,阻住大家食野!一分錢一分貨,好味!
今年約早D食既團年飯
選擇咗去朗豪既自助餐
事前同樣地做一做功課
果然好似大家所講
刺身甜品係佢地最強既項目
非常新鮮既刺身,三文魚鮮甜
吞拿魚更係少有地一D腥味都無!
要知道係香港食到靚吞拿
基本上係難事,所以食左兩ROUND!
另外北寄貝都推介俾大家
好味!
甜品方面建議大家主力拎番同朱古力相關既
佢地的朱古力真係好香醇
自己亦鍾情朱古力味既甜品
同我一樣既朋友一定食得好開心!
因為每一道朱古力甜品都好濃既朱古力味。

雪糕方面楓糖雪糕有少少過甜,
可以淡番少少。

總括,雖然款式唔多,
但係材料都非常新鮮,亦都落足心機去煮。
而佢地既WAITER手腳都好快,
D碟絕對唔會積哂係枱面,阻住大家食野!
一分錢一分貨,好味!
2013-01-26
团年饭
  • 刺身
2013-01-20 936 浏览
二姐大婚由在下擔任gold keeper,姐夫和姐姐在早前安排了一個飯局與兄弟姐妹和工作人員吃飯,在下也有幸出席!是次安排了大家吃自助餐,地點安排在朗豪酒店的the place晚餐,雖然不太喜歡吃自助餐,但是晚最重要的是相聚,吃什麼其實不重要的! 7時左右抵達也只坐了4-5桌, 我們一行8人估了一張長枱,這裡的食物大致分為4區!最接近我們的是生蠔刺身區,接著也有冷盤區,熱盤區及甜品區!生蠔放在一個櫃中可以按喜好拿,拿了幾隻比較大隻的,吃下算新鮮,同時也在冷盤區拿點煙三交魚,雖說不出是十分優質的貨色但吃下是不俗的!也有吃點蟹腳和凍蝦,新鮮度十足而味道合水準,沙拉當然不會錯過,不過那些羅馬生菜真的很大件,切細一店才奉客相信會更合宜!熱食方面不算太多,拿了一點試試,天婦羅以自助餐水準是不俗的了, 想吃的天婦羅也可以請職員新鮮製作,服務方面是不俗的!意外的是那些看起來很熱的咖哩入口竟是冷的,本來味道不錯,但變冷了整件事就不同了!這方面一定要注意!燒牛肉也只是一般而已甜品區分別有蛋糕,水果,杯子甜品,鮮製甜甜品以及冷凍甜品!這裡的雪糕是Mövenpick 的出品,是夜供應4個口味,再加上幾個口

甜品區分別有蛋糕,水果,杯子甜品,鮮製甜甜品以及冷凍甜品!這裡的雪糕是Mövenpick 的出品,是夜供應4個口味,再加上幾個口味的雪米磁!雖然不是甜魔不過其實我也愛甜,加上有個甜品胃故是晚吃得最多的應該都是甜食吧!
燕窩牛奶布丁雖然不是十分滑身,但味道是不錯的,而家姐推介的檸檬蛋白杯酸酸甜甜,是個美味的甜品!不過芒果撻 和開心果蛋糕也是中伏之作!幸好,有小巧的mousse cone (青檸及功克力味)外型與味道同樣討好! 而Mövenpick雪糕也是恰如其份,而其中楓糖核桃口味雖然略甜但卻是全桌人最喜歡的口味! 幾款雪米磁中的芒果與黑胡麻我都有吃,而兩者都是好吃的!最貼心的還是放雪米磁的櫃,每一粒吃下時都是適當的溫度,不像某些店吃時都是硬如冰粒的!
是日戰鬥力其實不強,故吃的其實不多,食品品質雖然新鮮但味道的水準不平均!一讚的反而是服務,態度良好又細心,家姐飲熱咖啡也會準備暖奶以,是貼心的表現!
2013-01-12 935 浏览
每年聖誕節,全office同事都會一齊食番餐,慶祝聖誕,抽下獎,人人有禮物自然就開心啦!連續幾年都係食lunch buffet,今年都唔例外。今年,我地選擇左朗豪坊食buffet,都算近office,大家把握lunch time食番餐勁!講開呢間buffet,好耐之前食過一次dinner,仲係聖誕節正日,好開心,好多野食架!不過,今次都ok,無令我失望!因為之後有工作既關係,我同另一個同事由12:00開始食,食到1:00就走啦!我相信,呢次一定係我食buffet食得最短既一次,明明有2.5小時任食,我食左一半既時間都冇!非常可惜!為左唔好咁蝕,我當然要主攻回本食物啦!第一輪就係生蠔同魚生啦!兩樣都超新鮮,三文魚魚生又肥又厚,好好味;而生蠔既大隻,又唔腥!而且,我覺得魚生同生蠔都放响雪櫃裡面,又有職員睇住,可確保既新鮮又衛生,值得一讚!因為好味,第二同第三round都仍然係佢地!之後,我就食左青口同蝦,同樣都係新鮮,特別係蝦,好鮮甜!另外,我都食左少少壽司,都ok喎!至於熱食,我只係飲左兩個湯同食左幾件魚咋! 因為我本身好鍾意飲湯,所以兩個湯都試左,龍蝦湯好濃,不過就有好強龍蝦湯既苦味,

