2019-01-28 95 浏览
The Pantry 嘅食物大部分都好食,但質素有啲飄忽,忙起上黎嘅時候可以直接由個鍋上碟。小編不嬲都唔係要求啲野食要擺得幾靚嘅人,但有次寫意粉睇得出係整完直接擺上碟再出,再加上嗰次啲意粉由冧又濕,重點係價錢唔低,真係有啲離譜。服務態度有待改善。有啲員工態度真係好差,一啲笑容都冇,叫加水又黑口黑面,又大大力放碟上枱。去茶餐廳就話係正常,喺度又要加一野食又唔平,真係想好好地食餐飯都唔得。地點方面就比較隔涉,有時真係因爲唔太方便所以唔黎食。周末會比較多小朋友,驚嘈或者多人就喺平日夜晚去,應該會好啲。頭盤嘅燒邊三文魚,好食,但以前上碟好似靚啲😂小編最鍾意食嘅蒜蓉蝦意粉,正常水準嘅話意粉係乾身同彈牙,不過今次食橄欖油就多左啲。蝦都算新鮮,唔大嘅好處係可以食多幾隻😂咖哩雞risotto 冇咩特別,飯亦都較濕同冧,唔太似risotto。水牛芝士pizza亦係小編最愛,呢度整嘅都唔錯,係小編鍾意嘅薄皮pizza。牛扒不過不失,冇咩興趣可以唔洗特別試。黎到呢度一定要食pancake啦。食過三四種pancake,都係原味最好食。佢唔係梳乎厘嗰種,佢係ricotta。好香口,個cream都好好食。生果亦都

頭盤嘅燒邊三文魚,好食,但以前上碟好似靚啲😂

牛扒不過不失,冇咩興趣可以唔洗特別試。

黎到呢度一定要食pancake啦。食過三四種pancake,都係原味最好食。佢唔係梳乎厘嗰種,佢係ricotta。好香口,個cream都好好食。生果亦都新鮮。推介

2019-01-28
  • 橄欖油香蒜蝦意粉
  • The Pantry’s Pancakes
2019-01-28 66 浏览
位於圓方溜冰場旁的The Pantry 、裝潢簡潔鮮明、座位寬落舒適。小食點了這個輕煎三文魚、半熟三文魚鋪上芝蔴、三文魚籽、蜜糖味噌及香蔥、冰冰凍凍好開胃。炸軟殼蟹、芒果、小蕃茄、沙律菜&柚子沙律汁 $138 配搭豐富、沙律菜都好新鮮。這個日式燒鰻魚pizza $188 味道很特別、有別於一般西式pizza、這個用上甜蛋、枝豆、蛋黃醬、木魚絲制成的pizza 、照燒汁味道甜甜的、很不錯哦!香煎味噌銀鱈魚$168配上薯蓉、南瓜、炒雜菌菠菜、魚肉嫩滑得很、喜歡味噌的味道。甜品要了最新的藍莓鬆餅、超鬆軟的、藍莓果醬酸甜度剛好、還有很多水果粒👍🏻

2019-01-27 46 浏览
Pancake tea set 三款味道都幾好,綠茶味最鮮明。墨汁墨魚鮮蝦pasta 好入味,墨汁pasta 煙銀,小姐和細佬 都食得好開心。白汁磨菇pasta , 好多菇,醬汁濃郁。

白汁磨菇pasta , 好多菇,醬汁濃郁。
2019-01-25 54 浏览
The Pantry出品的pancake出名好食,之前食過原味,今次試下新推出的Blueberry Cream Cheese Pancake.製作需時,所以食到一半時要落單,再等30分鐘。厚厚一層藍莓醬足夠蘸上每一口班㦸,醬較焦身,pancake口感實在,空氣感不明顯、蛋味濃。個人很喜歡水果配pancake, 食落更清新。Miso-Marinated Black Cod煮得剛好,肉質嫩滑、帶少少魚油香。味噌醃過的鱈魚甜而不膩。食埋墊底的薯蓉和雜菌,大滿足。以鰻魚和甜蛋作饀料的和風pizza,餅底好薄,鰻魚雖未算很肥美,但味道不俗。餐牌標示喇沙湯麵為一隻辣椒,個人認為辣度屬BB級,湯底滲出淡淡椰香,魚片頭彈牙,煎雞扒則略為過熟。

製作需時,所以食到一半時要落單,再等30分鐘。

2019-01-24 53 浏览
圓方有好多餐廳選擇,今次就試左The Pantry。依度環境舒服,服務亦都唔錯。你地亦都可以用餐廳供應既平板電腦點餐,真係非常方便。我地兩個人order左四樣野食。首先來到既係Soft Shell Crab Salad 。 雖然軟殼蟹份量比較少,但係除左軟殼蟹,個 salad 裡面都有蟹肉,所以都唔錯。食完Salad之後,就到Pizza。我地叫左 Meat Gourment。Pizza 上面有 beef fillet; chicken等等。Overall都唔錯,Pizza 黎到都仲係熱辣辣。食完Salad同 pizza,就到dessert time。黎到the pantry 當然要食Pancake!我地order左 Christmas special既Blueberry cream cheese pancake 和 S’more Waffle。先講blueberry cream cheese pancake,兩件班戟製作需時,質感鬆軟,空氣感重,配上濃厚既blueberry source,口感一流,值得再試。至於個waffle 相當乾脆,配合 榛子朱古力醬、綿花糖醬 和 雲尼拿雪糕,簡

至於個waffle 相當乾脆,配合 榛子朱古力醬、綿花糖醬 和 雲尼拿雪糕,簡值完美。總括黎講,The Pantry環境好,食品高質,職員服務又友善,CP值十分高。
2018-12-20
2019-01-24 123 浏览
平日中午不用排隊,當然最好打電話book位先Set lunch : 蝦意粉 $155意粉份量都幾大, 都有唔少蝦,算幾抵The pantry pancake $125都幾鬆軟,略嫌濕咗少少
Shrimp  pasta  蝦意粉
The  Pantry  Pancake
2019-01-21 92 浏览
很少踏足圓方呢區,因為太唔就腳(個人嚟講),間餐廳係戲院個層,所以都好易搵到,入到嚟坐底有限時交枱,叫咗杯最鍾意既焦糖咖啡,pizza同埋提拉米蘇pancake,落order好方便,可以用pad嚟叫,杯咖啡唔錯都好香咖啡味,pizza都好快嚟到,料好足夠,餅皮夠鬆軟同好香,pancake要等15-20分鐘,食落好綿夠鬆,味道好香加埋cream好味道!

2018-12-28
2019-01-21 84 浏览
相約友人在這里下午茶,食過幾次the pantry,覺得呢度的疏乎厘pancake 係最好食的,百食不厭😊叫了幾個餸:-1. Carbonara - 超級creamy, 一直都鍾意食carbonara,呢個可以符合到我們的期望,夠creamy 同埋都好多bacon😊😊2. Meat Gourmet - crispy,最鍾意薄的pizza,同埋牛肉cheese 都好多,美味☺️☺️ 3. 仲有最鍾意的pancake,但唔記得左影相 - 最鍾意呢度的pancake🥰好好味
叫了幾個餸:-
2019-01-18 98 浏览
之後雖然經過幾次,但啲lunch set都唔太吸引,但今日見佢新既menu又ok, 所以就揀左呢間啦~跟餐既湯幾creamy同香甜,唔錯啵!右邊既沙律麻醬同雞肉份量都足,雞肉質素尚可。新鮮冷壓果汁citrus+用左橙、西柚、石榴同檸檬,酸甜中帶點澀,都幾清新!Smoked 燒烤醬雞翼單點既,都幾抵食,聞落去幾香喎,又夠入味,雞翼煮得剛剛好,可以一試。Angus beef sirloin牛味ok 啦,係幾厚肉但細塊左啲,而且叫medium 比左medium well, 小失望。香煎海鱸魚配甜薯risotto魚肉同risotto 火候控制得幾好,但魚肉有魚骨未挑乾淨,甜薯份量多啲會更加好~價錢都ok 既,啱食既都可以一試~

跟餐既湯幾creamy同香甜,唔錯啵!

右邊既沙律麻醬同雞肉份量都足,雞肉質素尚可。

新鮮冷壓果汁citrus+

用左橙、西柚、石榴同檸檬,酸甜中帶點澀,都幾清新!