為左唔好咁蝕,我當然要主攻回本食物啦!
 因為我本身好鍾意飲湯,所以兩個湯都試左,龍蝦湯好濃,不過就有好強龍蝦湯既苦味,未必人人喜歡!而中湯就係人參雞湯,清清地幾好飲!
最後,食buffet點可以冇甜品呀!我預留左3個字比佢地架!甜品種類都算幾多,好精緻,未食已經好開心啦!而且,我好欣賞呢度放甜品既架,好似棵樹咁,好特別!由於時間實在太緊迫啦!我都無時間影低D甜品有幾靚,只掛住食食食!

不過,時間真係過得好快!雖然我仲有好多野都想食,不過真係要趕住走啦!唯有靠其他同事幫我番本啦!
 話時話,大家都好滿意今次既buffet,可惜大家都唔可以食足全程(因為仲要返工嘛!),唔能夠盡興,所以大家已經即埸講緊幾時請假再黎食番餐,好好enjoy個buffet!

我相信,I will be back!
2012-12-14
圣诞节
2012-12-28 821 浏览
26號訓醒後就和爸媽,去食CHRISTMAS TEA。由於,媽媽換左FREE X 2 TICKET所以去食。三人行,只需付一人錢,HSBC 重有88折。加埋一$200每人有限里三文魚魚生一份。NICE environment 評: D 菜都OK多款,FRESH 7/10佢重有雪米”火需“, 不過我免用左我的重要位置,所以全食MOVE!!!評: MOVE ICE CREAM 我的最愛, WALNUT, STRAWBEERY CHOCOLATE MY !!! 10/10 佢重有好多中式點心,不過我無咩點食,我不斷食果D 墨西哥片加SOUR CRAME,好似回到brisbane 的FEEL, 同食左芝士,火雞肉。我老豆同媽,有食果D 即滾麵丸等等。都OK 新鮮。呢道可以自己RE FILL COFFEE,我後來點了一個SHOT EXPRESSO,自己淋ICE CREAM, 超讚。我食左六個ICE CREAM球,飲左兩個EXPRESO都應該回本了。評:差,好油,因為不是新鮮炸,所以不好食,感到好油。(在美國,我食即炸即食的,感覺上無甘油)enjoy time with my mum + dad
26號訓醒後就和爸媽,去食CHRISTMAS TEA。

由於,媽媽換左FREE X 2 TICKET所以去食。

三人行,只需付一人錢,HSBC 重有88折。加埋一$200

每人有限里三文魚魚生一份。

NICE environment
評: D 菜都OK多款,FRESH 7/10

我老豆同媽,有食果D 即滾麵丸等等。都OK 新鮮。

enjoy time with my mum + dad

總評: 7/10
2012-12-26
圣诞节
信用卡優惠、其他
一間令人有驚喜既餐廳!!一去到酒店lobby勁多强國人,之後去到餐廳門口,見到一個勁多甜品既櫃,兼令人有驚喜既“名牌"雪糕及雪米糍,跟住一位好有禮貌既侍應帶我地入坐.跟住出去攞野食,見到一個專放生壕及冷麫既凍櫃,勁衛生勁滿意!!侍應們好禮貌及換碟特快!餐廳美觀又整潔!食品種類多,甜品精緻美味又美麗!!
一間令人有驚喜既餐廳!!