Smoked 燒烤醬雞翼

Angus beef sirloin

香煎海鱸魚配甜薯risotto

價錢都ok 既,啱食既都可以一試~
2019-01-18 131 浏览
日本pancakes 控的我在朋友的推薦下來到圓方the pantry試一試!之前試過在港的其他日牌pancake 都有點失望,但pantry確實俾到驚喜我Fried broccoli & cheese bites Soft shell crab salad -軟殻蟹好香,侍應捧餐攞過來時已經嗅到~配上沙律菜幾開胃兩款餐前小食和沙律也不錯Truffle e fungi -黑松露雜菌pizza, 黑松露剛剛好無電油味😂pizza屬於有啲厚度有點咬口,小妹就鐘意食依款多過薄底pizzaSea urchin linguine -明太子忌廉海膽意粉,太多忌廉汁令意粉好膩,同凍左有d腥主角日式厚pancakes! 叫左2個口味Mango & coconut pancakes -配料揀左芒果同椰子感覺好似去左泰國咁,厚pancakes 做得好,好多時香港的厚pancakes 太過空氣感似食疏乎厘多過食厚pancakes,the pantry就做到質地輕盈有彈性,但同時食到麵粉蛋香Tiramisu on pancakes - cream cheese 配上厚pancakes 實在是天作之合!加上一點

Soft  shell  crab  salad

Fried broccoli & cheese bites
兩款餐前小食和沙律也不錯

Truffle  e  fungi

Mango  &  coconut  pancakes
Tiramisu  on  pancakes

主角日式厚pancakes! 叫左2個口味

Tiramisu on pancakes - cream cheese 配上厚pancakes 實在是天作之合!加上一點點咖啡香,無懈可擊

侍應服務也不錯,因厚pancakes 製作需要20分鐘左右,就建議我們先享用主餐再下單就唔需要等太耐,食完正餐等多一陣就有pancakes 享用

Soft  shell  crab  salad
Truffle  e  fungi
Mango  &  coconut  pancakes
Tiramisu  on  pancakes
  • Tiramisu on Pancakes
2019-01-17 64 浏览
The Pantry S’more waffle S’more其實就同平時啲餅差吾多 只不過佢變左waffle姐 佢啲綿花糖超正燒得岩岩好金黃色好似平時去bbq燒野食咁 綿花糖下面就有榛子朱古力醬 綿花糖加朱古力就緊系會好甜啦所以佢隔離就有個雪糕中和返 咁就岩岩好The pantry pancake尼啲厚pancake又叫食空氣 因為食完好似無食過咁 其實就同出面啲厚pancake差吾多都系上面加左焦糖牛油 不過你嫌出面啲pancake太空氣你可以試下尼個 佢相對地多啲麵粉🤣🤣🤣
The Pantry

S’more waffle

The pantry pancake
位於尖沙咀The Elements的The Pantry,是一間高質日西餐廳,主打日式梳孚厘班戟,被譽為全香港數一數二好食的班戟哦。我已經吃過五六次,親身確應這個事實阿。餐廳光線充足,環境寬闊,四千尺約有一百個坐位,令客人感覺舒服舒適,是個相約好朋友吃飯的好地方哦。Buttermilk Chicken Waffle $138炸雞窩夫是餐廳招牌鹹食之一,果然很美味哦。大大件的金黃色炸雞扒,香噴噴的氣味,令人胃囗大開。外皮炸得香脆可囗,絲毫不油,肉汁異常豐富,配搭芥末蛋黃醬,很好吃哦。Cheesy Beef Short Rib Wrap $105有著墨西哥風味的牛小排卷,是既能飽肚又能分享的小食系列。卷物一客四件,從橫切面能看到溶化的芝士,很邪惡呢。內餡頗豐富,有薄切牛小排,青椒黃椒,牛油果醬,酸忌廉和芒果莎莎,味道微辣,也不錯啦。Blueberry Cream Cheese Souffle Pancake $145全新推出的藍莓囗味班戟,屬時月廚師推介系列唷。梳孚厘班戟需時三十分鐘,建議大家主菜吃到三分二就好下柯打啦。梳孚厘班戟用麵粉,雞蛋, Ricotta 芝士手打而成,班戟夠厚,完整
,被譽為全香港數一數二好食的班戟哦。

我已經吃過五六次,親身確應這個事實阿。

,是個相約好朋友吃飯的好地方哦。

炸雞窩夫是餐廳招牌鹹食之一,果然很美味哦。

有著墨西哥風味的牛小排卷,是既能飽肚又能分享的小食系列。

梳孚厘班戟用麵粉,雞蛋, Ricotta 芝士手打而成
,班戟夠厚,完整無缺,表面煎至金黃,賣相可觀。質感鬆軟而輕型,濕潤度剛好,不會未熟透,不會過熟,空氣感不過重,有微微飽足感,被譽為全港數一數二的班戟絶對沒錯呢。