2012-12-15
2012-07-02 613 浏览
酒店送的 $1,000 coupon 快到期了, 選個假期前的晚上與未婚妻到此用膳~ 我們大約 7 點到達, 從容不迫地閒談好一陣子, 7:30 才開始出去拿食物~眼看員工們不停 refill 食物, 直到 10:00 (晚餐完結時間) 都沒有食物缺少的情況~ 當晚我們主要吃了生蠔, 蟹腳, 沙律菜, 雪糕和一些熟食, 其他的食物都沒甚麼特別.生蠔不是即開, 但都是新鮮的, 而不是之前有些食評所講的那樣差~ 我們每人吃了一打~ 蟹腳咸了些, 蟹肉味淡淡的.... 沙律菜爽脆清甜, 與煙三文魚很配合, 每人吃了一大碟~ 除了生蠔, 全晚覺得最好吃的是雪糕, 有 4 款口味, 我每款要了一球~記得好吃的熟食有羊架, 炸蝦丸, 越式燒雞全翼, 其他熟食都不算特別好吃, 特別是烤牛肉, 沒有牛味的 甜品賣相味道都一般, 唯一外表較吸引的焦糖布甸一點都不滑......由於我們有 coupon, ,這餐晚飯連加一都只需付 $7.6, 吃過新鮮的生蠔及movenpick 雪糕, 已經賺了~ 以原價來說, 我建議大家還是吃自助午餐好了, 生蠔 & 雪糕是我的重點推介呀~ 值得一讚是, 餐廳的員工都是非

蟹腳
蟹腳咸了些, 蟹肉味淡淡的....
蟹肉, 沙律菜, 煙三文魚
沙律菜爽脆清甜, 與煙三文魚很配合, 每人吃了一大碟~
movenpick 雪糕

值得一讚是, 餐廳的員工都是非常有禮貌, 又肯主動幫忙的~

題外話: 當晚我們太專心用膳, 晚飯後才發現即將掛 8 號風球的消息, 我們立即趕回家~
2012-06-29
纪念日
其他
蟹肉, 沙律菜, 煙三文魚
movenpick 雪糕
(非会员)
2012-06-18 2301 浏览
I came here for the brunch buffet and the food was very overpriced. Although there was a good selection...Dim sum, congee, eggs, french toast, cereal, juices, fruits, and a salad bar, my bill was 216 HK. It was definitely not good enough to pay that much. My airplane food was better! The people are friendly and the space is beautiful, but you are better off going somewhere else.
2012-06-17
$216 (早餐)
2012-06-13 3278 浏览
其實, 諗住父親節, 貴啲都沒所謂, 就去朗豪酒店The Place豪一下, 折扣後, 幾個大人都要四佰幾一個架, 不過, 啲嘢食真係冇諗過會係咁, 簡直係一絕........說 大家可能不太明白我的意思, 我話俾大家知 : 是從餐後返屋企途中開始口渴, 直到回家灌了三杯水先至可以好啲嘅 BUFFET, 我從未食過, 係唔係好絕呢!!!真係離譜, 啲翅只是粉絲加肉絲加芡而已甜品都係好普通, 好普通,好普通...上面嗰件, 差...都唔知係咩味, 因為佢哋連牌都冇, 我咪以為係我最鍾意食嘅綠茶, 或者差啲都係蜜瓜味之類, 咁其他嘢我食得咁少, 呢樣就梗係大大件上啦, 點知好難食寫到唔想寫....唉, 幸好有 movenpick 雪糕, 四佰幾來食雪糕, ..但原來佢哋個宵夜buffet都有囉...不過, 父親節都是想與家人相聚一番而已, 食品好不好, 實屬後話嘛..^^
不過, 啲嘢食真係冇諗過會係咁, 簡直係一絕
........
說[一絕]
大家可能不太明白我的意思, 我話俾大家知
[一絕]是從餐後返屋企途中開始口渴, 直到回家灌了三杯水先至可以好啲嘅 BUFFET,
我從未食過, 係唔係好絕呢!!!