搭配藍莓慕斯,草莓,藍莓,芒果,青提,黑莓等等,色彩繽紛,不過是次班戟呈上時已經涼掉,有點失色。
2019-01-11
2019-01-09 165 浏览
每次來圓方,點可以唔來「The Pantry」,佢最近啲Menu仲要有新Update,選擇多多😬田園式嘅簡約裝修,給人感覺特別舒適自在,食嘢就梗係要身心放鬆啦😍呢間餐廳好多人幫襯,繁忙時間識得用佢哋嘅預先點餐系統會方便好多,呢啲服務咪係細心嘅表現囉👍🏻今日嚟到試吓佢哋嘅午市套餐,係咁高級嘅地方,百零蚊就有交易,仲有多款俾你選擇😬今日嘅餐湯同沙律菜分別係蘑菇湯和芝麻雞肉沙律🥗,蘑菇嘅香味,未入口都已經聞到,入口嗰種口感令到喉嚨好舒服,芝麻雞肉沙律,芝麻醬係我嘅至愛,正🤗主菜朋友揀咗香煎鱸魚意大利飯,微焦的外皮,嫰滑的魚肉,在食返啖Creamy嘅意大利飯,嗰種滿足感真係好難形容,係咪好羨慕呢🤪我就梗係揀咗個All day breakfast啦,知唔知點解呀?因為有Pancake吖嘛,我又點會錯過啊,真係好豐富架,除咗炒蛋、煙肉、仲有蘑菇同豬肉香腸,份量十分足夠,真係超滿足😍好彩我一早就入咗嚟,午市都開始越來越多人,如果晚市,經常要等位㗎🤨嘆埋杯雜莓沙冰和凍咖啡,真係Perfect ,呢度坐得舒服,服務招呼又好,況且價錢又唔貴,呢度消費仲可以拎埋免費泊車優惠,真係特登揸車嚟食都抵啦👍🏻
#ThePantry終於有機會同班姊妹聚一聚,今次我哋去咗 #Elements 食tea,叫咗個#黑松露雜蘑菇炒洋蔥pizza、味道唔會太咸、啱啱好、蘑菇都幾多下、我哋三個女仔可以食得晒!仲有個#大蝦意粉,睇落好似冇乜特別、但係我非常鍾意食!因為佢啲意粉軟硬度適中!最怕整得太硬!啲蝦都幾多、平均每人都食到兩隻,佢上面寫住話有辣椒🌶️、我本人又唔覺得好辣喎!之後仲帶咗個pancake set ,每個pancake都各具特色、一次過滿足三種口味!我覺得最特別係佢下面果層!軟綿綿得來好有空氣感、配合埋水果、雪糕等等,果然係一個唔錯嘅甜品!*The Pantry*#地址: 尖沙咀柯士甸道西1號圓方
#ThePantry
仲有個#大蝦意粉,

*The Pantry*
#地址: 尖沙咀柯士甸道西1號圓方
2019-01-07 2934 浏览
係除夕晚來食,晚上排咗好耐隊,約30-45分鐘先入到餐廳。🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱是日點餐: 🌷炸軟殼蟹芒果沙律$138好新香沙拉醬,芒果好甜,沙拉菜新鮮,軟殼蟹仲熱的,很不錯🌷燒原件有骨牛肋排配薯仔$388份量多,3-4人夠份。估唔到切到咁薄上枱,切得好靚。牛肉有70分,唔韌。🌷魷魚墨汁麵$155醬汁唔算特別香濃,意粉煙韌度恰度好處,魷魚都ok。🌷Meat Gourmet $188好多料,好多芝士,好正。好食。🌷The Pantry's Pancakes $125我見好多人都讚e度pancake好食。但當你食過銅鑼灣間☆幸福班戟☆後,你會覺得這間只屬一般。雖然我見這間班戟都係即叫即整,但班戟質素並不一致。好似這碟有3件班戟,有件就太淋,整得唔係太熟咁; 有件就太熟,個班戟底札實厚咗。水準好唔一致。而且唔係好鬆軟。70分,屬中上,不算差。🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃餐廳適合gathering 聚餐,有pizza, 意粉,沙拉,仲有pancake,算多元化。食物都有中上。😊👏🏻
係除夕晚來食,晚上排咗好耐隊,約30-45分鐘先入到餐廳。
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
是日點餐:
🌷炸軟殼蟹芒果沙律$138
好新香沙拉醬,芒果好甜,沙拉菜新鮮,軟殼蟹仲熱的,很不錯

🌷燒原件有骨牛肋排配薯仔$388

🌷魷魚墨汁麵$155
醬汁唔算特別香濃,意粉煙韌度恰度好處,魷魚都ok。

🌷Meat Gourmet $188
好多料,好多芝士,好正。好食。

🌷The Pantry's Pancakes $125

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