真係離譜, 啲翅只是粉絲加肉絲加芡而已
差 .... 翅??? 差... 只是一些肉絲, 粉絲
差....生蠔完全唔掂, 係得幾隻好啲
甜品都係好普通, 好普通,好普通...
差 ...唔好以為好靚就好食...
差..呢件仲差...都唔知係咩味, 好難食
上面嗰件, 差...都唔知係咩味
, 因為佢哋連牌都冇, 我咪以為係我最鍾意食嘅綠茶
, 點知好難食

..但原來佢哋個宵夜buffet都有囉
...

2012-06-09
父亲节
2012-05-10 290 浏览
餐廳好多人, 好嘈, 好迫. 食物款式好似好多, 但其實係假象, 只係放得開D, 望落去張 buffet 檯好似好多野食咁, 而且大部份presentation 都唔吸引. 佢呢期做緊台灣promotion, D 台灣食物好 cheap, 又唔好食, 有好多都係現成買返黎, 好求其. D壽司個樣好唔新鮮, 俾人夾到亂晒都無廚師執執佢, 見到都唔想食. Parma Ham都幾好, 不過好小家咁細細塊放係隻碟仔度. D沙律用料好差, 個意式番茄配水牛芝士, 果D番茄青BB的. 連生菜都變晒色, 超唔新鮮.D生蠔超唔掂, 味道怪怪的, 好唔新鮮. D瀨尿蝦好細隻, 又食得好麻煩, 唔應該出 buffet. 熱盤令人好失望, 片皮鴨D肉好 “鞋”, 天婦羅個粉漿成寸厚. 海南雞飯叫做稍為似樣D. 西式甜品已經唔係出色, 台式甜品簡直係超難食, 唯一可取係個pancake 煎得幾香口, 配 Movenpick 雪糕都OK啦. D服務勁差, 攞位果陣已經有問題, 個帶位帶左我地入去又發現我地張檯俾人坐左, 擾攘一輪之後俾左另一張大D既檯我地. 樓面同廚師都黑口黑面, take 咖啡茶 order

D服務勁差, 攞位果陣已經有問題, 個帶位帶左我地入去又發現我地張檯俾人坐左, 擾攘一輪之後俾左另一張大D既檯我地. 樓面廚師都黑口黑面, take 咖啡茶 order又唔見單. 個廁所超得人驚, 排晒長龍, 又無清潔阿姐駐守, 有咩理由五星級酒店peak hour都無人清潔廁所, 好污糟, 周圍都係廁紙, 垃圾桶滿晒又無人倒.

以咁既質素黎講, 呢個價錢真係超貴囉.
超唔新鮮的生蠔, 勁差
又cheap, 又樣衰的夀司, 差
海南雞飯, 稍為OK
台式甜品, 超難食, 差
2012-04-27
此店的甜品有良好聲譽,特找機會試試。是次預訂了下午餐自助餐。自助餐由下午3時15分開始,因為餓了,一坐下便急不及待走進主食區。主盤是國際菜式,有中式、港式、日式、西式,選擇還算足夠。雖是平常可見的多國食品,但仍可感到製作用心。日式壽司飯質鬆軟,材料豐富,不錯。雞翼肉質肥美,做得香口。香腸入味彈口,好吃。脆片鬆脆香口。咖喱魚蛋豬皮蘿蔔微辣,魚蛋彈牙夠熟,豬皮多汁滑溜,蘿蔔煮得稔亦入味,非常棒!其他食品的味道也不錯。至於甜品方面,小型杯裝蛋糕之蛋糕底、忌廉及糖果的配合見驚喜;pancake質地鬆軟,忌廉幼滑,配搭醬料不甜膩;棉花糖軟綿,甜度輕微不膩;其他糕品不過甜,質感亦鬆軟,味道不錯。水果夠熟多汁,亦不酸,屬中高水準。
此店的甜品有良好聲譽,特找機會試試。是次預訂了下午餐自助餐

雖是平常可見的多國食品,但仍可感到製作用心。
日式壽司飯質鬆軟,材料豐富,不錯。
雞翼肉質肥美,做得香口。
香腸入味彈口,好吃。
脆片鬆脆香口。
其他食品的味道也不錯。

水果夠熟多汁,亦不酸,屬中高水準。

2012-04-14
  • 咖喱魚蛋豬皮蘿蔔,雞翼,香腸,脆片,杯裝蛋糕,pancake,棉花糖,各式甜品,水果
2012-04-11 306 浏览
難得有個咁長o既Easter長周末…自然就要約下班好朋友歡聚一番啦~打電話黎訂座, 服務員好有禮貌同耐性…先加分!!...假日又照可享用信用卡折扣優惠, 咁好o既?!...又加分!!...設計好似有點波浪流線型…坐位寛敞; 可能樓底夠高, 所以吾會困聲, 滿座9成多都感覺寧靜…食物檯亦冇話出現人迫人, 要大排長龍o既情況…整體感覺都好!!食物種類好豐富喎…二百多元o既lunch buffet有海鮮如生蠔 (肥美新鮮), 大蝦 (鮮甜肉結實), 小龍蝦 (好但冇乜肉食o羅!), 青口, 煙三文魚 (色澤同肉質都麻麻)…又有各式壽司(冇試)同剌身(切得太厚)…真真抵食喎…沙律最美味有鮮什果沙律同茄子什菌沙律; 其他選擇仲有吞拿魚長通粉沙律, 番茄芝士沙律等…熱食o既必食推介係…海南雞飯…小小兒甥女一人食左三碟!!...我又點能錯過?!...皮薄吾肥肉夠味且嫩, 雞油飯香夠嚼口, 如果吾係要試其他食物, 真係可以食多碟架!!印度咖哩…咖哩青豆豆腐好好味!!個汁可送兩碗飯耶!!哈!...另一款牛肉又惹味但會較辣, 仲有印度香米同naan任選作配搭, 自己好鍾意印度咖哩, 合晒胃口!!...台式

(肥美新鮮),
大蝦
(鮮甜肉結實),
小龍蝦
(好但冇乜肉食o羅!), 青口,
煙三文魚

沙律最美味有
鮮什果沙律
茄子什菌沙律
; 其他選擇仲有吞拿魚長通粉沙律, 番茄芝士沙律等…

熱食o既必食推介係…
印度咖哩
咖哩青豆豆腐好好味!!個汁可送兩碗飯耶!!哈!...另一款牛肉又惹味但會較辣, 仲有印度香米naan任選作配搭, 自己好鍾意印度咖哩, 合晒胃口!!...

台式肉腸炒飯
…吾係怕肥!! 真會欲罷不能!!...點會只敢嚐兩三口?!...

只因為要留胃, 不能係咁扒飯又扒飯….如果吾係, 淨係食哩三款飯都夠開心!!...

甜品精選有…
豆腐花
Movenpick雪糕
有四款口味(士多啤梨, 朱古力, 香草+楓樹糖核桃)...仲可以加各類朱古力醬, 果仁等toppings!! 放肆地食左足足6球!!!!!!

蛋糕方面比較出色係
Hazelnut chocolate cake
同埋
NY cheese cake
fruit tarts拿破碖就水準未到家了!! 其怹仲有好多選擇未能盡試!!

最後餐飲叫杯
cappuccino
…滿意啊~~

時間由12noon-2:30pm…跑足全程但都好似時間吾夠駛咁?!...哈!!
...即叫粥麵, 中式點心, waffles, 朱古力噴泉, 日式冷麵, 生果, 豬扒, duck breast, crackers & cheese等等都未試…下次吧?!

價錢成人$238, 小童$158 + 10% service, 信用卡85折優惠, 好抵!!

Table Setting
Cold Cuts, Baby Lobsters, Shrimps, Smoked Salmon
Oysters
Eggplant & Mushrooms Salad, Fresh Fruits Salad
Indian Curry, Thai Grilled Chicken, 台式香酥雞
海南雞飯
越南濛粉, 龍蝦湯, 台式肉腸炒飯, 甜醬骨, etc
Assorted Desserts
Cappuccino